Vlakovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tramvaj u Osijeku

Stranica 3 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by gaspa on pon 13 svi 2013 - 8:45

U okviru Autotrolejove Bus Card pojavilo se pitanje kako GPP Osijek može davati on-line podatke o tramvajima. Tu, naravno, ubrajam i predviđanja prolazaka kroz stanice. Valja reći da je uvjerljivo veći dio osječkih tramvajskih pruga izdvojen od ostalog cestovnog prometa, pa je održavanje reda vožnje neusporedivo lakše nego kad na njega utječu i mnogi drugi čimbenici kao zakrčene ceste, gdje vožnja javnog prometala uvelike ovisi o količini i umješnosti drugih sudionika u prometu. (ne uspoređujte GPP s HŽ koji također vozi izdvojen od cestovnog prometa)

______________________________________
Autobus je vozilo koje ide dvaput brže kad trčiš za njim nego kad si u njemu
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 2461
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Veliki dugovi u osječkom GPP-u?

Postaj by borna on sub 27 srp 2013 - 19:21

Osijek: Nakon preuzimanja GPP-a od bivše uprave, nova je na poslovnom računu početkom srpnja zatekla minus od 20,8 milijuna kuna. Time je gotovo potpuno iskorišten dopušteni minus kod poslovne banke od 21 milijun kuna pa nova uprava nema prostora za manevriranje.
Stanje u toj gradskoj tvrtki alarmantnim je nazvao novi predsjednik Uprave GPP-a, Alan Brezovac, a dramatičnim predsjednik Nadzornog odbora Anto Đapić.
‘Prije četiri godine obnovili smo vozni park, proširili tramvajsku mrežu, modernizirali naplatu prijevoza i uopće ostavili izvanredne rezultate, a GPP je bio ponos gradske vlasti. Sve što se otad radilo urušavalo je tvrtku kako bi je se pripremilo za privatizaciju. Prepuštanje najisplativijih linija prema Čepinu i Antunovcu konkurenciji o tomu najbolje govori’, ustvrdio je Đapić.
Brezovac je dodao kako je nova uprava odmah pokrenula niz stabilizacijskih mjera i do 30. lipnja zaradila 5,2 milijuna kuna pa je trenutačni minus nakon isplata plaća 18,5 milijuna. Subvencije Grada GPP-u od ukupno 23 milijuna kuna do prošle su se godine isplaćivale u 12 godišnjih obroka, a lani su podijeljene na deset, zbog čega nova uprava ne može računati na dotacije posljednja dva mjeseca u godini. Tako će im nedostajati 4,6 milijuna kuna, što predstavlja razliku za koju je povećana mjesečna dotacija, a koju je bivša uprava potrošila.
Smatrajući da preuzeto knjigovodstveno stanje ne odgovara zatečenom, Uprava je radi utvrđivanja realnog financijskog stanja u GPP-u angažirala vanjsku revizorsku kuću.
Đapić je ocijenio da samo 350 zaposlenih predstavlja donju granicu operativne izdržljivosti tvrtke, koja je zbog toga ‘na rubu zakonitosti izvršavanja javnih usluga’, čime je praktički najavio nova zapošljavanja.
Obećao je i da sanaciju GPP-a neće provoditi podižući cijene vožnje, niti smanjujući razinu sigurnosti putnika i zaposlenika.
‘Kako bismo za 18 mjeseci uspostavili normalno stanje operative, u vozni park moramo uložiti 25-30 milijuna kuna, a optimalno bi ulaganje bilo 39 milijuna kuna’, zaključio je Brezovac.
Izvor: tportal.hrTramvaj u Osijeku - Page 3 Tramvaj_Osijek_T3PVO-392712_957x340
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 5783
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Odgovor bivše uprave osječkog GPP-a na optužbe o dugovima

