Pfaff u Ameriki - Dijo VI.
3 posters
Stranica 1 / 1.
Pfaff u Ameriki - Dijo VI.
Informacija zajedljivim njurgavcima: Ovoga sleda ćete se nauživat tračnica & inog
Oni koji su pažljivo otrpjeli prošli nastavak, sjećaju se da sam fotićem zabilježio stanicu EL-a gdje sam zapazio neke interesantne željezničke vagone. Kod kuće sam provjerio situaciju na Google Maps i ustanovio da se do tamo moram voziti Crvenom linijom do downtown Chicaga (svi putevi vode u downtown, u Chicagu nema crosstown) i na stanici Jackson presjesti na Plavu liniju u smjeru Forest Parka. Dobro da sam provjeravao jer avenija Harlem koja definira ime stanice siječe Plavu liniju na dva mjesta – ono drugo (gdje se stanica isto zove Harlem, ali s drugim kućnim brojem) je na sasvim suprotnoj strani, a s mojom srećom...
Podzemlje sam ostavio za kasnije. Evo trenutka kad moj vlak izranja iz Hada
Priča se nastavlja po ruzinavom čeličnom vijaduktu...
... koji je na ovom mjestu vrlo visok...
... i prelazi preko jednog drugog koji je očito van funkcije
Jedan kolosijek je opstao u travi
Visina je negdje oko trećeg kata
Tu i tamo vlak prođe prorovom ispod neke poprečne cesturine. Ovo je jedan takav slučaj gdje upravo izranjamo.
Inače se vozimo po središnjici Eisenhower Expresswaya
Svako toliko (uglavnom prije stanica), naiđemo na neki ovakav kriš-kraš
Radovi su pa povremeno plazimo
A i ovaj iskazuje tipičnu živahnost djelatnika javnog poduzeća
Jedna od usputnih stanica
Svako toliko ima ovakvih infrastrukturnih situacija. Nisam shvatio razlog. Razgraničenje napajanja?
Ima i kod njih nepotizma – TETEK im dela pragove
Prijašnja trasa linije je išla po željeznom vijaduktu koji je van funkcije. Mi se vozimo po novoj trasi u prizemlju
Par stotina metara dalje čelični vijadukt skreće ulijevo pod 90° i naprasno prestaje pred fasadom novog bolničkog kompleksa na periferiji Chicaga (ono veliko smeđe). Bit će da ga još nisu stigli srušiti.
Stanica Hospital District. Mislim da još kane nasipavati
Desno se vidi još jedan kolosijek. Po širini koridora meščini da polažu još dva kolosijeka
Unutrašnjost mog vagona.
Jedan od starijih modela...
... što se vidi po načinu zatvaranja vrata
Radni vlak na gradilištu EL-a. Ovo me potsjetilo na onaj vlakić sa špice Profesora Baltazara s kahlicom na kraju kompozicije
Tu su neki veliki radovi...
... i to treba pogledati na miru.
Sa stanice se izlazi stepenicama na poprečnu pasarelu koja premošćuje cijeli Eisenhower Expwy
Evo slike iz zraka iz jedne moje knjige...
Pogled odozgo...
... na gradilište
Ovaj mi je veselo trubio dok sam ga slikao
Ona nije
Imaju vrlo interesantna radna vozila
Vučna vozila imaju relativno velike kotače, a vagoni rudnički male
Zbog sindikalnih propisa koji zabranjuju pretjerane fizičke napore, ima relativno jako puno dizalica i ostale mašinerije
Vučno vozilo
Ovo zadnje je platforma za prijevoz strojeva s utovarnim rampama
Teretni vagoni
Kraj gradilišta
Nije mi jasan ovaj prefabricirani zavoj na kraju. K'o da je s makete...
Vraćam se na peron
Još jedan pogled na mašineriju
I na nadvožnjaku je dizalica
Pokretni okvir za betoniranje donjeg stroja
Kontejneri za rasuti materijal na platformama
Manevarke su isto obojene u žuto...
