Labin - Kanfanar - Lupoglav (autom i vlakom)
3 posters
Stranica 1 / 1.
Labin - Kanfanar - Lupoglav (autom i vlakom)
1. dio
Svoj slobodni dan iskoristio sam da se malo prošećem, a gdje nego do pruge i napravim mali foto izletić vlakom na relaciji Kanfanar – Lupoglav i natrag, pa ću vam malo dočarati što fotografijama, što video isječcima.
Od Labina se vozimo uz dolinu Raše
Usput lovim i bus Autotransa; Setra gb 1103 na liniji Pula – Rijeka snimljena između Raše i Most Raše
Pa još malo panorame raške doline
Na Mostu Raša prelazim prugu Lupoglav-Raša-Štalije
Pogled udesno prema kolodvoru Raša
Pa pogled ulijevo prema Štalijama
Ne, ne, nebojte se vlak ovuda dugo vremena nije prošao, a bogami ni neće tako skoro.
Od Mosta Raše se penjem dalje po državnoj cesti D66 do Barbana, grad prstenca
I skrećem udesno u pravcu Žminj-Rovinj
Pogled na Žminj sa barbanske strane
Poduzetništvo u Žminj raste sve u 16, hale na sve strane
Svoj slobodni dan iskoristio sam da se malo prošećem, a gdje nego do pruge i napravim mali foto izletić vlakom na relaciji Kanfanar – Lupoglav i natrag, pa ću vam malo dočarati što fotografijama, što video isječcima.
Od Labina se vozimo uz dolinu Raše
Usput lovim i bus Autotransa; Setra gb 1103 na liniji Pula – Rijeka snimljena između Raše i Most Raše
Pa još malo panorame raške doline
Na Mostu Raša prelazim prugu Lupoglav-Raša-Štalije
Pogled udesno prema kolodvoru Raša
Pa pogled ulijevo prema Štalijama
Ne, ne, nebojte se vlak ovuda dugo vremena nije prošao, a bogami ni neće tako skoro.
Od Mosta Raše se penjem dalje po državnoj cesti D66 do Barbana, grad prstenca
I skrećem udesno u pravcu Žminj-Rovinj
Pogled na Žminj sa barbanske strane
Poduzetništvo u Žminj raste sve u 16, hale na sve strane
Zadnja promjena: narcis; čet 18 ruj 2008 - 23:32; ukupno mijenjano 1 put.
Narcis- Administrator
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Re: Labin - Kanfanar - Lupoglav (autom i vlakom)
2. dio
Napuštam Žminj i vozim dalje prema Kanfanaru županijskom cestom, prolazim pokraj ulaza na «ISTARSKI IPSILON»
Pa prolazim ispod ipsilona
Približavam se Kanfanaru
Ulaz u Kanfanar
No prije nego se uputim na kolodvor, skrećem na lokalnu cestu udesno koja vodi do Vidulini i tu se odmah nalazi ŽCP osiguran svjetlosno-zvučnim signalima, pa me zanimalo koliko je pregledan
Pogled ulijevo prema Kanfanaru, vidi se i likovni predsignal, ograničenje brzine
Pogled udesno prema Pazinu
Pa sa druge strane pogled prema Pazinu
pogled prema Kanfanaru
Dosta solidna preglednost, ukoliko signalni uređaji «zaštekaju».
Idem dalje do kolodvora i usput prolazim pokraj glavnog ŽCP-a sa novo ugrađenom rampom, odnosno polubranikom
A prije je tu bila ovakva rampa
Izlazni likovni signal prema Puli
Skretničarska kućica
Kolodvorska zgrada
Vidi se jedna-jedina putnica koja čeka vlak i Ja naravno.
Neću opisivati kolodvor Kanfanar, jer je opisan već u prošlim postovima, nego samo kratki osvrt
Pogled prema Puli
Pogled prema Pazinu
Pravac blagajna kupnja prijevozne karte odnosno kod prometnika gosp. Branka Pamića s kojim sam i uspostavio i prijateljski odnos, odmah je skužio da sam neki railfan, pa me pozvao na piće u obližnji kafić «JOY», pa odakle si, kako to iz Labina pa putovati vlakom u Lupoglav, te privlači željeznica, vidi se izdaleka, bla,bla,bla,bla…..