Postaj by borna on sub 27 srp 2013 - 19:32

Optužbe nove uprave GPP-a i Ante Đapića demantirali su bivši gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo i bivši predsjednik Uprave GPP-a Igor Medić.
Đapićev istup ocijenili su čistom demagogoijom i pokušajem izokretanja istine, no brojke su, kažu, jasne i govore upravo suprotno.
Govore o lošem poslovanju i alarmantnoj situaciji, a GPP-smo ostavili u financijskom plusu od 5,2 milijuna kuna, bez lipe dospjelih obveza, kazao je Bubalo. Sustav je, podsjetio je, u potpunosti stabiliziran.
Na početku mandata 2009. tvrtka je uprihodovala 63 milijuna kuna, a krajem 2012. 75 milijuna, odnosno 12 milijuna kuna više. Rashodi su smanjeni za više od 10 milijuna. Kada je, podsjetio je Bubalo, preuzeo grad, Đapić mu je ostavio 350 milijuna kuna duga, od čega čak 220 milijuna u GPP-u.
Bivši direktor Medić, koji je nakon otkaza, odmah pronašao posao u Deutsche Bahnu, jednoj od najvećih europskih prijevozničkih kompanija, vrlo je emotivno doživio današnje optužbe, to više što su stigle od Ante Đapića, koji se, kaže, hvali investicijama, a ni jednu kunu nije platio u svome mandatu.
Izvor: Republika.eu
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 5783
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Osječki “Genšer” vozit će njemačke turiste

Postaj by borna on sub 10 kol 2013 - 15:46

U subotu, 10. kolovoza 2013. godine, GPP d.o.o. će posjetiti grupa od 40 turista iz Njemačke koji su zaljubljenici u tramvaje i šinska vozila. U 12 sati će u Remizi pregledati vozila pod stručnim vodstvom, a u 12:45 “Genšerom” slijedi vožnja i razgledavanje grada.
Preneseno sa: Osijek031
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 5783
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty INCIDENT U TRAMVAJU: Pipkao djevojku, vozač ga zadržao do dolaska policije

Postaj by borna on čet 24 lis 2013 - 14:49

Željko Granoša, vozač tramvaja s 30 godina iskustva, zaslužio je dodatak na plaću i pohvalu direktora GPP-a Alana Brezovca zahvaljujući hrabrosti i pribranosti koja je omogućila da policija privede putnika koji je u tramvaju u Osijeku seksualno uznemiravao 16-godišnju putnicu.
Vozač je prepričao za Glas Slavonije kako je sve počelo popodne, na zadnjem ''krugu'' u smjeni, nakon polaska tramvaja s okretišta Višnjevac. Između Svilajske i Pampasa do njega je došla djevojka i požalila se na ponašanje 50-godišnjeg muškarca koji ju je, prema njezinim riječima, pipkao i seksualno uznemiravao.
''Bilo je pet putnika u tramvaju, dvije starije gospođe, jedna djevojka, mlađi momak i sporna muška osoba. Djevojka mi je prišla u suzama i sva je drhtala te mi rekla da ju je putnik pipao. Pogledao sam u ogledalo, a on se odmah ustao i počeo stiskati tipkalo jer je odlučio izići na idućoj stanici. Zaustavio sam tramvaj na stanici, ali sam odlučio ne otvarati vrata da ne pobjegne. Pitao sam spornog putnika kako ga nije stid i rekao mu da ću zvati policiju dok je on ponavljao da želi van. Djevojku sam zvao naprijed, na prva sjedala do vozača i zvao policiju."
Vozač, kaže, nije znao što može očekivati, hoće li putnik biti agresivan, hoće li razvaliti vrata ili ga napasti. Više puta putnik je vikao da želi van, ali vozač nije otvarao vrata. 10-ak minuta do dolaska policije, kaže, činilo se kao cijela vječnost. Vozač je odlučio ustrajati i ne popuštati i već je razmišljao o tome što će napraviti ako ga putnik napadne. Vozaču Željku zahvalili su se, osim direktora, i roditelji djevojke.
''Vozači su nerijetko u raznim neugodnim situacijama i često moraju intervenirati ili zvati policiju. Najveći problem su mladi nakon noćnih izlazaka, ali bude svega i sa starijim putnicima. Željka ćemo na idućoj plaći simbolično nagraditi s 20-postotnom stimulacijom'', rekao je Brezovac.
Tramvaj u Osijeku - Page 3 Y343400927673116
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 5783
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Zamalo sudar tramvaja u Osijeku

