Novosti iz KŽMZ-a
+2
Narcis
borna
6 posters
Vlakovi :: Ostalo :: Modelarstvo
Stranica 2 / 7.
Stranica 2 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Novosti iz KŽMZ-a
Primamo mnogo upita za najavljenu veliku izložbu, pa evo zadnjih točnih informacija.
Izložbe u Tehničkom muzeju, u terminu od 25.4.2014. do 11.5.2014. neće biti.
Svi prisutni na skupštini su čuli da je dotadašnji voditelj projekta izložbe donio odluku da potpuno odustaje od svakog oblika organiziranja izložbe, te da su izvješća i podaci o svemu već dogovorenome nedostupni.
Višestruki pregovori i sastanci brojne klupske delegacije i vodećih ljudi Tehničkog muzeja, rezultirali su sa odličnom ponudom, koja se ipak zbog financija na kraju morala odbiti.
Od dana saznanja da će se sve morati ponovo organizirati nije niti bilo moguće uključiti sponzore da se zatvori financijska konstrukcija i samim time onemogućeno je održavanje izložbe u Tehničkom muzeju.
Nakon toga, u ovo kratko vrijeme svi aktivni članovi Kluba, zajedno sa rukovodstvom, intenzivno pokušavaju naći rješenje da se izložba ipak održi.
No, velika je vjerojatnost da će ipak biti dobrih vijesti i da će se izložba ipak održati!
Termin će vjerojatnije biti nešto malo kasnije, pa su svi članovi dobili malo dodatnog vremena da još bolje urede sve što će se izlagati.
Detalji će, naravno, biti odmah ovdje objavljeni čim će se sa sigurnošću moći potvrditi!
To stoji na službenim stranicama kluba. Jučer sam se čuo sa jednim članom uprave kluba koji mi je rekao da je muzej tražio podosta novaca unaprijed što klub ne može osigurati (a i potencijalni sponzori).
U dogovoru sa upravom HŽ-a su uspjeli dobiti prostorije na glavnom kolodvoru (nekadašnji restoran uz čekaonicu I razreda te blagajne)
i to bez ikakve naknade! Izložba bi trebala biti od početka zadnjeg tjedna u 5. mjesecu do kraja prvog tjedna u 6., a susreti i burza
možda i na početku te kraju izložbe!?
(Dok ne dobijem službenu potvrdu kluba ovo još nije potpuno sigurno)
Izložbe u Tehničkom muzeju, u terminu od 25.4.2014. do 11.5.2014. neće biti.
Svi prisutni na skupštini su čuli da je dotadašnji voditelj projekta izložbe donio odluku da potpuno odustaje od svakog oblika organiziranja izložbe, te da su izvješća i podaci o svemu već dogovorenome nedostupni.
Višestruki pregovori i sastanci brojne klupske delegacije i vodećih ljudi Tehničkog muzeja, rezultirali su sa odličnom ponudom, koja se ipak zbog financija na kraju morala odbiti.
Od dana saznanja da će se sve morati ponovo organizirati nije niti bilo moguće uključiti sponzore da se zatvori financijska konstrukcija i samim time onemogućeno je održavanje izložbe u Tehničkom muzeju.
Nakon toga, u ovo kratko vrijeme svi aktivni članovi Kluba, zajedno sa rukovodstvom, intenzivno pokušavaju naći rješenje da se izložba ipak održi.
No, velika je vjerojatnost da će ipak biti dobrih vijesti i da će se izložba ipak održati!
Termin će vjerojatnije biti nešto malo kasnije, pa su svi članovi dobili malo dodatnog vremena da još bolje urede sve što će se izlagati.
Detalji će, naravno, biti odmah ovdje objavljeni čim će se sa sigurnošću moći potvrditi!
To stoji na službenim stranicama kluba. Jučer sam se čuo sa jednim članom uprave kluba koji mi je rekao da je muzej tražio podosta novaca unaprijed što klub ne može osigurati (a i potencijalni sponzori).
