Dizalica na obali Kupe u Sisku
+2
Narcis
EuroTrakker
6 posters
Stranica 1 / 1.
Dizalica na obali Kupe u Sisku
Ova dizalica se nalazi na lijevoj obali Kupe u Sisku odmah uz Mali Kaptol. Neću puno s riječima pa stoga evo slika
Malo iz daljine
O dizalici-par crtica iz povijesti
Par slika iz blizine:
NAdam se da sam ovime zaintrigirao 1 R.Ž.B. da krene u jednu pustolovinu i ovaj dio Hrvatske
Malo iz daljine
O dizalici-par crtica iz povijesti
Par slika iz blizine:
NAdam se da sam ovime zaintrigirao 1 R.Ž.B. da krene u jednu pustolovinu i ovaj dio Hrvatske
EuroTrakker- Broj postova : 245
Registration date : 24.03.2008
Re: Dizalica na obali Kupe u Sisku
Bio je jedan mali dio 1.R.Ž.B. u akciji u ovim krajevima prošle godine, ali tada još nismo bili članovi nikakvog foruma. Da smo barem znali...
Narcis- Administrator
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Sad znamo!narcis je napisao/la:Bio je jedan mali dio 1.R.Ž.B. u akciji u ovim krajevima prošle godine, ali tada još nismo bili članovi nikakvog foruma. Da smo barem znali...
Itekako da znamo . Kolodvori Volinja i Sisak Caprag su nam još ostali za istražiti, ali doći ćemo i do tamo.
Narcis- Administrator
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Svratih danas na obalu Kupe, pa vidjeh, nizvodno od naslovne dizalice ovaj brod:
(uff, opet prst )
Pitanje "kud plovi ...", eliminirala je izdajnička cijev:
Doduše, ne vidi se nikakav jelovnik, lampice, naziv restorana ... pa ostaje pitanje čemu onda služi?
Uzvodno Kupa zavija:
Tolko ovoga puta ... ako neko ko to može i smije, misli da ovom nije mjesto uz dizalicu, molim lijepo, otvorit ću temu samo o Kupi, pa onda neka seli.
Obala je ne samo strma, nego i visoka, a Kupa plitka.
(uff, opet prst )
Pitanje "kud plovi ...", eliminirala je izdajnička cijev:
Doduše, ne vidi se nikakav jelovnik, lampice, naziv restorana ... pa ostaje pitanje čemu onda služi?
Uzvodno Kupa zavija:
Tolko ovoga puta ... ako neko ko to može i smije, misli da ovom nije mjesto uz dizalicu, molim lijepo, otvorit ću temu samo o Kupi, pa onda neka seli.
Obala je ne samo strma, nego i visoka, a Kupa plitka.
besposlenpop- Broj postova : 1489
Registration date : 18.06.2021
borna likes this post
Lako za cjevuljagu, ali što ćemo s onim golemim mostom? U normalnoj eksploataciji to bi bila eventualno jedna bolja planjkabesposlenpop je napisao/la:Pitanje "kud plovi ...", eliminirala je izdajnička cijev:
BTW, po građi sudeći, ovo je nekoć služilo kao ledolomac?
- Broj postova : 11497
Registration date : 17.03.2008
Tja, makar je most ko aerodromski, barem je pomičan i odvojiv.Pfaff je napisao/la:Lako za cjevuljagu, ali što ćemo s onim golemim mostom? U normalnoj eksploataciji to bi bila eventualno jedna bolja planjkabesposlenpop je napisao/la:Pitanje "kud plovi ...", eliminirala je izdajnička cijev:
BTW, po građi sudeći, ovo je nekoć služilo kao ledolomac?
O namjeni ne bih znao, ni nekada ni sada (makar moja matrikula potječe iz ovdašnje lučke kapetanije).
Kakav je da je, barem se ima nešto plovno za vidjeti, a da nije pernato.
besposlenpop- Broj postova : 1489
Registration date : 18.06.2021
Pfaff likes this post
Uvijek mene netko preduhitri...
Uvijek mene netko izazove...
Biokovo je naš umirovljeni tegljač. Uz njega je inače (?) parkiran dvotrupac PP Lonjskog polja imenom Juran i Sofija (tu ga ne ga) o kojem ću već u onoj svojoj temi, ali kao perifernu stvar, pa nije zgorega nešto reći i ovdje. Stižu i slike dizalice - ima uz nju i ficlek pruge s jednim vagončićem... Svašta ja vama obećavam, a vremena malo, a prilike slabo.
Biokovo je naš umirovljeni tegljač. Uz njega je inače (?) parkiran dvotrupac PP Lonjskog polja imenom Juran i Sofija (tu ga ne ga) o kojem ću već u onoj svojoj temi, ali kao perifernu stvar, pa nije zgorega nešto reći i ovdje. Stižu i slike dizalice - ima uz nju i ficlek pruge s jednim vagončićem... Svašta ja vama obećavam, a vremena malo, a prilike slabo.
Registration date : 14.05.2008
Pfaff and borna like this post
Je, k'o Ti je kriv kad si smislio nedodirljivu krovnu temu koja je pojela cijelu 'Rvacku pa mi ostali možemo jedino pomalo grickati po rubu...gaspa je napisao/la:Uvijek mene netko preduhitri...
- Broj postova : 11497
Registration date : 17.03.2008
Parna dizalica Granik. Ficlek pruge je desno, tračnice su na jednom kraju savijene pa glume bika a vagončića zapravo jok (to sam ja nešto pobrkao), već ima samo jedna (ili dvije?) zakotačene osovine.
Ne možeš steći o nečemu cjelovit i ispravan dojam ako to ne sagledaš sa svih strana. Pa onda predmetna dizalica i s treće strane.
A zapeli ste s brodovima. No, dobro, o dizalici valjda nitko više neće nešto dodavati (a kamoli da to bude revolucionarno), pa se možemo posvetiti njezinoj okolici.
besposlenpop je odigrao Biokovo. Štih je moj, ja imam dva broda! Plus još neku platformu.
Kako rekoh (napisah) - ne možeš steći o nečemu cjelovit i ispravan dojam ako to ne sagledaš sa svih strana. Pa onda Biokovo & Co. i s treće strane.
Ne možeš steći o nečemu cjelovit i ispravan dojam ako to ne sagledaš sa svih strana. Pa onda predmetna dizalica i s treće strane.
A zapeli ste s brodovima. No, dobro, o dizalici valjda nitko više neće nešto dodavati (a kamoli da to bude revolucionarno), pa se možemo posvetiti njezinoj okolici.
besposlenpop je odigrao Biokovo. Štih je moj, ja imam dva broda! Plus još neku platformu.
Kako rekoh (napisah) - ne možeš steći o nečemu cjelovit i ispravan dojam ako to ne sagledaš sa svih strana. Pa onda Biokovo & Co. i s treće strane.
Registration date : 14.05.2008
Pfaff and borna like this post
Similar topics
» Fotografije parnih lokomotiva
» Manevarke(2132)
» Hidrogliseri
» Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
» Parna lokomotiva u Sisku
» Manevarke(2132)
» Hidrogliseri
» Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
» Parna lokomotiva u Sisku