Crvenom strijelom u Milano
+6
portos
Pfaff
Thommo
Damir
ZlayoZg
Narcis
10 posters
Stranica 1 / 4.
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Crvenom strijelom u Milano
Pošto sam Ja, alfa i omega ovog izleta, od organizacije, rezervacije i kupovine karata, smještaja u Milanu i vođenju izleta, dopalo je mene da napišem putopis, odnosno da započnem, ekipa će se nadovezati na mene i vjerojatno puno detaljnije.
Kako i sam naslov kaže, minulog vikenda ekipa Štacionovaca i prijatelja se zaputila vlakom u Milano sa Crvenom strijelom ilitiga Frecciarossa, na liniji Trieste c.le-Milano c.le. Sastav ekipe Ja (Narcis), Damir, Thommo, LLeon, Jean, Portos, kiki273 sa svojom family, nas ukupno 10.
Ideja je započela još prije dva mjeseca, uglavmom vrlo brzo smo se složili i dogovorili, naime poanta je u tome ukoliko se karta za vlak, rezervira odnosno kupi puno ranije, dobije se i relativno povoljna cijena, nas je koštalo 52,90 eura povratna karta u vagonu Standard (2.razred).
Dogovor je bio da se svi skupa nađemo na kolodvoru Trieste c.le nekih pola sata prije polaska, a aute parkiramo u parking garaži Silos, 16 eura po danu, kvragu skupo, ali što se može, bolje i tako, nego parkirati u nekoj ulici bogzna gdje, vratit se natrag s puta i nema auta.
No dobro, skupili smo se svi a vrijeme i na kolodvor, na peronu 1 već nas čeka naša strijela
Na susjednom peronu druga crvena sestra, koja će isto put Milana, ali sat vremena kasnije.
Mrak je, nije baš pogodno vrijeme za slikanje, na krajnjem kolosijeku vidim neki muving, a ono InterCity se sprema put Roma Termini
Ukrcali smo se u svoj rezervirani vagon broj 11, skroz na početku kompozicije, ali u Venezia Mestre se mijenja smjer vožnje pa ćemo biti na kraju, ali nema veze. Krenuli mi na svoj put, slijedi uobičajena najava, dobro doši u vlak 9707Frecciarossa, vlak će stajati u Monfalcone, Cervignano-Aquilea-Grado, Venezia Mestre, Verona Porta Nuova, u Milano c.le stiže u 09:50, također molimo putnike da smanje ton mobitela i ne pričaju glasno, tako da ne smetaju drugim putnicima.
Venezia Mestre, mijenjami smjer vožnje i tu je zadržavanje nekih 10-ak minuta, što sam iskoristio za čik pauzu, a nisam slikao ništa, ma da je kolodvor bio relativno prazan, tek u Veroni hvatam OBB-ov EuroCity Verona-Munchen
Do Milana više ne stajemo, tako da putem šta se uspije-uspije slikati, nije bogzna što il naleti stup KM ili barijera...
Svako malo smo mjerili brzinu, pošto nismo imali pogled na Info display
Tko je brži?
....nastavk slijedi
Kako i sam naslov kaže, minulog vikenda ekipa Štacionovaca i prijatelja se zaputila vlakom u Milano sa Crvenom strijelom ilitiga Frecciarossa, na liniji Trieste c.le-Milano c.le. Sastav ekipe Ja (Narcis), Damir, Thommo, LLeon, Jean, Portos, kiki273 sa svojom family, nas ukupno 10.
Ideja je započela još prije dva mjeseca, uglavmom vrlo brzo smo se složili i dogovorili, naime poanta je u tome ukoliko se karta za vlak, rezervira odnosno kupi puno ranije, dobije se i relativno povoljna cijena, nas je koštalo 52,90 eura povratna karta u vagonu Standard (2.razred).
Dogovor je bio da se svi skupa nađemo na kolodvoru Trieste c.le nekih pola sata prije polaska, a aute parkiramo u parking garaži Silos, 16 eura po danu, kvragu skupo, ali što se može, bolje i tako, nego parkirati u nekoj ulici bogzna gdje, vratit se natrag s puta i nema auta.
