Backova maketa u Zagrebu
+10
borna
klek
crhav
Laurus
Narcis
Pfaff
K 357
tinaivica
zes
Damir
14 posters
Vlakovi :: Ostalo :: Modelarstvo
Stranica 1 / 22.
Stranica 1 / 22. • 1, 2, 3 ... 11 ... 22
Backova maketa u Zagrebu
Upravo sam otkrio video maxi makete (Maerklin naravno) koja se još radi ali i vozi (i to naveliko!) Uff, a ja sam mislio da ću napraviti najveću maketu, pored
ove nema šanse! Jedino se mogu trudit da bude ljepša..
ove nema šanse! Jedino se mogu trudit da bude ljepša..
borna- Moderator
- Broj postova : 9451
Registration date : 16.11.2010
Re: Backova maketa u Zagrebu
Odlično Borna! Ovog gospodina sam upoznao prije godinu dana u Graz-u,ali zaista mu se ne sjećam imena
Željko i Carllo su bili kod njega u ZG pogledati to čudo od makete i bili su oduševljeni viđenim.
Željko i Carllo su bili kod njega u ZG pogledati to čudo od makete i bili su oduševljeni viđenim.
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Gospodin o kome je riječ, zove se Anton Urbic (nadimak Backo) i Märklinaš je „do posljednje kapi krvi“. Na izložbi koja je u Tehničkom muzeju u Zagrebu održana u povodu 40 godišnjice KŽMZ, gospodin Backo je izložio potpuno kompjutorski vođenu maketu sa vozilima Faller Car System (slika). U to doba on je imao jednu staru Mäk maketu koja je bila toliko velika da su je članovi KŽMZ snimili video-kamerom i prikazivali na jednom od video panela. Backo je skroman i tih, ali suvremen i tehnički uvijek na najvišem nivou. Očito da je u medjuvremenu starinsku maketu modernizirao kao što se vidi na videu i ja mu mogu samo čestitati!
Eto i linka njegove (odlične) web stranice- ovdje
Zadnja promjena: borna; pet 26 lis 2012 - 18:19; ukupno mijenjano 1 put.
borna- Moderator
Da,to je Anton! Svaka čast jednom velikom entuzijasti na ovako velikom tj. kolosalnom zdanju!
Nadam se da ću tu maketu vidjeti i uživo?!
Nadam se da ću tu maketu vidjeti i uživo?!
Radi se svakodnevno!
Ovaj ponedjeljak dok sam išao u klub svratio sam malo i od Backo expresa, te snimio pomalo zadnje radove. Maketa je počela dobivati i
reljef, te se naveliko radi na računalnom vođenju vlakova, tj.automatizaciji. Nešto starijih i nove slike možete vidjeti na linku
reljef, te se naveliko radi na računalnom vođenju vlakova, tj.automatizaciji. Nešto starijih i nove slike možete vidjeti na linku
borna- Moderator
Nove slike
Prije kluba opet sam navratio do Backa, pa ima novih slika...
borna- Moderator
Uuuu ... ovo Backovo se sve više pretvara u hamburški Miniatur Wunderland ali na hrvatski način.
Gost- Gost
Iskreno rečeno ona čuda u Hamburgu su naprosto prevelika, čovjek se doista izgubi u tom moru vlakića i tisuća
detalja i obilno aw žuri da obiđe sve! Pa i Baćkova maketa mi je nekako na granici da bude prevelika, makar će
zasigurno sa reljefom izgledati puno ljepše...
detalja i obilno aw žuri da obiđe sve! Pa i Baćkova maketa mi je nekako na granici da bude prevelika, makar će
zasigurno sa reljefom izgledati puno ljepše...
borna- Moderator
Kao što sam napomenuo, sa reljefom i objektima to izgleda još ljepše i realnije, sve slike su na LINKU
borna- Moderator
Odlično Borna! Stvarno izgleda predivno!
Nego,zašto je Backo postavio toliko LCD-a jedan kraj drugoga? Zadnji put kada sam bio toga nije bilo.
Nego,zašto je Backo postavio toliko LCD-a jedan kraj drugoga? Zadnji put kada sam bio toga nije bilo.
Paa, sigurno ih je dobio (šalamala)....bit će svega na njima, od kolaža sa svih djelova makete do posebnih efekata!
Uglavnom jedan radi reljef, drugi objekte, treči autiće i cestu, četvrti elektroniku a Backo sve kordinira....puno je posla a ljudi i vremena relativno malo
ali im se ne žuri, bolje je polako i temeljito!
