Ljeto 2023.
+2
borna
Pfaff
6 posters
Stranica 3 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Ljeto 2023.
Blago tebi. Ja mogu samo ponoviti borninu rečenicu za vrijeme u mom kraju. Trenutno je 33, a predviđaju da će se trapatura još popeti i na 34.Pfaff je napisao/la:Trapatura je skočila. Jučer ujutro je kod mene bilo+13, a jutros +21borna je napisao/la:Na otoku se teško diše još od jučer navečer, sparno je i jako vlažno...
Desetak km istočno i dvadesetak km zapadno od Dubrovnika su požari. Tako da više i ne znam je li na nebu dim ili oblaci koji zaklanjaju sunce. Ali ne sluti na neku kišu.
Zato sutra najavljuju blagi pad i maksimalac oko 32.
A vi u Zagrebu i drugdje gdje se sprema oluja se držite i čuvajte.
Forum će preživjeti i ako ne bude slika tako da ne slikavate po svaku cijenu.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6136
Registration date : 14.05.2008
Pfaff and borna like this post
26. srpnja
Elem, noćas se oko 2 ha opet otvorilo nebo. Puhalo je, grmljelo, sivalo, a bome i pljuštalo. Tenda se objesila od silne vode. Srećom je mrežasta pa se ipak prazni. Razmišljam da ju doradim s nekakvim vimenom za pražnjenje pa da pojačam estetski doživljaj!
Sunđer zasad dobro pije i nemam poplava
Trapatura je malo friškuljava za ovo doba godine, ali se zato lijepo nanalo.
Zasad je nebo neodlučno - čekamo razvoj zbivanja.
Preporučam imajte u pripremi kakvu ceradu za slučaj da treba nešto prekriti jer ovo, izgleda, još nije gotovo!
Elem, noćas se oko 2 ha opet otvorilo nebo. Puhalo je, grmljelo, sivalo, a bome i pljuštalo. Tenda se objesila od silne vode. Srećom je mrežasta pa se ipak prazni. Razmišljam da ju doradim s nekakvim vimenom za pražnjenje pa da pojačam estetski doživljaj!
Sunđer zasad dobro pije i nemam poplava
Zasad je nebo neodlučno - čekamo razvoj zbivanja.
Preporučam imajte u pripremi kakvu ceradu za slučaj da treba nešto prekriti jer ovo, izgleda, još nije gotovo!
- Broj postova : 11460
Registration date : 17.03.2008
borna likes this post
Danas sam sretan i naspavan i mogu citirati i Pfaffa
Da barem potraje noć dvije, tri.
A li bojim se jer već i danas će rasti do 27.
Zamislite, zapuhala bura i sve ohladila. Službena izvješća kažu da je trenutno 21 stupanj celzijusa.Pfaff je napisao/la:
Da barem potraje noć dvije, tri.
A li bojim se jer već i danas će rasti do 27.
kriticar- Moderator
borna likes this post
Drakula je najavil svježe noći (bar na kontinentu).
Tak da sam od sinoć stan osvježil na idealnih 22,5°.
Tak da sam od sinoć stan osvježil na idealnih 22,5°.
besposlenpop- Broj postova : 1459
Registration date : 18.06.2021
besposlenpop likes this post
Ljeto se krije gore u oblacima
Samo što nije provirilo
I ovdje se lijepo nana (konačno) pri nekih 18-19 C, po danu ne zakuri brzo pa je do podneva ugodno
borna- Moderator
- Broj postova : 9404
Registration date : 16.11.2010
Pfaff and besposlenpop like this post
Pfaff je napisao/la:28. srpnja
Noćas se opet lijepo nanalo!
I kod nas se lijepo nanalo iako se spustilo samo na duplo više celzijusa. (20 njih)
Pfaff je napisao/la:
Oće li više to ljeto?
A za one koji koji su znatiželjni ljeto je u ostatku Hrvatske na vrhuncu.
kriticar- Moderator
Pfaff and borna like this post
Ja sam, dakle, specifičan slučaj. Dobro, dobro... Doć će zima pa ćemo se pitati čija nana crnu vunu prede...kriticar je napisao/la:A za one koji koji su znatiželjni ljeto je u ostatku Hrvatske na vrhuncu.
Stjepan and borna like this post
Raspisao nam se Pfaff, čini mi se da na njega pozitivno djeluju niže temperature?
borna- Moderator
Još sutra toplije, pa onda kiša ...
Je, na višim trapaturama mi zakazuje rashladni sustav malih sivih stanica pa počinjem trokiratiborna je napisao/la:Raspisao nam se Pfaff, čini mi se da na njega pozitivno djeluju niže temperature?
borna likes this post
E onda bi mi iz južnih krajeva mogli nabavljati snijeg kod tebe da naša djeca vide kako OBG izgleda.Pfaff je napisao/la:
Ja sam, dakle, specifičan slučaj. Dobro, dobro... Doć će zima pa ćemo se pitati čija nana crnu vunu prede...
kriticar- Moderator
Malo prije 7 sati se smračilo umjesto da se razdani...
