Koji fotoaparat koristite?
+36
Laurus
klek
borna
Josip
K 357
Damir
Silver
Stjepan
lappino
leteči vlak
Marioo
KAPO
Thommo
Vedran Zeman
Drempa
ben
LLeon
Miha
Jean
ZlayoZg
portos
Phalanx
2062 036
Pfaff
Barney
cokla
kriticar
gaspa
EuroTrakker
novi_shef
Krpan
Trainz
Narcis
kico101
nukleusri
kiki273
40 posters
Stranica 6 / 12. • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12
Re: Koji fotoaparat koristite?
Jel' ima toga u Binga po popularnim cjenama ?gaspa je napisao/la:... Cijena? Sitnica!
Gost- Gost
Ima. Zove se ukradeni Photoshop s odgovarajucim plug-inom. Znaci besplatno.thomcro je napisao/la:Jel' ima toga u Binga po popularnim cjenama ?gaspa je napisao/la:... Cijena? Sitnica!
Barney
Barney- Broj postova : 930
Registration date : 29.02.2008
Potpisujem!LLeon je napisao/la:Da zaključim: dobar fotograf sa lošim fotoaparatom je bolji od lošeg fotografa sa dobrim fotoaparatom!!!
- Broj postova : 11461
Registration date : 17.03.2008
Sve si rekao, nemam što nadodavati.LLeon je napisao/la:Ma kakve kerefeke. Kad promjenim profesiju i postanem profesionalni fotograf i budem živio od toga, nabavit ću si takvu i opremu.
Za prosječnog railfan- amater fotografa ovo što imaju Jean i Narcis je sasvim dovoljno, ako ne i previše. Kompakt digitalac više klase, dakle malo iznad prosječnog idiot- kompakta da stane u džep, a ne da na ekšn moram vuć kolica ili malog crnca koji će mi nosit sve moguće objektive, filtere, baterije, trometarske stative i ljestve da mogu taj stativ i koristit.
Da zaključim: dobar fotograf sa lošim fotoaparatom je bolji od lošeg fotografa sa dobrim fotoaparatom!!!
Jedino ljestve koriste, ali doslovno koriste aviospotteri, ljestve im naprosto trebaju da nadvise žicu koja opasuje aerodrom, tako da im u prvom planu ipak bude avion a ne bodljikava žica.
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Uskoro (gotovo sigurno za Sv. Mikulu ) ...
NIKON D5100 body + AF18-55VR + AF55-200VR
Rezervna baterija naknadno preko ibeja
Sorry, zadnja rečenica malo nespretno složena pa je izazvala nedoumice
dida
Rezervna baterija naknadno preko ibeja
Sorry, zadnja rečenica malo nespretno složena pa je izazvala nedoumice
dida
Zadnja promjena: dida; pet 9 stu 2012 - 10:46; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
dida je napisao/la:Uskoro (gotovo sigurno za Sv. Mikulu ) ...
http://www.ronis.hr/upload/artikli/large/d5100-1.jpg
Baterija naknadno preko ibeja
Čestitke!!!Pa šta nećeš dobiti i bateriju uz njega?
Stjepan- Broj postova : 467
Registration date : 12.03.2009
Hoću (malo sam se nespretno izrazio , mislio sam na rezervnu bateriju )Stjepan je napisao/la:Pa šta nećeš dobiti i bateriju uz njega?
Gost- Gost
Dobar taj Mikula... Aj ga pošalji malo k meni... Meni moj već deset godina zaredom nosi deset suvih smokava, tri mandarine i Koestlinove napolitanke od 200 grama.
Registration date : 04.09.2008
Jean je napisao/la:Dobar taj Mikula... Aj ga pošalji malo k meni... Meni moj već deset godina zaredom nosi deset suvih smokava, tri mandarine i Koestlinove napolitanke od 200 grama.
Dobarrr! Ovo bi moglo proći kao vic...
Evo nešto novo i kod mene! Nije DSLR,ali po funkcijama jako blizu.
Za doseći sve funkcije trebao bi krenuti na neki tečaj. http://www.elipso.hr/foto-oprema/fotoaparati/OLYMPUS-SP_810UZ-CRNI/
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Ovo se nekidan pojavilo... Izgleda zanimljivo iako bi trebalo pronjuškati po recenzijama...
Mene rajca relativno jak zum i AA baterije pa se ne moram zezati s čudnim baterijama i punjačima...
- Broj postova : 11461
Registration date : 17.03.2008
Odličan je Pfaffe!
