Stara vozila
+23
file
Damir
ICE-3M
5ar
max
buShip fun
zele
kobler
KAPO
LLeon
mannas
ikar
Pfaff
kriticar
Thommo
Edo Tijan
Jean
kico101
gaspa
Narcis
Tomek
novi_shef
NP-549
27 posters
Stranica 3 / 23.
Stranica 3 / 23. • 1, 2, 3, 4 ... 13 ... 23
Re: Stara vozila
342-346 je 100% zbog prvog malog stakla poslije prednjih vratiju. A sad me kico101 zbunio s ovim Buzdohnjem jer tražim poziciju smo po Grobniku.
Pomogla bi puno godina slikanja. Ako je ful staro onda neće bit grobnik jer su gore vozili oni 280-299, a ako je "novije" onda je moguće, tas u već ovi bili u rezervi
Pomogla bi puno godina slikanja. Ako je ful staro onda neće bit grobnik jer su gore vozili oni 280-299, a ako je "novije" onda je moguće, tas u već ovi bili u rezervi
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2440
Registration date : 15.03.2008
Mladići, 26.10.1980. Točno, dvanaestica je. I zbog vratiju 2U+0+2U bi trebao biti iz serije 342-346, jedino je gbr (kao i na onoj mojoj slici S14) slabo čitak, tj. ne vidi se zadnja znamenka - bolje rečeno, podsjeća na 1 (manje na 7, ali to nisu gbrovi ove serije, pa bi mogla biti 3). Kićo za tu seriju spominje tapecirane stolice s drvenim naslonom čega se ja baš i ne sjećam i prije bih tipovao na drvene (neću reći da me od vožnje još uvijek boli moja... pardon), ali... davno je to bilo.NP-549 je napisao/la:Pomogla bi puno godina slikanja.
Registration date : 14.05.2008
Tapecirung na sjedalima 100%, ali to mogu garantirati za kasnije ( recimo kraj osamdesetih, početak devedesetih ), pa nisam siguran da li su takvi došli u originalu, ali vjerujem da jesu, jer u Troleju nije baš bio običaj u to vrijeme, "dorađivati" ili mijenjati sjedala.gaspa je napisao/la:Mladići, 26.10.1980. Točno, dvanaestica je. I zbog vratiju 2U+0+2U bi trebao biti iz serije 342-346, jedino je gbr (kao i na onoj mojoj slici S14) slabo čitak, tj. ne vidi se zadnja znamenka - bolje rečeno, podsjeća na 1 (manje na 7, ali to nisu gbrovi ove serije, pa bi mogla biti 3). Kićo za tu seriju spominje tapecirane stolice s drvenim naslonom čega se ja baš i ne sjećam i prije bih tipovao na drvene (neću reći da me od vožnje još uvijek boli moja... pardon), ali... davno je to bilo.NP-549 je napisao/la:Pomogla bi puno godina slikanja.
Btw, vidi se da je običaj skidanja zastora zimi bio uobičajen i prije 30 godina.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Bila je to vožnja iz Dražica u 15:03, s tabelom 12 JELENJE-ČAVLE RIJEKA (dakle, polazak iz Jelenja je bio u 15:00), vozio je preko Podhuma a karta je koštala ondašnjih 1100 dinara. Slikano je negdje između Vlačine i Čavala.
A sad još malo o stolicama. Općenito. Možda (vjerojatno) smo i kićo i ja u pravu. Naime, čudne su mi to stolice koje bi tvornički došle pola tapecirane, pola drvene. Ipak je autobus bio nov a ne rabljen, da bi doradu napravio bivši vlasnik. U svim autobusima (ne samo ove serije, ne samo Autotroleja) to smiješno, da ne kažem: nelogično, izgleda. Stolica kao stolica tipski je proizvod, pa ili je drvena, ili je sva tapecirana. A ako je polutapecirana kasnije, za to su dobri razlozi povećanje udobnosti sjedenja za ne prevelike troškove (skineš samo donje ploče, nabaciš spužvu i skaj ili tkaninu i to je to). Ova stolica, koliko je prepoznajem po naslonu, bila je ugrađivana u sve tristosedamnaestice, obične i zglobne, i svuda je bila u cijelosti drvena. Zato je vjerojatno da su prigradska vozila kasnije dobila povećan komfor.
A sad još malo o stolicama. Općenito. Možda (vjerojatno) smo i kićo i ja u pravu. Naime, čudne su mi to stolice koje bi tvornički došle pola tapecirane, pola drvene. Ipak je autobus bio nov a ne rabljen, da bi doradu napravio bivši vlasnik. U svim autobusima (ne samo ove serije, ne samo Autotroleja) to smiješno, da ne kažem: nelogično, izgleda. Stolica kao stolica tipski je proizvod, pa ili je drvena, ili je sva tapecirana. A ako je polutapecirana kasnije, za to su dobri razlozi povećanje udobnosti sjedenja za ne prevelike troškove (skineš samo donje ploče, nabaciš spužvu i skaj ili tkaninu i to je to). Ova stolica, koliko je prepoznajem po naslonu, bila je ugrađivana u sve tristosedamnaestice, obične i zglobne, i svuda je bila u cijelosti drvena. Zato je vjerojatno da su prigradska vozila kasnije dobila povećan komfor.