U dogovoru sa upravom HŽ-a su uspjeli dobiti prostorije na glavnom kolodvoru (nekadašnji restoran uz čekaonicu I razreda te blagajne)
i to bez ikakve naknade! Izložba bi trebala biti od početka zadnjeg tjedna u 5. mjesecu do kraja prvog tjedna u 6., a susreti i burza
možda i na početku te kraju izložbe!?
(Dok ne dobijem službenu potvrdu kluba ovo još nije potpuno sigurno)
borna- Moderator
- Broj postova : 9451
Registration date : 16.11.2010
Nakon 3 tjedna eto me opet u inspekciji (ovaj puta sam slikao uglavnom "odozgora" sa stolca). Kod Backa nisam našao nikoga tako da od njega
neće biti ništa novoga.
neće biti ništa novoga.
borna- Moderator
Ovdje imade duuhoova!
U klubu su izvukli i jednu "školsku" maketicu da ju malo dotjeraju za predstojeću izložbu
borna- Moderator
Sa velikim veseljem možemo vas obavijestiti da je intenzivnim kontaktima vjerojatno najvrijednijeg člana Kluba sa svim HŽ-ovim sektorima, uz punu podršku čelništva Kluba, pronađeno rješenje za izložbu!
Izložba će se održati na Glavnom kolodvoru u Zagrebu, od 23.05 – 01.06. 2014. godine.
Generalnim sponzor izložbe je:
HŽ Infrastruktura
Ovim putem im se najljepše zahvaljujemo!
Izložba će biti na manjoj površini nego što je prethodno najavljeno, no to je najviše što se moglo postići nakon preuzimanja projekta u ovo kratko vrijeme i kretanja sa izložbom ponovo od same nule.
Manju površinu izlaganja će svi organizatori i sudionici izložbe pokušati nadoknaditi kvalitetom, brojnošću izložaka i uloženim entuzijazmom!
Portal i Forum "Mali Vlakovi" je službeno glasilo i promocija izložbe,te će kao i do sada pratiti i objavljivati sve događaje. LINK
Već ima dobrih ideja, no svi smo otvoreni za svaki pametan prijedlog. Slobodno predlažite i diskutirati ćemo o prijedlozima. Također, svatko tko bi želio sudjelovati u izlaganju ili pomaganju postava izložbe je dobrodošao, uopće nije bitno da li je član Kluba.
Imamo savršenu priliku za promociju ovog hobija svima – pomognite nam da ju maksimalno iskoristimo!
XVII susreti sa tradicionalnom burzom će se održati u sklopu izložbe na Glavnom kolodvoru:
Subota, 31.05.2014. od 10-15 sati
Sve informacije i rezervacije stolova za prodaju na info@kzmz
Izložba će se održati na Glavnom kolodvoru u Zagrebu, od 23.05 – 01.06. 2014. godine.
Generalnim sponzor izložbe je:
HŽ Infrastruktura
Ovim putem im se najljepše zahvaljujemo!
Izložba će biti na manjoj površini nego što je prethodno najavljeno, no to je najviše što se moglo postići nakon preuzimanja projekta u ovo kratko vrijeme i kretanja sa izložbom ponovo od same nule.
Manju površinu izlaganja će svi organizatori i sudionici izložbe pokušati nadoknaditi kvalitetom, brojnošću izložaka i uloženim entuzijazmom!
Portal i Forum "Mali Vlakovi" je službeno glasilo i promocija izložbe,te će kao i do sada pratiti i objavljivati sve događaje. LINK
Već ima dobrih ideja, no svi smo otvoreni za svaki pametan prijedlog. Slobodno predlažite i diskutirati ćemo o prijedlozima. Također, svatko tko bi želio sudjelovati u izlaganju ili pomaganju postava izložbe je dobrodošao, uopće nije bitno da li je član Kluba.
