Nova zimska mapa
5 posters
Vlakovi :: Ostalo :: Simulatori
Stranica 1 / 4.
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Nova zimska mapa
Kako sam u zadnje vrijeme tvrdo vezan za kuću (i nemogu klatit po vani) da ubijem vrijeme drndam po Trainzu i sve mape koje su nutra mi više nisu zanimljive i danas popodne sam krenuo raditi novu kružnu mapu.
Sve izgleda ovako ...
Prvo testiranje ...
Ulaz u prvi kolodvor
Blok
Prolazak korz blok
Ulazak u kolodvor
Cijela akcija se odvijala na ovom malom komadiću
Sve izgleda ovako ...
Prvo testiranje ...
Ulaz u prvi kolodvor
Blok
Prolazak korz blok
Ulazak u kolodvor
Cijela akcija se odvijala na ovom malom komadiću
Gost- Gost
Re: Nova zimska mapa
A zašto Ti treba toliko skretnica i kolosjeka kad imaš samo jednu lokomotivu?
- Broj postova : 11497
Registration date : 17.03.2008
Nije jedna nego su dvije + 14 Easa sa carbunom (to mi je "testni vlak", kasnije ću mapu natrpat lokomotivama i vagonima)
Unutar remize
Kolodvor
(ona 3 vozila na zadnjem screenu tek treba smjestiti {ja imam običaj kad nešto nađem na spisku stavit na mapu pa kasnije to smjestit da ne tražim kasnije jer vrlo brzo zaboravim što sam našao} negdje na mapu)
Unutar remize
Kolodvor
(ona 3 vozila na zadnjem screenu tek treba smjestiti {ja imam običaj kad nešto nađem na spisku stavit na mapu pa kasnije to smjestit da ne tražim kasnije jer vrlo brzo zaboravim što sam našao} negdje na mapu)
Gost- Gost
Su to kakova vozila za obaranje Malezijskih aviona?dida je napisao/la:...https://2img.net/h/i779.photobucket.com/albums/yy71/tomo-ri/simulatori_2/Screen_149_zps0c9e1b23.jpg ...
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
... to je DDT za turšin teroristsKAPO je napisao/la:Su to kakova vozila ...
Gost- Gost
Kolodvor sam proširio za još jedan, manipulativni, kolosjek jer nisam mogao izvlačiti one Saadkms vagone bez da mičem Eas-e
U prilazu kolodvoru napravio sam i jedno gradilište
U ovom djelu sam (za sada) gotov sa postavljanjem zgrada. Treba samo sa druge strane staviti texturu, malo stabala i idem dalje.
U prilazu kolodvoru napravio sam i jedno gradilište
U ovom djelu sam (za sada) gotov sa postavljanjem zgrada. Treba samo sa druge strane staviti texturu, malo stabala i idem dalje.
Gost- Gost
Jako lijepo zapoceta mapa !!! Idemo dalje !
K 357- Broj postova : 714
Registration date : 24.09.2012
UUUFFFF.... Dakle, u teoriji, ja bih s ovim čudom mogao napraviti kompletnu požešku prugu?
inflameswetrust- Broj postova : 758
Registration date : 24.10.2014
Ako nije predugačka... I moraš računati na tri-četiri inačice, ovisno o godišnjim dobima. Zamisli samo - vlak kojeg vuče 51-ca i vozi kroz rascvale gajeve jabuka...inflameswetrust je napisao/la:UUUFFFF.... Dakle, u teoriji, ja bih s ovim čudom mogao napraviti kompletnu požešku prugu?
- Broj postova : 11497
Registration date : 17.03.2008
Pfaff je napisao/la:
Ako nije predugačka... I moraš računati na tri-četiri inačice, ovisno o godišnjim dobima. Zamisli samo - vlak kojeg vuče 51-ca i vozi kroz rascvale gajeve jabuka...
Dok ja odlučim investirati u pristojnije tranzistore i tako to, plus investirati u trainz, plus investirati u učenje o trainzu, plus investirati u živce....jedno godišnje doba, te Požega - Pleternica bilo bi i više nego dobro.
inflameswetrust- Broj postova : 758
Registration date : 24.10.2014
Ja trenutno radim na jednom djelu Hrvatske pruge ( malo tezim od tvoje ) i ako se mislis u to uvest moras znat da ce ti trebat vremena koliko ni nemas ali ce rezultat biti priblizan stvarnosti..
