Vlakovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zračna luka Rijeka

Stranica 1 / 7. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Zračna luka Rijeka Empty Zračna luka Rijeka

Postaj by kiki273 on čet 15 svi 2008 - 17:32

Nalazi se na otoku Krku,link na stranicu:
http://www.rijeka-airport.hr/index.asp

______________________________________
U Finskoj, Švedskoj i Norveškoj zimsko razdoblje traje do 31.3. Hrvatska kao da je u polarnom krugu, pa zimsko razdoblje traje do 15.4.
kiki273
kiki273
Administrator
Administrator

Broj postova : 5590
Age : 45
Lokacija : Rijeka
Registration date : 28.02.2008

https://vlakovi-ri-hr.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by kiki273 on ned 25 svi 2008 - 20:25

Avion kompanije "Air-Adriatic" na aerodromu Omišalj
Zračna luka Rijeka Picture3196

______________________________________
U Finskoj, Švedskoj i Norveškoj zimsko razdoblje traje do 31.3. Hrvatska kao da je u polarnom krugu, pa zimsko razdoblje traje do 15.4.
kiki273
kiki273
Administrator
Administrator

Broj postova : 5590
Age : 45
Lokacija : Rijeka
Registration date : 28.02.2008

https://vlakovi-ri-hr.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by kiki273 on ned 1 lip 2008 - 19:04

Na vijestima RTL - televizije upravo je objavljena reportaža o stanju zračne luke Rijeka.
Otprilike je rečeno:"Kad putnici uđu u zgradu aerodroma imaju osjećaj kao da je vrijeme stalo u "71;Transfer je jako loš" ..............
Sve u svemu - jako loše!

______________________________________
U Finskoj, Švedskoj i Norveškoj zimsko razdoblje traje do 31.3. Hrvatska kao da je u polarnom krugu, pa zimsko razdoblje traje do 15.4.
kiki273
kiki273
Administrator
Administrator

Broj postova : 5590
Age : 45
Lokacija : Rijeka
Registration date : 28.02.2008

https://vlakovi-ri-hr.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by Gost on sri 8 tra 2009 - 8:40

Članak iz današnjeg, 8.4.09., Novog lista.

SKUPŠTINA ZRAČNE LUKE RIJEKA OPOZVALA DOSADAŠNJEG DIREKTORA MARIJA PAŠĆENKA

Mladen Pasarić novi direktor aerodroma


Moramo povećati promet putnika, uz istodobno podizanje tehničke i tehnološke razine zračne luke, kao i razine usluga koje pružamo putnicima, rekao je Mladen Pasarić

Zračna luka Rijeka 414786 RIJEKA – Mladen Pasarić imenovan je za novog direktora Zračne luke Rijeka na mandat od četiri godine, a s te funkcije opozvan je dosadašnji direktor Mario Pašćenko. Tako je na jučer održanoj sjednici u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu jednoglasno odlučila Skupština Zračne luke Rijeka, kojom je ispred većinskog vlasnika, Republike Hrvatske, predsjedavao državni tajnik Željko Tufekčić. Pred novim je direktorom, kako i sam priznaje, težak posao na postizanju pozitivnih poslovnih rezultata.
– Očekuje nas rad na tri fronte. Moramo povećati promet putnika, uz istodobno podizanje tehničke i tehnološke razine zračne luke, kao i razine usluga koje pružamo putnicima. Sve to moramo ostvariti već iduće godine. Promet u ovoj godini već je manje-više definiran, očekujemo oko 120.000 putnika, što je povećanje od deset posto u odnosu na prošlu godinu, iako je u ovom trenutku nezahvalno bilo što prognozirati budući da je pred nama vrlo neizvjesna turistička sezona. Važno je da izdržimo ovu sezonu, pri čemu očekujemo i pomoć suvlasnika Zračne luke, prvenstveno države kao većinskog vlasnika. Već za iduću sezonu ciljevi su jasni. Da ponovim, povećanje broja putnika, tehničko tehnološke opremljenosti i podizanje razine usluga, rekao je Pasarić.
Pasarić je dosad radio kao rukovoditelj radne jedinice Promet u riječkoj Zračnoj luci, a za direktora je imenovan na temelju rezultata javnog natječaja za izbor novog čelnog čovjeka Zračne luke, koji je krajem prošle godine raspisao Nadzorni odbor društva. Njegovim imenovanjem Skupština je prihvatila prijedlog Nadzornog odbora koji je još prije gotovo godinu dana pokrenuo inicijativu za opoziv sada već bivšeg direktora Pašćenka, zbog loših poslovnih rezultata Zračne luke. Time je okončana i višemjesečna neizvjesnost oko imenovanja nove uprave aerodroma, budući da je Nadzorni odbor rezultate natječaja proslijedio vlasnicima Zračne luke još u siječnju ove godine. Od tada, pa sve do jučerašnje sjednice Skupštine, bilo je nepoznato hoće li i kada doći do promjena na čelu posrnule Zračne luke, a takva je situacija prema mišljenju upućenih imala dodatni negativan utjecaj na ionako slabe poslovne rezultate aerodroma koji u posljednje dvije godine bilježi dramatičan pad broja putnika.
Skupština Zračne luke Rijeka donijela je zaključak kojim od novog direktora traži da do redovite Skupštine izradi analizu poslovanja i plan razvoja tog trgovačkog društva za sljedeće mandatno razdoblje, s ciljem postizanja pozitivnih poslovnih rezultata. Skupština je Nadzornom odboru dala preporuku da s direktorom zaključi ugovor o radu prema kojem mu plaća ne bi prelazila 15 tisuća kuna neto, što je znatno smanjenje, od oko 22 posto u odnosu na plaću bivšeg direktora.