Imamo savršenu priliku za promociju ovog hobija svima – pomognite nam da ju maksimalno iskoristimo!
XVII susreti sa tradicionalnom burzom će se održati u sklopu izložbe na Glavnom kolodvoru:
Subota, 31.05.2014. od 10-15 sati
Sve informacije i rezervacije stolova za prodaju na info@kzmz
borna- Moderator
Ostao sam dužan foto-izvješće ljetnog posjeta....
Maketa je naizgled gotova, no imade još dosta posla na njoj.
Treba dovršiti perone na glavnoj stanici
I na dvorcu imade jošte poslova
Neki dijelovi jesu potpuno dovršeni
Manja maketa služi za igranje mlađima
https://lh5.googleusercontent.com/-kLJ-ujz7cwo/U_OrqQje8MI/AAAAAAAAYZk/mwCOMjcZZ3c/w751-h563-no/DSCN4390.JPG
Dogovori i pregovori
https://lh6.googleusercontent.com/-Vy0PWGvaHfc/U_OsBHHoNMI/AAAAAAAAYZs/lDb-wITv7r4/w751-h563-no/DSCN4391.JPG
Dvorac je izrađen od punog gipsa, prozori, vrata i kamenje su urezivani
Maketa je naizgled gotova, no imade još dosta posla na njoj.
Treba dovršiti perone na glavnoj stanici
I na dvorcu imade jošte poslova
Neki dijelovi jesu potpuno dovršeni
Manja maketa služi za igranje mlađima
https://lh5.googleusercontent.com/-kLJ-ujz7cwo/U_OrqQje8MI/AAAAAAAAYZk/mwCOMjcZZ3c/w751-h563-no/DSCN4390.JPG
Dogovori i pregovori
https://lh6.googleusercontent.com/-Vy0PWGvaHfc/U_OsBHHoNMI/AAAAAAAAYZs/lDb-wITv7r4/w751-h563-no/DSCN4391.JPG
Dvorac je izrađen od punog gipsa, prozori, vrata i kamenje su urezivani
borna- Moderator
Gornja stanica
Večeras Maerklinaši bijahu u većini (5:3)
Donio sam im lijepu zabavu (cd sa puuno mojih i slika od drugih sa lokomotivama, vagonima i prugama HŽ i JŽ)
ja sam nastavio slikati maketu
borna- Moderator
Od kraja ljeta nijesam bio u klubu pa sam jučer navratio da vidim novosti.
Neimade ih baš puno, ljeti se nije baš radilo a kasnije su se pripremali moduli i manje makete za neke izložbe.
Gornji grad se polako završava, imade još prozora koje treba urediti...
U dvorištu ima još malo posla
Tu je i lijepi dio makete sa puno raznih mostova i tunela
(ovaj puta je sve slikano mobitelom)
Još jedan lijepi dio sa arkadama, dio pruge na stanici se još šodra...
Neimade ih baš puno, ljeti se nije baš radilo a kasnije su se pripremali moduli i manje makete za neke izložbe.
Gornji grad se polako završava, imade još prozora koje treba urediti...
U dvorištu ima još malo posla
Tu je i lijepi dio makete sa puno raznih mostova i tunela
(ovaj puta je sve slikano mobitelom)
Još jedan lijepi dio sa arkadama, dio pruge na stanici se još šodra...
borna- Moderator
Jedan avionski snimak
Lijepi vodotoranj na gornjoj stanici
Usamljena Asea
Do sada sam napravio gotovo 400 slika ove makete, teško je naći neki kut iz kojeg već nisam slikao....
Pogled na uskotračnu kompoziciju i glavni kolodvor
Društvo se okupilo oko pretsjednika kluba Kreše i nešto napeto promatraju....
Pa da vidimo što je tako interesantno?
