Vruće ljeto 2013
+2
Pfaff
borna
6 posters
Stranica 3 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Vruće ljeto 2013
- tamna
- planina u Gorskom kotaru
- njurgati je ... njurgati
- (arija) zrak
Ovdje na Primorju kad zapuše škura bura nije dobro! Bura sama po sebi znači da nije dobro (u pravilu je hladno) al' kad zapuše škura bura onda su to dodatne nevolje. Em puše dosta jak vjetar em sa njime u pravilu pada i kiša a to onda znači da se je najbolje zatuć u kuću i nikamo ne izlazit ako se ne mora.
- planina u Gorskom kotaru
- njurgati je ... njurgati
- (arija) zrak
Ovdje na Primorju kad zapuše škura bura nije dobro! Bura sama po sebi znači da nije dobro (u pravilu je hladno) al' kad zapuše škura bura onda su to dodatne nevolje. Em puše dosta jak vjetar em sa njime u pravilu pada i kiša a to onda znači da se je najbolje zatuć u kuću i nikamo ne izlazit ako se ne mora.
Gost- Gost
Bitoraj (burni) je planina u GK koju vidim kroz prozor, a da ne moram podizati sa stolca svoj mnogopoštovana tri slova.
Malo više sam Ti pronašao na internetu ovdje
Njurgati - prigovarati, zanovijetati. Ovdje izraz koristim u onomatopejskom smislu jer me podsjeća na udaljenu grmljavinu
Malo više sam Ti pronašao na internetu ovdje
Njurgati - prigovarati, zanovijetati. Ovdje izraz koristim u onomatopejskom smislu jer me podsjeća na udaljenu grmljavinu
- Broj postova : 11457
Registration date : 17.03.2008
Lijepa i poučna pričica o Bitoraju...
borna- Moderator
- Broj postova : 9401
Registration date : 16.11.2010
Potpisujem! Naprosto mami na vikend obilazak!borna je napisao/la:Lijepa i poučna pričica o Bitoraju...
Gost- Gost
Petak, 16. kolovoz
Noćas je pitalo dekicu+ – jutros oko 8:00
Bit će prekrasan dan – Bitoraj u suncu
Uprkos snijegu u svibnju, imam par jabučica na stablu.
Sad čekam da padnu pa će doć i da ih popapa
Noćas je pitalo dekicu+ – jutros oko 8:00
Bit će prekrasan dan – Bitoraj u suncu
Uprkos snijegu u svibnju, imam par jabučica na stablu.
Sad čekam da padnu pa će doć i da ih popapa
Bogme je i meni trebala dekica (otpali mi bubrezi jutros od 'ladnoće) pa se treba pripremit za slijedeću noć
Gost- Gost
Stavi onu debelu pidžamicu na mediće...dida je napisao/la:Bogme je i meni trebala dekica (otpali mi bubrezi jutros od 'ladnoće) pa se treba pripremit za slijedeću noć
PS: Morat ću smisliti neki moćniji obed - ovo s verdurom je malo preslabašno za +10
Dođi malo amo...dida je napisao/la:Preteplo mi je još za pijamicu tako da niš od tega
Subota, 17. kolovoz
Noći postaju sve zanimljivije: jutros oko 6:00
Nešto cmolji ... gledam kroz zavjesu prema EŠ-evima ... tu i tamo padne koja kap kiše ... ustvari ne pada kiše već će prije bit nekakva rosulja. A tek zrak ... lomim se bi sve pozatvaral i na lagano kresnul klimu ili ne ... zrak toliko smrdi po sprženoj travi da ću uskoro morat nešto poduzet jer mi pluća neće dugo još to moć trpet.
Prokleto vreme, nikako da budem zadovoljan (valjda to dojde s godinama )
Prokleto vreme, nikako da budem zadovoljan (valjda to dojde s godinama )
Gost- Gost
U Baškoj od 8 ujutro paducka, a od nedavno se počelo razvedravati......na obali je lagana burica (za sada).
borna- Moderator
Da ne otvaram novu temu, trebao bi mi link na neku stranicu koji ima aktivnu vremensku sliku radara za otprilike područje gornjeg Jadrana/Istre (al' da se vidi i Rijeka!)
