Zima 2014
+8
Damir
leteči vlak
ZlayoZg
Narcis
KAPO
Pfaff
kiki273
borna
12 posters
Stranica 3 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Zima 2014
View on Kvarner ...
Sisol je dobro pobeljen
Neč se kotrlja od Velih vrat' (Narcis kako je pul tebe?)
I Kres je dobil svoju porciju snega (pače još vavek ju dobija)
Na južnu stran prema Kerku je oblačno
Nekako mi se čini da Uška ni tako bela kot Sisol, više bi za reć da je pocukrena
Doma ... ostalo je tragova snega još samo po krovićima va filama
Kreštavci ... njima ni vrag ni
Sisol je dobro pobeljen
Neč se kotrlja od Velih vrat' (Narcis kako je pul tebe?)
I Kres je dobil svoju porciju snega (pače još vavek ju dobija)
Na južnu stran prema Kerku je oblačno
Nekako mi se čini da Uška ni tako bela kot Sisol, više bi za reć da je pocukrena
Doma ... ostalo je tragova snega još samo po krovićima va filama
Kreštavci ... njima ni vrag ni
Gost- Gost
dida je napisao/la:Kako su najavljivali prethodnih dana malo sam se pribojavao što ćeš nam pokazat ali sad se vidi da i nije baš tako puno napadalo. Sveukupno, jel' ima oko deset(ak) centi?
Iskopavanje obavljeno!
Na terasi sam izmjerijo nekih 22 cm. Na nekim mjestima je i dublje gdje ga je vjetrić nagurao, ali mislim da ovo možemo uzeti kao prosjek!
Škale sam ostrugao (to mi je najgore aš mi ograda pači!)
Cesta je bijela, al' su ju lijepo pogratali i posuli
Iskopao sam prtinu za širinu lopate. Auto ionako ne trebam. Glasačko mjesto je nekih pol kilometra daleko
Pada, pada, užasno pada!
- Broj postova : 11497
Registration date : 17.03.2008
kiki273 je napisao/la:
L 21 - do Gornji Sroki (Kudeji i Brnčići nisu očešćeni)
Istina! Nije prošao niti jedan BUS. Snjega ima 21 cm, izmjereno tesarskim metrom.
Zvuk lopata u cjelom selu i pjesma: "Drgarska se pjesma ori,pjesma koja slavi rad..." (već po njoj možete pretpostaviti za koga će glasati moje selo.
Fotke će biti kasnije,aš san se tek sad odvojil od lopate.
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Stanje u mojoj uliczi- dobrano posoljenoj!
Ovdje u uliczi Eleonore Patačić jeste uprava te hitne intervencije Vodovoda grada Zagreba pa sve mora biti dobro očišćeno
I malo dvorišta te uživanja peseka (meni je malo curio nos pa sam bio dosta bučan)
Ovdje u uliczi Eleonore Patačić jeste uprava te hitne intervencije Vodovoda grada Zagreba pa sve mora biti dobro očišćeno
I malo dvorišta te uživanja peseka (meni je malo curio nos pa sam bio dosta bučan)
borna- Moderator
- Broj postova : 9467
Registration date : 16.11.2010
Pobri ( matulji ) mjere 8 cm. Ispod pobri vise nema snijega aš su bili na granici... na Marinicima i Pehlin oko 20 cm !
K 357- Broj postova : 714
Registration date : 24.09.2012
I ovdje kod mene na Žitnjaku pada od sinoć od negdje 21 sat,tu negdje.Do 2 sata ga je napadalo nekih 2-3 cm,ali ujutro kad sam ustao fino je zabijelio,napadalo ga je nekih 15-ak cm.
Snimljeno maloprije ispred moje kuće i ulice.
Ulica
Dvorište
Trenutno je -3 i dalje pada,a snijeg u kombinaciji sa povremeno jakim sjevercem stvara na momente pravu mećavu.
Snimljeno maloprije ispred moje kuće i ulice.
Ulica
Dvorište
Trenutno je -3 i dalje pada,a snijeg u kombinaciji sa povremeno jakim sjevercem stvara na momente pravu mećavu.
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
U Lignju 10-20 cm, ralica nije prošla, bus ne vozi.
Pogled sa ulaznih vrata
Ralica
Opatija-Matulji
Praser ide u inspekšn
Pogled sa ulaznih vrata
Ralica
Opatija-Matulji
Praser ide u inspekšn
Zadnja promjena: KAPO; ned 28 pro 2014 - 16:51; ukupno mijenjano 1 put.
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Crekav i općina (kamo san šal zaokruživat nekakove brojeve ).
Uređaj za čišćenje snijega (bljuzgače).
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Samo ku si zaokružil dobro.KAPO je napisao/la:Crekav i općina (kamo san šal zaokruživat nekakove brojeve hm ).
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
E, 'vaku grtal'cu 'oću! A još i svijetli u mraku...KAPO je napisao/la:
Uređaj za čišćenje snijega (bljuzgače).
https://2img.net/h/i1096.photobucket.com/albums/g336/Kapo1061/snijeg/DSC_9718_zpsd1cddd5f.jpg
E ovako je to bilo na Pobrima... oko 22h jos je padao sicusan snijeg koji se topio pri dodiru na tlo...