Prijevozna karta
Napuštam Žminj i vozim dalje prema Kanfanaru županijskom cestom, prolazim pokraj ulaza na «ISTARSKI IPSILON»
Pa prolazim ispod ipsilona
Približavam se Kanfanaru
Ulaz u Kanfanar
No prije nego se uputim na kolodvor, skrećem na lokalnu cestu udesno koja vodi do Vidulini i tu se odmah nalazi ŽCP osiguran svjetlosno-zvučnim signalima, pa me zanimalo koliko je pregledan
Pogled ulijevo prema Kanfanaru, vidi se i likovni predsignal, ograničenje brzine
Pogled udesno prema Pazinu
Pa sa druge strane pogled prema Pazinu
pogled prema Kanfanaru
Dosta solidna preglednost, ukoliko signalni uređaji «zaštekaju».
Idem dalje do kolodvora i usput prolazim pokraj glavnog ŽCP-a sa novo ugrađenom rampom, odnosno polubranikom
A prije je tu bila ovakva rampa
Izlazni likovni signal prema Puli
Skretničarska kućica
Kolodvorska zgrada
Vidi se jedna-jedina putnica koja čeka vlak i Ja naravno.
Neću opisivati kolodvor Kanfanar, jer je opisan već u prošlim postovima, nego samo kratki osvrt
Pogled prema Puli
Pogled prema Pazinu
Pravac blagajna kupnja prijevozne karte odnosno kod prometnika gosp. Branka Pamića s kojim sam i uspostavio i prijateljski odnos, odmah je skužio da sam neki railfan, pa me pozvao na piće u obližnji kafić «JOY», pa odakle si, kako to iz Labina pa putovati vlakom u Lupoglav, te privlači željeznica, vidi se izdaleka, bla,bla,bla,bla…..
Prijevozna karta
Narcis- Administrator
3. dio
Skoro je vrijeme polaska vlaka, u 13.56 putnički vlak br. 4706 Pula – Buzet sa vezom za Divaču radnim danom.
I dolazi dupli Šved kao i uvijek radnim danom, sprijeda 7122-029, iza 7122-024, od grafita se ne vidi nijedna oznaka.
I krećemo, prvo stajalište je Žminj
Zatim Krajcar Brijeg, slikano sa suprotne strane, jer mjesta do prozora na suprotnoj strani nažalost nije bilo, ali bit će zato u povratku.
Pa kolodvor Sveti Petar u Šumi, i tu smo se križali sa 7122-005, ali nažalost fotka nije uspjela.
Heki
Heki Tovarište
Već se polako spuštamo prema Pazinu, spojna cesta Rogovići-Podberam, odnosno spoj s Ipsilonom prema Poreču i Motovunu.
I evo nas u sjedištu istarske županije
U Pazinu se dosta putnika iskrcava i ukrcava, pa sam iskoristio malo u međuvremenu da i fotkam unutrašnjost 029, pošto izvana nažalost ne izgleda baš reprezentativno unatoč novom HŽ bojanju
sjedišta su drugačija nego u ostalim švedima, nosači za prtljagu tapecirani, svjetla iznad svakog para sjedišta, klimatiziran…
Napuštamo Pazin i nastavljamo dalje;
Zarečje u pozadini
Prvo stajalište su Novaki
ŽCP Cerovlje
Pa kolodvorska zgrada Cerovlje
uz prateće sadržaje
A tu je naš strojovođa iskoristio priliku i ubrao dvije jabuke sa grane, a gdje ćeš bolje nego direktno iz prirode.
Pa nakon Cerovlja slijedi Borut
ŽCP
Ma jel' se to meni čini ili ono netko u pozadini netko fotka vlak, mada je slika malo mutna ostala, je l' netko sa foruma imao «ekšn» u ove krajeve???
Početak kolodvora Borut
Kolodvorska zgrada
Filmić odlaska iz Boruta
Eh, na ovome mjestu malo sjevernije od predsignala, smo se kao djeca puno puta igrali, već odmalena pravili sačekuše, naravno onda bez digitalaca, neta, foruma, stavljali male kamenčiće na šine, i nakon prolaska vlaka gledati što je ostalo, naravno samo prah a što drugo.
