Nova zimska mapa
5 posters
Vlakovi :: Ostalo :: Simulatori
Stranica 2 / 4.
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Nova zimska mapa
Ovo što sam sinoć primjetil ...
... na screenu se vidi da sam stavio usred križnog prelaženja iz kolosjek u kolosjek cestovni prijelaz koji AI ne prepoznaje (u biti ga "nevidi") kad su skretnice otvorene "u skretanje" ali dok su otvorene "u pravac" onda se rampe spuste (kako se i na screenu vidi, "defaultno" su skretnice postavljene "u pravac" i sinoć kad sam pokrenuo vlak malo sam kasnio sa prebacivanjem skretnicá tako da je vlak već bio jako blizu skretnica i rampe su bile spuštene i kad sam ih prebacil "u skretanje" rampe su se digle).
Zašto sve ovo pišem? Ovo nije poželjno raditi jer se zbunjuje umjetna inteligencije u enginu simulatora i ovo može poremetiti ispravan rad svega čime AI upravlja (signalima, odabranom brzinom kad vlak sam vozi, rulesima ... ovo je ono čega se trenutno mogu sjetiti) i ovaj dio ću morat prepraviti, morat ću maknut prijelaz iz tog "križanja"
... nije mi dalo mira pa sam išal da provjerim o čemu se dela da se rampe ne spuštaju (a trebale su!). Uzrok nespuštanja rampi leži u ovome ...
... na screenu se vidi da sam stavio usred križnog prelaženja iz kolosjek u kolosjek cestovni prijelaz koji AI ne prepoznaje (u biti ga "nevidi") kad su skretnice otvorene "u skretanje" ali dok su otvorene "u pravac" onda se rampe spuste (kako se i na screenu vidi, "defaultno" su skretnice postavljene "u pravac" i sinoć kad sam pokrenuo vlak malo sam kasnio sa prebacivanjem skretnicá tako da je vlak već bio jako blizu skretnica i rampe su bile spuštene i kad sam ih prebacil "u skretanje" rampe su se digle).
Zašto sve ovo pišem? Ovo nije poželjno raditi jer se zbunjuje umjetna inteligencije u enginu simulatora i ovo može poremetiti ispravan rad svega čime AI upravlja (signalima, odabranom brzinom kad vlak sam vozi, rulesima ... ovo je ono čega se trenutno mogu sjetiti) i ovaj dio ću morat prepraviti, morat ću maknut prijelaz iz tog "križanja"
Gost- Gost
Ja bi ostavio takvo kakvo je! Sa time da vlak (kada ide u skretanje) mora stat ispred prijelaza i trubit.dida je napisao/la:...i ovaj dio ću morat prepraviti, morat ću maknut prijelaz iz tog "križanja"
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Znam da je to fora ali ne! Kako sam napisal, zbunjuje se AI i realna šansa je da će sve podivljat, treba se taj dio izmjeniti.KAPO je napisao/la:Ja bi ostavio takvo kakvo je! Sa time da vlak (kada ide u skretanje) mora stat ispred prijelaza i trubit.
To sa trubljenjem se može riješiti na drugi način (napravi se drugi prijelaz sa okljaštrenim rampama i stavi trigger za trubljenje).
Gost- Gost
Ča to postoji?dida je napisao/la:...i trigger za trubljenje....
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Ne'š ti inteligencije koja je zbunjiva!
- Broj postova : 11497
Registration date : 17.03.2008
Da da, whistler "neč" ... išći na DLS-uKAPO je napisao/la:Ča to postoji?dida je napisao/la:...i trigger za trubljenje....
A jbtga, to je tako, nisam ja to zmislil. Meni je na to (AI, da nebi bilo zabune) Barney skrenul pažnju u mojim počecima sa Trainzom i ja to nastojim prenijeti dalje svaki put kad nešto otkrijem (tome i služe beta testeri, jel {mada se ovdje radi o TRS2004 koji je odavna prošal testiranje}) da se i drugima ne ponove ti bugovi. S obzirom da ja imam instaliran TRS2004 sa zadnjim SP-om (SP4) u kom se javlja taj bug vjerovatno da u novijim verzijama to nebi trebalo radit ovakve greške (nisam ubacil ovu mapu u TS09 ali hoću da vidim i provjerim).Pfaff je napisao/la:Ne'š ti inteligencije koja je zbunjiva!
Gost- Gost
Dida zasto ne prijedes na TRS 2009? Ima li velike razlike izmedju njega i 2004?
