Crvenom strijelom u Milano
+6
portos
Pfaff
Thommo
Damir
ZlayoZg
Narcis
10 posters
Stranica 3 / 4.
Stranica 3 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Crvenom strijelom u Milano
Onaj brod se zove Conte Biancamano iz 1925.
https://it.wikipedia.org/wiki/Conte_Biancamano_(transatlantico)
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Ma, da, znam. Ja sam aludirao na komandni most tankera Leuna II koji je 1968. pregrađivan u "Lencu" pa su mu otpilili cijelo nadgrađe i nasadili ga na kopno. Mislim da je ideja bila da to budu neke klupske prostorije za JK "Galeb". Možda kico zna detalje. Definitivno je raspiljen kad se "Lenac" počeo širiti prema Žurkovu!Narcis je napisao/la:Onaj brod se zove Conte Biancamano iz 1925.
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Izvrstan putopis, odlične fotografije, vrlo zanimljive lokacije .
Baš mi je interesantan onaj modelarski dućan kojeg ste posjetili. Pregledao sam i njihovu internetsku stranicu. Ako bude sve išlo po planu (ostvarenje modelarskih novosti u 2017.), kontaktirat ću ih i pitati kako je sa narudžbom modela u inostrane zemlje.
Nego, nitko od vas nije zoomirao Madonninu (Maduninu) na duomu?
Baš mi je interesantan onaj modelarski dućan kojeg ste posjetili. Pregledao sam i njihovu internetsku stranicu. Ako bude sve išlo po planu (ostvarenje modelarskih novosti u 2017.), kontaktirat ću ih i pitati kako je sa narudžbom modela u inostrane zemlje.
leteči vlak- Broj postova : 1042
Registration date : 21.01.2010
Narcis je napisao/la:
Ideja je započela još prije dva mjeseca, uglavmom vrlo brzo smo se složili i dogovorili, naime poanta je u tome ukoliko se karta za vlak, rezervira odnosno kupi puno ranije, dobije se i relativno povoljna cijena, nas je koštalo 52,90 eura povratna karta u vagonu Standard (2.razred).
Samo da dodam kako se cijene povratnih karata kupljenih danas za sutra dižu i do 120 € za standard vagon.
I poglede i uzdahe. Sve tamo negdje do 270 km/h.Thommo je napisao/la:Gospođica je privlačila poglede naših neoženjenih (i inih) suputnika, ali kad smo se približili 300 km/h pala je u drugi plan!
I meni je bila malo pouska, a sad zamislite... Jean nam je ispričao kako se tuširao...Narcis je napisao/la:
Tuš kabina, malo uska
Mislim da im je u ovom slučaju slaba korist od tih kanala. Naš Mrtvi kanal je Rio grande za milanske kanale. Ona podmornica je stigla rijekom Po do Cremone, a zatim nekih 90-tak km cestom do Milana.Pfaff je napisao/la:
BTW, Milano jest daleko od mora, ali nije plovno nedostupan. Sav je premrežen kanalima, a trg iza Duoma gdje je danas veliko trajvansko stajalište je nekoć bio bazen gdje su pristajale teglenice kojima su dovozili kamen za gradnju katedrale
Taj prošireni dio prema Žurkovu se i dan danas naziva- Leuna.Pfaff je napisao/la:Ma, da, znam. Ja sam aludirao na komandni most tankera Leuna II koji je 1968. pregrađivan u "Lencu" pa su mu otpilili cijelo nadgrađe i nasadili ga na kopno. Mislim da je ideja bila da to budu neke klupske prostorije za JK "Galeb". Možda kico zna detalje. Definitivno je raspiljen kad se "Lenac" počeo širiti prema Žurkovu!
Nisam.leteči vlak je napisao/la:Nego, nitko od vas nije zoomirao Madonninu (Maduninu) na duomu?
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Mi ovdje nemamo religiozne putopise. To moraš ići na onaj drugi 4rum, tamo imaš putopise gdje je u svakom postu bar jedna crkvaLLeon je napisao/la:Nisam.leteči vlak je napisao/la:Nego, nitko od vas nije zoomirao Madonninu (Maduninu) na duomu?
Pitao sam ih ja, kaže da nije do sad slao u Hrvatsku ali da imaju službu za slanje, vjerojatno DHL ili Overseas ili nešto tako. Ako ima nešto šta te zanima, možemo ih pitati pa dijeliti poštarinu, i ja bi imao još koji komadić za nabaviti...leteči vlak je napisao/la:Izvrstan putopis, odlične fotografije, vrlo zanimljive lokacije .