Približavanje stajalištu Hum u Istri i ono famozno klizište
Lupoglav na vidiku
Kolodvor Lupoglav, kontrola kočnica već čeka
Zatim slijedi raskapčanje Šveda, 029 nastavlja dalje za Buzet u 15.10 a 024 se vraća za Pulu kao putnički 4711 u 15.07 sa bus vezom iz Rijeke
Skoro je vrijeme polaska vlaka, u 13.56 putnički vlak br. 4706 Pula – Buzet sa vezom za Divaču radnim danom.
I dolazi dupli Šved kao i uvijek radnim danom, sprijeda 7122-029, iza 7122-024, od grafita se ne vidi nijedna oznaka.
I krećemo, prvo stajalište je Žminj
Zatim Krajcar Brijeg, slikano sa suprotne strane, jer mjesta do prozora na suprotnoj strani nažalost nije bilo, ali bit će zato u povratku.
Pa kolodvor Sveti Petar u Šumi, i tu smo se križali sa 7122-005, ali nažalost fotka nije uspjela.
Heki
Heki Tovarište
Već se polako spuštamo prema Pazinu, spojna cesta Rogovići-Podberam, odnosno spoj s Ipsilonom prema Poreču i Motovunu.
I evo nas u sjedištu istarske županije
U Pazinu se dosta putnika iskrcava i ukrcava, pa sam iskoristio malo u međuvremenu da i fotkam unutrašnjost 029, pošto izvana nažalost ne izgleda baš reprezentativno unatoč novom HŽ bojanju
sjedišta su drugačija nego u ostalim švedima, nosači za prtljagu tapecirani, svjetla iznad svakog para sjedišta, klimatiziran…
Napuštamo Pazin i nastavljamo dalje;
Zarečje u pozadini
Prvo stajalište su Novaki
ŽCP Cerovlje
Pa kolodvorska zgrada Cerovlje
uz prateće sadržaje
A tu je naš strojovođa iskoristio priliku i ubrao dvije jabuke sa grane, a gdje ćeš bolje nego direktno iz prirode.
Pa nakon Cerovlja slijedi Borut
ŽCP
Ma jel' se to meni čini ili ono netko u pozadini netko fotka vlak, mada je slika malo mutna ostala, je l' netko sa foruma imao «ekšn» u ove krajeve???
Početak kolodvora Borut
Kolodvorska zgrada
Filmić odlaska iz Boruta
Eh, na ovome mjestu malo sjevernije od predsignala, smo se kao djeca puno puta igrali, već odmalena pravili sačekuše, naravno onda bez digitalaca, neta, foruma, stavljali male kamenčiće na šine, i nakon prolaska vlaka gledati što je ostalo, naravno samo prah a što drugo.
Približavanje stajalištu Hum u Istri i ono famozno klizište
Lupoglav na vidiku
Kolodvor Lupoglav, kontrola kočnica već čeka
Zatim slijedi raskapčanje Šveda, 029 nastavlja dalje za Buzet u 15.10 a 024 se vraća za Pulu kao putnički 4711 u 15.07 sa bus vezom iz Rijeke
Zadnja promjena: narcis; čet 18 ruj 2008 - 23:50; ukupno mijenjano 1 put.