No dobro, skupili smo se svi a vrijeme i na kolodvor, na peronu 1 već nas čeka naša strijela
Na susjednom peronu druga crvena sestra, koja će isto put Milana, ali sat vremena kasnije.
Mrak je, nije baš pogodno vrijeme za slikanje, na krajnjem kolosijeku vidim neki muving, a ono InterCity se sprema put Roma Termini
Ukrcali smo se u svoj rezervirani vagon broj 11, skroz na početku kompozicije, ali u Venezia Mestre se mijenja smjer vožnje pa ćemo biti na kraju, ali nema veze. Krenuli mi na svoj put, slijedi uobičajena najava, dobro doši u vlak 9707Frecciarossa, vlak će stajati u Monfalcone, Cervignano-Aquilea-Grado, Venezia Mestre, Verona Porta Nuova, u Milano c.le stiže u 09:50, također molimo putnike da smanje ton mobitela i ne pričaju glasno, tako da ne smetaju drugim putnicima.
Venezia Mestre, mijenjami smjer vožnje i tu je zadržavanje nekih 10-ak minuta, što sam iskoristio za čik pauzu, a nisam slikao ništa, ma da je kolodvor bio relativno prazan, tek u Veroni hvatam OBB-ov EuroCity Verona-Munchen
Do Milana više ne stajemo, tako da putem šta se uspije-uspije slikati, nije bogzna što il naleti stup KM ili barijera...
Svako malo smo mjerili brzinu, pošto nismo imali pogled na Info display
Tko je brži?
....nastavk slijedi
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Re: Crvenom strijelom u Milano
Ranom zorom ustajanje, vožnja vlakom je napravila svoje, već otvaramo svoje kutije, odmotavamo sendviče...
Na dionici Brescia-Milano c.le se vozimo i novom prugom za velike brzine, tu smo dostigli maksimalno 294 km/h ali samo za kratko, možda dvije minute, ne više i počinje usporavanje, nemam slika, ali imaju kolege.
Uz brbljanje, čavrljanje, fotkanje, mi smo već pomalo u predgrađu Milana, pomalo se spajamo sa starom prugom Milano-Brescia
Predgrađe Milana
Šuma kolosijeka i signala
Projurili smo kroz Milano Lambrate
I ulazimo u Milano c.le
Intercity izlazi van u pravcu negdje...
Jedna Frecciarossa ulazi
Dok druga izlazi itd...
A ima i parkiranih u očekivanju svojih dnevnih vožnji.
....nastavak slijedi
Na dionici Brescia-Milano c.le se vozimo i novom prugom za velike brzine, tu smo dostigli maksimalno 294 km/h ali samo za kratko, možda dvije minute, ne više i počinje usporavanje, nemam slika, ali imaju kolege.
Uz brbljanje, čavrljanje, fotkanje, mi smo već pomalo u predgrađu Milana, pomalo se spajamo sa starom prugom Milano-Brescia
Predgrađe Milana
Šuma kolosijeka i signala
Projurili smo kroz Milano Lambrate
I ulazimo u Milano c.le
Intercity izlazi van u pravcu negdje...
Jedna Frecciarossa ulazi
Dok druga izlazi itd...
A ima i parkiranih u očekivanju svojih dnevnih vožnji.
....nastavak slijedi
ETR 600 (Papero) u odlasku prema Švicarskoj
A ovo je naša strijela, koja će se kratko zadržati u Milano c.le i nastavlja put za Torino
Ja ovdje više nisam fotkao, nego bio u potrazi za kupovinom dnevne karte za gradski prijevoz i jedan plan grada po mogućnosti sa ucrtanim gradskim linijama, i našao sam ga.
Spustili smo se u dolje u metro, vožnja linijom 1 (crvena) i put Duomo, Milanske katedrale, četiri stanice od glavnog kolodvora.