Prije nego što sam ga kupio raspitao sam se kod jednog moga prijatelja koji je profić i kuži se u škljocavce.
Ima fenomenalan zum i okida rafalno kao i DSLR s tim da imaš 3 opcije brzog fotkanja,a sve u kombinaciji sa
fotkanjem nečega u pokretu tako da prema brzini kretnje on škljoca rafalno brže ili sporije.
O ostalim funkcijama neću ni pisati kad ih još nisam isprobao,a kako sam već spomenuo ima ihhhh...
Uglavnom jako sam zadovoljan. Ovo je za mene raketa jer do sada sam imao "idiota" koji je napokon otegao papke,a to mi je bila i skuža
pred ženom da se kupi nešto novo.
Prije nego što sam ga kupio raspitao sam se kod jednog moga prijatelja koji je profić i kuži se u škljocavce.
Ima fenomenalan zum i okida rafalno kao i DSLR s tim da imaš 3 opcije brzog fotkanja,a sve u kombinaciji sa
fotkanjem nečega u pokretu tako da prema brzini kretnje on škljoca rafalno brže ili sporije.
O ostalim funkcijama neću ni pisati kad ih još nisam isprobao,a kako sam već spomenuo ima ihhhh...
Uglavnom jako sam zadovoljan. Ovo je za mene raketa jer do sada sam imao "idiota" koji je napokon otegao papke,a to mi je bila i skuža
pred ženom da se kupi nešto novo.
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Moj SAMSUNG ST66 digitalni fotoaparat
Tip baterija BP70A
Ima:16.1 Mpx,5X optical zoom,4GB...VISE IMFORMACIJA: http://www.samsung.com/in/consumer/camera-camcorder/cameras/compact/EC-ST66ZZBDBIN
Imam samo problem s DESNOM SREDINOM
Tip baterija BP70A
Ima:16.1 Mpx,5X optical zoom,4GB...VISE IMFORMACIJA: http://www.samsung.com/in/consumer/camera-camcorder/cameras/compact/EC-ST66ZZBDBIN
Imam samo problem s DESNOM SREDINOM
K 357- Broj postova : 714
Registration date : 24.09.2012
Pfaff je napisao/la:... Mene rajca... i AA baterije pa se ne moram zezati s čudnim baterijama i punjačima...
Ja baš mislim da su mu te AA baterije veliki minus,gledajući na njihovu težinu,a pogotovo cijenu i potrošnju.Zato sam i pitao @dida zar ne dobije bateriju jer rezervne skoro da mu i ne treba. Samo kako neznam koliko je aktivan sa aparatom sam radije bio tiho.Sam imam Nikona D3000 i još nikad nisam ostao bez baterije,pa sam znao i 500 fotki dnevno napraviti,od toga sigurno 1/3 sa ugrađenim flešom,dok sa kompaktom i skupim AA baterijama puno puta nije išlo bez rezervnog kompleta,a cijena jednog (kvalitetnog) kompleta je malo manja od rezervne baterije ...
Kinezi će, naravno, ubrzo kopirati sve novopojavljene kompaktne baterije za raznorazne aparate. Osjetno su jeftinije od originala, a i dobro rade (barem su nekad). Naravno, morate biti spremni na kineski šlamperaj - pisao sam već o tome - da možda ne paze na točne dimenzije, pa ćete ih morati (kao ja) turpijati da stanu u ležište aparata.
A Nikon originalke - prestrašno su skupe (za njihovu cijenu dobiješ i dva lošija fotića), ali zaboraviš da ih imaš koliko traju.
A Nikon originalke - prestrašno su skupe (za njihovu cijenu dobiješ i dva lošija fotića), ali zaboraviš da ih imaš koliko traju.
Registration date : 14.05.2008
Ja, kao i Pfaff, nekako više volim klasične R6 (AA) baterije. Već tri i pol godine imam Olympusa SP-590 UZ (to je serija prije ovog Damirovog, a čini mi se da i Narcis "puca" nečim sličnim) i baterije mi drže 500-800 slika sa svim zumiranjem, blicanjem, pregledavanjima slika i ostalim kerefekama. Rezervni komplet punjivih - 100kn i uvijek ga imam uza se.