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Castello Sforzesco
Je jedan od glavnih simbola Milana. Izgrađena je u 15 st. na ruševinama stare utvrde pod nazivom
Centrum Vrata Jovis,a dao ju je izgraditi vojvoda Francesco Sforza.
Između šesnaestog i sedamnaestog stoljeća bio je glavni vojni kašteli u Europi, obnovljena u historicističkom stilu Luca beltrami između 1890. i 1905. sada je važna kulturna ustanova i turistička destinacija. To je jedan od najvećih dvoraca u Europi.
Je jedan od glavnih simbola Milana. Izgrađena je u 15 st. na ruševinama stare utvrde pod nazivom
Centrum Vrata Jovis,a dao ju je izgraditi vojvoda Francesco Sforza.
Između šesnaestog i sedamnaestog stoljeća bio je glavni vojni kašteli u Europi, obnovljena u historicističkom stilu Luca beltrami između 1890. i 1905. sada je važna kulturna ustanova i turistička destinacija. To je jedan od najvećih dvoraca u Europi.
Kako kiki ozbiljno izgleda... Di je nestao onaj nestašni dečko od prije pešest godina? Što brak učini od čovjeka. Tsk, tsk...
Madonnina iz Milana je mnogo više nego samo religiozna figura. Ona je jedan od glavnih simbola grada bez obzira na podrijetlo. Ima i posebnu ulogu u nogometu. Derbiji između Milana i Intera nazivaju se Derby della Madonnina, a svi znamo kakva bogata tradicija postoje između ova dva kluba na globalnom nivou. Da se razumjemo, i mene ne interesira previše religiozna tematika . Barem ne ona iz nedavne prošlosti.Pfaff je napisao/la:Mi ovdje nemamo religiozne putopise. To moraš ići na onaj drugi 4rum, tamo imaš putopise gdje je u svakom postu bar jedna crkvaLLeon je napisao/la:Nisam.leteči vlak je napisao/la:Nego, nitko od vas nije zoomirao Madonninu (Maduninu) na duomu?
Odlično . Ja već godinu dana čekam, da ACME ponovo plasira na tržište model FS ETR 250 "Arlecchino", nema veze u kojoj epohi (III ili IV). Koliko sam do sada pratio ponudu talijanskih i njemačkih dućana, Italijani obećavaju cca 50€ jevtiniju cijenu za taj model.Thommo je napisao/la:Pitao sam ih ja, kaže da nije do sad slao u Hrvatsku ali da imaju službu za slanje, vjerojatno DHL ili Overseas ili nešto tako. Ako ima nešto šta te zanima, možemo ih pitati pa dijeliti poštarinu, i ja bi imao još koji komadić za nabaviti...
leteči vlak- Broj postova : 1042
Registration date : 21.01.2010
portos- Moderator
- Broj postova : 589
Registration date : 14.06.2008
portos- Moderator
portos- Moderator
portos- Moderator
portos- Moderator
U muzeju smo se raštrkali. Kada sam završio s obilaskom sreo sam Narcisa i dogovorio da ću dalje solo, te da se nađemo na kolodvoru u 16:30h
Ispred muzeja nekada je vozio tramvaj, žice su uklonjene ali tračnice su ostale. Pratim tračnice do ovog zanimljivog zavoja.
Tako se to radilo nekada
Na obližnjem stajalištu "zelene" linije isplanirao sam kuda dalje. 2 stanice Metroom pa dalje tramvajem 9 koji vozi na kolodvor.
Plan grada u stajalištima Metroa je puno pregledniji nego papirnati plan grada. Ovdje je lako pratiti trase linija i planirati presjedanja.
Ispred muzeja nekada je vozio tramvaj, žice su uklonjene ali tračnice su ostale. Pratim tračnice do ovog zanimljivog zavoja.
Tako se to radilo nekada
Na obližnjem stajalištu "zelene" linije isplanirao sam kuda dalje. 2 stanice Metroom pa dalje tramvajem 9 koji vozi na kolodvor.
Plan grada u stajalištima Metroa je puno pregledniji nego papirnati plan grada. Ovdje je lako pratiti trase linija i planirati presjedanja.
Stranica 3 / 4. • 1, 2, 3, 4
Stranica 3 / 4.