Piazza Duomo
Galleria Vittorio Emanuele, poznata shopping meka visoke mode
Tu smo ugledali i prvi put Milanske tramvaje
Linija 16 Monte Velino-Piazzale Cuoco-Viale Umbria-Crocetta M3, corso di Porta Romana, via Mazzini M1 (Duomo)-via Meravigli-corso Vercelli-De Angeli M1-piazzale Brescia-p.le Segesta M5-Piazza Axum (Stadio Meazza), kasnije smo se i njome vozili dobar dio trase
Ovo je već malo novijeg datuma
Krenuli smo pješice kroz Galleriu Vittorio Emanuele
Usput vidjeli i oldtimere
Linija 1 čini mi se najduža tramvajska linija
Na kraju smo skužili da je tih oldtimera u prometu jako puno. Dolazimo na trg Largo Cairoli, gdje susrećemo i turistički double-decker
Ispred nas je tvrđava Castello Sforzesco sa muzejom umjetnosti
Više informacija na https://it.wikipedia.org/wiki/Castello_Sforzesco
....nastavak slijedi
A ovo je naša strijela, koja će se kratko zadržati u Milano c.le i nastavlja put za Torino
Ja ovdje više nisam fotkao, nego bio u potrazi za kupovinom dnevne karte za gradski prijevoz i jedan plan grada po mogućnosti sa ucrtanim gradskim linijama, i našao sam ga.
Spustili smo se u dolje u metro, vožnja linijom 1 (crvena) i put Duomo, Milanske katedrale, četiri stanice od glavnog kolodvora.
Piazza Duomo
Galleria Vittorio Emanuele, poznata shopping meka visoke mode
Tu smo ugledali i prvi put Milanske tramvaje
Linija 16 Monte Velino-Piazzale Cuoco-Viale Umbria-Crocetta M3, corso di Porta Romana, via Mazzini M1 (Duomo)-via Meravigli-corso Vercelli-De Angeli M1-piazzale Brescia-p.le Segesta M5-Piazza Axum (Stadio Meazza), kasnije smo se i njome vozili dobar dio trase
Ovo je već malo novijeg datuma
Krenuli smo pješice kroz Galleriu Vittorio Emanuele
Usput vidjeli i oldtimere
Linija 1 čini mi se najduža tramvajska linija
Na kraju smo skužili da je tih oldtimera u prometu jako puno. Dolazimo na trg Largo Cairoli, gdje susrećemo i turistički double-decker
Ispred nas je tvrđava Castello Sforzesco sa muzejom umjetnosti
Više informacija na https://it.wikipedia.org/wiki/Castello_Sforzesco
....nastavak slijedi
Tvrđava je zbilja impozantna
Sa druge strane
Iza tvrđave se prostire predivan park Sempione
Na drugom kraju se nazire Arco della Pace - piazza Sempione
A mi ćemo kroz park prema ovome čudu
Putem je dosta lokvi i patkica koje se kupaju, njima nije zima
Evo nas točno ispod
Torre Branca, čekamo lift za uspinjanje, ulaz 5 eura po osobi
Kaže nam gvardiano da smo na visini od 98 metara, čini se više, ispod nas park Sempione
Vrtimo se ukrug i fotkamo, šteta zbog smoga, inače pogled bi bio wooow, onaj neboder koji se ističe s antenom je Torre UniCredito (većinski vlasnik naže Zagrebačke banke)
Arena Civica Brera
Tvrđava koju smo maloprije prošli, sad ju gledamo odozgo
....nastavak slijedi
Sa druge strane
Iza tvrđave se prostire predivan park Sempione
Na drugom kraju se nazire Arco della Pace - piazza Sempione
A mi ćemo kroz park prema ovome čudu
Putem je dosta lokvi i patkica koje se kupaju, njima nije zima
Evo nas točno ispod
Torre Branca, čekamo lift za uspinjanje, ulaz 5 eura po osobi
Kaže nam gvardiano da smo na visini od 98 metara, čini se više, ispod nas park Sempione
Vrtimo se ukrug i fotkamo, šteta zbog smoga, inače pogled bi bio wooow, onaj neboder koji se ističe s antenom je Torre UniCredito (većinski vlasnik naže Zagrebačke banke)
Arena Civica Brera
Tvrđava koju smo maloprije prošli, sad ju gledamo odozgo
....nastavak slijedi
Još smo na tornju Branca, naime razgledavanje traje samo 5 min, pa moramo požuriti. Više o samom tornju
https://it.wikipedia.org/wiki/Torre_Branca
Imamo fantastičan pogled na kolodvor Milano Cadorna (većinom voze S prigradski vlakovi Trenord)
Dalje u daljini vidimo Torre Velasca
https://it.wikipedia.org/wiki/Torre_Velasca
Torre Allianz
Torre RAI (Radio Televisone Italiana)
Arco della Pace - Piazza Sempione
Još malo pogleda na park
I vrijeme isteklo, tempo scaduto, dobbiamo scendere
Stazione di Milano Cadorna
Dolazi S linija Lenord ili Trenord je jedno te isto da vas ne bi zbunjivalo kasnije.
