Brodovi OZALJ i TIJAT (bivsi Valjevo i Ohrid)
+22
noone
KAPO
Damir
bokobrani
MegaBurner01
DCS
Phalanx
Pfaff
5ar
vulkanizer
LLeon
2062 036
port rijeka
mrvica
novi_shef
Pelegrin
sali
@nłimOn
Garage
ikar
Robert
gorgoroth
26 posters
Stranica 2 / 5.
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Brodovi OZALJ i TIJAT (bivsi Valjevo i Ohrid)
Evo par slika i trećeg blizanca koji još nije spomenut u ovom topicu:
Karlovac: prvoizgrađeni od trojice blizanaca koji je kao novogradnja br.126 izgrađen u splitskom brodogradilištu pod imenom Karlovac. Prve linije ovog broda bile su u dubrovačkom okružju. Kasnije, mislim 60-ih ili 70-ih godina, po povlačenju iz prometa Perasta i Lapada prebačen je u Šibenik gdje plovi do sredine 80-ih godina kada ga zamijenjuje tadašnji Ohrid. Karlovac je tada prebačen u Mali Lošinj gdje plovi do havarije 1993-94. Umjesto u rezalište prodan je privatnom poduzetniku koji ga preuređuje u Turskoj. Po propasti brodogradilišta brod je dovršen u Hrvatskoj gdje dobiva ime Emanuel.
Karlovac u staroj dubrovačkoj luci
U preuređivanju:
Dva brata:
a o ovom sam pričao.Tu je nešto prazniji brod nego inače, pa sam zato postavio pitanje o 150 putnika.
Pozdrav!
Karlovac: prvoizgrađeni od trojice blizanaca koji je kao novogradnja br.126 izgrađen u splitskom brodogradilištu pod imenom Karlovac. Prve linije ovog broda bile su u dubrovačkom okružju. Kasnije, mislim 60-ih ili 70-ih godina, po povlačenju iz prometa Perasta i Lapada prebačen je u Šibenik gdje plovi do sredine 80-ih godina kada ga zamijenjuje tadašnji Ohrid. Karlovac je tada prebačen u Mali Lošinj gdje plovi do havarije 1993-94. Umjesto u rezalište prodan je privatnom poduzetniku koji ga preuređuje u Turskoj. Po propasti brodogradilišta brod je dovršen u Hrvatskoj gdje dobiva ime Emanuel.
Karlovac u staroj dubrovačkoj luci
U preuređivanju:
Dva brata:
a o ovom sam pričao.Tu je nešto prazniji brod nego inače, pa sam zato postavio pitanje o 150 putnika.
Pozdrav!
Robert- Broj postova : 70
Registration date : 11.09.2008
Evo jedan tekst s Interneta od 02.10. gdje se vidi da ostaje Jadrolinijina linija broj 505:
Zbor mještana Prvić Luke izjasnio se protiv uvođenja još jedne brodske linije koja povezuje Vodice s otokom Prvić. Naime, nova brodska linija 506 uspostavlja se temeljem Odluke o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu koju je Vlada Republike Hrvatske donijela u prosincu prošle godine, a na zahtjev žitelja otoka Prvića. Radi se o cjelogodišnjoj državnoj brodskoj liniji na kojoj je predviđeno 27 povratnih putovanja tjedno u izvansezoni i 34 povratna putovanja tjedno u vrijeme turističke sezone. Žitelji Prvić Luke, iako su se zalagali za njezino uvođenje, sada joj se protive iz bojazni da će njezino uvođenje rezultirati gašenjem postojeće Jadrolinijine veze. Kako je u Odluci naglašeno, nova brodska linija uvodi se kako bi povećala broj postojećih veza između otoka Prvića i Vodica, te ona neće utjecati na red plovidbe postojeće linije, a strah otočnog stanovništva potpuno je neopravdan.
Stoga izgleda da Tijat ostaje
Stari se neda!
Zbor mještana Prvić Luke izjasnio se protiv uvođenja još jedne brodske linije koja povezuje Vodice s otokom Prvić. Naime, nova brodska linija 506 uspostavlja se temeljem Odluke o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu koju je Vlada Republike Hrvatske donijela u prosincu prošle godine, a na zahtjev žitelja otoka Prvića. Radi se o cjelogodišnjoj državnoj brodskoj liniji na kojoj je predviđeno 27 povratnih putovanja tjedno u izvansezoni i 34 povratna putovanja tjedno u vrijeme turističke sezone. Žitelji Prvić Luke, iako su se zalagali za njezino uvođenje, sada joj se protive iz bojazni da će njezino uvođenje rezultirati gašenjem postojeće Jadrolinijine veze. Kako je u Odluci naglašeno, nova brodska linija uvodi se kako bi povećala broj postojećih veza između otoka Prvića i Vodica, te ona neće utjecati na red plovidbe postojeće linije, a strah otočnog stanovništva potpuno je neopravdan.