Ovdje se, dakle nalazi ukupno pet kolosijeka (dva prometna u sredini i 1 + 2 radna tatrane)
Oni u zadnjem redu nisu na tračnicama
Spoj radnih kolosijeka
Ovo kod nas nisam vidio – gusjeničari s vodilicama za rad na pruzi!
Još ćenifa
Narančasta (???) dizalica
Odoh ja dalje do krajnjeg odredišta – stanice Harlem. Ovo tu je neka ljevaona. Moglo bi imati veze s onim vagonima...
Ovo na što sam naišao je zapravo golemo parkiralište za vagone smješteno u zaštitnom koridoru između ceste i podzida. Koliko vidim, radi se o dva kolosijeka
Ovo su zatvoreni hopperi. Oni na prethodnoj slici što imaju okrugle poklopce su vjerovatno za praškaste materijale (cement, gnojivo...)
U prednjem redu su vagoni za piggyback prevoz šleperskih prikolica. Obratite pažnju na čeljusti za prihvat prednjeg oslonca prikolice.
Pretpostavljam da prikolice spuštaju dizalicom u vagon (?). Znam za tehnologiju, ali nikad nisam vidio kako se provodi u praksi. Možda će rux pridodati koju pametnu...
Ovo je za ljubitelje tekstura – strogo en façe
Sad kad sam zadovoljio zantiželju, idem doma. Najprije moram iz plavog presjesti u crveni vlak. Stanica Jackson se piše kao jedna, ali perone spaja ovaj tunel dugačak dva bloka
Evo me na drugoj strani stanice Jackson. Ovo što je nacrtano na zidu stajat će me jedan sat života u vožnji
Servisni izlaz za zaposlene, ujedno i zaštita u slučaju nailaska vlaka
Dok smo čekali, vrijeme nam je kratio ovaj podzemni reper:
Slika pokazuje ono što bih ugledao da se popnem na površinu
Evo, ga. Ide...
Vlak je pun k'o oko. Negdje usput je i stadion Cubsa koji danas (petak) igraju pa su se navijači odgovarajuće odjeveni i opremljeni odlučili voziti samnom...
Vid' gomile (i već urlaju, a nije ni počelo)
Kad su se navijači izđubrili iz vagona, mogao sam na miru pogledati čega ima: Ovo je poziv kojim CTA poziva svekoliko pučanstvo i ostalu javnost na raspravu o mogućim posljedicama produljenja crvene linije
Evo tko je sačinio odnosno preradio vagon u kojem se vozim.
Stanica Wilson. Tu ću sići jer si u obližnji Army & Navy Surplus Store idem kupiti pantale
Eno dućana tamo desno
Tu je i neka napuštena raskrsnica EL-a. Sve skupa djeluje prilično ofucano
Kupijo pantale. 24 US$ par. Eto me opet gore na stanici. Ovo je nekadašnji peron onog napuštenog odvojka
Lampa koja je vjerovatno svijetlila još u doba prohibicije
Eto mi vlaka
Napušteni odvojak
Prije izlaska zapazio sam još jedan interesantan detalj u kutu vagona – boks s ljestvama koje se koriste u slučaju evakuacije (od poda vagona do poda kolosijeka je skoro metar visine!). Naravno da su pod ključem kako ne bi dobile noge...
I to je zadnji dio mojih američkih događanja. Dan poslije letio sam kući o čemu ću vas ukratko izvijestiti u posljednjem nastavku ove moje putopisne trakavice. To će opet biti pomalo , ali imamo mi članova koji vole i avione pa neka bude malo veselja i njima
Oni koji su pažljivo otrpjeli prošli nastavak, sjećaju se da sam fotićem zabilježio stanicu EL-a gdje sam zapazio neke interesantne željezničke vagone. Kod kuće sam provjerio situaciju na Google Maps i ustanovio da se do tamo moram voziti Crvenom linijom do downtown Chicaga (svi putevi vode u downtown, u Chicagu nema crosstown) i na stanici Jackson presjesti na Plavu liniju u smjeru Forest Parka. Dobro da sam provjeravao jer avenija Harlem koja definira ime stanice siječe Plavu liniju na dva mjesta – ono drugo (gdje se stanica isto zove Harlem, ali s drugim kućnim brojem) je na sasvim suprotnoj strani, a s mojom srećom...