Na istom kolodvoru se spuštamo u metro i idemo prema stadionu Meazza
...nastavak slijedi
https://it.wikipedia.org/wiki/Torre_Branca
Imamo fantastičan pogled na kolodvor Milano Cadorna (većinom voze S prigradski vlakovi Trenord)
Dalje u daljini vidimo Torre Velasca
https://it.wikipedia.org/wiki/Torre_Velasca
Torre Allianz
Torre RAI (Radio Televisone Italiana)
Arco della Pace - Piazza Sempione
Još malo pogleda na park
I vrijeme isteklo, tempo scaduto, dobbiamo scendere
Stazione di Milano Cadorna
Dolazi S linija Lenord ili Trenord je jedno te isto da vas ne bi zbunjivalo kasnije.
Na istom kolodvoru se spuštamo u metro i idemo prema stadionu Meazza
...nastavak slijedi
Zanimljiv početak.
Budući da,Đeri,znaš talijanski(možda još netko?),samim time i sporazumijevanje sa Talijanima nije bio neki problem i odmah lakše svima..
Budući da,Đeri,znaš talijanski(možda još netko?),samim time i sporazumijevanje sa Talijanima nije bio neki problem i odmah lakše svima..
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Sad smo u metro M2 (zelena linija) smjer Rho Fiera vidi se na displayu
Malo fotkat okolo u kompoziciji, Damirić mi ima neki zabrinuti pogled
Vozimo se do stanice Garibaldi FS i tamo presjedamo na liniju M5 potpuno automatiziranu bez vozača, stanica je sva u staklu i fotkat je malo teško
Ali je zato cab ride malo bolji, snimljen u povratku od stanice Zara do Istria
A mi se vozimo 5-com skroz do kraja do Stadio Meazza San Siro.
Tu smo se malo zadržali, a natrag idemo jednim dijelom tramvajem 16
Na piazzale Istria velika potreba za kofeinom, a i glad se javila, jedan hamburgerčić je pao
Slijedeća meta nam je model shop u via Taormina. Imaju zgodnu maketicu
Nema čega nema, a ovakav jedan motornjak sam si i Ja kupio, za u vitrinu
Vrijeme je da krenemo i put hotela, ovaj put opet idemo tramvajem jednim dijelom, muzejac iznutra
Ne znam da li uspijete vidjeti lika sa lijeve strane, točno ispod aparata za validiranje karata
Kad ono neki crnac, došao mi protestirati da prije nego ga fotkam da pitam za dozvolu.....wtf???? Brate fotkam tramvaj a ne tebe, ahhh..
Pao je i mrak, vrijeme da krenemo do hotela, Hotel Centrale sa jednom zvjezdicom via Gianfranco Zuretti 46, relativno blizu Stazione c.le, solidan hotelčić 30 eura po osobi noćenje sa doručkom, dobra cijena ipak je to Milano i relativno blizu centra. Chekirali se,smjestili u sobe, malo protegnuli na krevetu, otuširali se i dogovor je da idemo na pizzu, a gdje . Pitam lika na recepciji, Indijac jedva priča talijanski, spominje mi neku pizzeriu na početku ulice, prošli smo kraj nje i vidimo da je prazna, ništa nastavi dalje. Taman kod glavnog kolodvora, via Tonale, Restoran-Pizzeria Lo Chalet, većina osoblja su kinezi, ali pizza im je odlična, a i cijene prihvatljive, coperta (couvert) obvezan 1,50 euro po osobi, ali su nas počastili sa sorbetom od limoncella, odličan je bio.
Pizza prosciutto cotto e funghi
Poslije večere smo još malo baunjali ispred kolodvora
Capo linea tram 9
Povratak u hotel i noćenje, dug i naporan dan je iza nas, a sutra nas očekuje isto tako.