Postaj by borna on pon 22 ruj 2014 - 13:53

Osijek: U nevjerici su putnici u tramvaju na Divaltovoj u četvrtak poslijepodne gledali kako im se istom brzinom na istoj pruzi približava drugi tramvaj.
Pukom srećom, ali i zahvaljujući pribranosti oba vozača, nije došlo do sudara.
Prema riječima Alana Brezovca, direktora GPP-a, do propusta je došlo jer je vozač prošao kroz zatvoreni signal, a da nije čekao da tramvaj koji mu ide u susret dođe na stajalište i signal mu oslobodi prolaz.
– Oprema je potpuno ispravna i riječ je o čistoj pogrešci vozača. Osim vizualnog, tramvaj nema nikakav drugi sigurnosni mehanizam da bi se zaustavio na znaku “x”, odnosno u vrijeme kad mora pričekati tramvaj iz drugoga smjera – pojasnio je Brezovac, dodajući da vozač ipak neće snositi sankcije budući da je riječ o novom “tramvajcu” koji je zbog neiskustva napravio ovaj propust.
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 5783
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Promjene cijena karata u osječkom GPP-u

Postaj by borna on sri 28 sij 2015 - 13:38

Provedbom svekolikih mjera štednje, Uprava GPP-a sustavno radi na konsolidaciji tvrtke, a socijalno razrađenijim cjenikom usluga koji će biti u primjeni od 1. veljače, nastoji smislenije uravnotežiti izdatke za prijevoz s materijalnim primanjima i društvenim statusom građana.
Povremenim korisnicima usluga GPP-a, cijena pojedinačne vožnje putem vrijednosne kartice ostaje nepromijenjena: 8 kuna za I. i 9 za II. zonu. Karta u vozilu ubuduće će stajati 11 kuna u I. i 13 u II. zoni. Vrijeme vožnje s presjedanjem u oba smjera povećano je s 45 na 60 minuta, a ovu pogodnost uz putnike koji su kupili kartu u vozilu, odsad će moći koristiti i oni s vrijednosnim karticama. Spomenute korekcije stimuliraju korištenje vrijednosnih kartica, poboljšavaju kakvoću usluge, jamče brže i sigurnije prometovanje. Najveća novost je uvođenje dnevne karte po jedinstvenoj cijeni od 35 kuna za obje zone te Livanu, Čepin, Antunovac, Ivanovac i Bijelo Brdo.
Usklađivanjem cijena mjesečnih kartica sa socijalnim statusom građana, otklanja se najveći dio opravdanih prigovora putnika i osigurava pravedniji pristup najosjetljivijim skupinama. Najčešći prigovori u proteklom razdoblju odnosili su se na nejednak pristup nezaposlenima te na povlaštene kartice umirovljenicima s mirovinama znatno većim od radničkih plaća. Ukidanjem cenzusa za nezaposlene i ujednačavanjem prava na povlašten prijevoz unutar ove kategorije građana po cijeni od 70 kuna za I. i 80 za II. zonu – osigurava se najjeftiniji prijevoz nezaposlenih u odnosu na druge velike hrvatske gradove. Ujedno se uvodi jedinstveni umirovljenički cenzus – neovisno o godinama starosti. Umirovljenici s mirovinama većim od tri tisuće kuna, mjesečnu karticu će plaćati 140 kuna za I. i 150 za II. zonu. Oni s mirovinama većim od dvije do najviše tri tisuće kuna, izdvajat će 80 za I. i 90 kuna za II. zonu. Treba ipak napomenuti, da u strukturi putnika čak 75% umirovljenika, koristi najveće pogodnosti. To su oni s mirovinama većim od tisuću do najviše dvije tisuće kuna koje će mjesečna kartica stajati 50 za I. i 60 kuna za II. zonu te oni s mirovinama do tisuću kuna koji će i ubuduće imati besplatan prijevoz.
Cijena učeničke mjesečne kartice za I. zonu ostaje 55, a u II. zoni iznosi 100 kuna. Budući da država sufinancira 80% troškova prijevoza učenika iz II. zone, roditelji će mjesečnu karticu nadoplaćivati sa svega 20 kuna. Povlaštena cijena studentske mjesečne kartice iznosi 120 kuna u I. i 130 u II. zoni – uz sufinanciranje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta – stvarni studentski izdatak bit će 84 kune u I. i 91 u II. zoni.
Preneseno sa: GPP Osijek
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 5783
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by inflameswetrust on čet 29 sij 2015 - 14:47

borna je napisao/la:....

Smiješ ti i napisati da si vijest preuzeo s vlakova. Ako ja mogu citirati izvor, možeš i ti.

No... na liniji 2 u Osijeku (Trg Ante Starčevića-Bikara) već drugi dan voze samo Genšeri. Ima veze sa strujom.

Evo dakle jednog na Đakovštini.

