Ljeto 2022.
+3
Pfaff
borna
besposlenpop
7 posters
Stranica 7 / 11. • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11
Re: Ljeto 2022.
Prošla noć u Baškoj i okolici je bila vruća:
Najniža temperatura: 28.2°C 4:54 Najviša temperatura: 29.5°C 1:05
Svakako je bilo vruće i stanovnicima Hreljina radi požara a i nekim zagrepčanima jer je noćas jedan veeliki požar izbio
kod Žitnjaka te navodno jutros još negdje jedan manji?
Inače su zadnjih dana u Zagrebu jutarnje temperature bile sasvim pristojne sa 17 do 20-ak C
Najniža temperatura: 28.2°C 4:54 Najviša temperatura: 29.5°C 1:05
Svakako je bilo vruće i stanovnicima Hreljina radi požara a i nekim zagrepčanima jer je noćas jedan veeliki požar izbio
kod Žitnjaka te navodno jutros još negdje jedan manji?
Inače su zadnjih dana u Zagrebu jutarnje temperature bile sasvim pristojne sa 17 do 20-ak C
borna- Moderator
- Broj postova : 9417
Registration date : 16.11.2010
Zakaj mi izgledaju ko da su na Jarunu ...?Pfaff je napisao/la:
Evo Ti Anseri. Friški, danas ulovljeni...
besposlenpop- Broj postova : 1462
Registration date : 18.06.2021
Zato jer svi Anseri u vodi jednako izgledaju!¨Na Jarunu ima patkica?besposlenpop je napisao/la:Zakaj mi izgledaju ko da su na Jarunu ...?Pfaff je napisao/la:
Evo Ti Anseri. Friki, danas ulovljeni...
- Broj postova : 11466
Registration date : 17.03.2008
Valjda ima?Pfaff je napisao/la:Zato jer svi Anseri u vodi jednako izgledaju!¨Na Jarunu ima patkica?besposlenpop je napisao/la:Zakaj mi izgledaju ko da su na Jarunu ...?Pfaff je napisao/la:
Evo Ti Anseri. Friški, danas ulovljeni...
Ako ima labudova, lopoča i lokvanja, zašto ne bi i kvakavih amfibija?
Pfaff likes this post
Jel' Ti sad lijepo?besposlenpop je napisao/la:Zahladilo, jedva poznam koja je vanjska a koja unutarnja.
Nadnaravno!Pfaff je napisao/la:Jel' Ti sad lijepo?besposlenpop je napisao/la:Zahladilo, jedva poznam koja je vanjska a koja unutarnja.
U Dubrovniku jučer izmjereno 38,6 stupnjeva Celzijusa. Kaźu znalci da je to najveća izmjerena temperatura ikad na toj lokaciji. Ruśimo sve rekorde, To treba izdržati. Srećom još odmaram, pa i ne izgleda tako strašno.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6161
Registration date : 14.05.2008
Vuffff! Gadno, to je trapatura via od operativne ljudske (osim ako ima koronu!)kriticar je napisao/la:U Dubrovniku jučer izmjereno 38,6 stupnjeva Celzijusa. Kau znalci da je to najveća izmjerena temperatura ikad na toj lokaciji. Ruimo sve rekorde, To treba izdrati. Srećom jo odmaram, pa i ne izgleda tako strano.
U mene je lijepo ofrikalo, nema padalina, ali sad nikako ne uspijevamo ohladiti kuću...
Čuvaj tu unutarnju temperaturu jer će ti ubrzo zatrebati!
Čini mi se da su se promjene vremena pomaknule unaprijed, do nedavno je Vela Gospa označila veću promjenu vremena
a sada se to dogodilo 8-9 dana ranije?
Čini mi se da su se promjene vremena pomaknule unaprijed, do nedavno je Vela Gospa označila veću promjenu vremena
a sada se to dogodilo 8-9 dana ranije?
borna- Moderator
Veli se: zapamtite ove nezapamćene temperature, da idućeg ljeta ne bi opet bile nezapamćene.borna je napisao/la:Čuvaj tu unutarnju temperaturu jer će ti ubrzo zatrebati! ...
borna likes this post
borna and besposlenpop like this post
U Zagrebu jutros bijaše skromnih 14 C no po danu ćemo se ugrijati do 29 C kažu....