N modeli vozila friško nabavljeni po narudžbi
/cijena nije baš N veličine- 10-ak vozila je 100 E/
Završna stanica uskotračne nikako da se dovrši
borna- Moderator
Još jedan pogled na lijevu stranu makete
te jedan na lijepe portale tunela na desnoj strani
Školska maketa miruje u kutu
Iznad zapostavljene N makete
A obješeni moduli čekaju neku novu izložbu
te jedan na lijepe portale tunela na desnoj strani
Školska maketa miruje u kutu
Iznad zapostavljene N makete
A obješeni moduli čekaju neku novu izložbu
borna- Moderator
Jesenske aktivnosti kluba
Maločas dobih "telegram" od Lucijana Koržineka, lijepo je vidjeti da se u klubu trude upoznati što više mladih sa dobrim hobijem:
Prva manifestacija u kojoj sudjeluje naš klub je: "Natrag u školu" iliti
“Back to School” je edukativno – sportsko – zabavno događanje gdje se kod djece putem prezentacija i uključivanja u različite edukativne, sportske i zabavne sasdržaje potiče ljubav prema učenju, školi sportu i razvijanju vještina.
Održat će se u prostorima Supernove u subotu 05. 09. od 16 do 20 sati.
Klub sudjeluje sa LGB (Marko - Siniša priprema), školicom (Siniša priprema), N (rudolf) i Z maketom (marko i Vinko).
Sve se postavlja na stol cca 6-8 metara dužine i širine 2 m.
Molim tko se javlja za nošenje daski i maketa u Petak kasno popodne i subotu postava od 14 do 16 h te dežurstvo od 16 do 20 sati.
Prijava Lucijanu ili Vjeki,
Druga manifestacija u kojoj sudjeluje naš klub je tradicionalna "Crna Kraljica" ali na novoj lokaciji u OŠ u Laginjinoj ulici. Osiguran Parking preko puta u Derenčinovoj preko 250 sudionika iz cijele regije pa i šire.
Subota 12.09. od 9h do 18h. Transport u Petak kasno popodne.
Isti program, stol i ostalo.
Tko može petak ili subotu biti aktivan prijava Lucijanu.
Treća manifestacija dani ZZTK u KC Dubrava, traje dva dana, 3 i 4 listopad, program je isti, tehnologija ista, trebam prijave kad tko može kaj pomoći.
krenimo "natrag u školu"
Prva manifestacija u kojoj sudjeluje naš klub je: "Natrag u školu" iliti
“Back to School” je edukativno – sportsko – zabavno događanje gdje se kod djece putem prezentacija i uključivanja u različite edukativne, sportske i zabavne sasdržaje potiče ljubav prema učenju, školi sportu i razvijanju vještina.
Održat će se u prostorima Supernove u subotu 05. 09. od 16 do 20 sati.
Klub sudjeluje sa LGB (Marko - Siniša priprema), školicom (Siniša priprema), N (rudolf) i Z maketom (marko i Vinko).
Sve se postavlja na stol cca 6-8 metara dužine i širine 2 m.
Molim tko se javlja za nošenje daski i maketa u Petak kasno popodne i subotu postava od 14 do 16 h te dežurstvo od 16 do 20 sati.
Prijava Lucijanu ili Vjeki,
Druga manifestacija u kojoj sudjeluje naš klub je tradicionalna "Crna Kraljica" ali na novoj lokaciji u OŠ u Laginjinoj ulici. Osiguran Parking preko puta u Derenčinovoj preko 250 sudionika iz cijele regije pa i šire.
Subota 12.09. od 9h do 18h. Transport u Petak kasno popodne.
Isti program, stol i ostalo.
Tko može petak ili subotu biti aktivan prijava Lucijanu.
