Putne karte (vlak, bus, tram...)
+7
sali
KAPO
gaspa
nukleusri
Phalanx
kiki273
Narcis
11 posters
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Putne karte (vlak, bus, tram...)
Ovdje stavljajte fotografije putnih karata ako ste se vozili vlakom, autobusom, tramvajem, podzemnom željeznicom.
Narcis- Administrator
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Re: Putne karte (vlak, bus, tram...)
PULAPROMET
Vrijednosna karta sa integriranim beskontaktnim čipom, prilikom ulaska u autobus kartu se samo prisloni na čitač kod vozača (foto naknadno) i skida se određeni iznos, ovisno o tome koliko tarifnih zona putnik želi prijeći. Na displayu se pokazuje Linija/Smjer/Datum/Sat/Iznos poništavanja i raspoloživi saldo.Veoma je praktična za one koji povremeno koriste javni gradski prijevoz jer nema vremensko ograničenje korištenja. Odjednom se uz jednu kartu može voziti do najviše 5 osoba. Beskontaktni čip je dosta jak, tako da je ne morate niti vaditi iz novčanika, dovoljno je i novčanik prisloniti na čitač. Iznos na karti možete nadopunjavati na prodajnom mjestu Pulaprometa na autobusnom kolodvoru u Puli i u nekoliko kioska s oznakom BUSCARD.
Vrijednosna karta sa integriranim beskontaktnim čipom, prilikom ulaska u autobus kartu se samo prisloni na čitač kod vozača (foto naknadno) i skida se određeni iznos, ovisno o tome koliko tarifnih zona putnik želi prijeći. Na displayu se pokazuje Linija/Smjer/Datum/Sat/Iznos poništavanja i raspoloživi saldo.Veoma je praktična za one koji povremeno koriste javni gradski prijevoz jer nema vremensko ograničenje korištenja. Odjednom se uz jednu kartu može voziti do najviše 5 osoba. Beskontaktni čip je dosta jak, tako da je ne morate niti vaditi iz novčanika, dovoljno je i novčanik prisloniti na čitač. Iznos na karti možete nadopunjavati na prodajnom mjestu Pulaprometa na autobusnom kolodvoru u Puli i u nekoliko kioska s oznakom BUSCARD.
Narcis- Administrator
HRVATSKE ŽELJEZNICE
Prijevozna karta za jednosmjerno putovanje, putnički vlak.
Narcis- Administrator
ZAGREBAČKI ELEKTRIČNI TRAMVAJ - ZET
DNEVNA KARTA (po cijeni do 31.12.2007)
POJEDINAČNA KARTA KUPLJENA IZVAN VOZILA (po cijeni do 31.12.2007)
DNEVNA KARTA (po cijeni do 31.12.2007)
POJEDINAČNA KARTA KUPLJENA IZVAN VOZILA (po cijeni do 31.12.2007)
Narcis- Administrator
AUTOTROLEJ d.o.o. RIJEKA
Putna karta za 2 tarifne zone za 2 vožnje
Putna karta za 2 tarifne zone za 2 vožnje
Narcis- Administrator
1,2,3 i 4 zona
Narcis- Administrator
Ne putujem baš u 5.zonu pa je nemam
Narcis- Administrator
narcis je napisao/la:HRVATSKE ŽELJEZNICE
Ovo s HaŽeovim kartama je KATASTROFA! Nakon godinu, dvije više ništa ne piše - skupljam karte, i pola mi ih je izbljedjelo...
Phalanx- Moderator
- Broj postova : 545
Moguće da imaju u pisačima toner upitne kvalitete. Možeš zamisliti samo koliko je kolodvora, putničkih blagajni... Sve je to trošak. Čim jeftinije tim bolje, za njih naravno.
Narcis- Administrator
Koliko sam ja shvatio, problem je u tehnologiji printanja... Ali i putnici bi mogli imati potencijalno problem s takvim kartama, pogotovo ako imaju povratnu kartu koja traje malo duže. Kad sam prošle godine išao u Bjelovar, kupio sam povratnu kartu i stavio je u novčanik. Drugi dan su se slova tek nazirala... Pa onda nek kondukter pogađa što piše!
Phalanx- Moderator
- Broj postova : 545
Ja imam HŽ-ovu kartu od 27.12.07. (sutra ću je snimiti!) i dosta se dobro još vidi! Pače, uopće nije izgubila na kvaliteti. Bit će prije da vidljivost ovisi koliko ima tinte u pisaču.