Marinko GLAVAN

***************
S obzirom da poznajem obojicu, i bivšeg i novog direktora, možda se ipak nešto promjeni smjenom rukovodećeg kadra.

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by Gost on sri 19 kol 2009 - 9:07

Ne piše se dobro riječkom aerportu. Članak iz današnjeg, 19.08.09., Novog lista:

JUČER ODRŽAN SASTANAK UPRAVE I RADNIKA RIJEČKOG AERODROMA

Zaposlenici u strahu za plaće i radna mjesta


Radničko vijeće smatra kako prilikom zapošljavanja novih djelatnika uprava nije poštovala zakonsku proceduru, dok uprava tvrdi da je sve u skladu sa zakonskim propisima

Zračna luka Rijeka 441726 RIJEKA – U Zračnoj luci Rijeka jučer je održan redoviti skup radnika, sindikata i uprave na kojemu se raspravljalo o trenutnom stanju u društvu te položaju i sudbini zaposlenika financijski posrnulog aerodroma. Na sastanku iza zatvorenih vrata radnici su, prema riječima predsjednika Radničkog vijeća Siniše Turka, izrazili nezadovoljstvo zapošljavanjem novih djelatnika u upravi i administraciji Zračne luke dok se istodobno aerodrom nalazi u jednoj od najneizvjesnijih financijskih situacija posljednjih godina, a kronično mu nedostaju i operativni kadrovi, o čemu smo već pisali, kao i političkom dimenzijom koju je cijeli slučaj dobio.
– Mišljenje radnika je da nam u ovom trenutku nisu potrebni ni HDZ-ovi ni SDP-ovi kadrovi, ni lijevi ni desni, već nam je potrebna financijska pomoć države i ostalih vlasnika. Svjesni smo teške situacije i spremni smo ovu sezonu izgurati do kraja u ovom sastavu što je izvan svakih normi. Nedostaju nam gotovo svi profili zaposlenika, od čistačica i zaštitara, do transportnih radnika i tehničkog osoblja, rekao je Turk.
Predstavnik radnika u Nadzornom odboru Zračne luke Rijeka Branko Fibinger dodao je kako Radničko vijeće smatra da prilikom primanja novih zaposlenika uprava nije ispoštovala zakonsku proceduru za njihovo zapošljavanje.
– Smatramo također da je nesretno odabran trenutak za zapošljavanje takvih kadrova s obzirom na to da su se radnici zračne luke unaprijed, svjesni teške financijske situacije, odrekli nekih beneficija definiranih kolektivnim ugovorom. Očekivali smo da će i uprava imati razumijevanja za težinu trenutka, iako ne ulazimo u pravo uprave da kadrovski ekipira tim s kojim će raditi, rekao je Fibinger.
Direktor aerodroma Mladen Pasarić smatra pak kako je sve učinjeno u skladu sa zakonom, no ističe kako će to procijeniti i Nadzorni odbor.
– Uprava zračne luke smatra da je postupila sukladno zakonskim i drugim propisima, pa je na zahtjev člana nadzornog odbora da izvrši uvid u dokumentaciju to i omogućeno. Na prošloj sjednici predloženo je Nadzornom odboru da imenuje člana koji će izvršiti uvid u dokumentaciju. Njemu je predočena kompletna dokumentacija zajedno s ugovorom o radu. On je dokumentaciju dijelom preuzeo, a dijelom izvršio uvid. Na idućoj sjednici Nadzornog odbora će se utvrditi je li postupak uprave bio uredan ili ne, te eventualno ići u postupak kojim bi se upravi dokazalo da nije bila u pravu, rekao je Pasarić.
