Zima 2013 / 2014
+20
sali
Miha
ICE-3M
Jean
Narcis
Josip
kiki273
ZlayoZg
novi_shef
KAPO
Laurus
K 357
LLeon
kico101
Damir
leteči vlak
Silver
borna
klek
Pfaff
24 posters
Stranica 12 / 19. • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 15 ... 19
Re: Zima 2013 / 2014
Jbt,ovo u Kutini nije ništa..
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Oni se griju na plin...ZlayoZg je napisao/la:Jbt,ovo u Kutini nije ništa..
- Broj postova : 11474
Registration date : 17.03.2008
Subota, 25. siječanj, The Day After
Jutros oko 8 ha prestalo je pršiti. Cijeli je kraj prekrio djevičanski bijeli snježni pokrivač. Priroda se umirila.
trapatura jedva nešto ispod nule. Taman za razne jutarnje aktivnosti
Osim što je padalo je i puhalo pa ga je bilo i di ga ni trebalo
Naoružan svojom vjernom lopatom, krenuo sam polako prema nultoj razini...
"Ne znam puta, ne znam staze..."
Sive oblake probija neka čudna (polarna?) svjetlost
Mrčuk kasnije, taman dok sam ostrugao stube, granulo je jarko sunce iz plavih krpa vedrine što su plovile nebom gurane friškom buricom.
Mislio sam da se ovakve "lavine" događaju samo u crtićima
I onda sam se prifatio ozbiljnog ljopatanja
I eto sam izbio u civilizaciju. Nije bilo tako strašno. Dubina snijega je 15- 35 cm, ovisno o zaklonjenosti položaja. Za jedan red (širina ljopate) trebalo mi je otprilike 10 minuta. Znači, još 4 – 5 redova (ove godine imam i auto!)
Evo, obavljeno! Sad mogu u život!
U međuvremenu mi se snijeg otrebio s krova. Jako dobro!
Ljopata je zaslužila odmor. A bome i ja. Taman na vrijeme za ručak.
Par noćnih vizura (da zaokružimo dan)
Vaš vjerni izvjestitelj
Jutros oko 8 ha prestalo je pršiti. Cijeli je kraj prekrio djevičanski bijeli snježni pokrivač. Priroda se umirila.
trapatura jedva nešto ispod nule. Taman za razne jutarnje aktivnosti
Osim što je padalo je i puhalo pa ga je bilo i di ga ni trebalo
Naoružan svojom vjernom lopatom, krenuo sam polako prema nultoj razini...
"Ne znam puta, ne znam staze..."
Sive oblake probija neka čudna (polarna?) svjetlost
Mrčuk kasnije, taman dok sam ostrugao stube, granulo je jarko sunce iz plavih krpa vedrine što su plovile nebom gurane friškom buricom.
Mislio sam da se ovakve "lavine" događaju samo u crtićima
I onda sam se prifatio ozbiljnog ljopatanja
I eto sam izbio u civilizaciju. Nije bilo tako strašno. Dubina snijega je 15- 35 cm, ovisno o zaklonjenosti položaja. Za jedan red (širina ljopate) trebalo mi je otprilike 10 minuta. Znači, još 4 – 5 redova (ove godine imam i auto!)
Evo, obavljeno! Sad mogu u život!
U međuvremenu mi se snijeg otrebio s krova. Jako dobro!
Ljopata je zaslužila odmor. A bome i ja. Taman na vrijeme za ručak.
Par noćnih vizura (da zaokružimo dan)
Vaš vjerni izvjestitelj
U Poljskoj umrlo 10 ljudi, Rumunjska okovana ledom
Deset osoba je umrlo od hladnoće tijekom posljednjih 36 sati u Poljskoj gdje su se temperature u nekim regijama spustile na minus 22 stupnja Celzija, dok je obilni snijeg u Rumunjskoj uzrokovao velike probleme u prometu.
Četrdesetogodišnja žena nađena je smrznuta u subotu ujutro u Horyniec-Zdroju, gradiću na jugoistoku Poljske.
U mjestu Przemyslu također na jugoistoku pronađen je mrtav beskućnik u dobi od 54 godine, a u Debici 50-godišnji muškarac. Oba su umrla od pothlađivanja, rekao je glasnogovornik policije.
Val hladnoće zahvatio je Poljsku u srijedu. U noći na subotu najniže temperature su zabilježene na istoku zemlje, posebice u Wlodawi gdje su iznosile do minus 22 stupnja Celzija, kazali su u poljskom meteorološkom institutu.
Zbog snijega na jugu i istoku Rumunjske zatvorene su neke autoceste, a zabilježeni su i problemi u željezničkom i zračnom prometu.
Jaki vjetar doveo je do zatvaranja četiri luke na Crnom moru. Više od 100 sela ostalo je bez struje, a dvadesetak područja na jugu i istoku zemlje stavljeno je u stanje pripravnosti do nedjelje navečer.
