Ekspedišn "Tuneli Vranje 1 & 2"
+9
portos
Pula-Terminal
Pfaff
Thommo
kico101
Jim-Zlaja
vlado
seabral
kiki273
13 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Ekspedišn "Tuneli Vranje 1 & 2"
Jučerašnji lijep i sunčan dan thomcro,kico101 i ja odlučili smo iskoristiti za mali ekspedišn do Vranja i okolice;
Ekipa polaznoj točci,ž.stan Učka
Malo poziramo ispred tunela Vranje 1 u kojeg ulaze 2 kolosjeka (to već znamo od prije)
Padokaz u daljini
Oko 50m od ulaza završava drugi kolosjek
U tom trenutku primjetih neko svjetlo,što je to?
Propust i u njemu pruga od 600 mm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I pravi Hugo-vlakić koji je toliko zatrpan da ga nismo mogli pokrenuti
thomcro je istražio okolicu i našao stražarsku kućicu;ipak nismo mogli odgonetnuti čemu je služio propust,kao i pruga
Vraćamo se u tunel i krećemo dalje prema izlazu uz pjesmu "U tunelu usrid mraka........."
Vode očito ima u izobilju
thomcro i kico101 izlaze iz tunela Vranje1
Ekipa polaznoj točci,ž.stan Učka
Malo poziramo ispred tunela Vranje 1 u kojeg ulaze 2 kolosjeka (to već znamo od prije)
Padokaz u daljini
Oko 50m od ulaza završava drugi kolosjek
U tom trenutku primjetih neko svjetlo,što je to?
Propust i u njemu pruga od 600 mm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I pravi Hugo-vlakić koji je toliko zatrpan da ga nismo mogli pokrenuti
thomcro je istražio okolicu i našao stražarsku kućicu;ipak nismo mogli odgonetnuti čemu je služio propust,kao i pruga
Vraćamo se u tunel i krećemo dalje prema izlazu uz pjesmu "U tunelu usrid mraka........."
Vode očito ima u izobilju
thomcro i kico101 izlaze iz tunela Vranje1
Zadnja promjena: kiki273; 22.08.08 18:08; ukupno mijenjano 1 put.
thomcro ispred tunela vranje 2
Ovako bi se thomcro sklonio da je slučajno naišao vlak
Rasvjetno tijelo koje je nekad bilo na stropu tunela
Nakon obavljenog zadatka zajednička fotka na ulazu u tunel Vranje 1
Nakon tunela posjetili smo Hum;thomcro daje Poljskim turistima znak da mogu slobodno prijeći prugu jer nema vlaka,ni zahvali nisu
Ovo su thomcro i istarsko govedo Boškarin
Photo - session na unutarnjem plovnom putu koji prelazi preko pruge za Rašu
Ovo je 20 m dalje,iznad pruge za Pulu
Naravno,posjet ž.stanici Lupoglav
Materijala za fotkanje kao u priči
Vraćamo se u Rijeku kroz tunel Učku
thomcro ispred tunela vranje 2
Ovako bi se thomcro sklonio da je slučajno naišao vlak
Rasvjetno tijelo koje je nekad bilo na stropu tunela
Nakon obavljenog zadatka zajednička fotka na ulazu u tunel Vranje 1
Nakon tunela posjetili smo Hum;thomcro daje Poljskim turistima znak da mogu slobodno prijeći prugu jer nema vlaka,ni zahvali nisu
Ovo su thomcro i istarsko govedo Boškarin
Photo - session na unutarnjem plovnom putu koji prelazi preko pruge za Rašu
Ovo je 20 m dalje,iznad pruge za Pulu
Naravno,posjet ž.stanici Lupoglav
Materijala za fotkanje kao u priči
Vraćamo se u Rijeku kroz tunel Učku
S izuzetnim veseljem mogu izvjestiti da smo (napokon!) realizirali višemjesečnu želju da i osobno vidimo što se to krije u dva tunela podno Učke na raškoj pruzi. Jake snage 1.RB u sastavu Kico (prvi kapo od makine), kiki (glavni navigator) i moja malenkost (u ulozi fotografa) krenuli smo u nepoznato. Sama odluka da idemo istražiti tunele za svu trojicu je bila nešto novo jer niti jedan nije imao iskustva sa time. Istina, Kiki i ja smo prije par mjeseci ušli u prvi tunel ali samo koliko je bilo svjetla. Ovo sad je bilo nešto novo. Kad smo krenuli ni slutili nismo da bi mogli naletjeti na iznenađenja, na prirodu kakvu još nismo doživjeli. Dužina prvog tunela "Vranje 1" je 493,50 metara a dužina drugog tunela "Vranje 2" je 727,97 metara. No krenimo redom i opisom fotografija.