U Zračnoj luci Rijeka je, podsjećamo, po dolasku nove uprave na mjesto pomoćnika direktora zaposlen Gordan Žurga, bivši predsjednik Primorsko-goranske organizacije Hrvatskog bloka, a na mjesto komercijalne referentice bivša HDZ-ova saborska zastupnica Irena Ahel, što je izazvalo nemali revolt među zaposlenicima aerodroma koji strahuju za isplatu vlastitih plaća već ove jeseni kada sa završetkom turističke sezone Zračnoj luci prijeti kolaps zbog nelikvidnosti. Iako je na prošloj sjednici Skupštine zaključeno da će vlasnici financijski pomoći aerodromu da prebrodi krizno razdoblje, do početka iduće sezone radnici nisu optimisti.
– S obzirom na krizu, nismo baš uvjereni da će vlasnici doista ispuniti svoje obveze u visini predviđenoj financijskim planom pa se postavlja pitanje upravi ima li ona kakav rezervni plan za razdoblje hladnog pogona koji traje od studenog do travnja iduće godine i kada nemamo značajnog prometa. Vlasnici su prilikom prihvaćanja plana ostavili zadršku da će pomoći u skladu s mogućnostima, no to govori da će oni nastojati ispuniti obveze ako budu mogli. Ali što ako ne budu mogli, pitali smo upravu, znači li to da u tom slučaju nećemo imati plaće ili će ljudi dobiti otkaz, rekao je Fibinger.
No, u upravi su uvjereni kako će vlasnici Zračne luke, država i jedinice lokalne samouprave u potpunosti ispoštovati financijski plan prihvaćen na skupštini, kojim je od njih zatražena financijska pomoć za održavanje tekućeg poslovanja aerodroma. Riječ je o svoti od oko pet milijuna kuna koje bi vlasnici trebali osigurati proporcionalno vlasničkom udjelu.
– U 2009. godini ostvarit ćemo gubitak jer je dio minusa prenesen još iz prošle godine, a poslovi za ovu dogovoreni su također lani i tu nije bilo prostora za velike promjene i značajan rast broja putnika što bi osiguralo likvidnost u poslovanju. Pomoć suvlasnika omogućila bi nam da ovu godinu završimo uredno, ali i da se kvalitetno pripremimo za iduću sezonu. Kao što znate, koncem listopada ulazimo u hladni pogon, a dočekati iduću sezonu bez da vlasnici ispune ono što su prihvatili na skupštini je doista upitno. Istina je da su obećali financijsku pomoć u skladu s mogućnostima, no ja sam veliki optimist što se toga tiče, jer jednostavno je nezamislivo da će vlasnici dopustiti da Zračna luka Rijeka ode u stečajni postupak zbog toga što se ova godina nije isfinancirala na način predviđen financijskim planom. Vlasnike smo stoga još jednom podsjetili na odluke skupštine u Zagrebu i ja vjerujem da će oni te odluke poštovati, zaključio je Pasarić.

Marinko GLAVAN

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by 5ar on sub 13 oľu 2010 - 0:03

Zračna luka Rijeka P3112656
5ar
5ar

Broj postova : 278
Age : 41
Lokacija : Krk
Registration date : 17.03.2008

[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by KAPO on sub 13 oľu 2010 - 21:23

Mogu na Krk sletit 747?
KAPO
KAPO

Broj postova : 1883
Lokacija : Matulji
Registration date : 14.09.2009

[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by 5ar on sub 13 oľu 2010 - 23:12

Velika rijetkost za vidit na ovom Aerodromu, tri aviona Dubrovnik Airline na polasku za Tel Aviv na 8 dnevno Hodočašće Krčke biskupije (plus Air Adriatic )

Zračna luka Rijeka P3132667

Zračna luka Rijeka P3132668

Zračna luka Rijeka P3132669

Zračna luka Rijeka P3132670
5ar
5ar

Broj postova : 278
Age : 41
Lokacija : Krk
Registration date : 17.03.2008

[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by 5ar on sri 7 tra 2010 - 23:47