Tako bi trebalo biti, ali siguran sam da su serije sanosa 438-444, 433-435 ko novi došli sa tapeciranim sjedalima i drvenim naslonima, tako da je to ipak tvornički ugrađivano. Iako se ne sjećam kakvi su bili kao novi, ali takva sjedala imali su i o317, serije 280-299, 342-346 i , mislim 321-323.
kico101- Moderator
Kico je u pravu. 438.444 su došli kao novi sa ljučastim skajem i drvenim nasloniva (442 bio novi na Hreljinu), 433-435 kao i svi ostali su imali smeđi raznih nijansi, znala se poslije zalomit i neka vojnički zelena snb. Osim dvije spomenute serije, polutapecirani su bili i 400-404 (isto ovi) i Mercedesi 280-299 (možda naknadno, nezna se)
NP-549- Moderator
gaspa je napisao/la:Napokon sam je našao!!! Zapravo, našao bih je i prije da sam se bolje potrudio. A vi, znalci, reći ćete što sam našao
Oni superznalci znat će i gdje je to
S obzirom da nema baš puno ovakih zavoja između Vlačine i Filona (mjesto di se spaja sa cestom iz Soboli) imam dve potencijalne lokacije (po uvjetom da se cesta nije previše mjenjala)... 1. Podčudnić/Podrvanj di je onaj veliki S zavoj (kod mesnice) samo mi se čini da je uzbrdica u zavoju premala... Druga bi bila mjesto di je danas stanica u Podčudniću (blizu mjesta di 699 noći).
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
Pitanje je dal onaj kamion tamo izlazi sa sporedne ceste, a onda bi mogla bit ova Ikarova lokacija (cestica za G Grobik koja izlazi kod kapelice), ili je ipak kamion parkiran. Treba vidit malo dal postoji ona kuća ča se vidi kroz šofer šajbu
NP-549- Moderator
Izvor: facebook
tako alfa mille gbr.201 imala reg. RI-153-52, ista takva gbr.230 RI-154-67, kikijev O317 je imao reg. RI-251-08, prvi zglobni gbr.275 Ri-317-71, prvi s110 gbr.380 RI-130-111,prvi S314 gbr.415 RI-148-809, prvi S115 gbr.438 RI-172-732. Istražujem i dalje i kad naletim na još podataka stavljam
tako alfa mille gbr.201 imala reg. RI-153-52, ista takva gbr.230 RI-154-67, kikijev O317 je imao reg. RI-251-08, prvi zglobni gbr.275 Ri-317-71, prvi s110 gbr.380 RI-130-111,prvi S314 gbr.415 RI-148-809, prvi S115 gbr.438 RI-172-732. Istražujem i dalje i kad naletim na još podataka stavljam
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6136
Prije jedno 8-9 godina na Podmurvicama , gbr. 411 !
Imao čast da ga dužim skoro godinu dana !
mannas- Broj postova : 147
Registration date : 17.03.2008
Vidim da si ga i razdužiomannas je napisao/la:Prije jedno 8-9 godina na Podmurvicama , gbr. 411 !
Jel' to ona slavna lokacija di je onaj s beton-mikserom pobrao babu i srušio pol kuće pa su sad tamo zbetonirali Maginotovu liniju?
- Broj postova : 11460
Mannas ga je zadužio nakon ove nesreće. Valjda su mu ga dali da ga dokrajči.Pfaff je napisao/la:Vidim da si ga i razdužio
Upravo ta lokacija. Nakon nekog vremena na poslu sam dobio zadatak popeglat i pokrpat spremnik vode od tog "letećeg" miksera.Pfaff je napisao/la:Jel' to ona slavna lokacija di je onaj s beton-mikserom pobrao babu i srušio pol kuće pa su sad tamo zbetonirali Maginotovu liniju?
A da se vidi kako je to upravo 411, evo još nekoliko fotografija.
Slijedeće fotografije je napravio fotoreporter Novog lista. Nisu nikada javno objavljene. Mannas je (ne pitajte kako) došao u posjed papirnate verzije, a ja sam ih skenirao (format A3, na skeneru A4) i objavio na starom autobusnom forumu, tako da su ih mnogi od vas već vidjeli, ali nije se loše prisjetiti.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Stvarno je raritet. Baš me zanima kakva je razlika voziti prikolicu u odnosu na harmoniku kroz onaj uski zavoj koji slijedi alfi na slici.
kico101- Moderator
Sasvim dobro. Ja se sjećam kad je Autotrans držao liniju Senj - Brinje - Jezerane - Ogulin - Karlovac - Zagreb autobusima s prikolicom. Jozefina je još bila bijela, a na onom 180 zavoju na Kapeli je bilo "svi van dok ne prođem zavoj..."
- Broj postova : 11460
Mogu reći samo: AU ! Jedina slika uopće ovog modela (zapravo kombinacije) uopće koju sam vidio a na kojoj se vide vrata (obično su bili slikani iz lijevog poluprofila ili sa suprotne bočne strane)
Rashodovani Autotrolejev bus opet služi kao igračka vojnicima! Ovaj put radi se o 449 na prezentacijskoj vježbi Bojne za specijalna djelovanja u Delnicama:
Izvor fotografija: jutarnji.hr
Izvor fotografija: jutarnji.hr
Registration date : 04.09.2008
Čini mi se da je bus još u voznom stanju poput onog ZET-ovog od neki dan u Lučkom.
Jel se to meni čini ili svijetli desni štop.
kico101- Moderator
Da, i rikverc svjetla rekao boh, zato sam i napisao da je u voznom stanjukico101 je napisao/la:A đe ga nađe.
Prikolicu (valjda) od nekog Autotrolejevog autobusa.
195
Dali netko zna koji je to autobus?
Prikolicu (valjda) od nekog Autotrolejevog autobusa.
195
Dali netko zna koji je to autobus?
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Stranica 3 / 23. • 1, 2, 3, 4 ... 13 ... 23
Stranica 3 / 23.