Prema Yrnu za tjedan dana bi maksimalna temperatura dosegla (pre)visokih 42 C ?
Nadam se da je to samo greška računala....
Prilika je sada da kažem da sam na vrijeme otišao sa otoka, naime zadnjih dana je buknula zaraza u Baškoj i Jurandvoru.
Moji najbliži domaći u ulici su svi zaraženi (velika porodica) iako su pred 2 godine preboljeli covid, prošle godine se 3x cijepili
i sada opet.....srećom nikome nije izrazito loše.
Susjeda iz Zg je rođena bašćanka pa ima redovne izvještaje od rodbine, i njezini su imali isti put kao gore navedeni, starijima
je lošije a mlađima malo bolje. Možda malo prolongiram povratak na more koji je trebao biti slijedećeg utorka?
Prema Yrnu za tjedan dana bi maksimalna temperatura dosegla (pre)visokih 42 C ?
Nadam se da je to samo greška računala....
Prilika je sada da kažem da sam na vrijeme otišao sa otoka, naime zadnjih dana je buknula zaraza u Baškoj i Jurandvoru.
Moji najbliži domaći u ulici su svi zaraženi (velika porodica) iako su pred 2 godine preboljeli covid, prošle godine se 3x cijepili
i sada opet.....srećom nikome nije izrazito loše.
Susjeda iz Zg je rođena bašćanka pa ima redovne izvještaje od rodbine, i njezini su imali isti put kao gore navedeni, starijima
je lošije a mlađima malo bolje. Možda malo prolongiram povratak na more koji je trebao biti slijedećeg utorka?
borna- Moderator
Friško je jutro sa 17 C u lagano okupanom Zagrebu.
Ljudi nisu navikli na veće raspone temperatura odnosno veći rast ili pad zahtijeva dužu prilagodu?
Zimi bi rekli za 17 C da je toplo a sada u ljetu nakon 30 i više nam se to čini hladnim.
Dugoročna Yrno prognoza se malo opametila, za četvrtak najavljuju 39 C ali zato od petka dolazi novo zamokrenje
i osvježenje...Po svemu sudeći ja ću vjerojatno ipak natrag na more u srijedu ili četvrtak, malo me brinu svakodnevni
izvještaji o velikim gužvama na cestama i nesrećama.
Ljudi nisu navikli na veće raspone temperatura odnosno veći rast ili pad zahtijeva dužu prilagodu?
Zimi bi rekli za 17 C da je toplo a sada u ljetu nakon 30 i više nam se to čini hladnim.
Dugoročna Yrno prognoza se malo opametila, za četvrtak najavljuju 39 C ali zato od petka dolazi novo zamokrenje
i osvježenje...Po svemu sudeći ja ću vjerojatno ipak natrag na more u srijedu ili četvrtak, malo me brinu svakodnevni
izvještaji o velikim gužvama na cestama i nesrećama.
borna- Moderator
Ne idi nikamo dok se produeni-vikend-budalet'ne ne raziđu!borna je napisao/la:... malo me brinu svakodnevni izvjetaji o velikim guvama na cestama i nesrećama.
Ali to traje već mjesecima i nema nagovještaja da će se smiriti?
Nekada je sredina tjedna bila najmirnija sa malo prometa a sada nema pravila.
Pred nekoliko godina sam se vozio u koloni od Krka do mosta pa zastoj, pa onda opet kolona do autoputa, kolona od
Karlovca prema Zagrebu uz zastoje.....izgleda da ću morati krenuti rano ujutro, u svitanje kako bi se normalnije vozio?
Prisjeo mi je ovakav masovan turizam!
Pred nekoliko godina sam se vozio u koloni od Krka do mosta pa zastoj, pa onda opet kolona do autoputa, kolona od
Karlovca prema Zagrebu uz zastoje.....izgleda da ću morati krenuti rano ujutro, u svitanje kako bi se normalnije vozio?
borna- Moderator
Jedan od krivaca su uređaji za navigaciju. Nekoć su fureti vozili po glavnim prometnicama, a pomoćne stare ceste su koristili domaći i poneki znalac. A danas pan Jiri Nadrapal jo u Jihlavi upali Garmina, ukuca "Baka" s opcijom "bez naplate" i "najkraća ruta" i evo ga s golemom kamp kućicom na zavojima iznad Zlobinaborna je napisao/la:Ali to traje već mjesecima i nema nagovjetaja da će se smiriti?
