Stare razglednice Rijeke
+24
klek
Damir
NP-549
lappino
zele
KAPO
sali
5ar
Phalanx
ZlayoZg
gorgoroth
LokalpatriotRI
kico101
LLeon
kiki273
Narcis
Thommo
Jean
Stanley
Vedran Zeman
gaspa
kobler
Pfaff
seabral
28 posters
Stranica 8 / 16. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 12 ... 16
Re: Stare razglednice Rijeke
Pokraj mosta slikano u Industrijskoj. Meni se ne poklapa.
https://2img.net/r/ihimizer/img264/554/img0849x.jpg
https://2img.net/r/ihimizer/img692/647/img0839b.jpg
Ono u pozadini su zgrade na Krnjevu
______________________________________________________________________________________________
Edit by ZlayoZg: Maknuti [img] tagovi.Fotografije izvan dozvoljenih dimenzija 800X600.
https://2img.net/r/ihimizer/img264/554/img0849x.jpg
https://2img.net/r/ihimizer/img692/647/img0839b.jpg
Ono u pozadini su zgrade na Krnjevu
______________________________________________________________________________________________
Edit by ZlayoZg: Maknuti [img] tagovi.Fotografije izvan dozvoljenih dimenzija 800X600.
LokalpatriotRI- Broj postova : 35
Registration date : 04.09.2009
Smanji slike na 800×600, umori mi se ruka od silnog skrolanja lijevo-desno!
Što više gledam originalnu sliku, više sam kod uvjerenja da uopće nije slikana u Rijeci. Ako ipak jest, onda može biti ili Industrijska (slike ti se ne poklapaju jer gledaš krivi dio Industrijske - Pfaff misli na sam početak ulice, kod svjetionika i pruge, Trol na sam kraj - kod okretišta osmice i ulaza u Torpedo) ili eventualno predio između željezničke stanice i Mlake (možda tamo gdje je zgrada Vuče vlakova?).
Što više gledam originalnu sliku, više sam kod uvjerenja da uopće nije slikana u Rijeci. Ako ipak jest, onda može biti ili Industrijska (slike ti se ne poklapaju jer gledaš krivi dio Industrijske - Pfaff misli na sam početak ulice, kod svjetionika i pruge, Trol na sam kraj - kod okretišta osmice i ulaza u Torpedo) ili eventualno predio između željezničke stanice i Mlake (možda tamo gdje je zgrada Vuče vlakova?).
Registration date : 04.09.2008
Ne mogu vise editirati slke na 800×600 , zaboravio sam na to pravilo ,ispricavam se.
Nista , kad bude lijepo vrijeme proci cu cijelu tu ulicu pa vam javim da li se poklapaju slike s tih lokacija.
Nista , kad bude lijepo vrijeme proci cu cijelu tu ulicu pa vam javim da li se poklapaju slike s tih lokacija.
Naravno, sad više nemožeš. Al' pripazi za ubuduće. Ja imam velik monitor pa mi treba vremena da odskrolam s kraja na kraj! Šta misliš kako je onima koji imaju 17 inčni ili još manji monitor? Treba mu pol dana dok mu učita fotku i ostalih pol dana ako je hoće vidjet.LokalpatriotRI je napisao/la:Ne mogu vise editirati slke na 800×600 , zaboravio sam na to pravilo ,ispricavam se ...
Moraš malo više pripazit jer ovo nije skyscraper!
Gost- Gost
Jean me sad ohrabrio u pretpostavci da nije riječ o Rijeci, ali prije toga bih postavio još jednu: je li pruga koju vidimo u prvom planu uopće tramvajska pruga? Izgleda kao da je 1435 mm. I jesu li žice koje vidimo KM ili samo žice napajanja svjetiljke. (U vrijeme nastanka slike većina električnih vodova nije bila ukopana). Problem je u tome što mi je slika podsvjesno poznata. Ako prihvatimo da je riječ o Sušaku, da nije Brajdica?
Trol_Rijeka- Broj postova : 282
Registration date : 08.05.2008
Kad sam je prvi put vidio pomislio sam da je to na Trsatu kod dvorene Mladosti. Al' tamo nije bilo pruge!!!Trol_Rijeka je napisao/la:... Problem je u tome što mi je slika podsvjesno poznata. ...
