Stare razglednice Rijeke
+24
klek
Damir
NP-549
lappino
zele
KAPO
sali
5ar
Phalanx
ZlayoZg
gorgoroth
LokalpatriotRI
kico101
LLeon
kiki273
Narcis
Thommo
Jean
Stanley
Vedran Zeman
gaspa
kobler
Pfaff
seabral
28 posters
Stranica 9 / 16. • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16
Re: Stare razglednice Rijeke
Il nuovo ponte di confine sull‘Eneo che divide l‘Italia dalla Jugoslavia 1934
Gost- Gost
Znam da šepesam za poviješću: evo tek sad sam primjetio grešku / netočnost u brošuri "125. god. riječkih pruga", koju je skenirao i postao netko s bgd-railfana. Naime, uz ovu fotografiju na baksuznoj str. 13 piše "Stručno izaslanstvo ... u Opatiji". Pogledajte:
No, posve se krivo kaže da je izaslanstvo u Opatiji, kad stoje na stepenicama sunčališta hotela Jadran na Sušaku! Uostalom, i sama logika može pomoći: 1928. jugoslavensko (SHS) izaslanstvo moralo bi otići u inozemstvo - u Italiju - da bi moglo biti u Opatiji.
No, posve se krivo kaže da je izaslanstvo u Opatiji, kad stoje na stepenicama sunčališta hotela Jadran na Sušaku! Uostalom, i sama logika može pomoći: 1928. jugoslavensko (SHS) izaslanstvo moralo bi otići u inozemstvo - u Italiju - da bi moglo biti u Opatiji.
kobler- Broj postova : 472
Registration date : 03.03.2008
Usput, i uz nacrt na str. 10 potpis je ustvari pogrešan:
Ovo NIJE NACRT dimnjaka na kolodvoru nego na molu Rodolfo (Genova - Orlandov gat), koga od kolodvora ipak dijeli koji metar. Uostalom, provjerite i sami na planu gdje je ucrtana i ta strojarnica, gdje je molo Rodolfo, a gdje kolodvor!
Iako sad nemam gdje provjeriti, čini mi se kao da je ta strojarnica ustvari bila prva TERMOelektrana u Rijeci, tj. mjesto gdje je proizvođena struja za potrebe luke.
Ovo NIJE NACRT dimnjaka na kolodvoru nego na molu Rodolfo (Genova - Orlandov gat), koga od kolodvora ipak dijeli koji metar. Uostalom, provjerite i sami na planu gdje je ucrtana i ta strojarnica, gdje je molo Rodolfo, a gdje kolodvor!
Iako sad nemam gdje provjeriti, čini mi se kao da je ta strojarnica ustvari bila prva TERMOelektrana u Rijeci, tj. mjesto gdje je proizvođena struja za potrebe luke.
kobler- Broj postova : 472
Registration date : 03.03.2008
Godine 1942. i 1944. kao godine nastanka razglednica koje prikazuju hotel "Jadran" i Sablićevo su dvojbene. Naime, doimaju se odveć idilično za Drugi svjetski rat koji je u punom zamahu. Vjerojatno su poslane 1942. i 1944. Ponekad se šalju i deset pa i više godina stare razglednice. Poštanski pečat na poleđini pouzdan je samo kao "najmlađi" mogući datum, dakle kao gornja vremenska granica nakon koje razglednica sigurno nije nastala.
Trol_Rijeka- Broj postova : 282
Registration date : 08.05.2008
Nisu razglednice nego fotke iz monografije G.P. Primorje - Rijeka
Korzo
Kantrida
Korzo
Kantrida
Registration date : 04.09.2008
Pa kad je sagrađen tek 1988.Jean je napisao/la:Nema Tobleronea!
Po voznom parku i mladim stablima uz cestu, ovo je slikano davno prije. Doduše, Rijeka i Čelik su zadnji puta mogli igrat zajedno do ljeta 1989.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
A viđe stupova od trolejbusa. Bijaše do davno, davno.
A još nešto-očito je da je glavna boja za automobile bila bijela. Snimljeno očito tijekom sedamdesetih.
Ča je to toblerone? Ja znam samo za nekakav Lonac.
A još nešto-očito je da je glavna boja za automobile bila bijela. Snimljeno očito tijekom sedamdesetih.
Ča je to toblerone? Ja znam samo za nekakav Lonac.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Žuta limena zgrada preko puta škvera, između pruge i ceste, iznad parkirališta. Nemoguće ju je ne zamjetiti. Inače u njoj su prebivali samci koji su radili u škveru.kico101 je napisao/la:... Ča je to toblerone? Ja znam samo za nekakav Lonac.
Gost- Gost
Alternativno zvana i "Silos za Bosance"!tomo je napisao/la:Žuta limena zgrada preko puta škvera, između pruge i ceste, iznad parkirališta. Nemoguće ju je ne zamjetiti. Inače u njoj su prebivali samci koji su radili u škveru.kico101 je napisao/la:... Ča je to toblerone? Ja znam samo za nekakav Lonac.
- Broj postova : 11497
Registration date : 17.03.2008
Pfaff je napisao/la:Alternativno zvana i "Silos za Bosance"!
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Pfaff je napisao/la:Alternativno zvana i "Silos za Bosance"!tomo je napisao/la:Žuta limena zgrada preko puta škvera, između pruge i ceste, iznad parkirališta. Nemoguće ju je ne zamjetiti. Inače u njoj su prebivali samci koji su radili u škveru.kico101 je napisao/la:... Ča je to toblerone? Ja znam samo za nekakav Lonac.
Prvotno i htjedoh napisati Silos, ali sam se bojao da je taj naziv ipak "previše alternativan".
tomo je napisao/la:Žuta limena zgrada preko puta škvera, između pruge i ceste, iznad parkirališta. Nemoguće ju je ne zamjetiti. Inače u njoj su prebivali samci koji su radili u škveru.kico101 je napisao/la:... Ča je to toblerone? Ja znam samo za nekakav Lonac.
Još jedan alternativni naziv je i "Bosanski lonac". Vjerojatno je na taj lonac Kićo mislio.
Koliko znam, "Bosanski lonac" su zvali onaj zavoj na Lujzi između Orehovice i Banskih vrata gdje se onomad neki kombi s četvoro njih strmopizdijo u provaliju...Jean je napisao/la:Još jedan alternativni naziv je i "Bosanski lonac". Vjerojatno je na taj lonac Kićo mislio.tomo je napisao/la:Žuta limena zgrada preko puta škvera, između pruge i ceste, iznad parkirališta. Nemoguće ju je ne zamjetiti. Inače u njoj su prebivali samci koji su radili u škveru.kico101 je napisao/la:... Ča je to toblerone? Ja znam samo za nekakav Lonac.
- Broj postova : 11497
Registration date : 17.03.2008
Stranica 9 / 16. • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16
Similar topics
» Stare razglednice drugih gradova
» Stare razglednice Hrvatskog Primorja i otoka
» Stare slike tramvaja u stranim gradovima
» Stare razglednice Hrvatskog Primorja i otoka
» Stare slike tramvaja u stranim gradovima