Najprije se čulo mrmljanje pa je onda i zapuhalo, uz bljeskanje i grmljavinu oblak se počeo cijediti i za čas nastade potop
Srećom to nije dugo trajalo, niti pola sahata no zahladilo je na 18 C uz lagano paduckanje i na dalje.
Oblačan sustav se polako kreće na jug pa možda dođe i do Dubrovnika?
Ovdje bi mogao doći još jedan kišni val koji se sada cijedi iznad Istre...
Najprije se čulo mrmljanje pa je onda i zapuhalo, uz bljeskanje i grmljavinu oblak se počeo cijediti i za čas nastade potop
Srećom to nije dugo trajalo, niti pola sahata no zahladilo je na 18 C uz lagano paduckanje i na dalje.
Oblačan sustav se polako kreće na jug pa možda dođe i do Dubrovnika?
Ovdje bi mogao doći još jedan kišni val koji se sada cijedi iznad Istre...
borna- Moderator
Pfaff likes this post
30. srpnja
Nekako čudno ljeto (ako je vjerovati borni)
I mi smo jutros oko 7 ha imali igrokaz s pucanjem i pjevanjem. Tutnjalo je preko pol sata, a izbilo je i struju što je dobra stvar. Šteta nema, a ima i koristi:
Sinoć su nam se nakupili obiteljski juniori pa je to udarilo pit i pričat do rana jutra (srećom nisu skloni pjevanju). Ovaj kijamet ih je razjurio
Trapatura nije preniska. Onako: taman
Nebo je sivoneodlučno, a od kiše se osjeti pokoja kap
PS: Ne, potres nismo osjetili pa sljedstveno tome nemamo ni posljedica
Jadni naši turisten - najprije plaziš u koloni četiri sata, jedva se smjestiš, a onda te probudi ovako nešto. Posebno zabavno ako si se smjestio u kampu
Nekako čudno ljeto (ako je vjerovati borni)
I mi smo jutros oko 7 ha imali igrokaz s pucanjem i pjevanjem. Tutnjalo je preko pol sata, a izbilo je i struju što je dobra stvar. Šteta nema, a ima i koristi:
Sinoć su nam se nakupili obiteljski juniori pa je to udarilo pit i pričat do rana jutra (srećom nisu skloni pjevanju). Ovaj kijamet ih je razjurio
Trapatura nije preniska. Onako: taman
Nebo je sivoneodlučno, a od kiše se osjeti pokoja kap
PS: Ne, potres nismo osjetili pa sljedstveno tome nemamo ni posljedica
Jadni naši turisten - najprije plaziš u koloni četiri sata, jedva se smjestiš, a onda te probudi ovako nešto. Posebno zabavno ako si se smjestio u kampu
borna likes this post
borna and besposlenpop like this post
Večeras/noćas nam se opet bliži neka nevera, za sada je bezimena
Ne bi trebala biti među jačima ali je u Deželi već prijavljena tuča. Za slijedeći petak nam se više groze sa obilnim kišurinama,
mjestimično bi moglo biti potopa?
Ne bi trebala biti među jačima ali je u Deželi već prijavljena tuča. Za slijedeći petak nam se više groze sa obilnim kišurinama,
mjestimično bi moglo biti potopa?
borna- Moderator
Apokalipsa u Sloveniji: Trube sirene za opću opasnost, ceste neprohodne, sve pliva, ugroženi životi!
Olujno nevrijeme koje je noćas pogodilo Sloveniju blokiralo je promet u većem dijelu zemlje. Poplave, nanosi pijeska i blata te odroni zatvorili su mnoge prometnice i prekinule željezničke linije, otežale posao vatrogascima koji ulažu nadljudske napore no ne mogu doći do velikog broja kuća i građana čiji životi su ugroženi, a u području Koruške oglasile su se i sirene za opću opasnost
'Najveći pljuskovi bili su na području južnog podnožja Julijskih Alpa te na području između Idrijskog Hribovja prema Gorenjskoj i Koruškoj. Na tim je područjima već tijekom noći palo između 100 i 200 litara po četvornom metru. To je mjesečna količina oborine, dok na moru i u Beloj krajini nije pala ni kap. Razlike u Sloveniji su jako velike, negdje imaju ozbiljne probleme, drugdje smatraju da je upozorenje izdano neopravdano, rekao je zapovjednik Civilne zaštite Brane Gregorčić za Radio Slovenija te dodao da je meteoalarm za sjeverni dio zemlje podignut na crvenu razinu. 'Tijekom dana, ali i noći, očekujemo još jačih pljuskova. Težište oborine prenijet će se na istok, gdje još nije ni padala kiša', rekao je.
tportal
Za sada oblaci putuju zapadnije preko Slovenije na Madžarsku no do poslijepodneva će se spustiti i nad Hrvatsku!