Da razjasnim onu situaciju na Plasama, kada sam morao žicati baterije (jer, kad je već riječ o baterijama, znam da će biti: "samo se ti ne javljaj, ti imaš lošeg iskustva"): Čitavu noć prije ekšna punio sam komplet baterija, a u aparatu je bio komplet prilično ispražnjenih. Računao sam potrošiti do kraja taj komplet, pa kad "prdnu", uvaliti ove napunjene. Kada sam stavio napunjene baterije u aparat sve se činilo OK, ali čim sam okinuo prvu fotku pojavila se obavijest "prazna baterija". Desilo se to da su baterije dale svoje i nisu se više htjele puniti, unatoč provedenoj čitavoj noći na punjaču. I tu je opet došla na vidjelo prednost R6 baterija - Pfaff je imao komplet za posuditi, dok neku specijalnu bateriju teško da bi netko imao...
[quote=K 357]Imam samo problem s DESNOM SREDINOM [/quote]
Da ti nije izgrebana leća? To se i meni desilo i na puno fotki se i vidi kao nekakva bijela fleka na sredini fotke. Za popravak (zamjenu izgrebane leće) me servis traži 1000 kuna.
Da razjasnim onu situaciju na Plasama, kada sam morao žicati baterije (jer, kad je već riječ o baterijama, znam da će biti: "samo se ti ne javljaj, ti imaš lošeg iskustva"): Čitavu noć prije ekšna punio sam komplet baterija, a u aparatu je bio komplet prilično ispražnjenih. Računao sam potrošiti do kraja taj komplet, pa kad "prdnu", uvaliti ove napunjene. Kada sam stavio napunjene baterije u aparat sve se činilo OK, ali čim sam okinuo prvu fotku pojavila se obavijest "prazna baterija". Desilo se to da su baterije dale svoje i nisu se više htjele puniti, unatoč provedenoj čitavoj noći na punjaču. I tu je opet došla na vidjelo prednost R6 baterija - Pfaff je imao komplet za posuditi, dok neku specijalnu bateriju teško da bi netko imao...
[quote=K 357]Imam samo problem s DESNOM SREDINOM [/quote]
Da ti nije izgrebana leća? To se i meni desilo i na puno fotki se i vidi kao nekakva bijela fleka na sredini fotke. Za popravak (zamjenu izgrebane leće) me servis traži 1000 kuna.
Registration date : 04.09.2008
Vidim da u ovoj temi nisam stavio sliku "novog" objektiva (kupljen u siječnju)!
Radi se o Zuiko digital 50-200mm teleobjektivu, otporan na kišu, ...
Cijena...sitnica!
Radi se o Zuiko digital 50-200mm teleobjektivu, otporan na kišu, ...
Cijena...sitnica!
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
KAPO je napisao/la:Vidim da u ovoj temi nisam stavio sliku "novog" objektiva ...
Cijena...sitnica!
Da nisi falio temu ... vodotornjevi su u infrastukturi
U međuvremenu se situacija drastično promjenila ... da Nikon nebi bio sam (a kako ja znam klicat sa dva stroja ) odlučeno je da će Nikon dobit i pobočnika (se tako danas kaže za ađutanta ) i to u vidu ...dida je napisao/la:...
...
OLYMPUS-a VG-160
Zašto sad još i kompakt? Imam ja i suprugu, da i ona ima čime klicat (doduše to ona samo misli da će ga koristiti , i ovoga ću ja koristiti ali samo za snimanje filmova jer sa Nikonom nemogu snimat fotke i filmove istovremeno )
A znaš, ja ti tu nemogu preveć pomoć, ja mog Mikulu mazim i pazim već dost dugo i svako malo mi ispunjava moje želje.Jean je napisao/la:Dobar taj Mikula... Aj ga pošalji malo k meni... Meni moj već deset godina zaredom nosi deset suvih smokava, tri mandarine i Koestlinove napolitanke od 200 grama.
Kad sad malo bolje razmislim, prije će to bit nego
Gost- Gost
Gle, kako će sve skupa (dva fotoaparata) dosta koštat tako će i ta rezervna baterija ipak sačekati mjesec-dva za kupovinu. Koliko sam aktivan sa fotićem? Pa cca od min 100 pa na više (kad idem u onda se to zna otegnut i na preko 600). Dnevno! I zato mislim bez obzira na sve uzeti još jednu bateriju ako ništa drugo da nemoram misliti hoće li ona nutra izdržati još par snimaka ili neće. Dodatnu karticu ne jer imam običaj da čim dođem doma ispraznim karticu na externi hard tako da drugi dan idem u s praznom karticom. Ono što mi je [b]Kapo[/b] savjetovao, svakako mislim još kupiti i filter (rekao mi je on koji ali demencija čini svoje )Stjepan je napisao/la:...Zato sam i pitao @dida zar ne dobije bateriju jer rezervne skoro da mu i ne treba. ...