Josip- Broj postova : 453
Registration date : 16.12.2012
Imam ja i devetku instaliranu ali mi se ne sviđa sučelje i samo to je razlog što pilam po četvorki i šestici
Vidjet ćemo kako će sve to fercerat s obzirom da ostaju vozila i objekti iz prijašnjih verzija.
Ne prevelike, u biti je samo povećano/poboljšano građenje mape/a (jedno polje na baseboardu {10x10 metara} može se podjelit i na manje, na 5x5 metara što daje malo uglađenije poligone, vozni park i objekti su uglavnom ko i u nižim verzijama {čak i do Trainz 1.1!!!}). Poboljšanje bi trebalo bit od novog T:ane-a jer se prešlo na novi engine.Josip je napisao/la:Dida zasto ne prijedes na TRS 2009? Ima li velike razlike izmedju njega i 2004?
Vidjet ćemo kako će sve to fercerat s obzirom da ostaju vozila i objekti iz prijašnjih verzija.
Zadnja promjena: dida; čet 11 pro 2014 - 23:18; ukupno mijenjano 3 put/a.
Gost- Gost
Traniz mi se osobno jedino sviđa zbog ogromnog izbora free addonova. TS ekipa to sve naplaćuje pa se čovjeku onda to ni ne isplati igrati (osim ako ne zna neke cake )
Josip- Broj postova : 453
Registration date : 16.12.2012
Između ostalog ... zato ja ni ne frčem po TS-u ...Josip je napisao/la:Traniz mi se osobno jedino sviđa zbog ogromnog izbora free addonova. TS ekipa to sve naplaćuje pa se čovjeku onda to ni ne isplati igrati (osim ako ne zna neke cake )
Malo dodah scena na mapi ... most u gradnji preko pruge (sve će i ostat samo na tome, na gradnji)
Gost- Gost
Oće i Rolba?
Uuuu, još bolje! Onaka švajcarska?dida je napisao/la:Ona klasična? Onakva kak'u ima HŽ?
Al' imam jednu na paru
Slična, švecka ... ima i pantić (al' neznam čemu bi služil, možda pokretanju kola ko strže sneg)
i puše tatrane
i puše tatrane
Gost- Gost
Ništa na truju. Parnjača - tri seta cilindara (dva voze stroj, a treći vrtilator):dida je napisao/la:Slična, švecka ... ima i pantić (al' neznam čemu bi služil, možda pokretanju kola ko strže sneg)
Na karbun ima ...
... al' je od D&RGW a to onda povlači adekvatnu potragu za 1435mm postoljima
Doduše ta švecka grtal'ca ... neč ne fercera kako bog zapoveda pa joj se ne vidi pantić (to ni ni tulko bitno) ma joj ni rotor ne vrti (e to već je bitno) va TRS2004 (a interesantno sve lepo dela va TRS2006)
Večeras san sve nanovo skinul pa ću provat sve nanovo pokrenut. Morda mi ča i uspé
... al' je od D&RGW a to onda povlači adekvatnu potragu za 1435mm postoljima
Doduše ta švecka grtal'ca ... neč ne fercera kako bog zapoveda pa joj se ne vidi pantić (to ni ni tulko bitno) ma joj ni rotor ne vrti (e to već je bitno) va TRS2004 (a interesantno sve lepo dela va TRS2006)
Večeras san sve nanovo skinul pa ću provat sve nanovo pokrenut. Morda mi ča i uspé
Gost- Gost
Ufatila me neka bezidejnost (a i Božić je bil) u kreiranju objekata na kolodvoru pa sam odlučil malo se odmaknut pa sam jučer još malo produžil trasu.
Idem dalje
do ovdje je bilo napravljeno
odavde pa "dole" gdje se vidi vlak je novo napravljeno
pruga ide po boku doline na nasipu
u nastavku ide u zavoju preko vijadukta na most preko doline
u podnožju će biti mjestašce u dolini
view unatrag
pogled na most i dolinu iz drugog smjera
Mala opaska: pruga je na zero groundu a dolina je spuštena za 30 metara i kad se posade kuće i vegetacija to će sasvim drugačije izgledati.
Idem dalje
do ovdje je bilo napravljeno
odavde pa "dole" gdje se vidi vlak je novo napravljeno
pruga ide po boku doline na nasipu
u nastavku ide u zavoju preko vijadukta na most preko doline
u podnožju će biti mjestašce u dolini
view unatrag
pogled na most i dolinu iz drugog smjera
Mala opaska: pruga je na zero groundu a dolina je spuštena za 30 metara i kad se posade kuće i vegetacija to će sasvim drugačije izgledati.
Gost- Gost
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Vlakovi :: Ostalo :: Simulatori
Stranica 2 / 4.