slike autobusa
+33
DD
ICE-3M
buShip fun
sali
kriticar
max
leteči vlak
Drempa
Silver
kobler
KAPO
5ar
Pfaff
Jezdimir Uskoković
ZlayoZg
Jean
Thommo
NP-549
Barney
portos
LLeon
gaspa
dragec52
Krpan
mannas
Tomek
ikar
novi_shef
kico101
Pula-Terminal
nukleusri
Narcis
kiki273
37 posters
Stranica 34 / 40.
Stranica 34 / 40. • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40
Re: slike autobusa
Da to bi bilo odlično jer npr. setra S315UL ima unutrašnju visinu 2,17m, a setra S315GT ima 2,01, a ukupna visina autobusa im je ista i teško ih je razlikovati slabijem poznavatelju. Sad i kod comforta je slično. ali ne mogu se sjetiti točnih dimenzija. Zato sam se pitao imao li i kod regia dvije visine poda.NP-549 je napisao/la:Koliko sam se ja uspio uvjerit uživo, svi Regiji imaju istu visinu poda u salonu. Nažalost. Šteta da nemaju neku H verziju jer je bespotrebno visok unutra, valjda preko 2 i 20, a dobro bi mu došlo još 20-30 cm visine u bunkerima.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6176
Registration date : 14.05.2008
Nije li kod Comforta bilo neko slovo "K" kad je drugačiji od standardnog ?
EDIT: sad vidim da je neko već to spomenuo. Zadnja vrata (dupla ili obična) nisu pravilo, ali najčešće ide to tako. Moraš specijalno naručit ako želiš drugačije. Sanos je imao ono PVR i slične oznake za koje nikad nismo dokučili što ustvari znače. Ravni pod skroz, povišeno od stražnje osovine nadalje, povišeno skroz. To se odnosi na visinu poda tamo gdje su stolice, a varirala je i visina hodnika. Pa još kad tu dodaš i stolice. Bilo je povišenih sa klupama, a i niskih sa turističkim sicevima. Miljon varijanti
A što se Setri tiče, GT i UL jesu praktično iste izvana, a još kad tu umješaš i "H" koja je vizualno drugačija, rekli bi čak lošija, a teoretski je bolja od ove dvije.
EDIT: sad vidim da je neko već to spomenuo. Zadnja vrata (dupla ili obična) nisu pravilo, ali najčešće ide to tako. Moraš specijalno naručit ako želiš drugačije. Sanos je imao ono PVR i slične oznake za koje nikad nismo dokučili što ustvari znače. Ravni pod skroz, povišeno od stražnje osovine nadalje, povišeno skroz. To se odnosi na visinu poda tamo gdje su stolice, a varirala je i visina hodnika. Pa još kad tu dodaš i stolice. Bilo je povišenih sa klupama, a i niskih sa turističkim sicevima. Miljon varijanti
A što se Setri tiče, GT i UL jesu praktično iste izvana, a još kad tu umješaš i "H" koja je vizualno drugačija, rekli bi čak lošija, a teoretski je bolja od ove dvije.
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2442
Registration date : 15.03.2008
Malo sam pregledao slike raznih MAN A01 odn. Lion's Comforta na mobile.de. Postoji dva tipa jedni sa skroz ravnim podom, a drugi sa podignutim bočnim podestima gdje su sicevi.
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Registration date : 29.02.2008
Da prvi je Ü , a drugi K model.
Trebalo bi provjeriti koji model su kupile naše firme kao Čazmatrans koja ih ima puno i Autotrans koji ih ima osam komada.
Da neki inaće izvrsni poznavatelji ne bi uzalud pisali kako takav bus može voziti međugradske linije.
Trebalo bi provjeriti koji model su kupile naše firme kao Čazmatrans koja ih ima puno i Autotrans koji ih ima osam komada.
Da neki inaće izvrsni poznavatelji ne bi uzalud pisali kako takav bus može voziti međugradske linije.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6176
Nekoliko fotografija od danas:
579 stoji na mjestu od 436 (njega nisam vidio). Na 412 je naljepljen nekakav papir...
Red Citara. Tu je stajao i jedan MAN SG220, sjećam se da je imao plavu traku na vjetrobranskom staklu
499 je sav raskupusan :(! 455 mi se čini malo bolji!
Čini mi se da su premjestili Tamića 577 i 455!
Izvinjavam se na kvaliteti fotografija. Snimano je mobitelom.
Pozdrav!
Kapo
579 stoji na mjestu od 436 (njega nisam vidio). Na 412 je naljepljen nekakav papir...
Red Citara. Tu je stajao i jedan MAN SG220, sjećam se da je imao plavu traku na vjetrobranskom staklu
499 je sav raskupusan :(! 455 mi se čini malo bolji!
Čini mi se da su premjestili Tamića 577 i 455!
Izvinjavam se na kvaliteti fotografija. Snimano je mobitelom.
Pozdrav!
Kapo
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
577 je dobio vrata od 579 jer je na njegovima osovina bila iskrivljena. 436 je preseljen do menze i još je kompletan, a 499 i 455 su u procesu rashodovanja. Spomenuti papir osim 412 imaju i 454, 497 i samo čekaju poziv da se ponovo aktiviraju ko davno izumrli 565
NP-549- Moderator
Klana
Nije da svaki dan vidim 30-ku, ali display Pasjak-Brce još nisam vidio.
Btw, mogal si zet malo dreva za zimu.