Gost- Gost
Početkom idućeg tjedna (pon'deljak/utorak) dolazi doma prvi ...
... za onaj drugi tražimo samo modus kako ćemo ga platiti (ili kešovinom ili na AMEX) ali i on će ili krajem slijedećg tjedna ili početkom onog drugog doć doma
... za onaj drugi tražimo samo modus kako ćemo ga platiti (ili kešovinom ili na AMEX) ali i on će ili krajem slijedećg tjedna ili početkom onog drugog doć doma
Gost- Gost
Filter? Svakako UV, a ako smo penežljivi, onda (i) polarizacijski (komplicira slikanje u mraku).
Srećom, sad imamo za kojih stotinjak i nešto kuna punjač za "obične" baterije. Prije nego me pokušate popljuvati iz neznanja, riječ je o novom patentu. Da, obične alkalne baterije se mogu puniti. Kad im napon padne ispod kojih 1,3 V (iako i dalje imaju određenu snagu) one u našim sofisticiranim elektroničkim uređajima ne rade. Ali taj punjač nešto petlja s kemijskim sastavom baterije i oporavi je.
Didina kombinacija objektiva nije najsretnija - bolje bi bio 18-200 (cijena: sitnica). Zoom objektivi općenito nisu prva liga kvalitete, pogotovo kad je zoom tako rastezljiv. Znajući didu, mijenjat će te objektive učestalo i na mjestima gdje mu se mora uvući neka prašina. Te čestice su tako pakosne. Dobro, aparat ima sustav za čišćenje, ali to ipak nije usisavač. Tako da savjetujem oprez.
Jeftiniji nadomjesci za Nikkor objektive su Sigma ili Tamron. Kvaliteta objektiva odražava se i kroz broj leća koje su u njemu. Desetak leća je već jedna pristojna brojka. Jeftiniji nadomjesci ih imaju manje ili su manjeg promjera.
A onda bi trebao filter za svaki objektiv.
Srećom, sad imamo za kojih stotinjak i nešto kuna punjač za "obične" baterije. Prije nego me pokušate popljuvati iz neznanja, riječ je o novom patentu. Da, obične alkalne baterije se mogu puniti. Kad im napon padne ispod kojih 1,3 V (iako i dalje imaju određenu snagu) one u našim sofisticiranim elektroničkim uređajima ne rade. Ali taj punjač nešto petlja s kemijskim sastavom baterije i oporavi je.
Didina kombinacija objektiva nije najsretnija - bolje bi bio 18-200 (cijena: sitnica). Zoom objektivi općenito nisu prva liga kvalitete, pogotovo kad je zoom tako rastezljiv. Znajući didu, mijenjat će te objektive učestalo i na mjestima gdje mu se mora uvući neka prašina. Te čestice su tako pakosne. Dobro, aparat ima sustav za čišćenje, ali to ipak nije usisavač. Tako da savjetujem oprez.
Jeftiniji nadomjesci za Nikkor objektive su Sigma ili Tamron. Kvaliteta objektiva odražava se i kroz broj leća koje su u njemu. Desetak leća je već jedna pristojna brojka. Jeftiniji nadomjesci ih imaju manje ili su manjeg promjera.
A onda bi trebao filter za svaki objektiv.
gaspa je napisao/la:Srećom, sad imamo za kojih stotinjak i nešto kuna punjač za "obične" baterije. .
I? Kakva su iskustva sa tim "zelenim" punjačem. Nakon što sam ga u nekoliko navrata "provrtio" kroz ruke neodlučan svaki put vratio na policu, pa i onda kada im je cijena splasnula. U današnje vrijeme kada na tržiše dođe neki proizvod koji konkurencija smatra opasnim za njihovo poslovanje pokreće mašineriju za pljuvanje po tom novom proizvodu, tako ?
Silver- Broj postova : 353
Registration date : 09.02.2009
gaspa je napisao/la:
Didina kombinacija objektiva nije najsretnija - bolje bi bio 18-200 (cijena: sitnica). ...
Jeftiniji nadomjesci za Nikkor objektive su Sigma ili Tamron. ....
Ovo je istina,ako već kupuješ objektive,razmisli o ovoj kombinaciji o kojoj govori gaspa,samo vjerovatno se tu radi o kompletu i da nemaš izbora. Sam imam sigmu 18-250 i moram reći da sam zadovoljan, kao i nekoliko mojih prijatelja koji imaju isti objektiv. Sitnica od cijene koju spominje gaspa ti je malo manja od cijene koju ćeš dati za aparat ...