Za Bašku je najavljen potop, u Zagrebu bi trebalo biti umjerenije?
Olujno nevrijeme koje je noćas pogodilo Sloveniju blokiralo je promet u većem dijelu zemlje. Poplave, nanosi pijeska i blata te odroni zatvorili su mnoge prometnice i prekinule željezničke linije, otežale posao vatrogascima koji ulažu nadljudske napore no ne mogu doći do velikog broja kuća i građana čiji životi su ugroženi, a u području Koruške oglasile su se i sirene za opću opasnost
'Najveći pljuskovi bili su na području južnog podnožja Julijskih Alpa te na području između Idrijskog Hribovja prema Gorenjskoj i Koruškoj. Na tim je područjima već tijekom noći palo između 100 i 200 litara po četvornom metru. To je mjesečna količina oborine, dok na moru i u Beloj krajini nije pala ni kap. Razlike u Sloveniji su jako velike, negdje imaju ozbiljne probleme, drugdje smatraju da je upozorenje izdano neopravdano, rekao je zapovjednik Civilne zaštite Brane Gregorčić za Radio Slovenija te dodao da je meteoalarm za sjeverni dio zemlje podignut na crvenu razinu. 'Tijekom dana, ali i noći, očekujemo još jačih pljuskova. Težište oborine prenijet će se na istok, gdje još nije ni padala kiša', rekao je.
tportal
Za sada oblaci putuju zapadnije preko Slovenije na Madžarsku no do poslijepodneva će se spustiti i nad Hrvatsku!
Za Bašku je najavljen potop, u Zagrebu bi trebalo biti umjerenije?
borna- Moderator
Brižni ljudi... Požar je gadan, ali što voda učini.
Jučer je u Zagrebu procurilo najprije u 14 sati, potrajalo je otprilike sat vremena i nije bilo prejako
Drugi daleko obilniji val je došao u 20 sati i potrajao je dugo u noć
Ujutro me probudilo sunce koje se probijalo kroz oblake koji su ga sada potpuno sakrili, opet paducka na sitno
Dežurni meteorolog reče da je od jučer do danas u Zagrebu palo 30 do 40 lit kiše što znači da smo dobro prošli naspram
brojnih drugih. Kako je meteostanica Baške u kvaru nemam podatke ali imam dojave da je i tamo palo prilično kiše.
Zanima me što nam može reći gorštak iz Sungera?
Drugi daleko obilniji val je došao u 20 sati i potrajao je dugo u noć
Ujutro me probudilo sunce koje se probijalo kroz oblake koji su ga sada potpuno sakrili, opet paducka na sitno
Dežurni meteorolog reče da je od jučer do danas u Zagrebu palo 30 do 40 lit kiše što znači da smo dobro prošli naspram
brojnih drugih. Kako je meteostanica Baške u kvaru nemam podatke ali imam dojave da je i tamo palo prilično kiše.
Zanima me što nam može reći gorštak iz Sungera?
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Gorštak iz Sungera priopćava sa zadovoljstvom da smo sinoć imali grdno grmbljavinsko nevrijeme (izbilo mi struju desetak puta) s pljuskovima koji su potrajali cijelu noć. DHMZ veli da je palo cca 100 mm kišur'ne (podatak za Delnice, Begovo Razdolje je utihnulo).
Pada i dalje, ali slabijim intenzitetom...
Pada i dalje, ali slabijim intenzitetom...
I na krajnjem jugu pala kiša. Istina tek danas. Počelo jr poslije 2 sata u noći uz grmljavinu. Kratko je bilo i nekog vjetra.
Ali kako se moglo lijepo spavati iskoristiloo se to i nisam gledao ni osluškivao nebesku iluminaciju.
I jutros je oblačno i povremeno propada kiša, ali ne jaka.
Temperatura trenutno 22.
Ali kako se moglo lijepo spavati iskoristiloo se to i nisam gledao ni osluškivao nebesku iluminaciju.
I jutros je oblačno i povremeno propada kiša, ali ne jaka.
Temperatura trenutno 22.
kriticar- Moderator
Fino zahladilo.
Negdje između 13:00 i 14:00 skoro da se sve razvedrilo, ali sa zapada opet dolaze oblaci.
Prema zapadu i jugu lijepo se se vide Tower Cumulusi (TCU) koji imaju potencijala da donesu iznenadnu oluju razvojem u Cumulonimbuse (CB).
Odjednom dok pišem čujem fijuk vjetra. Kreće li to što?
Prema zapadu i jugu lijepo se se vide Tower Cumulusi (TCU) koji imaju potencijala da donesu iznenadnu oluju razvojem u Cumulonimbuse (CB).
Odjednom dok pišem čujem fijuk vjetra. Kreće li to što?
kriticar- Moderator
Eppur si muove .kriticar je napisao/la:... Kreće li to što?
Stranica 3 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7