Tramvaj u Osijeku - Page 3 IMG_20150129_134834_zpstqxm3tqv

Skreće. A šofer ni da mahne.

Tramvaj u Osijeku - Page 3 IMG_20150129_134853_zpsgdygglom

I zguza, pardon, otpozadi.

Tramvaj u Osijeku - Page 3 IMG_20150129_134905_zpsdx2uuxvh

Baš me zanima kako cvile u onom zavoju pred kolodvorom...
inflameswetrust
inflameswetrust

Broj postova : 758
Age : 30
Lokacija : Požega-Osijek
Registration date : 24.10.2014

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by inflameswetrust on uto 24 vel 2015 - 21:29

Osijek, Europske avenije.

Kaže Pfaff 70te. Vrlo moguće!

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Saonice_n_zpsny9aaevm
inflameswetrust
inflameswetrust

Broj postova : 758
Age : 30
Lokacija : Požega-Osijek
Registration date : 24.10.2014

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by Pfaff on uto 24 vel 2015 - 22:02

inflameswetrust je napisao/la:
Kaže Pfaff 70te. Vrlo moguće!
Kaže Pfaff zato jer nad tračnicama visi neonska armatura (a i desnom sam konju pogledao u zube!)

______________________________________
Količina inteligencije na svijetu je konstantna,
jedino se povećava broj ljudi.


Tramvaj u Osijeku - Page 3 Buhoslav
Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

Broj postova : 8982
Age : 72
Lokacija : Rijeka
Registration date : 17.03.2008

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by Trol_Rijeka on sri 25 vel 2015 - 17:22

Takve neonske lampe karakteristične su za početak/sredinu 60ih.
Trol_Rijeka
Trol_Rijeka

Broj postova : 282
Age : 58
Lokacija : Rijeka
Registration date : 08.05.2008

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by inflameswetrust on pet 27 vel 2015 - 13:01

Još jednom, ZET je posudio osječkom GPP-u brusilicu.

Zaskočio sam ju odmah po izlazu iz remize.

Tramvaj u Osijeku - Page 3 IMG_20150227_093842_zps3nkpejhc

Tramvaj u Osijeku - Page 3 IMG_20150227_093849_zps5shej3gz

Tramvaj u Osijeku - Page 3 IMG_20150227_093901_zpszvnwgyfu
inflameswetrust
inflameswetrust

Broj postova : 758
Age : 30
Lokacija : Požega-Osijek
Registration date : 24.10.2014

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by Pfaff on pet 27 vel 2015 - 14:37

Rođendanski poklon?

______________________________________
Količina inteligencije na svijetu je konstantna,
jedino se povećava broj ljudi.


Tramvaj u Osijeku - Page 3 Buhoslav
Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

Broj postova : 8982
Age : 72
Lokacija : Rijeka
Registration date : 17.03.2008

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by inflameswetrust on pet 27 vel 2015 - 14:38

Samo slučajnost, rekao bih.
inflameswetrust
inflameswetrust

Broj postova : 758
Age : 30
Lokacija : Požega-Osijek
Registration date : 24.10.2014

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by Narcis on pet 27 vel 2015 - 18:39

Neki remont u pitanju?

______________________________________
Vlakom na more (Lupoglav-Raša). Smile
Tramvaj u Osijeku - Page 3 Pbucket  Pula-Zagreb sa A380  Tramvaj u Osijeku - Page 3 888110
Narcis
Narcis
Administrator
Administrator

Broj postova : 6447
Age : 45
Lokacija : Labin
Registration date : 29.02.2008

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by Pfaff on pet 27 vel 2015 - 19:08

Narcis je napisao/la:Neki remont u pitanju?
Brušnja novih kolosjeka prema Višnjevcu (ako sam dobro zapamtio)

______________________________________
Količina inteligencije na svijetu je konstantna,
jedino se povećava broj ljudi.


Tramvaj u Osijeku - Page 3 Buhoslav
Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

Broj postova : 8982
Age : 72
Lokacija : Rijeka
Registration date : 17.03.2008

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by inflameswetrust on pet 27 vel 2015 - 19:26

Točno. Danas je u Višnjevcu radio pos'o.
inflameswetrust
inflameswetrust

Broj postova : 758
Age : 30
Lokacija : Požega-Osijek
Registration date : 24.10.2014

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by inflameswetrust on sri 15 tra 2015 - 13:26

BREAKING NEWS! ŠOKANTNO! NEĆETE VJEROVATI! ZAMISLITE ŠTO JE PRONAĐENO!