Narcis- Administrator
4. dio
Pogled na obadva
Ukrcaj za Pulu je počeo
Veza iz Rijeke je stigla
sa poprilični brojem putnika
Zvižduk, signalni loparić se podiže i polazak
Napuštamo Lupoglav i spuštamo se prema Humu
Vidi, vidi što ide po cesti
Savršena kombinacija, cesta-vijadukt, pruga, vlak, autobus, savršeno…
Hum u Istri
Borut, Cerovlje da ne ponavljam iste motive, nego samo one nazive stajališta koje nisam uspio snimiti u polasku, osim jednog filmića između Boruta i Cerovlja
ŽCP Zarečje
Ponovno Pazin, tu očekujemo križanje
Malo bliže
Pogled na obadva
Ukrcaj za Pulu je počeo
Veza iz Rijeke je stigla
sa poprilični brojem putnika
Zvižduk, signalni loparić se podiže i polazak
Napuštamo Lupoglav i spuštamo se prema Humu
Vidi, vidi što ide po cesti
Savršena kombinacija, cesta-vijadukt, pruga, vlak, autobus, savršeno…
Hum u Istri
Borut, Cerovlje da ne ponavljam iste motive, nego samo one nazive stajališta koje nisam uspio snimiti u polasku, osim jednog filmića između Boruta i Cerovlja
ŽCP Zarečje
Ponovno Pazin, tu očekujemo križanje
Malo bliže
Narcis- Administrator
5. dio
Napuštamo Pazin
Pa opet Heki Tovarište, pa Heki
Pa čekamo na ulazak u Sveti Petar u Šumi
Pa i tu imamo križanje
Pa Krajcar Brijeg
Malo seoskih motiva
uz prateću mehanizaciju
Pa Žminj, pa Kanfanar, prije silaska s vlaka, brzi pogled na upravljačnicu B
Ima i digitalnih instrumenata
Pa još jedno križanje u Kanfanaru, 005 kojeg nisam prije uspio snimiti u Svetom Petru u Šumi, pa evo sad ponovo prilike
Pa obadva zajedno, lijevi 005, desni 024
Prometnik Branko Pamić daje signal za polazak i 005 kreće za Lupoglav
I to je to za sada, idući puta slijedi vožnja, odnosno snimke iz upravljačnice «ZAJAMČENO».
Napuštamo Pazin
Pa opet Heki Tovarište, pa Heki
Pa čekamo na ulazak u Sveti Petar u Šumi
Pa i tu imamo križanje
Pa Krajcar Brijeg
Malo seoskih motiva
uz prateću mehanizaciju
Pa Žminj, pa Kanfanar, prije silaska s vlaka, brzi pogled na upravljačnicu B
Ima i digitalnih instrumenata
Pa još jedno križanje u Kanfanaru, 005 kojeg nisam prije uspio snimiti u Svetom Petru u Šumi, pa evo sad ponovo prilike
Pa obadva zajedno, lijevi 005, desni 024
Prometnik Branko Pamić daje signal za polazak i 005 kreće za Lupoglav
I to je to za sada, idući puta slijedi vožnja, odnosno snimke iz upravljačnice «ZAJAMČENO».
Narcis- Administrator
Predivno! Bez obzira što smo uglavnom sve obišli uvijek vidim još ono nešto što mi promakne!
Gost- Gost
thomcro je napisao/la:Predivno! Bez obzira što smo uglavnom sve obišli uvijek vidim još ono nešto što mi promakne!
Kao npr.
Narcis- Administrator
Bravo!
Kao što thomcro kaže uvjek je lijepo i zanimljivo pogledati nove fotke!
Kao što thomcro kaže uvjek je lijepo i zanimljivo pogledati nove fotke!
Gost- Gost
Što reći nego
Dokaz da za lijepi izletić ne treba otkrivati toplu vodu, dovoljno je provozati se susjedstvom.
Dokaz da za lijepi izletić ne treba otkrivati toplu vodu, dovoljno je provozati se susjedstvom.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
thomcro je napisao/la:Pa u konkretnom slučaju skoro sve jer drugačije izgleda iz vlaka nego kad "zujiš" po kolodvorima.narcis je napisao/la:Kao npr.
:vlak: Ma naravno, mi ljubitelji željeznice, a da se ne vozimo vlakom :vlak:
Narcis- Administrator
LuckyLooser je napisao/la:Što reći nego
A još mi ostaje Buzet - Lupoglav, tamo sam se malo rjeđe vozio, doduše ni red vožnje prema Buzetu nije baš neki, Lupoglav - Pula poznam skoro svaki zavoj.
Narcis- Administrator
Similar topics
» Do mora i nazad, autom i vlakom, brzo i sporo.
» Kolodvor Kanfanar
» Kanfanar Rovinj
» Pruga Kanfanar - Rovinj
» Pruga: Kanfanar - Rovinj
» Kolodvor Kanfanar
» Kanfanar Rovinj
» Pruga Kanfanar - Rovinj
» Pruga: Kanfanar - Rovinj
Stranica 1 / 1.