Prvi dio.
Prije polaska zadnja provjera ... lampadina.
Učka kao i uvijek vrlo impresivna!
Nešto je friško prošlo put Raše!
Kamenolom i dalje radi, tračnice su malo više popunjene pjeskom nego prije par mjeseci.
Granica manevriranja.
Još malo i iza zavoja je ulaz.
Evo ga! Rupetina velika k'o ... tunel!
Bit tu a ne se fotografirat za uspomenu i dugo sjećanje ... hmmm.
Prvi dio.
Prije polaska zadnja provjera ... lampadina.
Učka kao i uvijek vrlo impresivna!
Nešto je friško prošlo put Raše!
Kamenolom i dalje radi, tračnice su malo više popunjene pjeskom nego prije par mjeseci.
Granica manevriranja.
Još malo i iza zavoja je ulaz.
Evo ga! Rupetina velika k'o ... tunel!
Bit tu a ne se fotografirat za uspomenu i dugo sjećanje ... hmmm.
Gost- Gost
Re: Ekspedišn "Tuneli Vranje 1 & 2"
Drugi dio.
I ušli smo nutra. Mic po mic idemo dalje, još ima dnevnog svjetla pa nam baterije još nisu potrebne. U prvi tren smo mislili da je ovo jedna od niša u zidu.
E nije! Ovaj manji tunel je iskopan po 90° u odnosu na veliki i vodi van a po njemu je položena uskotračna pruga.
Obuzelo nas je toliko uzbuđenje da se gotovo moglo osjetiti! I onda još jedano iznenađenje! Na izlazu uskotračni vagonet dobrano zatrpan muljem.
Ma čekaj malo! Pa tu su i nekakove škale sa strane. Ejjj ... gore je i neka zgrada! Ki će gore? Ki će poć snimit čega je gore? Ajd dobro, idem ja. Kaže kico ide najmlađi. Ma ni meni teško, malo je bio problem povratak jer sam velik i širok a škale strme pa me malo bila frka da ne okinem dole.
A me snimaš, a! Samo ti snimaj! Ma ću i ja tebe.
Prednji dio unutrašnjosti (prema škalama).
Iza ćenifa.
Iza zgrade, desno se vidi komad uskotračne tračnice.
Još jednom ćenifa sa druge strane.
Povratak ka velikom tunelu.
I ušli smo nutra. Mic po mic idemo dalje, još ima dnevnog svjetla pa nam baterije još nisu potrebne. U prvi tren smo mislili da je ovo jedna od niša u zidu.
E nije! Ovaj manji tunel je iskopan po 90° u odnosu na veliki i vodi van a po njemu je položena uskotračna pruga.
Obuzelo nas je toliko uzbuđenje da se gotovo moglo osjetiti! I onda još jedano iznenađenje! Na izlazu uskotračni vagonet dobrano zatrpan muljem.
Ma čekaj malo! Pa tu su i nekakove škale sa strane. Ejjj ... gore je i neka zgrada! Ki će gore? Ki će poć snimit čega je gore? Ajd dobro, idem ja. Kaže kico ide najmlađi. Ma ni meni teško, malo je bio problem povratak jer sam velik i širok a škale strme pa me malo bila frka da ne okinem dole.
A me snimaš, a! Samo ti snimaj! Ma ću i ja tebe.
Prednji dio unutrašnjosti (prema škalama).
Iza ćenifa.
Iza zgrade, desno se vidi komad uskotračne tračnice.
Još jednom ćenifa sa druge strane.
Povratak ka velikom tunelu.
Gost- Gost
četvrti dio.
I sad taj dio između dva tunela. Ovo me toliko fasciniralo da mi se još uvijek mota po glavi. Ali ni Kico ni Kiki nisu baš ostali ravnodušni na ovo. Priroda je fantsatična i fotografijama ovog djela ne treba komentara. Uživajte!
Ovo sam morao napraviti kao film jer se riječima neda opisati!