Da više ljudi zanima ovakva tematika, već bi na lokalnom osječkom portalu osvanuo jedan od ovih natpsia.

No...tu i tamo se prozanimam za stari osječki konjski tramvaj. Otvoren 1884., ukinut 1925 prije elektrifikacije. Ima o njemu nešto tekstića po kojekakvim ljetopisima, i pronađe se kakva ilustracija po fejzbucima. I nešto manje od 100 godina nakon njegovog ukidanja, skoro sam ostao bez nade da bi se mogao pronaći kakav trag. Do prije par dana.

Tramvaj u Osijeku - Page 3 IMG_20150412_185159_zpsq2ewrhev

U Tvrđi, praktički na trasi kojom je prolazio, nalaze se dva praga. Očigledno je da su služila nekakvom željezničkom vozilu. Samo je pitanje kakvom. Današnji tramvaj i Guttmanova su na 1000 mm. Konjski tramvaj vozio je na 710 mm.

Tramvaj u Osijeku - Page 3 IMG_20150412_185207_zpsa5z5boh2

Ravnajući se prema klinovima pokušao sam procijeniti gdje su se nalazile tračnice.

Tramvaj u Osijeku - Page 3 IMG_20150412_185226_zpsuxfgszk3

Definitivno nešto vezano uz prugu.

Tramvaj u Osijeku - Page 3 IMG_20150412_185233_zpsuy9jgz1c

I...širina... prvo sam bio uvjeren da je metar. I onda, jučer naveče, kada sam se vraćao s piva, frend na moje kukanje što nemam metra kaže - Pa korak po korak!
Vid vraga... ispadnu oko 2 ipo stope. Moja patika je broj 41, dakle oko 26 cm, izvana mrvicu preko 27, što bi značilo 27+27+14=68... uzevši u obzir longitudinalnu deformaciju praga i mogućnost manje pogreške (oće to s alkoholom), mislim da je otkriven jedan ostatak osječke konjike.

Tu postavljam 2 pitanja.
Prvo - Kako je moguće da su ta dva praga preživjela 90 godina?Impregnirani bukov šliper dura negdje 50 godina...možda je bio držan na suhom neko vrijeme?

Drugo - Postoji li mogućnost da je ovo dovučeno s neke druge pruge? Nisam nigdje drugdje čuo za širinu pragova od 710 mm...

Pozdrav
inflameswetrust
inflameswetrust

Broj postova : 758
Age : 30
Lokacija : Požega-Osijek
Registration date : 24.10.2014

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by Pfaff on sri 15 tra 2015 - 19:22

Bravo! Tramvaj u Osijeku - Page 3 Suuper4
Ovo je stvarno nešto posebno.

Možemo reći da si položio vještarstvo iz industrijske arheologije, subspecijalizacija: šinologija!

______________________________________
Količina inteligencije na svijetu je konstantna,
jedino se povećava broj ljudi.


Tramvaj u Osijeku - Page 3 Buhoslav
Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

Broj postova : 8982
Age : 72
Lokacija : Rijeka
Registration date : 17.03.2008

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by inflameswetrust on sri 15 tra 2015 - 19:29

Pfaff je napisao/la:

Možemo reći da si položio vještarstvo iz industrijske arheologije, subspecijalizacija: šinologija!

Hvala hvala!

Nekako bih rekao da sam prvenstveno uhvatio prostornu geometriju, no, može!

Daklem, ovim povodom, uhvatit ću nekoga s pristojnim fotkalom, pa malo nabaciti jedan žešći putopis. Pozdrav!
inflameswetrust
inflameswetrust

Broj postova : 758
Age : 30
Lokacija : Požega-Osijek
Registration date : 24.10.2014

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by inflameswetrust on sri 29 srp 2015 - 10:33

http://www.glas-slavonije.hr/275929/3/Tko-ce-sanirati-nastalu-stetu-na-Trgu-Ante-Starcevica