Uglavnom jedan radi reljef, drugi objekte, treči autiće i cestu, četvrti elektroniku a Backo sve kordinira....puno je posla a ljudi i vremena relativno malo
ali im se ne žuri, bolje je polako i temeljito!
borna- Moderator
Ta maketa gospodina Backa je na neki nacin inpresivna, ali ipak ne shvacam umjetnicku slobodu koja dize vlakove do plafona. Sto ce se tamo dogadjati, vjerojatno je to samo opasnost od padanje vlakova mozda i na promatracke glave. Svaka cast i ideja kako pomoci novim tvornicarima Marklina.
tinaivica- Broj postova : 33
Registration date : 06.10.2012
Najava TV priloga, otkrio na drugom forumu (jeste malo kasno ali se još uvijek stigne)
Znam da vam nisam ostavio puno vremena da pročitate ovu malu obavijest, ali danas, 4.6.2013. u 17:25 na Nov@ TV u sklopu emisije InMagazin emitirati će se prilog iz Gundulićeve. Za one koji će na žalost propustiti emisiju, postoje reprize sutra.
Pozdrav.
Znam da vam nisam ostavio puno vremena da pročitate ovu malu obavijest, ali danas, 4.6.2013. u 17:25 na Nov@ TV u sklopu emisije InMagazin emitirati će se prilog iz Gundulićeve. Za one koji će na žalost propustiti emisiju, postoje reprize sutra.
Pozdrav.
borna- Moderator
Obišao sam danas popodne maketu gosp.Backa nakon dužeg vremena te poslikao novosti...
borna- Moderator
Nastavak
Infra-crvena zaštita koja je iza ograde za posjetioce i reagira alarmom čim netko gurne i prst prema maketi!
Infra-crvena zaštita koja je iza ograde za posjetioce i reagira alarmom čim netko gurne i prst prema maketi!
borna- Moderator
Danas popodne bijah u inspekciji makete.....naizgled nema puno novoga ali radi se na sve strane. Najveći most je postavljen (treba ga još urediti te
postaviti detalje) a na ravnom dijelu je dugačak 240 cm.! Trasa za samovozne automobilčiće je skroz postavljena (i provozana).
Uskoro dolazi ekipa iz A i D da napravi update softwera te otkloni neke poteškoće (duhove) koji se povremeno pojave.
malo kasnije slijedi još...
postaviti detalje) a na ravnom dijelu je dugačak 240 cm.! Trasa za samovozne automobilčiće je skroz postavljena (i provozana).
Uskoro dolazi ekipa iz A i D da napravi update softwera te otkloni neke poteškoće (duhove) koji se povremeno pojave.
malo kasnije slijedi još...
borna- Moderator
borna- Moderator
borna- Moderator
Maketa je stvarno dosta velika !!! Ali iskreno nevolim kad je sve suzbijano jedno na drugo gdje na toj maketi ima toga dosta !!!
K 357- Broj postova : 714
Registration date : 24.09.2012
Na prvi pogled možda i izgleda da je tako, natrpano...no kad se sve popuni reljefom i objektima stvorit će se drugačija slika! Na ovoj maketi će
biti dosta reljefa- od livada, šuma, stijena, mostova i usjeka tako da će izgledati prirodnije.
Za sada dok se ne sredi automatsko i računalno upravljanje ne žure sa reljefom (da bi mogli imati lakši pristup pruzi te ožičenju.
Ovo je maketa koja se radi da bi bila u pogonu barem 20 godina svakodnevno po 10-ak sati (sa 100-tinjak vlakova!)
biti dosta reljefa- od livada, šuma, stijena, mostova i usjeka tako da će izgledati prirodnije.
Za sada dok se ne sredi automatsko i računalno upravljanje ne žure sa reljefom (da bi mogli imati lakši pristup pruzi te ožičenju.
Ovo je maketa koja se radi da bi bila u pogonu barem 20 godina svakodnevno po 10-ak sati (sa 100-tinjak vlakova!)
borna- Moderator
Što natrpanije to bolje!K 357 je napisao/la:Maketa je stvarno dosta velika !!! Ali iskreno nevolim kad je sve suzbijano jedno na drugo gdje na toj maketi ima toga dosta !!!
Novi lijepi video makete i jedan objavljen davno na Novoj tv
borna- Moderator
Bijah danas ujutro prvi kod Backa (naravno) i snimio sam nekoliko kratkih videa (amaterski, tek se učim).
Objavili su i razgovor i poziv za posjete na radio Sljemenu malo prije 10 sati pa su odmah počeli stizati posjetioci!
Kad je počela gužva više nisam mogao snimati pa sam otišao. Eto pogledajte (i nemojte kritizirati, nisam ništa rezao ili dotjeravao, snimat
ću još za koji dan)
Objavili su i razgovor i poziv za posjete na radio Sljemenu malo prije 10 sati pa su odmah počeli stizati posjetioci!
Kad je počela gužva više nisam mogao snimati pa sam otišao. Eto pogledajte (i nemojte kritizirati, nisam ništa rezao ili dotjeravao, snimat
ću još za koji dan)
borna- Moderator
Stranica 1 / 22. • 1, 2, 3 ... 11 ... 22
Similar topics
» Nastavna maketa H0 na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu
» Maketa vlaka N
» N maketa u Koprivnici
» Kapova maketa HO
» Maketa vlaka N
» N maketa u Koprivnici