Treća manifestacija dani ZZTK u KC Dubrava, traje dva dana, 3 i 4 listopad, program je isti, tehnologija ista, trebam prijave kad tko može kaj pomoći.
krenimo "natrag u školu"
borna- Moderator
Nova web stranica kluba
Nakon duugo godina došla je nova stranica KŽMZ-a! LINK
Trebat će još dosta vremena dok se sve aktualizira jer je na staroj stranici npr pod novosti najnovija vijest bila stara 3 godine!
Trebat će još dosta vremena dok se sve aktualizira jer je na staroj stranici npr pod novosti najnovija vijest bila stara 3 godine!
borna- Moderator
10.Crna kraljica
Prošli tjedan je održano i 10 natjecanje modelara i maketara, više podataka od drugih članova kluba je na LINKU
borna- Moderator
Uf, skoro pa godinu dana nisam slikao maketu!
No nije se puno promijenila, glavni radovi su odavno dovršeni a za detalje kao da su malo posustali?
Kad sam napravio do sada toliko slika teško mi je slikati nešto a da se ne ponavljam....
Ovaj dio mi se čini uređenim do kraja
Gradske kuće su zaista lijepe, neke čekaju još doradu detalja
Bez ljudi i vozila djeluje malo pusto
Ovdje već ima malo života (i detalja)
Mislim da bi klub trebao kupiti barem 500 neobojanih figurica pa onda podijeliti članovima da ih oboje!
Koliko su ljepše ove starije zgrade od bezličnih modernih blokova
No nije se puno promijenila, glavni radovi su odavno dovršeni a za detalje kao da su malo posustali?
Kad sam napravio do sada toliko slika teško mi je slikati nešto a da se ne ponavljam....
Ovaj dio mi se čini uređenim do kraja
Gradske kuće su zaista lijepe, neke čekaju još doradu detalja
Bez ljudi i vozila djeluje malo pusto
Ovdje već ima malo života (i detalja)
Mislim da bi klub trebao kupiti barem 500 neobojanih figurica pa onda podijeliti članovima da ih oboje!
Koliko su ljepše ove starije zgrade od bezličnih modernih blokova
borna- Moderator
Na stanici će biti još dosta posla oko perona, ograda, natpisa i detalja
Na planiskom dijelu ima još malo posla
kao i na detaljiranju utvrde
Obzirom da je to potpuna samogradnja (urezivanje u blokovima od gipsa) rezultat je odličan!
Jedan od starina kluba Stipičević se razmahao objašnjavajući nešto Šurini
poslije se smirio....
Na maloj maketi sam zapazio lijepi kran (samo bi ga trebalo malo zaprljati, ovako je prekričav)
Na planiskom dijelu ima još malo posla
kao i na detaljiranju utvrde
Obzirom da je to potpuna samogradnja (urezivanje u blokovima od gipsa) rezultat je odličan!
Jedan od starina kluba Stipičević se razmahao objašnjavajući nešto Šurini
poslije se smirio....
Na maloj maketi sam zapazio lijepi kran (samo bi ga trebalo malo zaprljati, ovako je prekričav)
borna- Moderator
49 godina Kluba željezničkih modelara Zagreb
U okviru jesenske priredbe na Velesajmu 1968. godine održana je i izložba Narodne tehnike Hrvatske. Izložena je bila i funkcionalna maketa malih vlakova. Pobudila je izuzetan interes posjetitelja Velesajma i to mi je bio poticaj da pokušamo organizirati sve zaiteresirane građane za male željeznice.
Tako sam za 8.siječnja 1969. godine uputio poziv nekolicini, meni znanih, interesanata. Na veliko iznenađenje, pored pozvanih, došlo je još oko pedesetak ostalih građana. Nekoliko uvodnih riječi bilo je dovoljno da, svi aklamacijom, prihvate osnivanje udruge željezničkih modelara.