I sad taj dio između dva tunela. Ovo me toliko fasciniralo da mi se još uvijek mota po glavi. Ali ni Kico ni Kiki nisu baš ostali ravnodušni na ovo. Priroda je fantsatična i fotografijama ovog djela ne treba komentara. Uživajte!
Ovo sam morao napraviti kao film jer se riječima neda opisati!
Gost- Gost
Peti dio.
Ulaz u drugi tunel, "Vranje 2".
Još jednom pogled unatrag prema tunelu "Vranje 1".
Navigator.
Unutrašnjost tunela "Vranje 2".
Ulaz u drugi tunel, "Vranje 2".
Još jednom pogled unatrag prema tunelu "Vranje 1".
Navigator.
Unutrašnjost tunela "Vranje 2".
Gost- Gost
Šesti dio.
Izlaz iz tunela "Vranje 2" je je predviđen također za dvokolosječnu prugu.
Kameni zid 10-tak metara od portala.
Tamo u daljini gdje je kamenolom, tamo smo ušli u prvi tunel.
Nekakova oznaka.
A dolje ... jama za ponemet!
Vela Draga.
I tu više nisam znao kako poloviti svu tu prirodu pa sam napravio film da Vam to dočaram. Nešto ... predivno.
Dalje nismo išli. Tu smo malo gruntali bi nebi ali smo odlučili da smo obavili misiju zbog koje smo došli i odlučili se na povratak.
Izlaz iz tunela "Vranje 2" je je predviđen također za dvokolosječnu prugu.
Kameni zid 10-tak metara od portala.
Tamo u daljini gdje je kamenolom, tamo smo ušli u prvi tunel.
Nekakova oznaka.
A dolje ... jama za ponemet!
Vela Draga.
I tu više nisam znao kako poloviti svu tu prirodu pa sam napravio film da Vam to dočaram. Nešto ... predivno.
Dalje nismo išli. Tu smo malo gruntali bi nebi ali smo odlučili da smo obavili misiju zbog koje smo došli i odlučili se na povratak.
Gost- Gost
Sedmi dio.
Ovo je još par fotografija na povratku između dva tunela.
He he he ... nije nas nikakov vlak iznenadio ...
... to su Kicova i Kikijeva lampadina!
Tomo, Tomo ... ajde u nišu da te slikam. A ajde. Ma ni ja tebi neću ostat dužan, tek da znaš!
Još jedan pogled na tunel "Vranje 1".
Tamo preko smo bili!
Malo bliže (fotka je zrnata jer sam snimio sa maximalnim zoomom).
Ovo je još par fotografija na povratku između dva tunela.
He he he ... nije nas nikakov vlak iznenadio ...
... to su Kicova i Kikijeva lampadina!
Tomo, Tomo ... ajde u nišu da te slikam. A ajde. Ma ni ja tebi neću ostat dužan, tek da znaš!
Još jedan pogled na tunel "Vranje 1".
Tamo preko smo bili!
Malo bliže (fotka je zrnata jer sam snimio sa maximalnim zoomom).
Gost- Gost
Osmi dio.
S obzirom da smo ušparali nešto vremena, odlučili smo posjetiti još i stajalište Hum u Istri. Usput smo stali da vidimo ima li kakvih pomaka u svezi gradnje željezničkog tunela na Tuđmanovoj livadi. Maaa ... i ima, travuljina je viša!
ŽCP kod Huma prije stajališta iz pravca Lupoglava, prema Borutu ...
... i prema Lupoglavu.
Povratak na cestu i dalje (lijevo) do stajališta.
Stajalište "Hum u Istri".
Jedna zajednička, tek toliko da imamo za uspomenu!
U povratku sam spazio boškarina. Kico je brzo zaustavio auto, ja izletio i ... predivna i impresivna životinja!
Malo veća prethodna.
S obzirom da smo ušparali nešto vremena, odlučili smo posjetiti još i stajalište Hum u Istri. Usput smo stali da vidimo ima li kakvih pomaka u svezi gradnje željezničkog tunela na Tuđmanovoj livadi. Maaa ... i ima, travuljina je viša!
ŽCP kod Huma prije stajališta iz pravca Lupoglava, prema Borutu ...
... i prema Lupoglavu.
Povratak na cestu i dalje (lijevo) do stajališta.
Stajalište "Hum u Istri".
Jedna zajednička, tek toliko da imamo za uspomenu!
