Backova maketa u Zagrebu
+10
borna
klek
crhav
Laurus
Narcis
Pfaff
K 357
tinaivica
zes
Damir
14 posters
Vlakovi :: Ostalo :: Modelarstvo
Stranica 3 / 22.
Stranica 3 / 22. • 1, 2, 3, 4 ... 12 ... 22
Re: Backova maketa u Zagrebu
Još jednom dvorac u šumi kao i neki detalji izbliza....
Nova inspekcija
Došla je postavnica na kolodvor, a ispred stanice je prilazna rampa za pokretne autiće
Nova inspekcija
Došla je postavnica na kolodvor, a ispred stanice je prilazna rampa za pokretne autiće
borna- Moderator
- Broj postova : 9461
Registration date : 16.11.2010
Ovdje se sprema neko veselje
Stari grad na brdu je povezan sa osvijetljenom cesticom
Na svakom drugom stupu je malo svjetlo: napravljen je i dalekovod
Portali i mostovi jesu napravljeni od šperploče na koju je zalijepljen tanki stirodur (sa prethodno urezanim kamenjem koje će doći do
izražaja tek nakon bojanja)
Veliki most je dobio ogradu te gornji vod
Stari grad na brdu je povezan sa osvijetljenom cesticom
Na svakom drugom stupu je malo svjetlo: napravljen je i dalekovod
Portali i mostovi jesu napravljeni od šperploče na koju je zalijepljen tanki stirodur (sa prethodno urezanim kamenjem koje će doći do
izražaja tek nakon bojanja)
Veliki most je dobio ogradu te gornji vod
borna- Moderator
Pruga na lijevom dijelu makete je puna kompozicija
I na tome dijelu će biti dosta cesta
Sve je napravljeno čvrsto i sa mogućnosti finog podešavanja
Povremeno naiđe poneki posjetilac (uskoro će maketa biti stalno otvorena za posjetioce svakog petka i subote te u punom pogonu, javit ću
na vrijeme)
Ekipa je na zasluženom odmoru pri kraju radnog dana
I na tome dijelu će biti dosta cesta
Sve je napravljeno čvrsto i sa mogućnosti finog podešavanja
Povremeno naiđe poneki posjetilac (uskoro će maketa biti stalno otvorena za posjetioce svakog petka i subote te u punom pogonu, javit ću
na vrijeme)
Ekipa je na zasluženom odmoru pri kraju radnog dana
borna- Moderator
U dvorištu nasuprot maketi priprema se i mali dućan....do sada je služio kao spremište i radionica.
U stvari već i sada možete doći te kupiti (ili naručiti) ponešto od Hekija ili Maerklina (a bit će i Trixa)
Već gotovi objekti su samo privremeno sklonjeni sa makete zbog radova
Start-setova će uvijek biti na raspolaganju, sve ostalo se može naručiti
U stvari već i sada možete doći te kupiti (ili naručiti) ponešto od Hekija ili Maerklina (a bit će i Trixa)
Već gotovi objekti su samo privremeno sklonjeni sa makete zbog radova
Start-setova će uvijek biti na raspolaganju, sve ostalo se može naručiti
borna- Moderator
"Mali radovi"
Na monitorima će se uvijek moći vidjeti ono što je inače skriveno
Ostala je još jedino slika reklame (sa video snimkama makete) ispred dvorištnog ulaza u Gundulićevoj 4
Na monitorima će se uvijek moći vidjeti ono što je inače skriveno
Ostala je još jedino slika reklame (sa video snimkama makete) ispred dvorištnog ulaza u Gundulićevoj 4
borna- Moderator
Bijah prekjučer popodne opet malo kod Backa....naravno da će biti otvoren za vrijeme burze, 29.ovog mjeseca i u punom pogonu!
A sada malo lijepih novosti sa makete....kao prvo sam opazio ovaj prelijepi kut na desnoj strani makete
A sada malo lijepih novosti sa makete....kao prvo sam opazio ovaj prelijepi kut na desnoj strani makete
borna- Moderator
Na glavnu stanicu je došla postavnica
kao i pješački nathodnik
borna- Moderator
Malo pogleda na najveći most
Interesantna lokomotiva
Polagani i precizni radovi na izradi cvijetnih aranžmana...
3 diarame koje su izradili za vrijeme stručne obuke kod Heki-ja
Interesantna lokomotiva
Polagani i precizni radovi na izradi cvijetnih aranžmana...