Gost- Gost
Phalanx je napisao/la:Koliko sam ja shvatio, problem je u tehnologiji printanja... Ali i putnici bi mogli imati potencijalno problem s takvim kartama, pogotovo ako imaju povratnu kartu koja traje malo duže. Kad sam prošle godine išao u Bjelovar, kupio sam povratnu kartu i stavio je u novčanik. Drugi dan su se slova tek nazirala... Pa onda nek kondukter pogađa što piše!
Meni se nešto slično dogodilo prije tri godine od Škrljeva do Rijeke, na kartonskoj karti, mada ni dan danas ne vjerujem da u Škrljevu imaju elektronsku blagajnu. Kolodvorski žig se malo izbrisao kako su mi bili vlažni prsti, konduktera u vlaku sam jedva uspio uvjeriti da sam je kupio prije 10 min na Škrljevu. Umjesto da je samo probuši, oduzeo ju je.
Narcis- Administrator
I ja sam bio nazočan,međutim meni nije oduzeo kartu iako je bila ista kao Narcisova!
Narcis- Administrator
Još je u dobrom stanju
nukleusri- Broj postova : 78
Iako sam imao lijepu (i šarenu) zbirku željezničkih karata (uključujući i peronske), bacio sam je davno, davno, jer mi nije predstavljala nešto naročito (za razliku od tramvajskih i autobusnih karata), a nije mi predstavljala jer nije bilo ovih foruma i ljudi koji bi potaknuli moj željeznički gen.
Ovako na raspolaganju imamo samo dokumente iz sedamdesetih...
Kartonske karte bile su za mene papirići raznih boja (a baš ih je bilo raznih, jednobojnih i u kombinaciji boja - drugi forumaši koji su, kao i ja, u najboljim godinama - ili oni, koji su u još boljim - možda će moći reći koju svoju o tome). Pa, evo vam štofa za razmatranje:
Karta za brzi vlak sastojala se od karte za putnički vlak te doplatne karte za brzi vlak (za istu relaciju). Imamo dvije varijante - karte izrađene u tiskari (lijevo) i karte otisnute na suvremenijem stroju za izdavanje karata (to je bila neka poluautomatika)
Ako se u jednom smjeru koristio putnički a u drugom brzi vlak, to je, nakon blagajnikove intervencije škarama, izgledalo ovako:
U drugom (mislim da je stariji) dizajnu kobninacija karata za brzi vlak bila je ovakva
Još malo karata...
Toliko što se tiče karata na kartončićima koje su se kupovale na željezničkim stanicama.
Na stanicama se mogla kupiti i grupna karta za više putnika - slijedi primjer karte po povlaštenoj cijeni (popust 30%)
Karte su se, naravno, mogle kupiti i u vlaku, i takve karte su izgledale ovako:
U donjem dijelu karte kondukter je zaokružio razlog kupnje karte u vlaku - ovdje imamo slučaj kad stanica ne radi (pa se na njoj, naravno, i ne može kupiti karta), te kad smo u startu kupili najjeftiniju kartu a koristili skuplje vlakove (u konkretnom slučaju brzi umjesto putničkog). Ovakva nonšalancija (možeš kupiti kartu na kolodvoru a kupuješ je u vlaku) je onda i koštala neku malu globu, po čl. 20 putničke tarife.
(ove su karte, naravno, bile jednake veličine, samo ja nisam, izgleda, pazio na rezoluciju - no, zato svi mogu pročitati i ona najsitnija slova)
Iako sam imao lijepu (i šarenu) zbirku željezničkih karata (uključujući i peronske), bacio sam je davno, davno, jer mi nije predstavljala nešto naročito (za razliku od tramvajskih i autobusnih karata), a nije mi predstavljala jer nije bilo ovih foruma i ljudi koji bi potaknuli moj željeznički gen.
Ovako na raspolaganju imamo samo dokumente iz sedamdesetih...
Kartonske karte bile su za mene papirići raznih boja (a baš ih je bilo raznih, jednobojnih i u kombinaciji boja - drugi forumaši koji su, kao i ja, u najboljim godinama - ili oni, koji su u još boljim - možda će moći reći koju svoju o tome). Pa, evo vam štofa za razmatranje:
Karta za brzi vlak sastojala se od karte za putnički vlak te doplatne karte za brzi vlak (za istu relaciju). Imamo dvije varijante - karte izrađene u tiskari (lijevo) i karte otisnute na suvremenijem stroju za izdavanje karata (to je bila neka poluautomatika)
Ako se u jednom smjeru koristio putnički a u drugom brzi vlak, to je, nakon blagajnikove intervencije škarama, izgledalo ovako:
U drugom (mislim da je stariji) dizajnu kobninacija karata za brzi vlak bila je ovakva
Još malo karata...