LokalpatriotRI ... krive fotke si stavil u punoj rezoluciji. Ovu staru si trebal stavit veliku!
Gost- Gost
Pridružujem se Tominom apelu: može li veći & detaljniji sken?
Inače, lomim glavu nad ovom fotkom već par dana. Na prvi pogled, Industrijska, skretanje od Mlake ... ALI...!
Uz malo više udubljivanja ima milion nejasnoća.
Kao prvo, Sušak: nigdje na Sušaku ne prolazi pruga kraj tolikih kuća. Nigdje. Da ne spominjem da na brdu nema takva hrpa radničkih četverokatnica (8 kom.!) - Deksa je mikroskopska prema ovom.
Trol je u pravu: ovo su samo žice od rasvjete, i kandelabri (stupovi) su tek rasvjeta - nije tram. U krajnjem lijevom kutu je pisoar (pisciatoio), to je talijanska stvar. Ali .. zar se ne bi iznad trebao bar nazirati svjetionik? Nadalje, već spomenute radničke kuće doimaju se prevelike za Krnjevo, a kad je iznad njih još viša zgrada (vila?), toga nema. Nadalje, u krajnjem lijevom kutu još je jedna hrpa zgrada - ni toga nema u stvarnosti. Pa bijela četverokatnica iza iste četverokatnice u nizu uz ulicu - ni toga nema.
Na koncu - odjeća ljudi sugerira 30-te godine - što bi Talijani tada radili na Sušaku?
Sve u svemu, liči ali mislim da nije Rijeka. Ostaje pitanje - a gdje je pobogu onda?
Inače, lomim glavu nad ovom fotkom već par dana. Na prvi pogled, Industrijska, skretanje od Mlake ... ALI...!
Uz malo više udubljivanja ima milion nejasnoća.
Kao prvo, Sušak: nigdje na Sušaku ne prolazi pruga kraj tolikih kuća. Nigdje. Da ne spominjem da na brdu nema takva hrpa radničkih četverokatnica (8 kom.!) - Deksa je mikroskopska prema ovom.
Trol je u pravu: ovo su samo žice od rasvjete, i kandelabri (stupovi) su tek rasvjeta - nije tram. U krajnjem lijevom kutu je pisoar (pisciatoio), to je talijanska stvar. Ali .. zar se ne bi iznad trebao bar nazirati svjetionik? Nadalje, već spomenute radničke kuće doimaju se prevelike za Krnjevo, a kad je iznad njih još viša zgrada (vila?), toga nema. Nadalje, u krajnjem lijevom kutu još je jedna hrpa zgrada - ni toga nema u stvarnosti. Pa bijela četverokatnica iza iste četverokatnice u nizu uz ulicu - ni toga nema.
Na koncu - odjeća ljudi sugerira 30-te godine - što bi Talijani tada radili na Sušaku?
Sve u svemu, liči ali mislim da nije Rijeka. Ostaje pitanje - a gdje je pobogu onda?
kobler- Broj postova : 472
Registration date : 03.03.2008
Rekao bih vam ja, al' zašto je nestao link na sliku?
Registration date : 14.05.2008
O ovome pričamogaspa je napisao/la:Rekao bih vam ja, al' zašto je nestao link na sliku?
Gost- Gost
Nekad zna server na kojem je smjestena slika zastekat.. treba pricekat malo..
Braneweb donosi niz novih fotki iz povijesti Rijeke:
LINK
LINK
Registration date : 04.09.2008
Jean je napisao/la:Braneweb donosi niz novih fotki iz povijesti Rijeke:
LINK
Autor Braneweba ima stvarno dobre fotke . Vjerojatno voli ko i ja skupljati stare slike Rijeke.
Stranica 8 / 16. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 12 ... 16
Similar topics
» Stare razglednice drugih gradova
» Stare razglednice Hrvatskog Primorja i otoka
» Stare slike tramvaja u stranim gradovima
» Stare razglednice Hrvatskog Primorja i otoka
» Stare slike tramvaja u stranim gradovima