Često se sjetim Franzija Blakovića i njegove "Lige za borbu protiv turizma"! Treba samo biti malo strpljiv - jo 15-ak dana pa nam slijedi novi lockdown i onda će biti mir
Nisu samo đipiesi.Pfaff je napisao/la:...
Jedan od krivaca su uređaji za navigaciju. Nekoć su furešti vozili po glavnim prometnicama, a pomoćne stare ceste su koristili domaći i poneki znalac. A danas pan Jirži Nadrapal još u Jihlavi upali Garmina, ukuca "Baška" s opcijom "bez naplate" i "najkraća ruta" i evo ga s golemom kamp kućicom na zavojima iznad Zlobina
Često se sjetim Franzija Blaškovića i njegove "Lige za borbu protiv turizma"! Treba samo biti malo strpljiv - još 15-ak dana pa nam slijedi novi lockdown i onda će biti mir
Novovjeki Česi, Lesi i Mesi em više ne voze Trabante, Wartburge, PeZejce, Peglice i Škode (čak ni najnovije, suvremene, ko da hoće dokazati susjedima da su uspjeli jer imaju za BeeMWe), ali ne mijenjaju vozne navike starije generacije niti na autocestama: drže se u skupinama (na štoplampama), krstare polako, usporavaju ispred svake veće zelene table i započinju one zastoje o kojima izvještavaju teve-reporteri.
Kad pretiču, pretiče cijela skupina, polako, sa +1 km/h ...
Nekda su i Huni tako, al izgleda da su bar oni naučili voziti po autocestama ... a i putuju individualno, kibaszott család.
Pfaff, gaspa and borna like this post
Uf, uf, noć i jutro sparoviti.
Malo smo zapustili dobre engleske običaje.
No, uglavnom sve isto, malo toplo noću, a vručo obdan.
Danas oblakovito, potoplo i škrapa kišica ...
No, uglavnom sve isto, malo toplo noću, a vručo obdan.
Danas oblakovito, potoplo i škrapa kišica ...
Pfaff likes this post
Stanje u Baškoj: Najniža temperatura: 23.8°C 6:46 Najviša temperatura: 29.8°C 10:14, rano jutros je palo malo žute kiše
0,2 l. dovoljno da šporka automobile. Na mahove jako puše, sve jače i jače...
Od juga Italije preko nas i dalje putuje duugačka oblačina sa dosta vlage
0,2 l. dovoljno da šporka automobile. Na mahove jako puše, sve jače i jače...
Od juga Italije preko nas i dalje putuje duugačka oblačina sa dosta vlage
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Nama su za danas obećavali joh i kataloh, a kad tamo nit - palo je par kapi iako je poprilično duvalo
Danas je prijepodne bilo lijepo, sunčano i toplo temperaturom koja je dosegla 29 C
Oko pola 2 su se počeli skupljati oblaci, u 10 do 2 je Ilija započeo svojim koncertom te na kraju izmuzao kišu oko 2 i 10....
Bila je pristojno jaka no trajala je samo 10-ak minuta, barem je i to malo ipak pomoglo zelenilu i nadam se da mi je
oprala lemozinu koja je bila sva prašnjava? (palo je svega 2,4 lit)
Vidi se da će oblaci uskoro otići te sunce podignuti sadašnju temperaturu od svježih 24 C
Oko pola 2 su se počeli skupljati oblaci, u 10 do 2 je Ilija započeo svojim koncertom te na kraju izmuzao kišu oko 2 i 10....
Bila je pristojno jaka no trajala je samo 10-ak minuta, barem je i to malo ipak pomoglo zelenilu i nadam se da mi je
oprala lemozinu koja je bila sva prašnjava? (palo je svega 2,4 lit)
Vidi se da će oblaci uskoro otići te sunce podignuti sadašnju temperaturu od svježih 24 C
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Stranica 7 / 11. • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11