Investirati u traiz ??? Jedino mozes svoje vrijeme investirat jer se trainz moze downloadirat kao i hrpu dodataka koje su ti priblizno dovoljne, besplatno !
K 357
inflameswetrust je napisao/la: ...plus investirati u trainz...
Investirati u traiz ??? Jedino mozes svoje vrijeme investirat jer se trainz moze downloadirat kao i hrpu dodataka koje su ti priblizno dovoljne, besplatno !
K 357
K 357- Broj postova : 714
Registration date : 24.09.2012
Ajd da ja stavim nove screenove pa ću poodgovarat ...
Sve ovo do sada je bilo pis of kejk, ovakvo nešto još nisam nikada radio. Kolodvor je otprilike dug k'o Moravice ali sa malo manje kolosjeka i malo drugačijim rasporedom kolosjeka.
Od kolosjeka koji sleva strši levo je teretni dio a desno putnički dio
bit će dva perona i peron sa kolodvorskom zgradom
na krajni kolosjek teretnog djela vezat će se kolosjeci za servisiranje putničkih vagona
prilaz iz djela koji sam već naparvil
Računam da će mi trebat oko tjedan dana da sve dovedem u prirodno stanje (al' može se i odužit ako mi sve dojadi :kuul: )
Sve ovo do sada je bilo pis of kejk, ovakvo nešto još nisam nikada radio. Kolodvor je otprilike dug k'o Moravice ali sa malo manje kolosjeka i malo drugačijim rasporedom kolosjeka.
Od kolosjeka koji sleva strši levo je teretni dio a desno putnički dio
bit će dva perona i peron sa kolodvorskom zgradom
na krajni kolosjek teretnog djela vezat će se kolosjeci za servisiranje putničkih vagona
prilaz iz djela koji sam već naparvil
Računam da će mi trebat oko tjedan dana da sve dovedem u prirodno stanje (al' može se i odužit ako mi sve dojadi :kuul: )
Gost- Gost
inflameswetrust je napisao/la:... u teoriji, ja bih s ovim čudom mogao napraviti kompletnu požešku prugu?
... pa to je poželjno samo treba imat i ljetno/zimskih dodataka a to nužno vodi u, rečemo, dupliranje dodatakaPfaff je napisao/la:... I moraš računati na tri-četiri inačice, ovisno o godišnjim dobima. Zamisli samo - vlak kojeg vuče 51-ca i vozi kroz rascvale gajeve jabuka...
tranzistore neću komentirat, trainz se more kupit već od 60-tak kuna, o učenju imaš tu u podforumu Tips&Tricks koliko oćeš a i ako negdje zapne uvijek postoji kakva teme ili PPinflameswetrust je napisao/la:Dok ja odlučim investirati u pristojnije tranzistore i tako to, plus investirati u trainz, plus investirati u učenje o trainzu, plus investirati u živce....jedno godišnje doba, te Požega - Pleternica bilo bi i više nego dobro.
Kako i K ... kaže, ništa se ne napravi preko noći i samo. Ovo što ja trenutno radim (i posljedično toga stavljam screenove) je samo iskustvo. Sve što sam napravio u ovih par dana je mačji kašalj, vidjet ćemo kako će ić postavljanje ove zadnje kolodvorčine.K 357 je napisao/la:... ako se mislis u to uvest moras znat da ce ti trebat vremena koliko ni nemas ali ce rezultat biti priblizan stvarnosti..
...
Kad sam krenuo radit ovu mapu odluka je bila da radim mapu na zero groundu, mreža mora biti "stara" (3kV), od elektri samo žutke, talijanske i slovenske (osim Taurusa!) lokomotive. Poznavatelji Trainza već su uočili da su dodaci većim djelom talijanski mada ima i mađarskih i čeških (mislim na zgrade). Zimska bjelogorična stabla (bez lišća) su engleska dok su borovi nešto moji repanti a nešto ih je defultnih.
Gost- Gost
Ajmo se primit posla i krenut, vizija postoji i sad ju treba pretvorit u nešto vidljivo ...