3 diarame koje su izradili za vrijeme stručne obuke kod Heki-ja
borna- Moderator
Jučer sam opet malo navratio kod Backa (kupiti nešto od Maerklina u dućanu- na zadovoljstvo jeftinije je barem 10 posto od preporučenih
cijena!). Naravno nijesam propustio priliku poslikati neke novosti na maketi, npr gotovo je groblje!
cijena!). Naravno nijesam propustio priliku poslikati neke novosti na maketi, npr gotovo je groblje!
borna- Moderator
Gornja stanica je dobila perone i nešto kućica iza
Imade novih kompozicija
Jošte malo pa će se zatvoriti i ovaj središnji dio
Lcd ekrani na mjestu vratiju sa simuliranim izlaskom i ulaskom putnika kod zaustavljanja na kolodvoru
Imade novih kompozicija
Jošte malo pa će se zatvoriti i ovaj središnji dio
Lcd ekrani na mjestu vratiju sa simuliranim izlaskom i ulaskom putnika kod zaustavljanja na kolodvoru
borna- Moderator
Kolodvor na lijevoj strani je dobio svoju zgradu
Do danas nešto nezamislivo, dučan(čić) sa Maerklinom usred Zagreba!
Ako baš neimade što želiš lako naručiš i za 10-ak dana je ovdje, i k tome jeftinije negoli vani!!
Imade i kataloga te prospekata, Maerklinov je velik(456 stranica!) i bogami težak.....cijena od 64 kune za takovu slikovnicu
zaista nije pretjerana!
Do danas nešto nezamislivo, dučan(čić) sa Maerklinom usred Zagreba!
Ako baš neimade što želiš lako naručiš i za 10-ak dana je ovdje, i k tome jeftinije negoli vani!!
Imade i kataloga te prospekata, Maerklinov je velik(456 stranica!) i bogami težak.....cijena od 64 kune za takovu slikovnicu
zaista nije pretjerana!
borna- Moderator
Jeli se moze kako doc do nacrta cijele makete, ja sam totalno zbunjen jer prema slikama neznam koji je koji dio niti di joj je kraj ?Inace maketa je impresionalna !
K 357- Broj postova : 714
Registration date : 24.09.2012
Službeno objavljenog nacrta makete (pruge) neimade, niti na njihovoj službenoj stranici Link
Negdje me nešto svrbi da sam to ipak negdje vidio, kad pronađem (ili nabavim) objavit ću.
Uglavnom je podosta zapetljano, iz stanica se ide na helix pa u podkrovlje na 2 ogromne skrivene stanice ili ispod poda te na još skrivenih
stanica na lijevoj strani makete.
Imade preko 1000 metara pruge ukupno, zamišljeno je da jedan vlak odvozi kroz sve vidljive stanice i prugu te zatim ode na odmor pod krov.
Tako se može desiti da tek nakon par sati ponovno dođe na red!
Negdje me nešto svrbi da sam to ipak negdje vidio, kad pronađem (ili nabavim) objavit ću.
Uglavnom je podosta zapetljano, iz stanica se ide na helix pa u podkrovlje na 2 ogromne skrivene stanice ili ispod poda te na još skrivenih
stanica na lijevoj strani makete.
Imade preko 1000 metara pruge ukupno, zamišljeno je da jedan vlak odvozi kroz sve vidljive stanice i prugu te zatim ode na odmor pod krov.
Tako se može desiti da tek nakon par sati ponovno dođe na red!
borna- Moderator
Prenosim najavu Domagoja Terzića iz Backo ekspressa:
Mala obavijest:
Kao i prošle, i ove godine imamo Dane otvorenih vrata. Posjetite nas 27., 28., 29., i 30. prosinca od 10 do 18 sati.
Upad je besplatan.
Mala obavijest:
Kao i prošle, i ove godine imamo Dane otvorenih vrata. Posjetite nas 27., 28., 29., i 30. prosinca od 10 do 18 sati.
Upad je besplatan.
borna- Moderator
Još 2 (malo starija) videa makete i radova...
borna- Moderator
Dućan je otvoren!
Daklem gospodin Urbić je otvorio dućan, osnovne stvari se mogu odmah kupiti a za neke zasebne želje prima narudžbe (i brzo ih realizira)
Cijene su nešto niže negoli službene u Njemačkoj, a osim Maerklina i Trixa proširio je ponudu!
Zadnje što sam primio:
Halo svima
Do kraja mjeseca morao bi poslati prvu naruđbu za Roco i Fleischmann. To mora biti velika narudžba jer to smatraju prvo punjenje robe u dučan(cca 3.500).