Prostorije za rad dobili smo na tavanu Društva Narodne tehnike "Gornji grad." T. Brezovačkog 6. Režijske troškove preuzeo je Auto-moto klub "Gornji grad" i tako smo odmah počeli sa radom. Članovi su se prihvatili posla, uredili tavan i sagradili klupsku maketu. Nažalost, prilikom bombardiranja, razorene su i naše prostorije. Pomogla je Gradska zajednica tehničke kulture i Klub je nastavio rad u Ilici 53a.
Od osnutka, pa svih proteklih 49 godina, Klub je imao zavidnu aktivnost i zato svim bivšim i sadašnjim članovima zahvaljujem i čestitam
49.GODIŠNJICU KLUBA ŽELJEZNIČKIH MODELARA "ZAGREB"
SRETNO I DALJE
PRVI PREDSJEDNIK, STJEPAN-BRACO BRIŠKI
Tako sam za 8.siječnja 1969. godine uputio poziv nekolicini, meni znanih, interesanata. Na veliko iznenađenje, pored pozvanih, došlo je još oko pedesetak ostalih građana. Nekoliko uvodnih riječi bilo je dovoljno da, svi aklamacijom, prihvate osnivanje udruge željezničkih modelara.
Prostorije za rad dobili smo na tavanu Društva Narodne tehnike "Gornji grad." T. Brezovačkog 6. Režijske troškove preuzeo je Auto-moto klub "Gornji grad" i tako smo odmah počeli sa radom. Članovi su se prihvatili posla, uredili tavan i sagradili klupsku maketu. Nažalost, prilikom bombardiranja, razorene su i naše prostorije. Pomogla je Gradska zajednica tehničke kulture i Klub je nastavio rad u Ilici 53a.
Od osnutka, pa svih proteklih 49 godina, Klub je imao zavidnu aktivnost i zato svim bivšim i sadašnjim članovima zahvaljujem i čestitam
49.GODIŠNJICU KLUBA ŽELJEZNIČKIH MODELARA "ZAGREB"
SRETNO I DALJE
PRVI PREDSJEDNIK, STJEPAN-BRACO BRIŠKI
borna- Moderator
Nakon 23 mjeseca ponovo sam posjetio klub prvenstveno da donesem modele koje je u mjerilu TT radio Željko Sestrić
i oporučno ostavio klubu
Potpuno ručni rad a ne prerada je ova kompozicija Mađara (nažalost nije stigao dovršiti)
Na velikoj maketi se ipak napredovalo (no malo za 23 mjeseca)
Gornja stanica uskotračne nikako da se završi?
Jedan lijepi detalj samogradnje
Velika stanica je pošodrana i postavljeni su platoi za perone
i oporučno ostavio klubu
Potpuno ručni rad a ne prerada je ova kompozicija Mađara (nažalost nije stigao dovršiti)
Na velikoj maketi se ipak napredovalo (no malo za 23 mjeseca)
Gornja stanica uskotračne nikako da se završi?
Jedan lijepi detalj samogradnje
Velika stanica je pošodrana i postavljeni su platoi za perone
borna- Moderator
Maketa djeluje pusto, nedostaju joj autići a prije svega figure ljudi!
Lijep je gradić no moglo se staviti hrvatske natpise i reklame?
Evo barem jednog konja i psa, gdje je otišao traktorist?
Kontaktna mreža je dobro napravljena no nijesam vidio ni jednu elektru da vozi sa podignutima?
borna- Moderator
Kad vidim toliko raznolikog drveća na maketi pomislim da ih je radio neki botaničar?