U povratku sam spazio boškarina. Kico je brzo zaustavio auto, ja izletio i ... predivna i impresivna životinja!
Malo veća prethodna.
Zadnja promjena: thomcro; 22.08.08 18:38; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
Deveti dio.
Iznad raške pruge u blizini Lupoglava.
Naišli smo i na unutarnji plovni put.
Malo dalje, iznad pruge za Pulu, prema Humu ...
... i prema Lupoglavu.
Neš ti fotkanja!
Iznad raške pruge u blizini Lupoglava.
Naišli smo i na unutarnji plovni put.
Malo dalje, iznad pruge za Pulu, prema Humu ...
... i prema Lupoglavu.
Neš ti fotkanja!
Gost- Gost
Deseti dio.
I tako smo došli i do Lupoglava. Čim smo došli dočakali su nas tri Šveda i 2062 036 sa teretnim za Pulu. Odmah sam se išao nekome javiti da znaju da su došli tri Turšin terirists i da će se muvat po kolodvoru. Ma nekma problema samo vi snimajte! He he he ... opet se potvrđuje ono ... kad nas vide svi misle sad će oni par fotki i by by. Kako su u krivu! Pa oni neznaju da mi snimamo sve, od vide do vide i da iza nas, kako Kico kaže, trava više ne raste. Ma nije to baš tako al' nije ni daleko od istine. Ja odmah hvatao vagone (a kad nemogu a da ne snimam za texture!), Habiinsi u Lupoglavu.
Knindža.
Pa smo dočekali i drezinu koja nas je iznenadila svojim dolaskom. Mislim da ju je Kico snimo. Kiki i ja smo se samo pogledali dok je dolazila. Ja pitao strojovođu jesu li došli iz pravca Raše na što je on samo odmahnuo glavom ali kako smo mi bili sumnjičavi, otišli smo do izlaza iz Lupoglava da sami provjerimo u kojim su položajima skretnice jer liku i nismo baš vjerovali. Idemo prema izlazu iz Lupoglava u smjeru Huma.
I tako smo došli i do Lupoglava. Čim smo došli dočakali su nas tri Šveda i 2062 036 sa teretnim za Pulu. Odmah sam se išao nekome javiti da znaju da su došli tri Turšin terirists i da će se muvat po kolodvoru. Ma nekma problema samo vi snimajte! He he he ... opet se potvrđuje ono ... kad nas vide svi misle sad će oni par fotki i by by. Kako su u krivu! Pa oni neznaju da mi snimamo sve, od vide do vide i da iza nas, kako Kico kaže, trava više ne raste. Ma nije to baš tako al' nije ni daleko od istine. Ja odmah hvatao vagone (a kad nemogu a da ne snimam za texture!), Habiinsi u Lupoglavu.
Knindža.
Pa smo dočekali i drezinu koja nas je iznenadila svojim dolaskom. Mislim da ju je Kico snimo. Kiki i ja smo se samo pogledali dok je dolazila. Ja pitao strojovođu jesu li došli iz pravca Raše na što je on samo odmahnuo glavom ali kako smo mi bili sumnjičavi, otišli smo do izlaza iz Lupoglava da sami provjerimo u kojim su položajima skretnice jer liku i nismo baš vjerovali. Idemo prema izlazu iz Lupoglava u smjeru Huma.
Zadnja promjena: thomcro; 22.08.08 18:40; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
Jedanaesti dio.
I tada još jedno iznenađenje! Ma neš ti drezine! Na bazi IMV-ovog kombija! U prvi tren sam pomislio da je nekakova samogradnja ali nije. To je proizveo IMV iz Novog Mesta. Nažalost, drezina nema motora i stoji na goloj zemlji. Nisam snimao unutrašnjost jer su prozori bili zatvoreni a i svjetlo je padalo i bile bi ispale loše fotografije.
Opet nekakova oznaka za koju neznam što je. Jesu to kilometri od Divače?
Na kraju je i jedan stari zeleni vagon sa kućicom za kočničara.
A ispred njega vagon održavanja.
I tada još jedno iznenađenje! Ma neš ti drezine! Na bazi IMV-ovog kombija! U prvi tren sam pomislio da je nekakova samogradnja ali nije. To je proizveo IMV iz Novog Mesta. Nažalost, drezina nema motora i stoji na goloj zemlji. Nisam snimao unutrašnjost jer su prozori bili zatvoreni a i svjetlo je padalo i bile bi ispale loše fotografije.