Prva opcija je bio NIKON D5100 body + AF18-55VR + AF55-200VR koji je oko 6.800 a NIKON D5100 kit AF18-55VR + AF55-300VR je skuplji za 400 kuna pa vođen tom logikom zašto ne dat malo više i imati snažniji objektiv. Znam ja za Sigme i Tamrone (nisam ja samo tako uletio u ovu kupovinu!) ali sve se svodi na ... . Mogu se rastegnut do 7.500 i dalje neide jer u tu cijenu sam utrpao i kompakta.
Što se tiče mijenjanja objektiva, na to sam već upozoren od vrlo stručne osobe sa foruma da se to ne radi vani i u sumnjivo čistim prostorima
Dakle, da rezimiram, definitivno kupujem NIKON D5100 kit AF18-55VR + AF55-300VR
Što se tiče mijenjanja objektiva, na to sam već upozoren od vrlo stručne osobe sa foruma da se to ne radi vani i u sumnjivo čistim prostorima
Dakle, da rezimiram, definitivno kupujem NIKON D5100 kit AF18-55VR + AF55-300VR
Gost- Gost
Negdje davno smo rekli: za povećanje učina objektiva postoje širokokutne i uskokutne predleće (ova zadnja povećava, mislim, 1,7x). Ali i one vjerojatno koštaju, a manje su kvalitetno rješenje od objektiva.
A gdje ćeš mijenjati objektive nego vani? Kad nakon panorame želiš uslikati detalj, nećeš ići doma promijeniti objektiv. Ali onda barem stati u zavjetrinu, u neki kut, zatvoreni prostor, ili fotić prekriti nekom krpom. I odmah po zamjeni aktivirati čišćenje senzora. Ta funkcija čišćenja je kao neka blagodat novih rješenja ali navodno nije uvijek uspješna. Čišćenje u servisu po cjeniku košta barem 400 kn ali ga Nikonov servis odbija jer je osjetljivo. Ja imam kit za čišćenje i koje dvije godine sam uspješno čistio a onda sam jednom, čini se, zeznuo i napravio neki kratki spoj.
Da, Nikkor AF 18-200 kod nas prelazi 5.000 kn. Zamjene su upola jeftinije.
Čini mi se da mi je 24-50 davao uvjerljivo bolje slike od 18-200 (što bi bilo i logično) ali još nikako da si uzmem vremena to usporediti pod istim uvjetima. 35-70 koristim rijetko, uglavnom s prstenovima za snimanje detalja a 70-300 je već duže izvan uporabe (18-200 ga relativno dobro zamjenjuje jer se podesi najveća rezolucija pa se onda cropa detalj 1200x800).
Inače za Kapotov i slične vodotornjeve žarišne duljine preko 300 dobro je imati i štaku koja se podmetne pod njega, uz stativ, radi stabilnosti, jer već milimetarski pomak takvog objektiva uništava sliku (osim ako ne želite sliku s efektom).
A gdje ćeš mijenjati objektive nego vani? Kad nakon panorame želiš uslikati detalj, nećeš ići doma promijeniti objektiv. Ali onda barem stati u zavjetrinu, u neki kut, zatvoreni prostor, ili fotić prekriti nekom krpom. I odmah po zamjeni aktivirati čišćenje senzora. Ta funkcija čišćenja je kao neka blagodat novih rješenja ali navodno nije uvijek uspješna. Čišćenje u servisu po cjeniku košta barem 400 kn ali ga Nikonov servis odbija jer je osjetljivo. Ja imam kit za čišćenje i koje dvije godine sam uspješno čistio a onda sam jednom, čini se, zeznuo i napravio neki kratki spoj.
Da, Nikkor AF 18-200 kod nas prelazi 5.000 kn. Zamjene su upola jeftinije.
Čini mi se da mi je 24-50 davao uvjerljivo bolje slike od 18-200 (što bi bilo i logično) ali još nikako da si uzmem vremena to usporediti pod istim uvjetima. 35-70 koristim rijetko, uglavnom s prstenovima za snimanje detalja a 70-300 je već duže izvan uporabe (18-200 ga relativno dobro zamjenjuje jer se podesi najveća rezolucija pa se onda cropa detalj 1200x800).
Inače za Kapotov i slične vodotornjeve žarišne duljine preko 300 dobro je imati i štaku koja se podmetne pod njega, uz stativ, radi stabilnosti, jer već milimetarski pomak takvog objektiva uništava sliku (osim ako ne želite sliku s efektom).
Stranica 6 / 12. • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12