Toliko što se tiče karata na kartončićima koje su se kupovale na željezničkim stanicama.
Na stanicama se mogla kupiti i grupna karta za više putnika - slijedi primjer karte po povlaštenoj cijeni (popust 30%)
Karte su se, naravno, mogle kupiti i u vlaku, i takve karte su izgledale ovako:
U donjem dijelu karte kondukter je zaokružio razlog kupnje karte u vlaku - ovdje imamo slučaj kad stanica ne radi (pa se na njoj, naravno, i ne može kupiti karta), te kad smo u startu kupili najjeftiniju kartu a koristili skuplje vlakove (u konkretnom slučaju brzi umjesto putničkog). Ovakva nonšalancija (možeš kupiti kartu na kolodvoru a kupuješ je u vlaku) je onda i koštala neku malu globu, po čl. 20 putničke tarife.
(ove su karte, naravno, bile jednake veličine, samo ja nisam, izgleda, pazio na rezoluciju - no, zato svi mogu pročitati i ona najsitnija slova)
gaspa- Administrator
- Broj postova : 3707
Registration date : 14.05.2008
Još nešto izvorno postavljeno na zeljeznice.net (ali, kad narcis hoće karte i ovdje... )
Iz pismohrane su isčeprkane i vozne karte Samoborčeka (zagrebačke prigradske željeznice uskog kolosjeka, davno rasturene):
Ne znam detalje kako je ta pruga bila tarifno raspoređena. Iz dizajna karata proizlazi da su mogle biti 4 zone prikazane brojem crta, a granice bi im (valjda) bile Podsused, Sv. Nedjelja i Samobor.
Čini se i da je broj vrsta karata bio povelik - jednosmjerne (po relacijama) i povratne, a ako imamo nedjeljnu povratnu, postojale su valjda i povratne radnim danom (?).
Sjećam se i da je na kontroli bio uposlen sasvim solidan broj osoblja, i da sam kontrolu doživio gotovo na svakoj od svojih ipak rijetkih vožnji. Na relaciji do Samobora doživio sam tijekom jedne vožnje čak dvije kontrole.
Iz pismohrane su isčeprkane i vozne karte Samoborčeka (zagrebačke prigradske željeznice uskog kolosjeka, davno rasturene):
Ne znam detalje kako je ta pruga bila tarifno raspoređena. Iz dizajna karata proizlazi da su mogle biti 4 zone prikazane brojem crta, a granice bi im (valjda) bile Podsused, Sv. Nedjelja i Samobor.
Čini se i da je broj vrsta karata bio povelik - jednosmjerne (po relacijama) i povratne, a ako imamo nedjeljnu povratnu, postojale su valjda i povratne radnim danom (?).
Sjećam se i da je na kontroli bio uposlen sasvim solidan broj osoblja, i da sam kontrolu doživio gotovo na svakoj od svojih ipak rijetkih vožnji. Na relaciji do Samobora doživio sam tijekom jedne vožnje čak dvije kontrole.
gaspa- Administrator
Eh, a kad je več riječ o kartončićima, neki autobusni prijevoznici također su izdavali takve karte(naravno, ne u kolima već na autobusnom kolodvoru):
(imam još nekoliko, drugih prijevoznika, ali princip je isti)
(imam još nekoliko, drugih prijevoznika, ali princip je isti)
gaspa- Administrator
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
KAPOKAPO je napisao/la:[img]http://a.imageshack.us/img155/5356/68201013.jpg[/]
Zašto kondukter nije poništio kartu ? Nevidim one karakteristične rupice.
Da li si voznu kartu slikao prije dolaska konduktera?
Srdačan pozdrav !
sali- Broj postova : 1950
Registration date : 10.06.2008
Nije poništio kartu jer je vagon bio pun turista a ja sam se u vlaku vozio 10min. Dok je on njima pocvikao ja sam bio u Matuljima.sali je napisao/la:
Zašto kondukter nije poništio kartu ? Nevidim one karakteristične rupice.
Voznu kartu sam slikao u vožnji dok se kondukter zabavljao sa turistima.sali je napisao/la:
Da li si voznu kartu slikao prije dolaska konduktera?
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» Tram de Opcina / Tram di Opicina
» Tram de Opicina
» Opatiski tramvaj
» Tram pred 1914. u svijetu i okolici. (puno slika)
» Tram de Opicina
» Opatiski tramvaj
» Tram pred 1914. u svijetu i okolici. (puno slika)