Ljeto 2023.
+2
borna
Pfaff
6 posters
Stranica 2 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Ljeto 2023.
Lucifera su preimenovali u Kerbera
U očekivanju poslijepodnevnih nevera i pljuskova imade svakojakih najava, u Baškoj bi prema pljusak.com moglo pasti
29 lit.kiše a po Yrno mršavih 9? Ovu sliku koja se mijenja bi trebalo svako malo pogledati:
U očekivanju poslijepodnevnih nevera i pljuskova imade svakojakih najava, u Baškoj bi prema pljusak.com moglo pasti
29 lit.kiše a po Yrno mršavih 9? Ovu sliku koja se mijenja bi trebalo svako malo pogledati:
borna- Moderator
- Broj postova : 9462
Registration date : 16.11.2010
Na otoku je sve dobro prošlo iako je prognozom bilo najavljeno više pljuskova. Tek se predvečer skupilo nešto
prijetećih oblaka pa je malo zagrmilo taman da se iscijedi nešto kišnih kapi
Sada opet započinje kuhinja, najava slijedećeg osvježenja je za sada daleka, krajem idućeg tjedna.
Trenutno je vedro sa 25C i umjereno burno...
prijetećih oblaka pa je malo zagrmilo taman da se iscijedi nešto kišnih kapi
Sada opet započinje kuhinja, najava slijedećeg osvježenja je za sada daleka, krajem idućeg tjedna.
Trenutno je vedro sa 25C i umjereno burno...
borna- Moderator
14. srpnja
Za one koji ne znaju: Žabari danas slave dan ustanka!
Sinoć jebilo urnebesno. Puhalo je k'o sam vrag, a onda je počelo grmljeti i sivati. Čak nam je i struju izbacilo (znači da imam dobro uzemljenje). Onda se smirilo i počelo je kišiti, a spustila se i gusta magla.
Jutro oko 6 sahata jebilo baš mrzljikavo
Magla se još uvijek sterala po šumi i livadi
Oko 9 ha se već razbistrilo i modrim nebom blistalo je sunce
Dan bi mogao biti lijep, a možda i vruć
Za one koji ne znaju: Žabari danas slave dan ustanka!
Sinoć jebilo urnebesno. Puhalo je k'o sam vrag, a onda je počelo grmljeti i sivati. Čak nam je i struju izbacilo (znači da imam dobro uzemljenje). Onda se smirilo i počelo je kišiti, a spustila se i gusta magla.
Jutro oko 6 sahata jebilo baš mrzljikavo
Magla se još uvijek sterala po šumi i livadi
Oko 9 ha se već razbistrilo i modrim nebom blistalo je sunce
Dan bi mogao biti lijep, a možda i vruć
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
borna likes this post
Ovo forumsko ljeto, zahvaljujući entuzijastima, nećemo moći nazvati sezonom kiselih krastavaca, kao nekih davnih godina kad je aktivnijih forumaša bilo za red veličine više, a i pasivnijih pratitelja bilo je ohoho. S napetošću pratimo zanimljiva izvješća iz gorja, situaciju na moru, a i dnevno kolanje autobusa na krajnjem jugu.
Registration date : 14.05.2008
borna likes this post
Najprije Te tri mjeseca nema ni blizu, a sad izvoljevaš njurgatigaspa je napisao/la:Ovo forumsko ljeto, zahvaljujući entuzijastima, nećemo moći nazvati sezonom kiselih krastavaca, kao nekih davnih godina kad je aktivnijih forumaša bilo za red veličine više, a i pasivnijih pratitelja bilo je ohoho. S napetošću pratimo zanimljiva izvješća iz gorja, situaciju na moru, a i dnevno kolanje autobusa na krajnjem jugu.
borna likes this post
Nakon “Kerbera”, “Haron”
Talijanski meteorolozi prozvali su sljedeću fazu europskog toplotnog vala “Haron” – prema lađaru iz grčke mitologije koji prevozi mrtve duše. Ta faza dolazi nakon ovotjedne faze “Kerber”, prozvane prema troglavom psu čuvaru podzemlja.
borna- Moderator
To je nevolja kad te oluje dolaze iz Italije, pa oni biraju nekakva mitska imena.borna je napisao/la:
Nakon “Kerbera”, “Haron”
Talijanski meteorolozi prozvali su sljedeću fazu europskog toplotnog vala “Haron” – prema lađaru iz grčke mitologije koji prevozi mrtve duše. Ta faza dolazi nakon ovotjedne faze “Kerber”, prozvane prema troglavom psu čuvaru podzemlja.
Trebalo bi malo izBosne, pa da vidiš belaja!
besposlenpop- Broj postova : 1486
Registration date : 18.06.2021
gaspa and borna like this post
borna- Moderator
gaspa likes this post
Sveti nam se priroda za ono što joj činimo, nitko na svijetu neće biti pošteđen
Vavik je bilo nevera ali rijetko kad su bile toliko žestoke i česte. Mislio sam da živimo u sretnom kutku planete jer smo
još i dobro prolazili? Sa strahom pomišljam u kakvom stanju ću naći garažu u Dubravi kad se vratim u Zg za 2 tjedna?