Četrdesetogodišnja žena nađena je smrznuta u subotu ujutro u Horyniec-Zdroju, gradiću na jugoistoku Poljske.
U mjestu Przemyslu također na jugoistoku pronađen je mrtav beskućnik u dobi od 54 godine, a u Debici 50-godišnji muškarac. Oba su umrla od pothlađivanja, rekao je glasnogovornik policije.
Val hladnoće zahvatio je Poljsku u srijedu. U noći na subotu najniže temperature su zabilježene na istoku zemlje, posebice u Wlodawi gdje su iznosile do minus 22 stupnja Celzija, kazali su u poljskom meteorološkom institutu.
Zbog snijega na jugu i istoku Rumunjske zatvorene su neke autoceste, a zabilježeni su i problemi u željezničkom i zračnom prometu.
Jaki vjetar doveo je do zatvaranja četiri luke na Crnom moru. Više od 100 sela ostalo je bez struje, a dvadesetak područja na jugu i istoku zemlje stavljeno je u stanje pripravnosti do nedjelje navečer.
borna- Moderator
- Broj postova : 9431
Registration date : 16.11.2010
Pa ti u pijami van ... ćeš se smrznut !Pfaff je napisao/la:...
Vaš vjerni izvjestitelj
https://2img.net/h/i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/Razno/VremenskeNepogode/25012014-14.jpg
Kako je dosta puhalo morali smo otići na Škrljevo videt je šta porušilo ...
Prema Pfaff-omiru
Isto prema njemu ali malo ljevije
Škrljevski zvončari kod škrljevskog marketa
U donjem djelu vrta je sve OK (za razliku od gornjeg djela gdje je nekoliko voćki povaljalo)
I micna škrljevski je OK
Pogled na "grobničke alpe" sa parkirališta Građe
Gost- Gost
Macan je za 5+ (a ni bura ni za hitit!)
Ja ti tako stalno. Dok se gibaš i ne puše jako do -10 se da. A u kući je teplodida je napisao/la:Pa ti u pijami van ... ćeš se smrznut !Pfaff je napisao/la:...
Vaš vjerni izvjestitelj
https://2img.net/h/i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/Razno/VremenskeNepogode/25012014-14.jpg
Josip- Broj postova : 453
Registration date : 16.12.2012
Nedjelja, 26. siječanj
Jutros oko 6 sam ustao za na pipi pa sam usput pustijo nešto kifika u kuću. Toplometar se nekako šćućurio (al' može on i bolje)
Par sati kasnije, oko 11 ha bilo je već čisto drugačije, čak bih rekao sparno
Prekrasan, blistav dan
Jutros oko 6 sam ustao za na pipi pa sam usput pustijo nešto kifika u kuću. Toplometar se nekako šćućurio (al' može on i bolje)
Par sati kasnije, oko 11 ha bilo je već čisto drugačije, čak bih rekao sparno
Prekrasan, blistav dan
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Stiže višednevna ciklona Hera s brojnim iznenađenjima!
(Pre)dugo je trajalo natprosječno toplo razdoblje ove zime, a kada se činilo da zimi nema 'spasa' stigla je ciklona Gordon koja je cijeloj zemlji donijela zimu. Unutrašnjost zemlje mjestimice je dobila obilan snijeg, područje Jadrana buru, a posvuda je osjetno zahladilo, piše Crometeo
Kako piše Crometeo.hr, odlaskom Gordona nad jugoistok Europe i njegovim popunjavanje, vrijeme se kod nas stabiliziralo, no stabilno vrijeme neće dugo potrajati. Nad sjeverozapadnom Europom već sada na vrijem utječe jaka ciklona nad Atlantikom. Ona će sve naglašenije djelovati na vrijeme u Irskoj i Velikoj Britaniji tijekom nedjelje i ponedjeljka. Tlak zraka u njenom središtu past će ispod 950hPa, tako da će to biti još samo jedna iznimno snažna ciklona koja će pogoditi spomenuto područje ove zime.
U utorak na kopnu oblačno i hladno, u većini krajeva s povremenim snijegom.
Pod utjecajem nove ciklone, utorak će biti umjereno do znatno oblačan s čestim oborinama koje će obilnije i češće biti u Dalmaciji nego na sjevernom Jadranu. Osim kiše, uz obalu ponegdje može biti susnježice, uglavnom na sjevernom Jadranu, a u zaobalju i snijega. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena do jaka bura, južnije od Šibenika umjereno do jako jugo, slabit će u drugom dijelu dana. Na otvorenom moru Dalmacije popodne tramontana. Jutro će biti manje hladno u odnosu na prethodne dane. Najviše dnevne temperature bit će na sjevernom Jadranu i Dalmatinskog zagori od 2 do 7°C, uz obalu i na otocima Dalmacije od 7 do 12°C.