Podzemlje sam ostavio za kasnije. Evo trenutka kad moj vlak izranja iz Hada
Priča se nastavlja po ruzinavom čeličnom vijaduktu...
... koji je na ovom mjestu vrlo visok...
... i prelazi preko jednog drugog koji je očito van funkcije
Jedan kolosijek je opstao u travi
Visina je negdje oko trećeg kata
Tu i tamo vlak prođe prorovom ispod neke poprečne cesturine. Ovo je jedan takav slučaj gdje upravo izranjamo.
Inače se vozimo po središnjici Eisenhower Expresswaya
Svako toliko (uglavnom prije stanica), naiđemo na neki ovakav kriš-kraš
Radovi su pa povremeno plazimo
A i ovaj iskazuje tipičnu živahnost djelatnika javnog poduzeća
Jedna od usputnih stanica
Svako toliko ima ovakvih infrastrukturnih situacija. Nisam shvatio razlog. Razgraničenje napajanja?
Ima i kod njih nepotizma – TETEK im dela pragove
Prijašnja trasa linije je išla po željeznom vijaduktu koji je van funkcije. Mi se vozimo po novoj trasi u prizemlju
Par stotina metara dalje čelični vijadukt skreće ulijevo pod 90° i naprasno prestaje pred fasadom novog bolničkog kompleksa na periferiji Chicaga (ono veliko smeđe). Bit će da ga još nisu stigli srušiti.
Stanica Hospital District. Mislim da još kane nasipavati
Desno se vidi još jedan kolosijek. Po širini koridora meščini da polažu još dva kolosijeka
Unutrašnjost mog vagona.
Jedan od starijih modela...
... što se vidi po načinu zatvaranja vrata
Radni vlak na gradilištu EL-a. Ovo me potsjetilo na onaj vlakić sa špice Profesora Baltazara s kahlicom na kraju kompozicije
Tu su neki veliki radovi...
... i to treba pogledati na miru.
Sa stanice se izlazi stepenicama na poprečnu pasarelu koja premošćuje cijeli Eisenhower Expwy
Evo slike iz zraka iz jedne moje knjige...
Pogled odozgo...
... na gradilište
Ovaj mi je veselo trubio dok sam ga slikao
Ona nije
Imaju vrlo interesantna radna vozila
Vučna vozila imaju relativno velike kotače, a vagoni rudnički male
Zbog sindikalnih propisa koji zabranjuju pretjerane fizičke napore, ima relativno jako puno dizalica i ostale mašinerije
Vučno vozilo
Ovo zadnje je platforma za prijevoz strojeva s utovarnim rampama
Teretni vagoni
Kraj gradilišta
Nije mi jasan ovaj prefabricirani zavoj na kraju. K'o da je s makete...
Vraćam se na peron
Još jedan pogled na mašineriju
I na nadvožnjaku je dizalica
Pokretni okvir za betoniranje donjeg stroja
Kontejneri za rasuti materijal na platformama
Manevarke su isto obojene u žuto...
Ovdje se, dakle nalazi ukupno pet kolosijeka (dva prometna u sredini i 1 + 2 radna tatrane)
Oni u zadnjem redu nisu na tračnicama
Spoj radnih kolosijeka
Ovo kod nas nisam vidio – gusjeničari s vodilicama za rad na pruzi!
Još ćenifa
Narančasta (???) dizalica
Odoh ja dalje do krajnjeg odredišta – stanice Harlem. Ovo tu je neka ljevaona. Moglo bi imati veze s onim vagonima...
Ovo na što sam naišao je zapravo golemo parkiralište za vagone smješteno u zaštitnom koridoru između ceste i podzida. Koliko vidim, radi se o dva kolosijeka
Ovo su zatvoreni hopperi. Oni na prethodnoj slici što imaju okrugle poklopce su vjerovatno za praškaste materijale (cement, gnojivo...)
U prednjem redu su vagoni za piggyback prevoz šleperskih prikolica. Obratite pažnju na čeljusti za prihvat prednjeg oslonca prikolice.