S obzirom da je to veliki iznos i teško mi je narućiti robu jer nisam siguran koje artikle bi trebao naručiti, molio bi vas da pogledate cjenike na internetskoj stranici
https://drive.google.com/folderview?id=0B_533dN6yFSUfnFJbllpUXR5UlJDaGktVFpmX3FFdk5IdmlUcVJDam1VTURRUlIxX0ZnMWM&usp=sharing
i s ozirom da su cijene jako povoljne da mi javite da li ste zainteresirani za neke artikle. Moram naglasiti da ima i puno noviteta koji izlaze tokom godine pa je isporuka i plaćanje vezano sa tim rokovima.
To sve se odnosi i na Faller.
Kasnije su u planu i Viessmann, Kibry, Vollmer i Tillig.
Za sada imamo Maerklin, Trix i Heki isto po povoljnim cijenama.
Cijene su nešto niže negoli službene u Njemačkoj, a osim Maerklina i Trixa proširio je ponudu!
Zadnje što sam primio:
Halo svima
Do kraja mjeseca morao bi poslati prvu naruđbu za Roco i Fleischmann. To mora biti velika narudžba jer to smatraju prvo punjenje robe u dučan(cca 3.500).
S obzirom da je to veliki iznos i teško mi je narućiti robu jer nisam siguran koje artikle bi trebao naručiti, molio bi vas da pogledate cjenike na internetskoj stranici
https://drive.google.com/folderview?id=0B_533dN6yFSUfnFJbllpUXR5UlJDaGktVFpmX3FFdk5IdmlUcVJDam1VTURRUlIxX0ZnMWM&usp=sharing
i s ozirom da su cijene jako povoljne da mi javite da li ste zainteresirani za neke artikle. Moram naglasiti da ima i puno noviteta koji izlaze tokom godine pa je isporuka i plaćanje vezano sa tim rokovima.
To sve se odnosi i na Faller.
Kasnije su u planu i Viessmann, Kibry, Vollmer i Tillig.
Za sada imamo Maerklin, Trix i Heki isto po povoljnim cijenama.
borna- Moderator
Imade novosti na maketi- napravljen je dio reljefa koji dolazi iza grada na desnoj strani makete
Iznad budućih tunela na stanici radi se galerija pred ulaskom u tunel
Objekt na slici je jedna uljara koja prerađuje ulje od suncokreta (polje u pozadini)
Na za sada bijelu plohu dolazi vinograd
Još malo desne strane makete (ispod heliksa, kad se čovjek nakon više posjeta navikne na njega više ga i ne primjećuje odnosno
ne smeta)
Iznad budućih tunela na stanici radi se galerija pred ulaskom u tunel
Objekt na slici je jedna uljara koja prerađuje ulje od suncokreta (polje u pozadini)
Na za sada bijelu plohu dolazi vinograd
Još malo desne strane makete (ispod heliksa, kad se čovjek nakon više posjeta navikne na njega više ga i ne primjećuje odnosno
ne smeta)
borna- Moderator
Imade puno kamera kod nevidljivih dijelova pruge u tunelima što je korisno za nadzor
Malo lijeve strane makete (koja se upravo mijenja, naime stavlja se deblja trasa, sadašnja od 8 mm se vremenom objesila(!), nova će biti 15 mm
Vratimo se na desnu stranu
Lijepa kompozicija
Lindt sa ekranima na vratima je novost prošle godine a Br 18 ove
Malo lijeve strane makete (koja se upravo mijenja, naime stavlja se deblja trasa, sadašnja od 8 mm se vremenom objesila(!), nova će biti 15 mm
Vratimo se na desnu stranu
Lijepa kompozicija
Lindt sa ekranima na vratima je novost prošle godine a Br 18 ove
borna- Moderator
borna- Moderator
Bijah danas poslijepodne u obilasku makete, došao je i Željko (sa MŽ) kojeg ćete lako prepoznati po zavoju na ruci....
Kao prvo smo gledali obnovljenu lijevu stranu, sada izgleda zaista "ispeglano"
Naizgled je sve jednako no trase su gotovo 2x deblje i daleko čvršće a bilo je i nekih korekcija
https://lh5.googleusercontent.com/-sOdubfDZPcY/VUjuxRrXZRI/AAAAAAAAexw/2Dlrh2gdJjw/w854-h563-no/DSCN6371.JPG
Matija priprema prostor za ugradnju platoa sa gradom iza stanice dok Marin neumorno (i polako) radi na reljefu
Željko je imao puno pitanja i na sve je dobio odgovore
Do kraja ove godine desna strana makete će biti gotova (gotovo 4 godine od početka!)