Dok je tocno u ponoc poceo padati pravi snijeg !! Slikano u 1h
Jutra me iznenadilo ovo... izgleda da nije padao cijelu noc jer bi ga bilo 20 cm no ja sam zadovoljan i s ovih 7 cm !( izmjereno kucnim metrom )
Malo na vockama u vrtu ..
Na ovoj se slici vidi da su pobri bili na granici padalina snijega ... na drvecima ovdje je skoro pao sav snijeg dok ga gore ima i previse ..
Oko 15 h je pocela puhati jaka bura te se pocelo lediti... Trenutno je snijeg i voda koja se vani nalazi zaleđena .. Pitam se kako ce biti sutra i koliko ce izdrzati ovaj snijeg ? tjedan , dva .
Dok je tocno u ponoc poceo padati pravi snijeg !! Slikano u 1h
Jutra me iznenadilo ovo... izgleda da nije padao cijelu noc jer bi ga bilo 20 cm no ja sam zadovoljan i s ovih 7 cm !( izmjereno kucnim metrom )
Malo na vockama u vrtu ..
Na ovoj se slici vidi da su pobri bili na granici padalina snijega ... na drvecima ovdje je skoro pao sav snijeg dok ga gore ima i previse ..
Oko 15 h je pocela puhati jaka bura te se pocelo lediti... Trenutno je snijeg i voda koja se vani nalazi zaleđena .. Pitam se kako ce biti sutra i koliko ce izdrzati ovaj snijeg ? tjedan , dva .
More spat kod KAPOta (morebit će mu i čagod dat za pojist)dida je napisao/la:K ... kako ćeš ti sa Pobri doma ako se sve zaledi
Ava mane ... kumbinacija za vola ubitPfaff je napisao/la:More spat kod KAPOta ...
Gost- Gost
Ponedjeljak, 29. prosinac The Day After
Jutros sam se probudijo malo rashlađen. Uvidom u meni dostupne mjerne aparate ustanovio sam da tome ima i razloga
Sunce zlati Bitoraj, prestalo je padati, prestalo je puhati, bit će lijep dan (samo dok dođe ljeto)
Sve je zasuto. Bit će ljopatanja (navodno je zdravo)
Što ne kupih grtalicu
Jutros sam se probudijo malo rashlađen. Uvidom u meni dostupne mjerne aparate ustanovio sam da tome ima i razloga
Sunce zlati Bitoraj, prestalo je padati, prestalo je puhati, bit će lijep dan (samo dok dođe ljeto)
Sve je zasuto. Bit će ljopatanja (navodno je zdravo)
Što ne kupih grtalicu
Taj merni 'strument na prvoj fotki, je to neč novo? Je prikeljen z vanjske strani poneštrice?
Ti bi sad grtal'cu a lepo smo ti pisali kad još ni bilo kasno da ju zemeš
Znan da će sad zvučat malo zločasto al' morat ćeš na ruke grtat . Ili da zovneš majstora sa vel'kom grtal'com kad bude prolazil da ti napravi đir po dvorišću
Ti bi sad grtal'cu a lepo smo ti pisali kad još ni bilo kasno da ju zemeš
Znan da će sad zvučat malo zločasto al' morat ćeš na ruke grtat . Ili da zovneš majstora sa vel'kom grtal'com kad bude prolazil da ti napravi đir po dvorišću
Gost- Gost
Možemo Ti sriktat da dotičnu Ti spasiš i udomiš. Ali, postoji mali problem ... barbič ima breka velog ko telacPfaff je napisao/la:E, 'vaku grtal'cu 'oću! A još i svijetli u mraku...
Gost- Gost
Je, s vanjske strane. Ni nov, samo je preseljen, bijo je prije na desnom prozoru, a onda bi povukla zavjesu preko (znaš njih i krpe na prozorima) i onda yebi ga...dida je napisao/la:Taj merni 'strument na prvoj fotki, je to neč novo? Je prikeljen z vanjske strani poneštrice?
Tel san ja još subotu jutzro, ali je rekla da nemamo sredstva buduć ona ima u planu neke projekte (a znadu se prioriteti, ne?)dida je napisao/la:Ti bi sad grtal'cu a lepo smo ti pisali kad još ni bilo kasno da ju zemeš
Neee, velika grtalica je pregruba, ja ću to pomalo na ruke... Već sam obilježijo trasu, još moram maknuti suvišno...dida je napisao/la:Znan da će sad zvučat malo zločesto al' morat ćeš na ruke grtat . Ili da zovneš majstora sa vel'kom grtal'com kad bude prolazil da ti napravi đir po dvorišću
Prije:
Poslije:
Zar nije krasno?
Pfaff je napisao/la:Poslije:
A sad su dva puta ne jedan ?! ( da ne bude premalo )
'Bem ti Tuđmanovo školstvo. Ukinuli su tehnički odgoj pa današnja mularija više niš ne kuži... To su vanjski rubovi iskopa (širina auta). Kao što sam napisao, treba maknuti suvišno tj. ono između!K 357 je napisao/la:A sad su dva puta ne jedan ?! ( da ne bude premalo )Pfaff je napisao/la:Poslije:
Ča nimaju više tehnički ? Morda onda na vjeronauku blanjaju
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Stranica 3 / 4. • 1, 2, 3, 4