Graditelj mostova je svakako pravi arhitekt
Ima i nekih ostataka iz ratnih vremena
Graditelj mostova je svakako pravi arhitekt
Ima i nekih ostataka iz ratnih vremena
borna- Moderator
7. dani tehničke kulture 27. listopada u Narodnom sveučilištu Dubrava
Zagrebačka zajednica tehničke kulture organizira u subotu 27. listopada 7. dane tehničke kulture u Narodnom sveučilištu Dubrava, kulturni centar, Dubrava 51 a. Klub željezničkih modelara Zagreb sudjeluje digitalnom LGB maketom
Danas prijepodne sam na brzinu mobitelom malo poslikao smotru
To je bila prilika da se najavi iduća jubilarna godina kluba i izložba u Tehničkom muzeju
Veliko predvorje je bilo puno izlagača i posjetilaca
Našlo se za svakoga ponešto
Ovdje se nešto kemijalo
Bilo je dosta RC modela
i onih statičnih
Ovdje nijesam uspio vidjeti o čemu se radi?
Danas prijepodne sam na brzinu mobitelom malo poslikao smotru
To je bila prilika da se najavi iduća jubilarna godina kluba i izložba u Tehničkom muzeju
Veliko predvorje je bilo puno izlagača i posjetilaca
Našlo se za svakoga ponešto
Ovdje se nešto kemijalo
Bilo je dosta RC modela
i onih statičnih
Ovdje nijesam uspio vidjeti o čemu se radi?
borna- Moderator
Bilo je i nekoliko maketara koji su na licu mjesta dorađivali svoje radove, moglo se kupiti ponešto od pribora
Ovo mi je probudilo brojne uspomene iz mladosti
RC modeli za prave utrke
borna- Moderator
Preostalo je još slika lijepe klubske makete
Ovako krasne portale se ne može kupiti
Kontaktna mreža je za sada postavljena samo na otvorenoj pruzi
Nažalost sve je manje entuzijasta koji bi dovršili klubsku maketu
Nakon 10-ak godina rada nema više volje?
Prvih godina je bilo i (pre)više entuzijasta koji su godinama zbog raznih nesuglasica prestali raditi ili čak i dolaziti u klub?
Ovako krasne portale se ne može kupiti
Kontaktna mreža je za sada postavljena samo na otvorenoj pruzi
Nažalost sve je manje entuzijasta koji bi dovršili klubsku maketu
Nakon 10-ak godina rada nema više volje?
Prvih godina je bilo i (pre)više entuzijasta koji su godinama zbog raznih nesuglasica prestali raditi ili čak i dolaziti u klub?
borna- Moderator
Gornja stanica uskotraćne pruge nikako da dođe na red?
Kada je maketa dovoljno velika na njoj se može napraviti puno raznih detalja
Puno se može još napraviti sa znakovima obavijesti na cestama (ali i na pruzi)
borna- Moderator
U dogovoru sa vodstvom kluba primio sam se uređenja TT makete koju namjeravaju izložiti u Tehničkom muzeju na
jubilarnoj izložbi povodom 50 godina rada kluba
Početak je označila potraga za upravljačkim pultom koji se navodno nalazi pri kraju potkrovlja? Klečeći sam sve obišao i pregledao
brojne kutije no nisam ga našao, spustio sam ponešto od velikog Bachmanna u mjerilu G (1:22,5) kojega prisutni nisu nikada vidjeli?
(gore ima puno toga što je spremljeno pred 10, 15 i više godina)
Bio sam lijepo prašnjav pa mi slika nije baš uspjela. Taj komplet Bachmanna su odlučili spremiti na jedan ormar pa su na njemu
otkrili PULT TT makete
Brojni tasteri su također DDR proizvod, zanimljivi su jer se pritiskom tipke prema dole daje impuls (za skretnicu npr) a podizanjem
prema gore daje se trajni kontakt (za odsječke npr)
Maketa je inače podignuta u jednoj jakoj konstrukciji i kada se želi igrati spusti se
Rudi se primio odmah pažljivog čišćenja usisavačem (na minimumu)
Maketu je napravio član kluba Vladko Moškon u70-im i 80-im godinama. Kada je 1999 g preminuo njegova obitelj je maketu
poklonila klubu
Nažalost nema nacrta makete i neke strujne sheme pa ju moramo istraživanjem napraviti sami. Maketa je široka
100 a dugačka 220 cm, ima dosta šalt odnosno kontakt tračnica (ima ih još sakrivenih u tunelima)i nekoliko timera za odgođeno
pokretanje vlakova. Malim pravokutima su označeni otkapčivači.