Air Berlin

Zračna luka Rijeka P4013402
5ar
5ar

Broj postova : 278
Age : 41
Lokacija : Krk
Registration date : 17.03.2008

[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by 5ar on pet 27 kol 2010 - 0:15

Jučer je sletio avion Njemačke vlade sa nekim ministrima

A310-304

Zračna luka Rijeka P8250639

Zračna luka Rijeka P8250641

Zračna luka Rijeka P8250642

Zračna luka Rijeka P8250645

Zračna luka Rijeka P8250650

Zračna luka Rijeka P8250668

Zračna luka Rijeka P8250674
5ar
5ar

Broj postova : 278
Age : 41
Lokacija : Krk
Registration date : 17.03.2008

[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by Tomek on pet 26 stu 2010 - 16:27

Jučer zbog magle u Zagrebu Fokker 27 od kompanije Miniliner koji redovito leti iz Italije za Zagreb sa teretom divergirao za Rijeku.

Tomek
Moderator
Moderator

Broj postova : 442
Lokacija : Zagreb
Registration date : 07.04.2008

[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by Gost on pet 26 stu 2010 - 16:44

KAPO je napisao/la:Mogu na Krk sletit 747?
sad , prekratka pista

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by Narcis on pet 26 stu 2010 - 19:44

thomcro je napisao/la:
KAPO je napisao/la:Mogu na Krk sletit 747?
Zračna luka Rijeka 477281 , prekratka pista
Fali jedno 400 m. Zračna luka Rijeka 67766

______________________________________
Vlakom na more (Lupoglav-Raša). Smile
Zračna luka Rijeka Pbucket  Pula-Zagreb sa A380  Zračna luka Rijeka 888110
Narcis
Narcis
Administrator
Administrator

Broj postova : 6447
Age : 46
Lokacija : Labin
Registration date : 29.02.2008

[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by Gost on pet 26 stu 2010 - 20:03

Mislim da i malo više

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by Narcis on pet 26 stu 2010 - 20:12

Ne treba više, jer Pula ima dužinu piste 2945m i tamo slijeće 747 bez problema, kako sam i napisao 400m više bi bilo sasvim dovoljno, ali niš od toga, možda u neka bolja vremena, s obzirom na promet koji jeste i ovo je više nego dovoljno.

______________________________________
Vlakom na more (Lupoglav-Raša). Smile
Zračna luka Rijeka Pbucket  Pula-Zagreb sa A380  Zračna luka Rijeka 888110
Narcis
Narcis
Administrator
Administrator

Broj postova : 6447
Age : 46
Lokacija : Labin
Registration date : 29.02.2008

[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by Gost on pet 26 stu 2010 - 21:20

Dok sam ja tamo radio ('84-'89) govorilo se da bi je trebalo produžit za barem 500 metara ali je već tad bio mali promet da bi se isplatila investicija. A sad pogotovo se ne isplati!

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by seabral on sub 27 stu 2010 - 8:11

thomcro je napisao/la:Dok sam ja tamo radio ('84-'89) govorilo se da bi je trebalo produžit za barem 500 metara ali je već tad bio mali promet da bi se isplatila investicija.
Po količini prometa, te godine spadaju u jedne od boljih godina za Zračnu luku Rijeka, zajedno s periodom s kraja 70-tih godina (ali 70-tih se za prijevoz do grada još moralo koristiti trajekte). Šteta da se tada nije razmišljalo na drukčiji način.

seabral

Broj postova : 1246
Lokacija : /
Registration date : 13.04.2008

[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by Gost on sub 27 stu 2010 - 9:08

Ako se sjećate '80-tih je bil rat između Irana i Iraka i najbolji događaj na riječkom aerodromu je bio kad su se našla dva cargo B 707 side-by-side jedan od Iraqi Airways-a a drugi IranAir-a koji su došli po oružje kul . Kako sam tad radio u kuhinji, nosio sam catering u oba aviona.

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Iz Rijeke uskoro opet za London

Postaj by Narcis on uto 14 pro 2010 - 12:42

RIJEKA - Direktor Croatia Airlinesa Srećko Šimunović i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina najavili su ponovno uvođenje sezonske zračne linije Zagreb - Rijeka - London od 20.travnja do 19.listopada 2011.godine. Airbus 320 kapaciteta 162 sjedala na liniji će u tom razdoblju letjeti srijedom, a profitabilnost linije bit će osigurana popunjenošću od 75 posto, izjavio je Šimunović. "Najveći dio rizika, oko 100 tisuća eura podijelit će Zračna luka Rijeka i Turistička zajednica Primorsko-goranske županije, rekao je.

