Trainz "americana" - screenshots
3 posters
Vlakovi :: Ostalo :: Simulatori
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: Trainz "americana" - screenshots
Ne, "Big Boy" i "Challenger" su pristojne lokomotive. Ovo su špakeri na naftudida je napisao/la:Pa to je americana ... to su pristojne lokomotive ...
- Broj postova : 11490
Registration date : 17.03.2008
Ima Big Boy-a a mislim da negde imam i Ćelenđera na nekom od DVD-ova.
Će potražim Ćelenđera a ako ga i na najdem znam di ih ima za skinut
Će potražim Ćelenđera a ako ga i na najdem znam di ih ima za skinut
Gost- Gost
S obzirom da sam ja početnik i tek otkrivam čari americane reci ti meni na tim duuugim kompozicijama ... je to vukla jedna 'tivica ili više njih. Da znam ću metnut jednog Ćelenđera ili ću zapregnut 2-3 pa neka frlje ubrdoPfaff je napisao/la:... "Big Boy" i "Challenger" su pristojne lokomotive. ...
Vagona ima cca. 50 komada al' nije problem još dodat
Gost- Gost
Za 50 vagona je jedna dovoljna
Eto. nakon mjesec i nešto (još uvijek se tražima!) drndanja po Americani ... mogu reć da sam oduševljen. Oduševljen svime, mapama, vagonima a pogotovo lokomotivama. Za njim mislim da su bolje i detaljnije modelirane nego europske.dida je napisao/la:... ovime se vraćamo i osnovnoj namjeni Trainza, ubacivati dodatke i voziti vlakove ...
I mogu reć da mi repaintanje i EU modeli za sada ni najmanje ne fali.
Gost- Gost
To je OK!Pfaff je napisao/la:Za 50 vagona je jedna dovoljna
Kako to kod mene nije baš samo tako jednostavno Ćelenđera moram najprije "spustit" na nižu verziju Trainza tako da bi prvi screenovi mogli bit tek tijekom nedjelje.
Gost- Gost
Malo me zezaju tenderi od Ćelenđera (neznam zašto al' ruše mi Trainz ) pa dok to ne sredim metnul sam Mićeg ... beštijica k'o beštijica, gre pomalo, dimi i puše ...
... rok 'en' rol
upravljačnica mu
gre pomalo ubrdo
strojovođa mi je odnekud poznat
lepo se zalaufal
ima i sjenicu!
Op op ... primjetil sam da mu je naglo počela padat količina vode!
Ni dobro! Nakon još prevaljena dva kilometra beštija je nemoćno ostala stajat na pruge!
Znal sam da beštija oće u Cab modu jako trošit vodu i da treba na to jako jako pazit (prije nego ča san ga krenul vozit provjeril sam kulko je karbuna i vode i sve još dodatno nadopunil).
Na nesreću ta mapa je delana za "špakere na naftu" i uz prugu nema mesta kamo bi se moglo nadopunit ni vode ni karbuna. Videt ćemo kakova će situacija bit sa Ćelenđerima
... rok 'en' rol
upravljačnica mu
gre pomalo ubrdo
strojovođa mi je odnekud poznat
lepo se zalaufal
ima i sjenicu!
Op op ... primjetil sam da mu je naglo počela padat količina vode!
Ni dobro! Nakon još prevaljena dva kilometra beštija je nemoćno ostala stajat na pruge!
Znal sam da beštija oće u Cab modu jako trošit vodu i da treba na to jako jako pazit (prije nego ča san ga krenul vozit provjeril sam kulko je karbuna i vode i sve još dodatno nadopunil).
Na nesreću ta mapa je delana za "špakere na naftu" i uz prugu nema mesta kamo bi se moglo nadopunit ni vode ni karbuna. Videt ćemo kakova će situacija bit sa Ćelenđerima
Gost- Gost
To, majstore!
A za vodu moraš kraj nekog kolodvora stavit vatrogasnu stanicu - oni imaju vode
A za vodu moraš kraj nekog kolodvora stavit vatrogasnu stanicu - oni imaju vode
E da to ide samo tako ... al' neide . Ima defaultna Steam Filling Station ali ... taj filing stejšn je malo poširok perche ... sve bi bilo OK da se nadopuna može obavit na jednom kolosjeku ... al' šta da ti pričam, slika govori 1000 riječi ...
I sad ono bitno, ovaj crni "zid", tu se toči spasonosna vodica i karbun (na drugoj strani se dotura karbun, da tamo stanem sa tenderom ukralo bi mi sav karbun ) ...