jubilarnoj izložbi povodom 50 godina rada kluba
Početak je označila potraga za upravljačkim pultom koji se navodno nalazi pri kraju potkrovlja? Klečeći sam sve obišao i pregledao
brojne kutije no nisam ga našao, spustio sam ponešto od velikog Bachmanna u mjerilu G (1:22,5) kojega prisutni nisu nikada vidjeli?
(gore ima puno toga što je spremljeno pred 10, 15 i više godina)
Bio sam lijepo prašnjav pa mi slika nije baš uspjela. Taj komplet Bachmanna su odlučili spremiti na jedan ormar pa su na njemu
otkrili PULT TT makete
Brojni tasteri su također DDR proizvod, zanimljivi su jer se pritiskom tipke prema dole daje impuls (za skretnicu npr) a podizanjem
prema gore daje se trajni kontakt (za odsječke npr)
Maketa je inače podignuta u jednoj jakoj konstrukciji i kada se želi igrati spusti se
Rudi se primio odmah pažljivog čišćenja usisavačem (na minimumu)
Maketu je napravio član kluba Vladko Moškon u70-im i 80-im godinama. Kada je 1999 g preminuo njegova obitelj je maketu
poklonila klubu
Nažalost nema nacrta makete i neke strujne sheme pa ju moramo istraživanjem napraviti sami. Maketa je široka
100 a dugačka 220 cm, ima dosta šalt odnosno kontakt tračnica (ima ih još sakrivenih u tunelima)i nekoliko timera za odgođeno
pokretanje vlakova. Malim pravokutima su označeni otkapčivači.
borna- Moderator
Jedan most sam morao skinuti jer jedna njemu nedostajala jedna šina. one su sastavni dio mosta pa sam ju skinuo sa jedne
tračnice i preselio na most. (šine su od savinutog lima)
Jedan član kluba je iskoristio priliku da se malo poigra
Na desnoj strani su konektori za priključenje pulta, nekoliko žica se odlemilo pa ću ih probati spojiti prema njihovom položaju?
Više kućica i raznoga ostaloga se odlijepilo
Neki dijelovi nisu dovršeni (zelenilo ili šoder) pa ću ih ja dovršiti nakon osposobljavanja makete za vožnju
Na više mjesta vire žice koje treba spojiti
Maketa je vjerojatno oštećena prilikom selidbe (trebalo ju je dovući niz uske strme stepenice) a i pitanje je u kakvom je stanju
bila prije?
borna- Moderator
Danas sam bio u Klubu da pustim dio svojih novih modela neka malo protrče u prirodnom ambijentu. Upad mi je kao obično omogućio Slavek, a unutra smo zatekli tročlanu ekipu koja vrijedno radi na obnovi klupske TT makete.
Borna, Jadranko i Rudi:
Valja srediti i najsitniji detalj:
Borna za promjenu nije izvjestitelj:
Komisija za ožičenje:
Ja sam u principu bio levo smetalo, ali smo ostvarili aktivnu i miroljubivu koegzistenciju. Dapače, momci su mi priskakali u pomoć kod ''izvanrednih događaja'':
Borna, Jadranko i Rudi:
Valja srediti i najsitniji detalj:
Borna za promjenu nije izvjestitelj:
Komisija za ožičenje:
Ja sam u principu bio levo smetalo, ali smo ostvarili aktivnu i miroljubivu koegzistenciju. Dapače, momci su mi priskakali u pomoć kod ''izvanrednih događaja'':
Stanley- Broj postova : 530
Registration date : 16.06.2008
Stranica 2 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Vlakovi :: Ostalo :: Modelarstvo
Stranica 2 / 7.