Btw, mogal si zet malo dreva za zimu.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Zaboga miloga ... jedva sam našal prikladnu fotku , pitanje jedno k'o nijedno ... kiki, mannas, NP ... možda znate težinu praznog busa?kiki273 je napisao/la:...612
Gost- Gost
Sorry, bez prometne nema pomoći
NP-549- Moderator
novi_shef- Moderator
565 - next generation
novi_shef- Moderator
Udomaćio se na 6-ci. U leru vibrira k'o hiltica.
kico101- Moderator
Al ga je užitak slušat ako pravi majstor šalta. "Krn Krn......"
NP-549- Moderator
Autor ih tako dobro izmodelira (pazeći i poznavajući detalje) a onda upropasti tabele kao da je o riječkim linijama čitao u novinama
To sam i ja zamjetio. Bilo bi puno bolje i ljepše da je tabele ostavio prazne ali očito je da je čovjek sentimentalno vezan za neke linije kad ih je napisao na tabele.gaspa je napisao/la:... a onda upropasti tabele ...
Doduše, našlo bi se tu još detalja koji bi se mogli puno bolje odraditi s obzirom na veličinu samih modela. Recimo ja bi na ovako velikom modelu napravio da, ako ne baš sva a ono barem onda jedna, se vrata otvaraju. Ja sam na H0 medelu napravio vrata koja se bez problema mogu otvoriti a na ovakvom modelu to bi se daleko lakše moglo napraviti. Pa onda kotači na prednjim osovinama su također fiksirani. I opet, ponovit ću, ja sam na puno manjem modelu (H0) napravio da se kotači mogu zakretati levo-desno/gore-dole i time dobio privid amortizera.
Kažem, ja na ovo gledam na neki svoj uvrnuti način ali što se tiče samog izgleda modelá ...
Gost- Gost
Nije uvrnut, i ja tako gledam. Netko se ovdje jako puno potrudio i prava je šteta što onda nije i napravljeno 100% do kraja kako spada. Ajde tabele bi još i pregrmio nekako, pa čak i kotače, ali stvarno me nervira kad su ovako neskladnih dimenzija. Pa ako je mjerilo 1:50 onda ti je valjda dužina busa 50 puta manja od 12 metara, a visina 50 puta manja od 3 metra (ili koliko već). Nemože mi nitko reć da je ovaj SU240 #590 u realnom mjerilu izrađen !
NP-549- Moderator
To sam i ja primjetio prije par godina kad je barbić donesal buseve kad je bila ona božićna izložba u Filodramatiki prije 3 godine. Na ovu visinu ja bi malčice proširio, ne više od 2 cm, i malčice produžio, ne više od 5 cm, modele.NP-549 je napisao/la:... Nemože mi nitko reć da je ovaj SU240 #590 u realnom mjerilu izrađen !
Ali, ako je to barbić radio iz glave a ne iz nacrta e to je onda već druga priča! Znam iz vlastitog iskustva kad se tako radi da onda nema šanse da se pogodi mjerilo. Može se pogoditi ali tad doista moraš biti tehnički potkovan. Raditi iz nacrta je, relativno, lako, sve mjere umanjuješ za određeni broj i onda imaš sve u nekom omjeru, jel'. A on to očito nije radio iz nacrta nego po sjećanju (koliko se ja sjećam mislim da je pričao da je radio u Troleju kao vozač).
Al', ponovit ću iz svog prethodnog posta, na ovako velikom modelu se moglo puno pokretnih detalja moglo napraviti a ne napraviti full statičan model. A što bi tek maheri sa foruma modelarstvo napravili od ovako velikih modela nesmijem ni zamisliti. U ovako velik model bez problema bi se mogao ugraditi bežični mali benzinski ili alkoholni motor, rezervoar sa zrakom za otvaranje/zatvaranje vrata, sirena, pokretni brisači, pomicanje prednjih kotača lijevo-desno.
Gost- Gost
Kako vidim, na izložbi fali 412 ( znamo gdje je završio ). Btw, ja ne bih bio tako kritičan prema gospodinu Ž. (ako se dobro sjećam ) i svaka čast da si je netko dao truda da ovjekovječi najdugovječnije Trolejeve modele ( volio bih vidjeti i model jednog zglobnog ). Što se tiče omjera, to najviše upada u oči i tu nije isprika da su se mjere radile iz glave ( osobito ako je čovjek bio vozač u Autotroleju ). Da se išlo sa zaokruženim mjerama 12x2,4x3 m, razlika između modela i stvarnog vozila ne bi se mogla uočiti. Ali dobro, opet ponavljam-puno više pluseva nego minusa. Da imam malo više vremena, znanja u modelarstvu i osjećaja u rukama ( ah, samo to ), volio bih se uloviti izrade modela jednog Sanosa, recimo S200, ali što je tu je.
Ako ikada zaživi projekt riječkog industrijsko/prometnog muzeja, mislim da bi ovi modeli tamo sigurno našli mjesto ( naravno i drugi modeli naših cijenjenih modelara s Foruma i okolo ).
Ako ikada zaživi projekt riječkog industrijsko/prometnog muzeja, mislim da bi ovi modeli tamo sigurno našli mjesto ( naravno i drugi modeli naših cijenjenih modelara s Foruma i okolo ).
kico101- Moderator
Regio u Pazinu
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Stranica 34 / 40. • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40
Similar topics
» Autotrolej - razno
» Slike autobusa
» slike autobusa