... vidi se kako je taj filing stejšn malo nespretno modliran jer što ću sa onim "viškom" kolosjeka. OK, moglo bi ga se prekrit terenom pa se nebi ni vidio ... al' bode to oči
Moram smislit neko drugo rješenje za "... pristojne lokomotive ..."
I sad ono bitno, ovaj crni "zid", tu se toči spasonosna vodica i karbun (na drugoj strani se dotura karbun, da tamo stanem sa tenderom ukralo bi mi sav karbun ) ...
... vidi se kako je taj filing stejšn malo nespretno modliran jer što ću sa onim "viškom" kolosjeka. OK, moglo bi ga se prekrit terenom pa se nebi ni vidio ... al' bode to oči
Moram smislit neko drugo rješenje za "... pristojne lokomotive ..."
Gost- Gost
A da provedeš prolazne kolosjeke po vanjskoj strani remize, a u sredinu skreneš samo parnjače koje idu na namirivanje?
Znam da je malo glupo, al' će bolje izgledati nego da zatrpavaš
Znam da je malo glupo, al' će bolje izgledati nego da zatrpavaš
Ne ne ne, ovi kolosjeci (ovi sa tamnijom texturom) su sastavni dio Filing stejšna i njih se nemože pomicat, oni su tu gdje jesu.
Tebe bune ova dva (zimska) što idu po sredini, oni se mogu rastavit i spojit na filing stejšn ali to onda grozno izgleda. Dobiješ nešto što izgleda k'o rak-rana na pruzi. Mislim da sam negdje vidio samo onaj "crni zid" al' meni je to malo teže za nać jer, u pravilu, imam jako puno dodataka i treba mi malo vremena za nešto pronaći u bespuću Trainza. Isplivat će to kad više nebudem tražio
Tebe bune ova dva (zimska) što idu po sredini, oni se mogu rastavit i spojit na filing stejšn ali to onda grozno izgleda. Dobiješ nešto što izgleda k'o rak-rana na pruzi. Mislim da sam negdje vidio samo onaj "crni zid" al' meni je to malo teže za nać jer, u pravilu, imam jako puno dodataka i treba mi malo vremena za nešto pronaći u bespuću Trainza. Isplivat će to kad više nebudem tražio
Gost- Gost
Par početnih, uvodnih, screenova iz mape StJohnsbury & Lamoille County ...
Ja sam krenuo sa kraja ka početku (kolodvoru) ...
Mapa je, za sada, bez lokomotiva i vagona jer sam je na brzinu pregledao i morat ću još jednom proć cijelu trasu da ispravim eventualne greške. Za sada dosta lijepo izgleda.
Kako sam napisao prije, mapa je za TRS2006+. Da bi se sve ovo vidjelo treba sa DLS-a download-ati oko 550 dodataka!!!
Ja sam krenuo sa kraja ka početku (kolodvoru) ...
Mapa je, za sada, bez lokomotiva i vagona jer sam je na brzinu pregledao i morat ću još jednom proć cijelu trasu da ispravim eventualne greške. Za sada dosta lijepo izgleda.
Kako sam napisao prije, mapa je za TRS2006+. Da bi se sve ovo vidjelo treba sa DLS-a download-ati oko 550 dodataka!!!
Gost- Gost
Zaboravio sam napomenut još jednu važnu činjenicu: obje ove mape (iz kojih stavljam screenove) rađene su uz pomoć HOG-a i prikazuju realnu situaciju na terenu!
Gost- Gost
Par screenova iz druge mape ...
Na otprilike 20 vagona vozim aluminijske blokove sa 3 lokomotive, dvije zapregnute naprijed i jednom rivalicom
Lokomotive su GP9 od Central Vemonta
Ima i Kadilaká
Sa lijeve strane se u pozadini nazire pilana (samo nije mi jasno kako doturit tu vagone kad pilana nije prolazna a niti nemam nekog kolodvora ili ukrižja u blizini)
Rivalica
Ujutro ću stavit malo više screnova.
Uz neke još male korekcije ... jako simpatična mapa!
Na otprilike 20 vagona vozim aluminijske blokove sa 3 lokomotive, dvije zapregnute naprijed i jednom rivalicom
Lokomotive su GP9 od Central Vemonta
Ima i Kadilaká
Sa lijeve strane se u pozadini nazire pilana (samo nije mi jasno kako doturit tu vagone kad pilana nije prolazna a niti nemam nekog kolodvora ili ukrižja u blizini)
Rivalica
Ujutro ću stavit malo više screnova.
