slike autobusa
+13
novi_shef
Jean
Narcis
Thommo
Pfaff
kico101
KAPO
leteči vlak
ICE-3M
NP-549
kiki273
lappino
buShip fun
17 posters
Stranica 1 / 5.
Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
slike autobusa
Voze naravno, ali koliko znam on je nešto kasnio iz ZG-a u odnosu na ostale pa sam ga zato tako nazvao.
buShip fun- Broj postova : 291
Registration date : 12.04.2012
Re: slike autobusa
Dobar spin od trolejske Službe za odnose. Da nije fotke, kladim se da bi priča išla "ma samo malo je zadimio"...
lappino- Broj postova : 314
Registration date : 12.09.2010
Znam da je možda mrkić prerano o tome al' šta sad? Što će sad biti sa tim busom? Će se popravljat ili će se rashodovat?
ako bi ja mogal navijat i mantrat ... šnjim na baržu i hitit ga nasred Kvarnera da se orade i škampići goje
Gost- Gost
Ono što je sigurno, na Školjiću će danas puno radit telefoni i dosta će se lupati šakom o stol.
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Registration date : 29.02.2008
Sve ovo je posljedica javne nabave i obaveza kupovine najjeftinije stvari. Jeftinoca je skoro uvijek sinonim za manjak kvalitete. Mozda grijesim, ali stekao sam dojam da rukovodstvo Troleja i ne trudi se da nabavi kvalitetu, valjda da ih ne bi tko prozvao. Ipak treba postaviti neki prag kvalitete. Iako to ne znaci da bi se i tada ovakva situacija mogla izbjeci. Ali ostaje gorak okus u ustima i srecom da ovaj put nitko nije stradao. To je ipak najvaznije.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
Kako su onda nabavljeni MAN i MB autobusi?
Dali je istina da u Europi odustaju od plinskih autobusa, ako je, zašto?
Dali je istina da u Europi odustaju od plinskih autobusa, ako je, zašto?
upravo tako.
Koliko sam uspio danas pohvatat po garaži, požar je krenuo od elektronike motora koja je potpuno izgorila. Nadam se da to nema nikakve veze s tim, al taj bus već dosta vremena nikako nije išao. Službeno je to opatijski bus sa linije 35, ali oni su ga stalno vraćali kao neispravnog jer nije ništa išao u brdo, pa su ga onda uvalili nekima u grad (u Opatiju prebacili 810) koji ne komentiraju dal bus ide il neide i ne pišu primjedbe na radni list. Nakon nekog vremena bus je vraćen u Opatiju, bio neko kratko vrijeme pa su ga opet vozači škartali pa su sad dobili 809 jer se ta gradska ekipa raspala odlaskom velikog broja vozača. Ponavljam, nadam se da požar nema veze s tim što bus nikako nije vukao zadnjih par mjeseci
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Kao što sam napisao na autobusnom, lupalo je nešto u motoru u vožnji...tak tak tak otprilike svake 1,5 sekunde
novi_shef- Moderator
Našal sam se jutros va čita sa Kapomiron (imeli smo oba privatna dela za obavit) i tamo na stajalištu pul rečkeg nebodera san šal malo levo, uz zid zgradi, a taman je prišalo CiklonB prometalo a sirota Kampomir mi govori da ča san pobigal i zač san počel tećNP-549 je napisao/la:... si sad definitivno finil šnjimi magar šal hodeć?
...
Ma sirota moj, nisan ni pobigal i nisan počel teć leh je puno judi pa san ih obilazil
Ma san primetil dok san čekal petadru na Brajde da ni bilo baš preveć judi va 810
Gost- Gost
buShip fun je napisao/la:Voze naravno, ali koliko znam on je nešto kasnio iz ZG-a u odnosu na ostale pa sam ga zato tako nazvao.
Aha to. Ja se več pobojao da su svi plinski van prometa.
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
thomcro je napisao/la:Che cosa questo ?
https://2img.net/h/i1052.photobucket.com/albums/s444/StrasseVeil/photo%20006/CK92SJ05_ca_large_zpsjbnvzd4x.jpg[/url]
To mi daje na neko namotano črevo
Ventilator.
Foto: Planet Siol.net ( http://www.siol.net/avtomoto/zanimivosti/reportaze/2012/02/cng_avtous_citelis.aspx )
leteči vlak- Broj postova : 1042
Registration date : 21.01.2010
MAN i MB autobusi nabavljaju se fino po natječaju, ali mislim da je bilo staro rukovodstvo. Čujem da su vase kapene van specifikacija objavljenih u natječaju. I kupnja nečega sto ne odgovara onome sto se trazilo u natječaju je kršenje zakona o javnoj nabavi. Pa ne možeš napisati da hoćeš far na određenoj visini, kako sam cuo priču za Riječki natječaj. Sad je li priča istinita ne znam, jer specifikacije iz natječaja nisam vidio. Možeš tražiti bilo što, ali ne bi smio biti isključiv i svaku stavku specifikaciije trebalo bi da mogu zadovoljiti barem dva dobavljača.kiki273 je napisao/la:Kako su onda nabavljeni MAN i MB autobusi?
Iako na natječajima, barem ako je leasing u pitanju ne sudjeluju dobavljači, već davatelji leasinga(banke ili leasing kuće).
A na ovo pitanje ne bi znao odgovorit. Ali emisija DIESEL motora EURO 6 norme ispuha nije nista veća od plinskog motora, a mozda je čak i manja. Trebalo bi to provjeriti.kiki273 je napisao/la:Dali je istina da u Europi odustaju od plinskih autobusa, ako je, zašto?
A spremnik pun plina je svakako veća potencijalna opasnost okolini nego spremnik pun dizela u vanrednim slučajevima. I to treba uzeti u obzir.
Samo meni je nerazumno trošenje para ugrađivati na današnje autobuse stare sedam, osam godina sustav za hladjenje putničkog i vozačkog prostora. Ja bi takve autobuse prodao i nabavio nove sa tvornički ugradjenim sustavom. Koliko to košta? Vjerovatno ne puno više nego ugradnja sustava u relativno stare autobuse. A može se nešto i dobiti prodajom starih buseva koji su niža norma ispuha.
A Rijeka je odlično konfigurirana za upotrebu hibrida. Najnovija generacija s EURO6 Diesel motorom sigurno je ekološki jako prihvatljiv. Ne znam je li takvo nešto palo na pamet deklariranim zaštitnicima prirode koji umjesto da mijenjaju autobuse EURO3 sa novijima produžuju njihov vijek upotrebe ugradnjom relativno skupih sustava?
BTW i ovaj topic je prešao magičnu brojku od tisuću(1000) odgovora. Čestitam svima koji su tome doprinjeli.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
Dve zglobnjače danas pul Matuj!
701
716
Ima i cokle !
701
716
Ima i cokle !
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
811 ode u Zagreb
novi_shef- Moderator
petosamčetiri.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
A di je ustaški grafit na čakalnici?NP-549 je napisao/la:novi zadnji kraj
https://2img.net/h/i1081.photobucket.com/albums/j356/AMFanovPBaccount/694%20%2001.jpg
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Na ovoj katastarskoj čestici nema ustaša.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» slike autobusa
» Autotrolej - razno
» Libertas Dubrovnik
» Tipovi autobusa - slike
» Actv Venezia - Slike autobusa i brodova
» Autotrolej - razno
» Libertas Dubrovnik