Opet nekakova oznaka za koju neznam što je. Jesu to kilometri od Divače?
Na kraju je i jedan stari zeleni vagon sa kućicom za kočničara.
A ispred njega vagon održavanja.
Gost- Gost
Finiš!
Potom smo se odlučili vratiti jer se bližilo vrijeme dolaska Šveda iz Pule. Ali prije njega je drezina otišla na sporedni kolosjek.
Kico i Kiki su otišli do stanične zgrade a ja sam ostao na pol puta u sačekuši. Krateći vrijeme, opet me Učka impresionirala svojom veličinom!
Evo ga! Dolazi!
A i dizel sa teretnim isto odlazi prema Puli.
Eto! I to je to! Mada sam dan prije rekao ima li nešto što mi još nismo snimili i dokumentirali, ispostavilo se da još ima toliko toga da samo treba uključiti međugalaktički sonar i uvijek će se nešto nać.
Do nekog slijedećeg ekšna,
puno pozdrava by thomcro!
Potom smo se odlučili vratiti jer se bližilo vrijeme dolaska Šveda iz Pule. Ali prije njega je drezina otišla na sporedni kolosjek.
Kico i Kiki su otišli do stanične zgrade a ja sam ostao na pol puta u sačekuši. Krateći vrijeme, opet me Učka impresionirala svojom veličinom!
Evo ga! Dolazi!
A i dizel sa teretnim isto odlazi prema Puli.
Eto! I to je to! Mada sam dan prije rekao ima li nešto što mi još nismo snimili i dokumentirali, ispostavilo se da još ima toliko toga da samo treba uključiti međugalaktički sonar i uvijek će se nešto nać.
Do nekog slijedećeg ekšna,
puno pozdrava by thomcro!
Gost- Gost
Svaka čast ... ovaj put ste nadmašili sami sebe. A ova iznenađenja u obliku uskotračne pruge usred tunela i drezine - to je fakat super.
Hvala, dečki, da niste štedjeli ni noge, a ni vaše fotiće ....
Hvala, dečki, da niste štedjeli ni noge, a ni vaše fotiće ....
seabral- Broj postova : 1246
Registration date : 13.04.2008
Hvala,hvalazvrk je napisao/la:Svaka čast ... ovaj put ste nadmašili sami sebe. A ova iznenađenja u obliku uskotračne pruge usred tunela i drezine - to je fakat super.
Ima li netko ideju čemu je služila mala pruga?
Ja sam spomenuo da su možda tuda izvlačili iskopani materijal ali vani nema nikakvog traga iskopanom materijalu. Istina, gledajući od tog malog tunela, ima jedna velika i duboka vododerina ali ne vjerujem da bi svih ovih godina voda baš sve počistila.
Gost- Gost
A ta kuća s vanjske strane tunela .... je li se ona može povezati sa svim tim šta ste pronašli ? Je li bilo tamo kakvih rudnika u zadnje vrijeme, tj. od gradnje pruge prema Raši ?
Na predjelu Učke nema rudnika (koliko ja znam);ima kamenolom ali je pred samim tunelom i ima žljebove za ukrcaj u vagone.zvrk je napisao/la:A ta kuća s vanjske strane tunela .... je li se ona može povezati sa svim tim šta ste pronašli ? Je li bilo tamo kakvih rudnika u zadnje vrijeme, tj. od gradnje pruge prema Raši ?
Ja osobno sam pomislio da je bilo riječ o transportu vode pošto je tamo zdanje nalik na vodocrpilište,a Učka je puno izvora;no kico i thomcro su me razuvjerili budući da je lakše i jednostavnije vodu transportirati cjevovodom na koji je priključena pumpa.
Da a i kamenolom je novijeg datuma a taj komadić pruge ... vidi se da to nije novijeg datuma. Da i još jedna zanimljivost vezana za tu prugu: ima željezne pragove. A taj objekt, hm ... u prve dvije trećine je ta peć za grijanje, ta raskramana ladica i ništa više. U stražnjoj trećini je WC i jedan mali ormarić na zidu sa el. osiguračima (koji su, btw, izvađeni). Iskreno, nisam se baš previše zadržavao gore jer sam osjetio neku vrstu nelagode i htio sam što prije otić.