....nastavak sutra, komentari i kritike dobrodošli.
Malo fotkat okolo u kompoziciji, Damirić mi ima neki zabrinuti pogled
Vozimo se do stanice Garibaldi FS i tamo presjedamo na liniju M5 potpuno automatiziranu bez vozača, stanica je sva u staklu i fotkat je malo teško
Ali je zato cab ride malo bolji, snimljen u povratku od stanice Zara do Istria
A mi se vozimo 5-com skroz do kraja do Stadio Meazza San Siro.
Tu smo se malo zadržali, a natrag idemo jednim dijelom tramvajem 16
Na piazzale Istria velika potreba za kofeinom, a i glad se javila, jedan hamburgerčić je pao
Slijedeća meta nam je model shop u via Taormina. Imaju zgodnu maketicu
Nema čega nema, a ovakav jedan motornjak sam si i Ja kupio, za u vitrinu
Vrijeme je da krenemo i put hotela, ovaj put opet idemo tramvajem jednim dijelom, muzejac iznutra
Ne znam da li uspijete vidjeti lika sa lijeve strane, točno ispod aparata za validiranje karata
Kad ono neki crnac, došao mi protestirati da prije nego ga fotkam da pitam za dozvolu.....wtf???? Brate fotkam tramvaj a ne tebe, ahhh..
Pao je i mrak, vrijeme da krenemo do hotela, Hotel Centrale sa jednom zvjezdicom via Gianfranco Zuretti 46, relativno blizu Stazione c.le, solidan hotelčić 30 eura po osobi noćenje sa doručkom, dobra cijena ipak je to Milano i relativno blizu centra. Chekirali se,smjestili u sobe, malo protegnuli na krevetu, otuširali se i dogovor je da idemo na pizzu, a gdje . Pitam lika na recepciji, Indijac jedva priča talijanski, spominje mi neku pizzeriu na početku ulice, prošli smo kraj nje i vidimo da je prazna, ništa nastavi dalje. Taman kod glavnog kolodvora, via Tonale, Restoran-Pizzeria Lo Chalet, većina osoblja su kinezi, ali pizza im je odlična, a i cijene prihvatljive, coperta (couvert) obvezan 1,50 euro po osobi, ali su nas počastili sa sorbetom od limoncella, odličan je bio.
Pizza prosciutto cotto e funghi
Poslije večere smo još malo baunjali ispred kolodvora
Capo linea tram 9
Povratak u hotel i noćenje, dug i naporan dan je iza nas, a sutra nas očekuje isto tako.
....nastavak sutra, komentari i kritike dobrodošli.
ZlayoZg je napisao/la:Zanimljiv početak.
Ma znaju i ostali, neko više, netko manje...a iskreno u ova dva dana,najmanje sam komunicirao s talijanima, ili crnci, ili kinezim indijci, turci, nema nacije koje nema u Milanu.
I da, talijanski mi je gotovo kao hrvatski, nema problema sa komunikacijom, i talijanski sistem željeznice dosta poznajem.
Narcis je napisao/la:
Linija 16 Monte Velino-Piazzale Cuoco-Viale Umbria-Crocetta M3, corso di Porta Romana, via Mazzini M1 (Duomo)-via Meravigli-corso Vercelli-De Angeli M1-piazzale Brescia-p.le Segesta M5-Piazza Axum (Stadio Meazza)
Kakav štreber...
Narcis je napisao/la:
Damirić mi ima neki zabrinuti pogled
Jedan pregoreni u nedozvoljenoj blizini,zato je takav pogled!
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Ma nisam štreber, samo sam prepisao sa plana grada , a oni pregoreni, na njih se jednostavno treba naviknuti, Milano ih je pun, kad izađeš van iz glavnog kolodvora kao da si došao u Kongo ne u Milano, bitno ih je ignorirati i ne buljiti u njih, to sam primjetio.
Ubacit ću se iza Đerija sa fotkama prvog dana...
Trieste
Ovakav je iznutra
Flota
Venezia Mestre
Verona
Gospođica je privlačila poglede naših neoženjenih (i inih) suputnika, ali kad smo se približili 300 km/h pala je u drugi plan!