Zbog izvođenja radova na sanaciji pruge i kolnika u Ulici J.J. Strossmayera, prije 15-ak dana uvedena je nova regulacija prometa na kojoj na relaciji Višnjevac - Zeleno polje prometuju autobusi, umjesto tramvaja. Naizgled odgovarajuće prometno rješenje zasjenjeno je oštećenjima na Trgu Ante Starčevića, koja su prouzročili spomenuti autobusi. Naime, na taj problem upozorili su nas iz Gradske četvrti Gornji grad, koji navode niz oštećenja: poput puknuća ploča i šahtova na zapadnom dijelu trga, ali i prodiranja vode u pothodniku zbog vodoskoka. Također, zacrnjene su mnoge ploče na trgu zbog tragova guma, ali i ispuštanja ulja, pa je tako uništen i sam izgled trga. Stoga, vodstvo Gradske četvrti zanima tko će sanirati i platiti nastala oštećenja te tko je odgovoran za ovakav oblik regulacije prometa, za koje traže izmjenu.
Zbog toga smo poslali upit Gradskoj upravi Grada Osijeka, odnosno Ljiljani Belajdžić, pročelnici Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu, koja je navela da u upravi nisu upoznati s problemom, ali da takva oštećenja saniraju izvođači radova. Također, izgledno je da se zamjenska prometna linija neće mijenjati, jer ne postoje odgovarajuće rute. No, pročelnica je iskazala zanimanje za taj problem, te je naglasila da će istražiti nastala oštećenja, kako bi idućih dana poslala priopćenje Gradskoj četvrti Gornji Grad, ali i redakciji Glasa Slavonije o mogućim rješenjima problema. M. Mandić

inflameswetrust
inflameswetrust

Broj postova : 758
Age : 30
Lokacija : Požega-Osijek
Registration date : 24.10.2014

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Linija Višnjevac - Zeleno polje

Postaj by borna on pet 30 lis 2015 - 18:02

Danas malo pregledavam Railway Gazette (na netu) pa sam naišao na prošlogodišnji članak o novoj liniji u Osijeku.
Lijepe fotografije je dao Tibor Čelenković, tram je zaista prigodno oslikan!
Tramvaj u Osijeku - Page 3 Tn_hr-osijek_tram_extension_tibor_celenkovic_pic_1

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Tn_hr-osijek_tram_extension_tibor_celenkovic_pic_2
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 5783
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by Pfaff on pet 30 lis 2015 - 19:45

Koliko znam, ne radi se o novoj liniji već o produženju postojeće. Trebalo bi otići na jedan eksn pa to detaljno posnimiti

______________________________________
Količina inteligencije na svijetu je konstantna,
jedino se povećava broj ljudi.


Tramvaj u Osijeku - Page 3 Buhoslav
Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

Broj postova : 8982
Age : 72
Lokacija : Rijeka
Registration date : 17.03.2008

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by inflameswetrust on pet 30 lis 2015 - 21:27

Pfaff je napisao/la:Koliko znam, ne radi se o novoj liniji već o produženju postojeće. Trebalo bi otići na jedan eksn pa to detaljno posnimiti

Da, do polovice Višnjevca je produžena linija 1. Ali je nova. Nije oprana perwollom.

I da, lijen sam, sram me, i nisam se još ni provezao...
inflameswetrust
inflameswetrust

Broj postova : 758
Age : 30
Lokacija : Požega-Osijek
Registration date : 24.10.2014

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by inflameswetrust on pon 10 tra 2017 - 18:50

Evo par slika osječkih tramvaja, da malo vidimo kako danas izgledaju.

Ovaj je uskršnji. Ima čak i retrovizor uređen! A odostraga mu je generator. Slikano kod glavne tržnice u Radićevoj.

Tramvaj u Osijeku - Page 3 DSC01823_zps3zw7gcdk

Na trgu za Bikaru se sprema jedan s reklamom od osječkog vodovoda. Makar mi to nema smisla. Oni kelje svoju reklamu na tramvaj kao da se pokušavaju boriti s konkurencijom...Janom ili Jamnicom?

Tramvaj u Osijeku - Page 3 DSC01825_zpstapwbipf

Negdje na Strossmayerovoj.

Tramvaj u Osijeku - Page 3 DSC01827_zpsftnnvlgp

I još malo dalje na Strossmayerovoj, jedan Deichmann.

Tramvaj u Osijeku - Page 3 DSC01830_zpsalwecukb

Zbilja, nema ih puno bez reklame...
inflameswetrust
inflameswetrust

Broj postova : 758
Age : 30
Lokacija : Požega-Osijek
Registration date : 24.10.2014

[Vrh] Go down

Tramvaj u Osijeku - Page 3 Empty Re: Tramvaj u Osijeku

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 3 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.