Svi na svijetu bi se trebali odmah trgnuti i smanjiti zagrijavanje te ispuštanje CO2 u atmosferu pa bi tek za koje
desetljeće dočekali normalnije vrijeme Bojim se da to toga ipak neće doći tako skoro, bogati i razvijeni žele
biti još bogatiji a siromašni nemaju izbora.
Posvuda vidim sve više klima na fasadama, ljudi dodatno griju okolicu eda bi se hladili, vidim ljude koji čekaju nekoga
ispred dućana a motori i klima rade jer im je vruće, ne možeš proći u blizini da te ne zapuhne vreli zrak....
Baška do sada dobro prolazi što se tiče nevremena ali se kuha, jučer je bilo 38 a danas je do sada došlo do 34 C.
Večeras je najavljen jači pljusak i nešto kiše sjutra prijepodne, zelenilo vapi za vodom.
Vavik je bilo nevera ali rijetko kad su bile toliko žestoke i česte. Mislio sam da živimo u sretnom kutku planete jer smo
još i dobro prolazili? Sa strahom pomišljam u kakvom stanju ću naći garažu u Dubravi kad se vratim u Zg za 2 tjedna?
Svi na svijetu bi se trebali odmah trgnuti i smanjiti zagrijavanje te ispuštanje CO2 u atmosferu pa bi tek za koje
desetljeće dočekali normalnije vrijeme Bojim se da to toga ipak neće doći tako skoro, bogati i razvijeni žele
biti još bogatiji a siromašni nemaju izbora.
Posvuda vidim sve više klima na fasadama, ljudi dodatno griju okolicu eda bi se hladili, vidim ljude koji čekaju nekoga
ispred dućana a motori i klima rade jer im je vruće, ne možeš proći u blizini da te ne zapuhne vreli zrak....
Baška do sada dobro prolazi što se tiče nevremena ali se kuha, jučer je bilo 38 a danas je do sada došlo do 34 C.
Večeras je najavljen jači pljusak i nešto kiše sjutra prijepodne, zelenilo vapi za vodom.
borna- Moderator
Nešto iza ponoći je započelo blicanje, kasnije i grmljavina pa se digao vjetar. Oko pola 1 su gromovi uspjeli probušti oblake
tako da su procurili, najprije polako pa sve jače no sve u svemu kiše nije bilo puno- svega 3,6 lit kaže meteo stanica u Baškoj?
Jutro je osvanulo lijepo svježe sa nekih 20-ak C pa se lijepo disalo, trenutno je oko 26 C.
Za sjutra popodne su najavljeni novi pljuskovi...
tako da su procurili, najprije polako pa sve jače no sve u svemu kiše nije bilo puno- svega 3,6 lit kaže meteo stanica u Baškoj?
Jutro je osvanulo lijepo svježe sa nekih 20-ak C pa se lijepo disalo, trenutno je oko 26 C.
Za sjutra popodne su najavljeni novi pljuskovi...
borna- Moderator
Lijepo, lijepo... ali da ne znamo, već danima, što se dešava u gorju - pa to je nečuveno! Ovakva informacijska blokada bila je... i ne sjećam se kad. Je li opet on u Berlinu?
Prošao je opet jedan uzbudljiv dan, brojnima je nažalost bio i previše
Poslijepodne je nešto kiše zahvatilo i Jurandvor, zapuhalo je i zahladilo pa je trebalo obući potkošulju i toplije kratke hlače.
Brzo je to prošlo i taman nakon proljepšanja je došao novi val, ovaj puta žešći
Dugo u noć se to ponavljalo, kao da je niz mokrih oblaka stalno dolazio i svaki uz grmljavinu istresao svoje?
Jutro je osvanulo svježe i sunčano sa ugodnih 19 C ali su i za danas najavljena 2 mokra vala. O količini padalina nema
podataka jer web meteo stanica svako malo krepava. Na radiju OK će o tome razgovarati oko 9.45 pa ću ih prisluškivati.
Poslijepodne je nešto kiše zahvatilo i Jurandvor, zapuhalo je i zahladilo pa je trebalo obući potkošulju i toplije kratke hlače.
Brzo je to prošlo i taman nakon proljepšanja je došao novi val, ovaj puta žešći
Dugo u noć se to ponavljalo, kao da je niz mokrih oblaka stalno dolazio i svaki uz grmljavinu istresao svoje?
Jutro je osvanulo svježe i sunčano sa ugodnih 19 C ali su i za danas najavljena 2 mokra vala. O količini padalina nema
podataka jer web meteo stanica svako malo krepava. Na radiju OK će o tome razgovarati oko 9.45 pa ću ih prisluškivati.
borna- Moderator
E vi "sebičnjaci" iz zapadne i središnje Hrvatske uključujući i metropolu. Svo osvježenje zadržavate za sebe. Pustite malo i na jug jer vi imate previše. Ja sam zaboravio kako izgleda kada je temperatura 25 i niže. Najgore je po noći kada varira od 26(noćas) do preko 30 (ranijih noći). Govorim o minimalnoj temperaturi tijekom noći. Dan se još nekako podnosi jer očekuješ da je vruč. Ali noći...
