Ljeto 2023.
+2
borna
Pfaff
6 posters
Stranica 7 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Ljeto 2023.
borna je napisao/la:...
Ulica je za čas postala potok
Ovdje kiša rijetko pada a kad pada onda je to potop
Zakaj opće trošiš film na to, kad su ti svi snimci isti?
besposlenpop- Broj postova : 1459
Registration date : 18.06.2021
Eh da se radi o filmu onda ne bi bilo snimanja, ovako samo malo potrošim strujića....
Ukupno je palo svega 10-ak litara kiše ali u kratkom vremenu, možda 15 minuta je intenzivno padalo?
Sve je trajalo oko pola sata i brzo se razvedrilo. Temperatura je u nekoliko minuta pala sa 27 na 17 C.
Sjećam se nekadašnjih muka sa filmovima, sa CB je bilo lako jer sam ih kupovao na metre (kilometre) pa me
nijesu puno koštali i sam sam ih razvijao. Papir za slike sam također kupovao u većim količinama i sam ih radio.
Sa kolor filmovima i dijapozitivima je bilo skupo, od samih filmova do razvijanja i izrade slika u foto laboratoriju.
(probao sam sam ali je bilo komplicirano i nije išlo).
Više puta mi se dogodilo da sam sa filmom u boji bio pri kraju a dolazile su zanimljive lokomotive (ili nešto drugo)
pa sam bio na mukama. To mi se preselilo i u snove pa me godinama mučio san da imam foto bez filma a pojavljuje
se neka veelika kompozicija puna lokomotiva svih vrsta...
Ukupno je palo svega 10-ak litara kiše ali u kratkom vremenu, možda 15 minuta je intenzivno padalo?
Sve je trajalo oko pola sata i brzo se razvedrilo. Temperatura je u nekoliko minuta pala sa 27 na 17 C.
Sjećam se nekadašnjih muka sa filmovima, sa CB je bilo lako jer sam ih kupovao na metre (kilometre) pa me
nijesu puno koštali i sam sam ih razvijao. Papir za slike sam također kupovao u većim količinama i sam ih radio.
Sa kolor filmovima i dijapozitivima je bilo skupo, od samih filmova do razvijanja i izrade slika u foto laboratoriju.
(probao sam sam ali je bilo komplicirano i nije išlo).
Više puta mi se dogodilo da sam sa filmom u boji bio pri kraju a dolazile su zanimljive lokomotive (ili nešto drugo)
pa sam bio na mukama. To mi se preselilo i u snove pa me godinama mučio san da imam foto bez filma a pojavljuje
se neka veelika kompozicija puna lokomotiva svih vrsta...
borna- Moderator
- Broj postova : 9404
Registration date : 16.11.2010
besposlenpop likes this post
Nije bilo niti kapi od najavljene prošlonoćašnje kiše, cijela noć je prošla sa toplih 24 C.
Započela je padati jutros oko 7.30 i potrajala je do 9.30, njezinim prestankom sam se odvezao autom do Tomice u nabavke.
Bilo je tmurno ali i na dalje toplo
Nisam se dugo zadržao jer sam na netu vidio da dolazi novi val kiše
Bilo je dosta turista koji su iskoristili predah kiše kao i ja
Malo kasnije je opet počelo padati i to je potrajalo do podneva no sveukupno je do sada palo svega 3 lit. kiše, sad bi trebalo
biti mirno do navečer?
Započela je padati jutros oko 7.30 i potrajala je do 9.30, njezinim prestankom sam se odvezao autom do Tomice u nabavke.
Bilo je tmurno ali i na dalje toplo
Nisam se dugo zadržao jer sam na netu vidio da dolazi novi val kiše
Bilo je dosta turista koji su iskoristili predah kiše kao i ja
Malo kasnije je opet počelo padati i to je potrajalo do podneva no sveukupno je do sada palo svega 3 lit. kiše, sad bi trebalo
biti mirno do navečer?
borna- Moderator
Jučer je cijeli dan trajala igra kiše i sunca, sve do navečer. Malo je palo, svega 3,3 litre al dovoljno da zasmeta.
Danas je jutro osvanulo sivo i južno vjetrovito ali i toplo sa 24 C. Tek se maloprije razvedrilo, kao da je čekalo da
se vratim iz Baške
Danas je jutro osvanulo sivo i južno vjetrovito ali i toplo sa 24 C. Tek se maloprije razvedrilo, kao da je čekalo da
se vratim iz Baške
borna- Moderator
Pfaff likes this post
- Broj postova : 11460
Registration date : 17.03.2008
I ovdje.Pfaff je napisao/la:I ovdje miješa. Već je dvaput padalo, sad je malo vedrine i sije sunce.
...
Bilo je mješovito: najprije oblakovito, pa sunčato, pa je opet oblakovito ...
Niks kienpaden?besposlenpop je napisao/la:I ovdje.Pfaff je napisao/la:I ovdje mijea. Već je dvaput padalo, sad je malo vedrine i sije sunce.
...
Bilo je mjeovito: najprije oblakovito, pa sunčato, pa je opet oblakovito ...
Na znanje svekolikom pučanstvu:
Jo je točno 100 dana do pračića i vrancuske!
Jo je točno 100 dana do pračića i vrancuske!
borna likes this post
Dosad niš.Pfaff je napisao/la:Niks kišenpaden?besposlenpop je napisao/la:I ovdje.Pfaff je napisao/la:I ovdje miješa. Već je dvaput padalo, sad je malo vedrine i sije sunce.
...
Bilo je mješovito: najprije oblakovito, pa sunčato, pa je opet oblakovito ...
Hm, za ovo prvo nije baš sigurno.Pfaff je napisao/la:Na znanje svekolikom pučanstvu:
Još je točno 100 dana do praščića i vrancuske!
Stranica 7 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7