Stoga izgleda da Tijat ostaje
Stari se neda!
UPOZORAVAM FORUMAŠE NEKA NE OTVARAJU NOVU TEMU AKO VEĆ TEMA POSTOJI!! PRIJE NEGO LI HOĆETE OTVORITI NOVU TEMU PRVO PROVJERITE JELI TEMA VEĆ POSTOJI I TEK ONDA ZAPOČNITE TEMU UKOLIKO NE POSTOJI.
@nłimOn- Moderator
- Broj postova : 322
Registration date : 04.02.2009
A koja je to tema otvorena? Ne razumijem čemu ovaj tekst iznad.
Otvorena je po drugi put tema "ozalj", dakle tema koja vec postoji i sada pisemo post u njoj. Nije da se ovo prvi put dogodilo, ovo se više puta na ovom podforumu događalo.
@nłimOn- Moderator
- Broj postova : 322
Registration date : 04.02.2009
"Tijat"
"Tijat" se sprema na remont
mrvica- Broj postova : 12
Registration date : 09.02.2010
Mijenjati ce ga OZALJ
port rijeka- Broj postova : 116
Registration date : 03.02.2010
Da ali sta ces on je zamjenski brod
Ma nije on tako loš,samo da ga je malo ušminkati. Ili,bolje rečeno puno.Još nije stigao,valjda ga je bura vratila na sjever
Ušminkavanje bi mu stvarno dobro došlo bio sam kod njega kad je bio u Porto Barošu bio je u lošem stanju
Samo na znanje nije U Rijeci
Samo na znanje nije U Rijeci
Jeli se zna gdje će Tijat na remont?
Ici ce u Šibenik na remont ja mislim
Stvarno je u očajnom stanju i pod hitno treba remont. Prošle godine isti je rađen bez da je brod vađen iz mora.
Šibenski remont ne radi više za Jadroliniju. Kad se brod pokvari onda dolaze serviseri iz Rijeke.
Prošle godine ne znam, ali pretprošle je Tijat bio na remontu u Cresu. Onda su mu vratili one prozore sa strane koji su bili zavareni više od 10 godina.mrvica je napisao/la:Šibenski remont ne radi više za Jadroliniju. Kad se brod pokvari onda dolaze serviseri iz Rijeke.
Pretprošle godine bila ja na zamjeni Premuda,godinu ispred Ilok,eto sad opet Ozalj... a čini se da će opet zaglaviti duže vremena. Sigurno će Tijat ići na DU područje kad ga srede. A oni će se žaliti na njega
A kada bi trebao doći Ozalj?
2062 036- Broj postova : 254
Registration date : 29.05.2008
Trebao je 10.2. već biti tu,ali ga još nema
Gdje je OZALJ da li netko zna
Današnja informacija-od sutra bi trebao bilti u Šibeniku.
Konačno smo i to dočekali,Ozalj je uplovio večeras u Prvić Luku u punom sjaju. Osvijetljen, uz minimalno zakašnjenje...Možda su ga stvarno malo dotjerali
Probaj ga uslikat ako možeš.mrvica je napisao/la:Konačno smo i to dočekali,Ozalj je uplovio večeras u Prvić Luku u punom sjaju. Osvijetljen, uz minimalno zakašnjenje...Možda su ga stvarno malo dotjerali
Neću nikad zaboravit svoje ljetovanje u Prvić luci 1990. i 1994. Tada su Valjevo i Ohrid dolazili na Prvićku rivu iz Vodica i Šibenika. Kada bi otplovljavali sa rive mi mulci bi se ulovili za cimu na provi i vukli se za brodom. Tko se zadnji pustio u more je bio veća faca, a trebalo se pustit prije nego bi započeo manovru prema otvorenom moru i krenuo provom naprijed.
Eh, da je tada bilo digitalnih fotoaparata i da sam se sjetio sačuvat red plovidbe.
Eh, da je tada bilo digitalnih fotoaparata i da sam se sjetio sačuvat red plovidbe.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Stranica 2 / 5.