Prvo spajat ulaze u kolodvor (pa iz toga radit odvojke na kolosjeke)
na ulazu još jedan blok
paralelno je izvlačnjak
ŽCP preko oba kolosjeka
kakav bi to kolodvor bil bez bar jedne križne skretnice
peroni su dovoljno široki da se mogu postaviti sottopasso i velike nadstrešnice
vagone sam premjestil jer ću u slijedećoj fazi spajat servisne kolosjeke za putničke vagone
Da Vas ne zavara što je ovo možda bilo brzo, teži dio tek slijedi ... postavljanje mreže i naštimavanje svih djelova mreže ("puževi", rastavljači, utezi ... signali ...), odabir zgrada, odabir stabala ... najlakše će biti staviti ground texturu
Prvo spajat ulaze u kolodvor (pa iz toga radit odvojke na kolosjeke)
na ulazu još jedan blok
paralelno je izvlačnjak
ŽCP preko oba kolosjeka
kakav bi to kolodvor bil bez bar jedne križne skretnice
peroni su dovoljno široki da se mogu postaviti sottopasso i velike nadstrešnice
vagone sam premjestil jer ću u slijedećoj fazi spajat servisne kolosjeke za putničke vagone
Da Vas ne zavara što je ovo možda bilo brzo, teži dio tek slijedi ... postavljanje mreže i naštimavanje svih djelova mreže ("puževi", rastavljači, utezi ... signali ...), odabir zgrada, odabir stabala ... najlakše će biti staviti ground texturu
Gost- Gost
Još jedno pojašnjenje (za neupućene), na prvom screenu ...
https://2img.net/h/i779.photobucket.com/albums/yy71/tomo-ri/simulatori_2/Screen_143_zps9856652b.jpg
... vidi se da je mapa sastavljena od 76 baseboarda (a svaki baseboard je (šxd) 760 metara što znači da će ukupna duljina pruge bit oko 57-58-60 kilometara. Možda malo možda puno, ovisi kako se gleda. Ako se vozi prosječnom brzinom od cca 80km/h to se može proć za sat-sat i pol bez stajanja ali ako se krene manevrirat ili skakat sa vlaka na vlak sve se može jaaako jaaako odužit (pozdano znam da neki sa foruma voze {još uvijek} i preko 40 sati jedan sešn).
https://2img.net/h/i779.photobucket.com/albums/yy71/tomo-ri/simulatori_2/Screen_143_zps9856652b.jpg
... vidi se da je mapa sastavljena od 76 baseboarda (a svaki baseboard je (šxd) 760 metara što znači da će ukupna duljina pruge bit oko 57-58-60 kilometara. Možda malo možda puno, ovisi kako se gleda. Ako se vozi prosječnom brzinom od cca 80km/h to se može proć za sat-sat i pol bez stajanja ali ako se krene manevrirat ili skakat sa vlaka na vlak sve se može jaaako jaaako odužit (pozdano znam da neki sa foruma voze {još uvijek} i preko 40 sati jedan sešn).
Gost- Gost
Pomaci su mali ali izrazito vidljivi ...
Stavio sam izlazne signale prema ona dva kolodvora odakle sam krenuo
s obzirom na veličinu kolodvora takva treba bit i kolodvorska zgrada
ali ono što je (skoro) gotovo nalazi se sa druge strane, nasuprot kolodvorske zgrade (padinu brda iza kasnije ću "popeglat" da nije tako izrazito odrezan)
da, servisni dio kolodvora za putničke vagone skoro je pa gotov
barbići
supply na ulazu
karić (i prikoljic) za održavanje
view's
Do večernjeg update-a ...
Stavio sam izlazne signale prema ona dva kolodvora odakle sam krenuo
s obzirom na veličinu kolodvora takva treba bit i kolodvorska zgrada
ali ono što je (skoro) gotovo nalazi se sa druge strane, nasuprot kolodvorske zgrade (padinu brda iza kasnije ću "popeglat" da nije tako izrazito odrezan)
da, servisni dio kolodvora za putničke vagone skoro je pa gotov
barbići
supply na ulazu
karić (i prikoljic) za održavanje
view's
Do večernjeg update-a ...
Gost- Gost
Koliko bi to bilo kilometri?inflameswetrust je napisao/la:... Požega - Pleternica bilo bi i više nego dobro.
Gost- Gost
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Vlakovi :: Ostalo :: Simulatori
Stranica 1 / 4.