Teretni vagoni
+21
Damir
Pfaff
borna
Jean
ICE-3M
K 357
DD
Josip
Laurus
novi_shef
kico101
gaspa
5ar
KAPO
sali
zele
leteči vlak
gorgoroth
file
Narcis
igor72
25 posters
Stranica 2 / 8.
Stranica 2 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Teretni vagoni
gorgoroth je napisao/la:
a onda su za izvoz,zanima me hoče li ih na kontejner,onaj otvoreni staviti pa na brod
jep, direktno sa vagona ih prekrcavaju na flat rate kontejnere, nabacim slike, jednom...
bacit ću sutra oko na packing listu, pa ćemo znati i kamo idu...
file- Broj postova : 202
Registration date : 01.03.2008
Zanimljivo za onaj plavi Eas s platformom, ima NE oznaku - znači ne smije izvan HŽ-a...
file je napisao/la:gorgoroth je napisao/la:
a onda su za izvoz,zanima me hoče li ih na kontejner,onaj otvoreni staviti pa na brod
jep, direktno sa vagona ih prekrcavaju na flat rate kontejnere, nabacim slike, jednom...
bacit ću sutra oko na packing listu, pa ćemo znati i kamo idu...
Thanks
gorgoroth- Broj postova : 1513
Registration date : 18.06.2008
Kao što rekoh;
i nevezano, par frižidera od prošlog tjedna;
i nevezano, par frižidera od prošlog tjedna;
odlično
Inače veči transformatori idu na brod heavy lift ,valjda ne mogu stati na kontejner i preteški su za mostnu dizalicu
BTW šta je pretežito u tim frigo kontejnerima i kamo idu
Inače veči transformatori idu na brod heavy lift ,valjda ne mogu stati na kontejner i preteški su za mostnu dizalicu
gorgoroth je napisao/la:odlično
Najteži trafo na kontejneru šta sam vidio je bio oko 40 tona...
Reefere Maersk otprilike jednom mjesečno repozicionira za Budimpeštu na utovar, po 30ak komada.
Tako da mi otpremamo prazne, a onda se Mađarske otpremaju puni na kamionima
ne znaš šta je u njima i od kuda dolaze.Možda iz Izraela jer ih je u Kopru krcato od tamo
Koliko tjedno ima blok vlakova s Brajdice,jesu li to redovne linije ili zna uletiti i vanredno i koji ih brodar najviše koristi
Koliko tjedno ima blok vlakova s Brajdice,jesu li to redovne linije ili zna uletiti i vanredno i koji ih brodar najviše koristi
gorgoroth je napisao/la:ne znaš šta je u njima i od kuda dolaze.Možda iz Izraela jer ih je u Kopru krcato od tamo
Kažem, ovo su prazni, samo se repozicioniraju tamo gdje brodaru trebaju.
Ma mi otpremamo samo blok vlak za Beograd, imaju trasu utorkom i petkom, ali to je pušiona jer je obrt vagona katastrofa, po 2 i pol, 3 tjedna... Kompletne vlakove otpremamo najčešće sa MSC kontejnerima, jer oni imaju najveći promet masovnih pošiljaka (pvc, željezo).
Frižideri idu kao kompletan pošiljateljev vlak, ali ne po posebnoj trasi vlaka..
pa tko onda i šalje vlakom kontejnere kada toliko treba da se isporuče,kamionom dođu možda isti dan
mislio sam da ima više tih blok vlakova.
Ne kužim za frigo,pa nisu valjda svi prazni
gorgoroth je napisao/la:pa tko onda i šalje vlakom kontejnere kada toliko treba da se isporuče,kamionom dođu možda isti dan
Da, ali je kamion otprilike duplo skuplji od vlaka. Još kad se sastavi kompletni vlak, to nekako i ide, jer ga se vozi u komadu do odredišta, ali sa pojedinačnim pošiljkama, pogotovo dublje u srbiju je koma. Sto puta se vlak ranžira, raspušta, čeka mašinu, tako da to ide brzinom kornjače...
Da HŽ (i ŽS) imaju dovoljno vagona i mašina za to izvući, bilo bi posla poprilično!
Svi frigo kontovi na mojim slikama su prazni!
a meni se čini da svakodnevno tramakaju s tim vlakovima na Brajdici pa sam mislio da ima više tih linija ili polazaka.
Za BIH ništa ili
Za BIH ništa ili
ma otpremamo mi dnevno po 2-3 vlaka, za razna odredišta, ali to nije baš nešto....
a kad imamo puno posla, onda ili ne može luka odraditi, ili nema vagona, ili utovareni vagoni 24 i više čekaju otpremu...
Hrvatska i Srbija, ostalo je sve zanemarivo...
a kad imamo puno posla, onda ili ne može luka odraditi, ili nema vagona, ili utovareni vagoni 24 i više čekaju otpremu...