Tekst iz Glasa Istre 14.12.2011.

______________________________________
Vlakom na more (Lupoglav-Raša). Smile
Zračna luka Rijeka Pbucket  Pula-Zagreb sa A380  Zračna luka Rijeka 888110
Narcis
Narcis
Administrator
Administrator

Broj postova : 6447
Age : 46
Lokacija : Labin
Registration date : 29.02.2008

[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by Gost on uto 14 pro 2010 - 12:55

Bilo šta da slijeće i polijeće je bolje nego ništa i da pista i objekti propadaju. Ovako će se kol'ko-tol'ko održavat.

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by seabral on uto 14 pro 2010 - 19:00

thomcro je napisao/la:Bilo šta da slijeće i polijeće je bolje nego ništa i da pista i objekti propadaju. Ovako će se kol'ko-tol'ko održavat.
Hm, znači radi par putnika u Rijeci će natjerati Airbus da poleti u Zagrebu i sleti 10 minuta nakon toga u Rijeci ? Ne znam da li to ima neke logike, ali nek im bude .... nek' se leti. Bolje išta nego ništa.
Možda tako i ja napokon dođem u priliku putovati iz Zagreba do svoje ljetne rezidencije u Šilu avionom. mrgreen

seabral

Broj postova : 1246
Lokacija : /
Registration date : 13.04.2008

[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by Narcis on uto 14 pro 2010 - 19:17

seabral je napisao/la:Možda tako i ja napokon dođem u priliku putovati iz Zagreba do svoje ljetne rezidencije u Šilu avionom. Zračna luka Rijeka 940393
Hmmm, bojim se da neće to biti moguće, jer je let međunarodni sa stopover u Rijeci, ista stvar je trenutno na linijama Zagreb-Rim via Split, odnosno via Dubrovnik, primaju se samo putnici na međunarodnom letu, nikako na domaćem. Zračna luka Rijeka 477281
Jedino ako CTN uvede liniju ZAG-RJK-ZAG sa Dash-om, onda ćeš doletit na Krk direktno iz Zagreba i vratit se, ali čisto sumnjam da će se to dogoditi u bliskoj budućnosti. Rolling Eyes

______________________________________
Vlakom na more (Lupoglav-Raša). Smile
Zračna luka Rijeka Pbucket  Pula-Zagreb sa A380  Zračna luka Rijeka 888110
Narcis
Narcis
Administrator
Administrator

Broj postova : 6447
Age : 46
Lokacija : Labin
Registration date : 29.02.2008

[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by seabral on uto 14 pro 2010 - 19:31

Narcis je napisao/la:Hmmm, bojim se da neće to biti moguće, jer je let međunarodni sa stopover u Rijeci
OK, kužim .... znači, teoretski onda mogu preko Londona letiti na Krk kul
(ne, nisam baš toliko lud za time da to stvarno idem isprobati sad )

seabral

Broj postova : 1246
Lokacija : /
Registration date : 13.04.2008

[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by Narcis on uto 14 pro 2010 - 19:42

seabral je napisao/la:OK, kužim .... znači, teoretski onda mogu preko Londona letiti na Krk Zračna luka Rijeka 67766
Tako je. Zračna luka Rijeka 888110
Vjerovali ili ne, na Krk je moguće doletjeti samo izvana. Zračna luka Rijeka 753868

______________________________________
Vlakom na more (Lupoglav-Raša). Smile
Zračna luka Rijeka Pbucket  Pula-Zagreb sa A380  Zračna luka Rijeka 888110
Narcis
Narcis
Administrator
Administrator

Broj postova : 6447
Age : 46
Lokacija : Labin
Registration date : 29.02.2008

[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by Gost on uto 14 pro 2010 - 20:20

seabral je napisao/la:... znači radi par putnika u Rijeci ...
Ja sam skužio da će to bit sezonska a ne redovna linija koji će povezivat Rijeku i GB a ne i Zagreb icon_whoknows .

Sjećam se u oni "zlatnim" godinama da kad je bil zadnji povratak (GB/D) da je taj avion radil normalnu liniju. Istina, tad je još vozil JAT i bila su druga vremena mrgreen . Sad je to sve šlo mater je*at smiling devil

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Zračna luka Rijeka Empty Re: Zračna luka Rijeka

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 1 / 7. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.