Pretpostavljam da prikolice spuštaju dizalicom u vagon (?). Znam za tehnologiju, ali nikad nisam vidio kako se provodi u praksi. Možda će rux pridodati koju pametnu...
Ovo je za ljubitelje tekstura – strogo en façe
Sad kad sam zadovoljio zantiželju, idem doma. Najprije moram iz plavog presjesti u crveni vlak. Stanica Jackson se piše kao jedna, ali perone spaja ovaj tunel dugačak dva bloka
Evo me na drugoj strani stanice Jackson. Ovo što je nacrtano na zidu stajat će me jedan sat života u vožnji
Servisni izlaz za zaposlene, ujedno i zaštita u slučaju nailaska vlaka
Dok smo čekali, vrijeme nam je kratio ovaj podzemni reper:
Slika pokazuje ono što bih ugledao da se popnem na površinu
Evo, ga. Ide...
Vlak je pun k'o oko. Negdje usput je i stadion Cubsa koji danas (petak) igraju pa su se navijači odgovarajuće odjeveni i opremljeni odlučili voziti samnom...
Vid' gomile (i već urlaju, a nije ni počelo)
Kad su se navijači izđubrili iz vagona, mogao sam na miru pogledati čega ima: Ovo je poziv kojim CTA poziva svekoliko pučanstvo i ostalu javnost na raspravu o mogućim posljedicama produljenja crvene linije
Evo tko je sačinio odnosno preradio vagon u kojem se vozim.
Stanica Wilson. Tu ću sići jer si u obližnji Army & Navy Surplus Store idem kupiti pantale
Eno dućana tamo desno
Tu je i neka napuštena raskrsnica EL-a. Sve skupa djeluje prilično ofucano
Kupijo pantale. 24 US$ par. Eto me opet gore na stanici. Ovo je nekadašnji peron onog napuštenog odvojka
Lampa koja je vjerovatno svijetlila još u doba prohibicije
Eto mi vlaka
Napušteni odvojak
Prije izlaska zapazio sam još jedan interesantan detalj u kutu vagona – boks s ljestvama koje se koriste u slučaju evakuacije (od poda vagona do poda kolosijeka je skoro metar visine!). Naravno da su pod ključem kako ne bi dobile noge...
I to je zadnji dio mojih američkih događanja. Dan poslije letio sam kući o čemu ću vas ukratko izvijestiti u posljednjem nastavku ove moje putopisne trakavice. To će opet biti pomalo , ali imamo mi članova koji vole i avione pa neka bude malo veselja i njima
- Broj postova : 11495
Registration date : 17.03.2008
Re: Pfaff u Ameriki - Dijo VI.
Paaa.... moglo je tog i vise bit...Pfaff je napisao/la:Informacija zajedljivim njurgavcima: Ovoga sleda ćete se nauživat tračnica & inog
Hmm... meni se cini kao da je cijeli ovaj dio putopisa napravljen na maketi.Nije mi jasan ovaj prefabricirani zavoj na kraju. K'o da je s makete...
Sve pohvale, naravno!
Barney
Barney- Broj postova : 930
Registration date : 29.02.2008
Točni, svi oni žuti strojići i vagončići - ko da su od Legića napravljeni...Barney je napisao/la:Hmm... meni se cini kao da je cijeli ovaj dio putopisa napravljen na maketi.
Lijepo, lijepo, a onaj rapper na stanici mora da je službeni zabavljač kada nosi iskaznicu?
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Vjerovatno ima permit od CTANarcis je napisao/la:Lijepo, lijepo, a onaj rapper na stanici mora da je službeni zabavljač kada nosi iskaznicu?
Similar topics
» Pfaff u Ameriki - Dijo V.
» Pfaff u Ameriki - Dijo VII.
» Pfaff u Ameriki - Dijo I.
» Pfaff u Ameriki - Dijo II.
» Pfaff u Ameriki - Dijo VII.
» Pfaff u Ameriki - Dijo I.
» Pfaff u Ameriki - Dijo II.
Stranica 1 / 1.