Predio sa gradom će se moći dizati u slučaju potrebe
Vinograd je zazelenio i još će se širiti
Ova mala tržnica prepuna detalja uvijek privlači pažnju a ispod će juriti vlakovi iz tunela u tunel
Ovdje će biti portala i arkada.
Razgledali smo i dućan
Kao prvo smo gledali obnovljenu lijevu stranu, sada izgleda zaista "ispeglano"
Naizgled je sve jednako no trase su gotovo 2x deblje i daleko čvršće a bilo je i nekih korekcija
https://lh5.googleusercontent.com/-sOdubfDZPcY/VUjuxRrXZRI/AAAAAAAAexw/2Dlrh2gdJjw/w854-h563-no/DSCN6371.JPG
Matija priprema prostor za ugradnju platoa sa gradom iza stanice dok Marin neumorno (i polako) radi na reljefu
Željko je imao puno pitanja i na sve je dobio odgovore
Do kraja ove godine desna strana makete će biti gotova (gotovo 4 godine od početka!)
Predio sa gradom će se moći dizati u slučaju potrebe
Vinograd je zazelenio i još će se širiti
Ova mala tržnica prepuna detalja uvijek privlači pažnju a ispod će juriti vlakovi iz tunela u tunel
Ovdje će biti portala i arkada.
Razgledali smo i dućan
borna- Moderator
Domagoj je slikao najprije Želljka i mene
Osjećao sam se ko u raju (srećom nijesam imao novaca u đepovima pa sam se za sada suzdržao od kupovine!)
Backo ekipa je prošle godine bila kod Hekija na seminaru, svaki je napravio po jednu diaramu. Dobili su jednake šperploče sa
prugom i malo reljefa a ostalo su radili sami sa materijalom od Hekija
Radni stol za sastavljanje objekata koji će ići na maketu je u dućanu, crkva će pored rasvjete imati i zvona
Ovo je plato na koji dolazi crkva
Osjećao sam se ko u raju (srećom nijesam imao novaca u đepovima pa sam se za sada suzdržao od kupovine!)
Backo ekipa je prošle godine bila kod Hekija na seminaru, svaki je napravio po jednu diaramu. Dobili su jednake šperploče sa
prugom i malo reljefa a ostalo su radili sami sa materijalom od Hekija
Radni stol za sastavljanje objekata koji će ići na maketu je u dućanu, crkva će pored rasvjete imati i zvona
Ovo je plato na koji dolazi crkva
borna- Moderator
Imade još krasnih kućica, sve će prije ugradnje biti umjereno patinirane
Slikari i oni koji imaju talenta mogu kupiti predloške sa lokomotivama iz Maerklinovog programa pa ih sami oslikati
Na ovoj slici mi je očito zadrhtala ruka radi povoljne cijene od 629 kn
Drugo je bolje prošlo
Slikari i oni koji imaju talenta mogu kupiti predloške sa lokomotivama iz Maerklinovog programa pa ih sami oslikati
Na ovoj slici mi je očito zadrhtala ruka radi povoljne cijene od 629 kn
Drugo je bolje prošlo
borna- Moderator
borna- Moderator
Danas sam se malo prošetao do Gundulićeve i makete....
Središnji dio iza glavne stanice je dobio svoj plato gdje će doći grad
Okolna brda se zatvaraju
Sve je ispunjeno lijepim detaljima
Jednog dana će kroz grad provozati i tramvaji (Zagrebački, djelo Dražena Bijelića)
Kad se radi temeljito i do zadnjeg detalja onda gradnja traje dugo
Kasnije kad sve bude gotovo bilo bi daleko teže napraviti takve detalje
Na lijevoj strani makete se za sada ne radi ništa dok desna strana ne bude potpuno gotova
Središnji dio iza glavne stanice je dobio svoj plato gdje će doći grad
Okolna brda se zatvaraju
Sve je ispunjeno lijepim detaljima
Jednog dana će kroz grad provozati i tramvaji (Zagrebački, djelo Dražena Bijelića)
Kad se radi temeljito i do zadnjeg detalja onda gradnja traje dugo
Kasnije kad sve bude gotovo bilo bi daleko teže napraviti takve detalje
Na lijevoj strani makete se za sada ne radi ništa dok desna strana ne bude potpuno gotova
borna- Moderator
Stranica 3 / 22. • 1, 2, 3, 4 ... 12 ... 22
Similar topics
» Nastavna maketa H0 na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu
» Maketa vlaka N
» N maketa u Koprivnici
» Kapova maketa HO
» Maketa vlaka N
» N maketa u Koprivnici
» Kapova maketa HO