Gost- Gost
Ljeto i po zimi
greška, molim pobrisati
Zadnja promjena: borna; pet 23 kol 2013 - 17:24; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : Molim pobrisati)
borna- Moderator
Ljeto i po zimi
Ove nevjerovatne slike pokazuju luksuzno ljetovaliste kompletno sa pjescanim
plazama, palmama i cistom vodom ... unutar ogromnog hangara okruzenog snijegom!?
Turisti dodu u zimskim jaknama i bundama, uskoce i sortseve i bikinije i uzivaju
u pravom tropskom ambijentu. Povremeno se mogu uociti kanarinci, cak i poneki flamingo.
Ovo odmaraliste iz snova nalaze se na lokaciji bivse sovjetske vojne zracne baze u Krausniku
u Njemackoj (nedaleko od Berlina i granice sa Poljskom).
Kao sto ove nevjerovatne slike pokazuju, u odmaralistu su, laguna, tobogan i Akva park.
Gosti mogu uzivati u brojnim restoranima, saunama i vecernjim show programima.
Moj komentar: pitam se koliko košta upad u to tehnološko čudo (jer je održavanje zasigurno skupo) i nije li to
još jedan korak otuđenja čovjeka od prirode....
borna- Moderator
Pogledati meteo podatke na http://www.sat24.com/foreloop.aspx?type=1[img]http://www.niederschlagsradar.de/images.aspx?] ili http://www.dhmz.htnet.hr/vrijeme/aktpod.php?id=bradar¶m=stat
Dalje se može fokusirati na sjeverni jadran.
Dalje se može fokusirati na sjeverni jadran.
borna- Moderator
Malo sam tražio i dnevna karta za jednu osobu je 32€, a ima priličan broj kombinacija, tako da može ispast jeftinije, a inače imaju oko 6000 posjetitelja dnevno. Ni mene to to ni najmanje ne oduševljava i iskreno izgleda prilično ružno i ne bi baš išao tamo, a s druge strane to je samo malo veči i malo maštovitije uređen bazen, a sad kolko je potreban to je pitanje. Mene to malo podsječa na ono skijalište u Dubai-u, kaj mi je puno veče otuđenje od prirode nego ovo ovdje. Zapravo, meni je kaj se tiče bazena vrhunac gluposti kad izgrade bazen u sklopu hotela 20 metara od mora i onda se ljudi kupaju u tom bazenu. Mislim, zakaj doč na more i onda se kupat u bazenu. Pa bazena ima i tamo od kud su došli, kaj su uopče isli na more? Tako da prema takvim primjerima, ovo je još i normalno, iako je ovaj primjer samo jedan od primjera gdje čovjek prilagođava prirodu sebi, a ionako je večini današnjih ljudi priroda postala misaona imenica, a to baš i nije dobroborna je napisao/la:
Moj komentar: pitam se koliko košta upad u to tehnološko čudo (jer je održavanje zasigurno skupo) i nije li to
još jedan korak otuđenja čovjeka od prirode....
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
Zar Tvoje moderatorske ovlasti ne sežu tako daleko?borna je napisao/la:greška, molim pobrisati
Samo u određenom pod-forumu, drugdje ne mogu pobrisati post kad pogriješim!(priznajem, koji puta sam brzoplet i želim što prije plasirati
vijest da me netko ne pretekne....)
vijest da me netko ne pretekne....)
borna- Moderator
Nije mi baš dalo tražiti ali našao sam baš ono što mi je trebalo na http://www.meteovista.co.uk/satellite/Croatia/164/1.borna je napisao/la:Pogledati meteo podatke na ...
Ma ubija me opet astma (i to prilično jako!) pa sam htio vidjeti kakva je situacija sa oblacima i đenovskom ciklonom međutim popodne nije baš bilo nekih naznaka neke veće ciklone tako da neznam što me je to toliko iziritiralo da me guši za popi*dit.