Trieste
Ovakav je iznutra
Flota
Venezia Mestre
Verona
Gospođica je privlačila poglede naših neoženjenih (i inih) suputnika, ali kad smo se približili 300 km/h pala je u drugi plan!
Free aplikacija za Android, pokazuje dosta točno!
Milano Lambrate
FrecciaZmija od cca 300m ulazi u čeoni Milano Centrale. Lijevo su parkirane bijele strijele
Naš
Neki drugi
Milano Lambrate
FrecciaZmija od cca 300m ulazi u čeoni Milano Centrale. Lijevo su parkirane bijele strijele
Naš
Neki drugi
Malpensa Express za aerodrom
Ode naš u Torino. Kolosijeci i općenito kolodvor je jako loše održavan, hrpe materijala, smeća... Germani to znaju puno bolje.
Hrpa odlazećih vlakova
Kolodvor (iznutra) je fascinantan
Mreža metro M linija
Trg Duomo s katedralom
Tramvaji
Ode naš u Torino. Kolosijeci i općenito kolodvor je jako loše održavan, hrpe materijala, smeća... Germani to znaju puno bolje.
Hrpa odlazećih vlakova
Kolodvor (iznutra) je fascinantan
Mreža metro M linija
Trg Duomo s katedralom
Tramvaji
Galleria Vittorio Emanuele iznutra
Buick ispred milanske Scale
Puno ulica je popločano kamenom
Jean i golemi cedar
Torre Branca
Milano Nord Cadorna, regionalni kolodvor
Zanimljivi troosovinski FIAT, slika je izložena u metrou
Buick ispred milanske Scale
Puno ulica je popločano kamenom
Jean i golemi cedar
Torre Branca
Milano Nord Cadorna, regionalni kolodvor
Zanimljivi troosovinski FIAT, slika je izložena u metrou
Vozimo se u metrou na liniji M5, bez šoleta!
Stadio Meazza je impozantan. >> https://en.wikipedia.org/wiki/San_Siro
Poklon za sinka
Odlazimo u modeltreno negozzio "La Borsa del Treno" ( http://www.laborsadeltreno.com/ita/index.php ), s ulice samo ova ploča odaje da je tu nešto zanimljivo
No, shop je velik i vrlo dobro opskrbljen! Osoblje vrlo prijateljski nastrojeno, gospodin izvrsno govori engleski (i talijanski, jasno ) i zna hrpu stvari o talijanskim željeznicama i modelarstvu općenito
U mojoj torbi je završio ovaj dvosegmentni kontejnerski 6-osovinac
I na kraju, vrlo dobra pizza i odlična Moretti birra u "Le Chaletu"
Sjetili smo se i Pfaffa i njegovog fetiša na račune Ali hrana nije skupa, cijene su sasvim OK.
I to je više manje to za prvi dan.
Stadio Meazza je impozantan. >> https://en.wikipedia.org/wiki/San_Siro
Poklon za sinka
Odlazimo u modeltreno negozzio "La Borsa del Treno" ( http://www.laborsadeltreno.com/ita/index.php ), s ulice samo ova ploča odaje da je tu nešto zanimljivo
No, shop je velik i vrlo dobro opskrbljen! Osoblje vrlo prijateljski nastrojeno, gospodin izvrsno govori engleski (i talijanski, jasno ) i zna hrpu stvari o talijanskim željeznicama i modelarstvu općenito
U mojoj torbi je završio ovaj dvosegmentni kontejnerski 6-osovinac
I na kraju, vrlo dobra pizza i odlična Moretti birra u "Le Chaletu"
Sjetili smo se i Pfaffa i njegovog fetiša na račune Ali hrana nije skupa, cijene su sasvim OK.
I to je više manje to za prvi dan.
Hvala Thommo što si me nadopunio, ajde još ostali nek izlože prvi dan, pa da ja nastavim drugi dan Muzej Leonardo i kolodvor Milano Rogoredo
Samo da nadodam još kartu i link za Metro M5 liniju, fascinanatan sustav.