Uz neke još male korekcije ... jako simpatična mapa!
Gost- Gost
Personal tač ...
Mapu SJ&LC sam sredio (ispravio nedostatke na objektima, texturi, stavio vagone & lokomotive ...) za voziti i uskoro ću staviti screenove. Ova kočija je moj touch u jednom ruralnom djelu mape. Kako sam napisao par postova prije, mapa je rađena u HOG-u i dionica po kojoj se vozi duga je oko 22 kilometra. Trasa nije ravna već ima uspone i padove, na nekim mjestima i poprilične. Jučer kad sam testno vozio teški vlak na jednom mjestu imao sam osjećaj da će sve stat (a vozio sam u 8. položaju i cijelim usponom pjeskario) al' nije.
Al' sve će se to najbolje vidjeti na screenovima
Mapu SJ&LC sam sredio (ispravio nedostatke na objektima, texturi, stavio vagone & lokomotive ...) za voziti i uskoro ću staviti screenove. Ova kočija je moj touch u jednom ruralnom djelu mape. Kako sam napisao par postova prije, mapa je rađena u HOG-u i dionica po kojoj se vozi duga je oko 22 kilometra. Trasa nije ravna već ima uspone i padove, na nekim mjestima i poprilične. Jučer kad sam testno vozio teški vlak na jednom mjestu imao sam osjećaj da će sve stat (a vozio sam u 8. položaju i cijelim usponom pjeskario) al' nije.
Al' sve će se to najbolje vidjeti na screenovima
Gost- Gost
E voilá ... mapa StJohnsbury & Lamoille County ... ready 4 drive!
Odavde sam krenuo ... GP9 Central Vemnota sa Autorackovima
Malo stajanja na ulaznom signalu
Može dalje
Lagano "uklizavam" u kolodvor
Sa switcherom SW 1500 ću odvuć ove vagone malo niže u krug tvornice i tamo preuzet 16 drugih vagona...
Onih 5 vagona sam dovukao a ovi što su u krugu izgurat ću na prugu (ujedno sam okrenuo switcera)
Pruga što dolazi iz zavoja ... e to je ono pravo ali morao sam malo ublažit taj zavoj jer je u originalu bio jako kratak
Nakon što sam one box vagone dovukao na kolodvor switchera sam parkirao
Ovo ostavljam za sutra. Kompozicija nije teška (mislim da ima negdje oko 650 t) ali moram vozit sa 3 lokse jer ima gadnih uspona i nisam siguran da bi sa dvije izgurao vagone ubrdo ...
Odavde sam krenuo ... GP9 Central Vemnota sa Autorackovima
Malo stajanja na ulaznom signalu
Može dalje
Lagano "uklizavam" u kolodvor
Sa switcherom SW 1500 ću odvuć ove vagone malo niže u krug tvornice i tamo preuzet 16 drugih vagona...
Onih 5 vagona sam dovukao a ovi što su u krugu izgurat ću na prugu (ujedno sam okrenuo switcera)
Pruga što dolazi iz zavoja ... e to je ono pravo ali morao sam malo ublažit taj zavoj jer je u originalu bio jako kratak
Nakon što sam one box vagone dovukao na kolodvor switchera sam parkirao
Ovo ostavljam za sutra. Kompozicija nije teška (mislim da ima negdje oko 650 t) ali moram vozit sa 3 lokse jer ima gadnih uspona i nisam siguran da bi sa dvije izgurao vagone ubrdo ...
Gost- Gost
Muchas gracias! (Koja dobra mrcina!)
Evo nešto za Pfaff-a ... prvi od četiri Čelendžera
Paralelno sa Maleticom
Sa čela
...............
Nisam ga probao vozit ali i ovako na prvi pogled stroj dosta impresivno izgleda (bar u usporedbi sa Maleticom) i na drugom screenu se vidi koliko je veća/duža lokomotiva. Zaboravio ( ) staviti i Big Boja da se vidi čija majka crnu vunu prede
Paralelno sa Maleticom
Sa čela
...............
Nisam ga probao vozit ali i ovako na prvi pogled stroj dosta impresivno izgleda (bar u usporedbi sa Maleticom) i na drugom screenu se vidi koliko je veća/duža lokomotiva. Zaboravio ( ) staviti i Big Boja da se vidi čija majka crnu vunu prede
Gost- Gost
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Vlakovi :: Ostalo :: Simulatori
Stranica 2 / 3.