Gost- Gost
Gotovo je sa vrućim ljetom! Od ranog jutra imade pucanja i pjevanja uz puno blicanja te podosta mokrih padavina. Srećom nije (pre)hladno
sa nekih 19 stupnjeva i za sada nema vjetra (najavljeno je jako jugo
)
sa nekih 19 stupnjeva i za sada nema vjetra (najavljeno je jako jugo
)
borna- Moderator
Sada se tek raspadalo, bujice teku uličicama a susjedno brdo se i ne vidi.....
borna- Moderator
Nedjelja, 25. kolovoz
Počelo je noćas oko 4 ha (navodno, veli , ja sam spavao k'o zaklan). Ona se, brižna, digla, iskopčala internetsku tehnologiju i vratila se u krevet. Grmilo je i pucalo negdje do 9 ujutro. Ništa opasno, ali je definitivno najavilo promjenu.
Trapatura točno oko 10 ha
Pada, kaplje i cijedi se, al' je prestalo pucati. Uključijo sam internet
Frend i ja smo lijepo oprali prometala
Bazga je dobro rodila, sa' će i kosovi...
Počelo je noćas oko 4 ha (navodno, veli , ja sam spavao k'o zaklan). Ona se, brižna, digla, iskopčala internetsku tehnologiju i vratila se u krevet. Grmilo je i pucalo negdje do 9 ujutro. Ništa opasno, ali je definitivno najavilo promjenu.
Trapatura točno oko 10 ha
Pada, kaplje i cijedi se, al' je prestalo pucati. Uključijo sam internet
Frend i ja smo lijepo oprali prometala
Bazga je dobro rodila, sa' će i kosovi...
Javljam se sa zakašnjenjem ali produžio sam si slobodu za jedan dan (pa jošte uživao). Nije mi se dalo ići rano jutro po kišurini a kad je stala
zavladala je gužva na cestama. Ovako ću sjutra ujutro lagano brzo krenuti po praznim cestama put Zg a radit ću popodne.
Inače kažu da je od 4 u noći do nekih 10-11 palo- Oborine danas: 56.0 mm
Nakon toga se razvedrilo pa smo krenuli na još kupanja. Voda sa nekih 20 stupnjeva se činila ugodna jer vani nije bilo više od 22-23.
Desno od Batomlja na brdu je crkva i svetište sv.Majke Božje Goričke (bit će i o njemu zasebna reportaža)
Bilo je užitak okupat se u čistom i praznom moru, kao da je 5. ili kraj 9.mjeseca!
zavladala je gužva na cestama. Ovako ću sjutra ujutro lagano brzo krenuti po praznim cestama put Zg a radit ću popodne.
Inače kažu da je od 4 u noći do nekih 10-11 palo- Oborine danas: 56.0 mm
Nakon toga se razvedrilo pa smo krenuli na još kupanja. Voda sa nekih 20 stupnjeva se činila ugodna jer vani nije bilo više od 22-23.
Desno od Batomlja na brdu je crkva i svetište sv.Majke Božje Goričke (bit će i o njemu zasebna reportaža)
Bilo je užitak okupat se u čistom i praznom moru, kao da je 5. ili kraj 9.mjeseca!
borna- Moderator
VIDEO: U pustinji pao snijeg
Jedno od najsuših područja na Zemlji, pustinja Atacama, dobila je snježni pokrivač. Stanovnici San Pedra de Atacama, koji se nalazi 1.200 kilometara od glavnog grada Santiaga, ističu kako je snijeg koji je u toj pustinji pao za vikend, jedan od nejobilnijih u posljednja tri desetljeća.
Lokalni dužnosnici, međutim, zabrinuti su kako bi snijeg i kiša mogli nabujati rijeke i uzrokovati poplave, što se već znalo dogoditi u prošlosti, prenosi agencija AP.
Zbog neobičnog vremena, cesta do San Pedra de Atacame je privremeno blokirana zbog neobičnog vremena. Lokalni dužnosnici očekuju još kiše na tom području, ali zasad nisu pozvali stanovništvo na evakuaciju.
Lokalni dužnosnici, međutim, zabrinuti su kako bi snijeg i kiša mogli nabujati rijeke i uzrokovati poplave, što se već znalo dogoditi u prošlosti, prenosi agencija AP.
Zbog neobičnog vremena, cesta do San Pedra de Atacame je privremeno blokirana zbog neobičnog vremena. Lokalni dužnosnici očekuju još kiše na tom području, ali zasad nisu pozvali stanovništvo na evakuaciju.
borna- Moderator
Stranica 3 / 4. • 1, 2, 3, 4