Gost- Gost
Impresivno! Zaista sam uživao gledajući fotke. Hvala dečki
Nego, jedno pitanje za Toma...čudno mi je što nisi izabrao zimu, jer koliko sam shvatio gledajući tvoje radove vezane uz Trainz, nekako mi se čini da bolje voliš zimsku idilu. Jesam li u pravu?
Nego, jedno pitanje za Toma...čudno mi je što nisi izabrao zimu, jer koliko sam shvatio gledajući tvoje radove vezane uz Trainz, nekako mi se čini da bolje voliš zimsku idilu. Jesam li u pravu?
Jesi! Samo nisam ja vozio, ja sam bio samo support. Inače, zimi je na ovoj lokaciji vrlo, vrlo hladno jer odozgora s Ćićarije puše jaka bura. Nisam baš siguran da bi netko od nas išao tamo zimi.vlado je napisao/la: Impresivno! Zaista sam uživao gledajući fotke. Hvala dečki
Gost- Gost
Super, bravo momci!!!
Jim-Zlaja- Broj postova : 136
Registration date : 25.05.2008
Kao, što se i pristoji, gazda svoj dio stavlja posljednji. :tease: .
Dakle, da se ne ponavljamo, sastav legendarne ekipe koja je skupila hrabrost i krenula u istraživanje tunela Vranja 1 i 2, je već poznata, pa krenimo redom. Navigator je bio nepogrješiv i naveo nas je na točnu lokaciju za parkiranje ( dobro +/- 100m ne igra neku ulogu, zar ne ) uz kolodvor Učka ( naravno da sam ja namjerio parkirati se u hladovini kolodvorske zgrade, ali smo ustanovili da tamo ima živalja i da nije lijepo parkirati pod nečijim prozorom, te smo se smjestili stotinjak metara dalje uz ŽCP.
Polazak:
Pogled na kolodvor Učka ( i hladovinu uz kolodvorsku zgradu ) u smjeru Lupoglava:
Skretničko područje na izlazu u smjeru tunela Vranja:
Sporedni kolosijek:
Dalje vožnja nije sigurna, odnosno pruga je zatrpana pijeskom:
Dritura u pravcu Lupoglava:
Uspon:
Kao pravi ljubitelj prirode ne mogu odoliti ovim kadrovima. Učka, moja planina:
Konačno, on. Njegovo veličanstvo, tunel Vranja 1:
Navigator Kiki273 i vodeći reporter Thomcro pripremaju se za ulaz:
Jedna pozerska:
Natpis na zapadnom portalu tunela Vranja 1:
Gle tunelske biljčice, princeze difuzne rasvjete:
Ovakve otvore treba držati na oku, za svaki slučaj :vlak: :
Polako ulazimo u utrobu Učke, brrr:
Dakle, da se ne ponavljamo, sastav legendarne ekipe koja je skupila hrabrost i krenula u istraživanje tunela Vranja 1 i 2, je već poznata, pa krenimo redom. Navigator je bio nepogrješiv i naveo nas je na točnu lokaciju za parkiranje ( dobro +/- 100m ne igra neku ulogu, zar ne ) uz kolodvor Učka ( naravno da sam ja namjerio parkirati se u hladovini kolodvorske zgrade, ali smo ustanovili da tamo ima živalja i da nije lijepo parkirati pod nečijim prozorom, te smo se smjestili stotinjak metara dalje uz ŽCP.
Polazak:
Pogled na kolodvor Učka ( i hladovinu uz kolodvorsku zgradu ) u smjeru Lupoglava:
Skretničko područje na izlazu u smjeru tunela Vranja:
Sporedni kolosijek:
Dalje vožnja nije sigurna, odnosno pruga je zatrpana pijeskom:
Dritura u pravcu Lupoglava:
Uspon:
Kao pravi ljubitelj prirode ne mogu odoliti ovim kadrovima. Učka, moja planina:
Konačno, on. Njegovo veličanstvo, tunel Vranja 1:
Navigator Kiki273 i vodeći reporter Thomcro pripremaju se za ulaz:
Jedna pozerska:
Natpis na zapadnom portalu tunela Vranja 1:
Gle tunelske biljčice, princeze difuzne rasvjete:
Ovakve otvore treba držati na oku, za svaki slučaj :vlak: :
Polako ulazimo u utrobu Učke, brrr:
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.