Hrvatska i Srbija, ostalo je sve zanemarivo...
Znači mađarska zero,mislio sam da bolje stojimo s njima,izgleda da sve preko Kopra ide,ali su najavili blok vlak za sljedeću godinu,vidjeti ćemo koliko će to trajati
gorgoroth je napisao/la:ali su najavili blok vlak za sljedeću godinu,vidjeti ćemo koliko će to trajati
ma ni ovo ne možemo odraditi na vrijeme, a kamo li još Mađarsku. e da je kupiti 500 vagona i 50 mašina, onda bi se dalo pričati o nečemu, ali da je babi nešto...
znači problem je u tome,pa možda mađari ustupe koju kompoziciju
Lupoglav:
leteči vlak- Broj postova : 1042
Registration date : 21.01.2010
3.3. je u Ri bila zanimljiva kompozicija sastavljena od 6 x (Rgs + Kbs + Rgs) vagona, natovareni dugačkim betonskim blokovima. Odredište je Istra, blokovi se koriste za izgradnju istarskog Ypsilona.
Većina od 12 Rgs-ova je imala datum revizije 12/2009 ili 01/2010!
Većina od 12 Rgs-ova je imala datum revizije 12/2009 ili 01/2010!
zele- Broj postova : 522
Registration date : 03.03.2010
Teretni vagoni : Rgs-z
Vagon Serije Rgs-z je običan četveroosovinski plato-vagon za prevoz raznih pakiranih tereta ili tereta u komadima koje nije potrebno zaštititi od atmosferskih utjecaja.Tovarni prostor omeđen je niskim čelnim stranicama i bočnim stupcima.Pod je djelomično od drva a djelomično od čelika.U drveni dio poda čavlima se zabijaju drvena sredstva koja služe za sprečavanje ili ograničavanje pomicanja tereta ili se pak u nj utiskuju trnovi i onda ako su ta sredstva od kovine.Na vagonima Reg-z moguće je rabiti vanjske pokrivače.Prihvatne ušice ugrađene na ćelnim stranicama i na vanjskim uzdužnim nosačima služe za osiguranje tereta vezanjem ili pak za vezanje.Prihvat kontejnera omogučava preklopni nasjedni šiljci (trnovi) ugrađeni u pod.
Vmax : 100 km/h
Duljina preko odbojnika : 20740 mm
Ukupna visina : 2565 mm
Broj osovina : 4
Prosječna vlastita masa : 23 t
Nosivost vagona : 57 t
Pretovar betonskih nosača sa vagona Serije Rgs-z na kamione u kolodvoru Hrvatski Leskovac 07.04.2010.god.
Vagoni su RIV RS-ZRS Rgs-z
Srdačan pozdrav !
Vagon Serije Rgs-z je običan četveroosovinski plato-vagon za prevoz raznih pakiranih tereta ili tereta u komadima koje nije potrebno zaštititi od atmosferskih utjecaja.Tovarni prostor omeđen je niskim čelnim stranicama i bočnim stupcima.Pod je djelomično od drva a djelomično od čelika.U drveni dio poda čavlima se zabijaju drvena sredstva koja služe za sprečavanje ili ograničavanje pomicanja tereta ili se pak u nj utiskuju trnovi i onda ako su ta sredstva od kovine.Na vagonima Reg-z moguće je rabiti vanjske pokrivače.Prihvatne ušice ugrađene na ćelnim stranicama i na vanjskim uzdužnim nosačima služe za osiguranje tereta vezanjem ili pak za vezanje.Prihvat kontejnera omogučava preklopni nasjedni šiljci (trnovi) ugrađeni u pod.
Vmax : 100 km/h
Duljina preko odbojnika : 20740 mm
Ukupna visina : 2565 mm
Broj osovina : 4
Prosječna vlastita masa : 23 t
Nosivost vagona : 57 t
Pretovar betonskih nosača sa vagona Serije Rgs-z na kamione u kolodvoru Hrvatski Leskovac 07.04.2010.god.
Srdačan pozdrav !
sali- Broj postova : 1950
Registration date : 10.06.2008
Nastavak :
Srdačan pozdrav !
Srdačan pozdrav !
sali- Broj postova : 1950
Registration date : 10.06.2008
Jbte vrag ... nije te bilo strah motat se tuda dok su premetali te nosače!? Ja bi sigurno bil na sigurnoj udaljenosti od par sto metri i sve zuumal .
Gost- Gost
Stranica 2 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Strani teretni vagoni
» Teretni vagoni HR - statistika ( update )
» Strani teretni vagoni u Rijeci
» Teretni vlakovi
» Teretni vagoni HR - statistika ( update )
» Strani teretni vagoni u Rijeci
» Teretni vlakovi
Stranica 2 / 8.