Ova će ciklona djelovati na vrijeme u našim krajevima sve do kraja tjedna! Od sredine tjedna počet će donositi nešto topliji zrak, pa će na Jadranu od kraja srijede do kraja tjedna biti česte i povremeno obilnije kiše. U unutrašnjosti će također biti oborina, ali će temperature biti 'granične', pa su mogući i kiša i snijeg i kiša koja se smrzava u dodiru s tlom…
Kako piše Crometeo.hr, odlaskom Gordona nad jugoistok Europe i njegovim popunjavanje, vrijeme se kod nas stabiliziralo, no stabilno vrijeme neće dugo potrajati. Nad sjeverozapadnom Europom već sada na vrijem utječe jaka ciklona nad Atlantikom. Ona će sve naglašenije djelovati na vrijeme u Irskoj i Velikoj Britaniji tijekom nedjelje i ponedjeljka. Tlak zraka u njenom središtu past će ispod 950hPa, tako da će to biti još samo jedna iznimno snažna ciklona koja će pogoditi spomenuto područje ove zime.
U utorak na kopnu oblačno i hladno, u većini krajeva s povremenim snijegom.
Pod utjecajem nove ciklone, utorak će biti umjereno do znatno oblačan s čestim oborinama koje će obilnije i češće biti u Dalmaciji nego na sjevernom Jadranu. Osim kiše, uz obalu ponegdje može biti susnježice, uglavnom na sjevernom Jadranu, a u zaobalju i snijega. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena do jaka bura, južnije od Šibenika umjereno do jako jugo, slabit će u drugom dijelu dana. Na otvorenom moru Dalmacije popodne tramontana. Jutro će biti manje hladno u odnosu na prethodne dane. Najviše dnevne temperature bit će na sjevernom Jadranu i Dalmatinskog zagori od 2 do 7°C, uz obalu i na otocima Dalmacije od 7 do 12°C.
Ova će ciklona djelovati na vrijeme u našim krajevima sve do kraja tjedna! Od sredine tjedna počet će donositi nešto topliji zrak, pa će na Jadranu od kraja srijede do kraja tjedna biti česte i povremeno obilnije kiše. U unutrašnjosti će također biti oborina, ali će temperature biti 'granične', pa su mogući i kiša i snijeg i kiša koja se smrzava u dodiru s tlom…
borna- Moderator
- Broj postova : 9431
Registration date : 16.11.2010
Utorak, 28. siječanj
Noćas je opet počelo pršiti. Trapatura je ispod nule, ali ništa strašno. Ovo je stanje u podne
Taman je lijepo nabrašnilo cijeli okoliš. No, neće trebati lopatati
Upravo kad sam napisao odu snijegu pojavilo se sunce. Malo zubato, ali svejedno prija sresti ga...
Noćas je opet počelo pršiti. Trapatura je ispod nule, ali ništa strašno. Ovo je stanje u podne
Taman je lijepo nabrašnilo cijeli okoliš. No, neće trebati lopatati
Upravo kad sam napisao odu snijegu pojavilo se sunce. Malo zubato, ali svejedno prija sresti ga...
dida je napisao/la:Prije par trenutaka ...
... prema Narcisu
Taj momak nema straha zimske gume su mu u TOP stanju.
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Da, još su relativno nove.Damir je napisao/la:dida je napisao/la:Prije par trenutaka ...
... prema Narcisu
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
A vid', nu, mojih - ni dva tjedna!Narcis je napisao/la:Da, još su relativno nove.Damir je napisao/la:dida je napisao/la:Prije par trenutaka ...
... prema Narcisu
Par sumračno-večernjih prizora
Jabuka sa šljagom
Jabuka sa šljagom
Kakv ti je to fiskalni račun, a gdje je JIR?
https://2img.net/h/i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/Razno/RacunGume.jpg
https://2img.net/h/i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/Razno/RacunGume.jpg
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Ma, to je nekakav čudan dil kojeg ja imam s dečkima iz "Save". To su mi bivši susjedi, a u ladici imaju tekicu. Pa kupiš gume na poček, a oni te lijepo upišu u tekicu. Onda kad platiš (koliko možeš), dobiješ ovakvu cedulju s kojom ideš na blagajnu. I dobiješ pravi račun. Al' ovaj mi je nekako ljepši i ne sadrži niakave podatke koje ne želim objaviti...Narcis je napisao/la:Kakv ti je to fiskalni račun, a gdje je JIR?
Prava zimska idila (samo da se ne otegne u proljeće )Pfaff je napisao/la:Par sumračno-večernjih prizora
...
Gost- Gost
Pfaff je napisao/la:
A vid', nu, mojih - ni dva tjedna!
Koliko komada dvije?
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Sve po redu & zakonu - štirje Eskimo S3Damir je napisao/la:Koliko komada dvije?Pfaff je napisao/la:
A vid', nu, mojih - ni dva tjedna!
Stranica 12 / 19. • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 15 ... 19