A slušajući maloprije prognozu za slijedeća dane opet za jug nema osvježenja koje je najavljeno za ostatak Hrvatske.
Znaći čeka me još besanih noći ili sa vrlo malo sna.
Nažalost imam obaveza, inače bi 24/7 bio na moru.
A slušajući maloprije prognozu za slijedeća dane opet za jug nema osvježenja koje je najavljeno za ostatak Hrvatske.
Znaći čeka me još besanih noći ili sa vrlo malo sna.
Nažalost imam obaveza, inače bi 24/7 bio na moru.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Nakon što smo duže gledali kako munje paraju nebo počela je kiša:
Eto i mi na jugu dočekasmo unatoč drugačijim prognozama DHMZ.
Ali pljusak je trajao samo par minuta. Sada pada neka sitna kiša.
Hoće li bar koji stupanj spustiti temperaturu? Kažu da je trenutno 28 stupnjeva C.
Eto i mi na jugu dočekasmo unatoč drugačijim prognozama DHMZ.
Ali pljusak je trajao samo par minuta. Sada pada neka sitna kiša.
Hoće li bar koji stupanj spustiti temperaturu? Kažu da je trenutno 28 stupnjeva C.
kriticar- Moderator
Ipak su ovi iz DHZM u jednom bili u pravu. Osvježenja nema, već je jutros izmjereno 29.
kriticar- Moderator
Nema ga jer smo ga mi u Zagrebu i široj okolici zadržali za sebe.kriticar je napisao/la:Ipak su ovi iz DHZM u jednom bili u pravu. Osvježenja nema, već je jutros izmjereno 29.
Možda je i u brdima svježe, ali goranski termometar se pokvario.
besposlenpop je napisao/la:
Nema ga jer smo ga mi u Zagrebu i široj okolici zadržali za sebe.
Vi ste baš . Ali ja ću uskoro na svoj brodić na višednevnu plovidbu pa kad postane prevruće ja umoćim noge. A vi se hladite olujama i Bandićevim fontanama. Da se pohvalim i danas sam se maknuo iz pregrijanog grada i skrivam se od sunca uz more. Ali noći se sve teže podnose. Fali sna. A večeras se moram vratiti.
I koliko će ova vručina trajati? Tek je treća trećina srpnja.
kriticar- Moderator
Ma grozno... Što će tek biti u četvrtoj, pa i u petoj trećini?
Na slovenskoj stranici neurje.si pratitelji širom dežele lijepo opisuju dolazeću oluju i najavljuju kijamet otprilike sat unaprijed. Gledaju kak se blešči i kako oblaci jure prema njima. Da se oni istočno od dojavitelja znaju spremiti. I ne najavljuju ništa dobro. Ovo će sad pročitati ev. dva prijavljena forumaša, možda narednih minuta dođe još netko. A ostalima pravo budi i nek onda ne kukaju kad ih pogodi tuča veličine golf ili tenis loptice ili kad ih vjetar obrije.
Na slovenskoj stranici neurje.si pratitelji širom dežele lijepo opisuju dolazeću oluju i najavljuju kijamet otprilike sat unaprijed. Gledaju kak se blešči i kako oblaci jure prema njima. Da se oni istočno od dojavitelja znaju spremiti. I ne najavljuju ništa dobro. Ovo će sad pročitati ev. dva prijavljena forumaša, možda narednih minuta dođe još netko. A ostalima pravo budi i nek onda ne kukaju kad ih pogodi tuča veličine golf ili tenis loptice ili kad ih vjetar obrije.
Pfaff likes this post
leteči vlak- Broj postova : 1042
Registration date : 21.01.2010
Pfaff and borna like this post
Malo je grmilo i malo padala kiša ...Pfaff je napisao/la:Jeje... Nešto nam se grdo valja iz smjera Dežele
...
Ni porvi ni zadnji put, ne?
Sad je oblakovito i čekamo novi kijamet ...
Bome, veli mi Helga da jebilo dosta opako. Ja sam spavao (što i obično činim u to doba)besposlenpop je napisao/la:Malo je grmilo i malo padala kiša ...
Sad je oblakovito i čekamo novi kijamet ...
borna likes this post
Najgore je otišlo iz Slovenije u Madžarsku i Austriju
Na otoku se teško diše još od jučer navečer, sparno je i jako vlažno te povremeno zapuše jaki jugo.
Oko 8 se javila kiša, uglavnom je slaba no očekuje se pljuskove još prijepodne.
Na otoku se teško diše još od jučer navečer, sparno je i jako vlažno te povremeno zapuše jaki jugo.
Oko 8 se javila kiša, uglavnom je slaba no očekuje se pljuskove još prijepodne.
borna- Moderator
Trapatura je skočila. Jučer ujutro je kod mene bilo+13, a jutros +21borna je napisao/la:Na otoku se teško diše još od jučer navečer, sparno je i jako vlažno...
Stranica 2 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7