>> https://en.wikipedia.org/wiki/Milan_Metro_Line_5
>> https://en.wikipedia.org/wiki/Milan_Metro_Line_5
Narcis je napisao/la:Hvala Thommo što si me nadopunio, ajde još ostali nek izlože prvi dan, pa da ja nastavim drugi dan Muzej Leonardo i kolodvor Milano Rogoredo
Što se mene tiče možeš nastaviti jako ti dobro ide.
Svi imamo iste/slične fotke pa da ne ponavljamo...
Dečkiiiii! Prekrasno. Probudili ste mi nježne uspomene s prijeloma stoljeća. A tek milanski trajvani. Oni se tamo uopće ne zabrinjavaju oko toga što su neki već debelo oldtajmeri!
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Pfaff je napisao/la:Dečkiiiii! Prekrasno. Probudili ste mi nježne uspomene s prijeloma stoljeća. A tek milanski trajvani. Oni se tamo uopće ne zabrinjavaju oko toga što su neki već debelo oldtajmeri!
Portos je jednome fotkao pločicu sa podatcima,čini mi se da je rekao da je iz 1928 god.
Ti oldtimeri su prave "rakete" nikada mi se nije bilo ljepše voziti u tramvaju do tih Milanskih.
Sve od drva,vrata,prozori,klupice,mesingani fijoki za otvaranje prozora...fantazija.
Što je najbolje od svega, ti oldtimeri su i restaurirani, vozili smo se u jednoj jedinici, sve komplet obnovljeno od poda do krova, znači da ih ne misle otpisati još neko vrijeme.Damir je napisao/la:Pfaff je napisao/la:Dečkiiiii! Prekrasno. Probudili ste mi nježne uspomene s prijeloma stoljeća. A tek milanski trajvani. Oni se tamo uopće ne zabrinjavaju oko toga što su neki već debelo oldtajmeri!
Portos je jednome fotkao pločicu sa podatcima,čini mi se da je rekao da je iz 1928 god.
Ti oldtimeri su prave "rakete" nikada mi se nije bilo ljepše voziti u tramvaju do tih Milanskih.
Sve od drva,vrata,prozori,klupice,mesingani fijoki za otvaranje prozora...fantazija.
Ja ću dodati nešto fotki, ne koliko Narcis i Damir, nema smisla ponavljati se.
ETR 610 na kolodvoru
Dok smo čekali Narcisa da pronađe prodavaonicu karata za javni gradski prijevoz ja sam odšetao fotkati dva Sirieta
I jednog iz serije 1500÷2000
Sirieto s čela. Imaju ih nešto preko 100 komada isporučenih u 2 serije, razlika je samo u nekoliko desetaka centimetara dužine. Proizvedeni su u Ansaldo-Bredi
ETR 610 na kolodvoru
Dok smo čekali Narcisa da pronađe prodavaonicu karata za javni gradski prijevoz ja sam odšetao fotkati dva Sirieta
I jednog iz serije 1500÷2000
Sirieto s čela. Imaju ih nešto preko 100 komada isporučenih u 2 serije, razlika je samo u nekoliko desetaka centimetara dužine. Proizvedeni su u Ansaldo-Bredi
Registration date : 14.06.2008
Pokraj Duoma prolazi nekoliko tramvajskih linija, ispod su i dvije metro linije, ja bih ostao fotkati cijeli dan ali ipak sam s grupom i ne poznajem Milano pa samo nekoliko fotki na brzaka
Serija 4600/4700
Sirieto
Modernizirani tramvaj serije 4900. Primijetite njegovu nesimetričnost.
Još jedan 4600/4700
Nemodernizirani asimetrični 4900
I jedan 85-godišnjak
Sirieto zguza
Serija 4600/4700
Sirieto
Modernizirani tramvaj serije 4900. Primijetite njegovu nesimetričnost.
Još jedan 4600/4700
Nemodernizirani asimetrični 4900
I jedan 85-godišnjak
Sirieto zguza
Zašto bi? Pa stari modeli tramvaja su k'o parnjače: dok je frem čitav... A ne ove lakometalne gusjenice - kad ga lupi Fićo, ode sav u auzvinkl!Narcis je napisao/la:Što je najbolje od svega, ti oldtimeri su i restaurirani, vozili smo se u jednoj jedinici, sve komplet obnovljeno od poda do krova, znači da ih ne misle otpisati još neko vrijeme.
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Stranica 1 / 4.