Autotrolej - razno
+21
file
nukleusri
gorgoroth
portos
echo
mannas
kriticar
Jean
Tomek
NP-549
LLeon
Thommo
gaspa
kico101
ikar
Krpan
Dj Rijeka
novi_shef
Pfaff
Narcis
kiki273
25 posters
Stranica 16 / 40.
Stranica 16 / 40. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40
Re: Autotrolej - razno
Ima jedan lik koji na mojoj 7a ujutro čini korekciju voznog reda negdje na uzbrdici prije Ćićarijske (Pletenci). Lijepo čovjek zaustavi bus, upali 4 žmigavca (ponekad) i meditira, komunicira s direktorom "Vindije" ili što već... Nemam ništa protiv, ima čovjek pravo na trenutak mira & odmora kad mu već zadnja stanica nije kraj krčme pa da bar ljudski može u zahod. Normalnim danima to i nije strašno, putnici se druže na stanici, malo čavrljaju i tako to. No jutros uz onu silnu buru i snijeg koji je padao, mislim da se ipak mogao dogegati do stanice i pustiti sve one pomodrjele curice u bus umjesto da ih pusti cvokotati na vjetrometini. Ja sam dobro obučen i ne smeta me takvo vrijeme, ali bar 60% Riječana i nema neku osobitu zimsku odjeću, pogotovo djevojke...
Što vi mislite?
BTW, izgleda da je na brdsko-planinskom području istočnog dijela grada bilo puno gadnije nego tu kod mene.
Što vi mislite?
BTW, izgleda da je na brdsko-planinskom području istočnog dijela grada bilo puno gadnije nego tu kod mene.
- Broj postova : 11475
Registration date : 17.03.2008
Ma ima ih još, ima (poglavito mislim na 5-icu na TBJ!). Dođu na okretište i onda se lepo zapru nutra a vane -100° a judi k'o da čekaju milost!Pfaff je napisao/la:...
Što vi mislite?
...
Gost- Gost
tomo je napisao/la:Ma ima ih još, ima (poglavito mislim na 5-icu na TBJ!). Dođu na okretište i onda se lepo zapru nutra a vane -100° a judi k'o da čekaju milost!Pfaff je napisao/la:...
Što vi mislite?
...
lol, kad mannasa bocneš u tipkovnicu s ovim, nema ti pomoći....
file- Broj postova : 202
Registration date : 01.03.2008
Pravilo je da se vrata otvaraju 5 minuta prije polaska. Ostalo je stvar dobre volje.
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
Registration date : 29.02.2008
Lako meni za mannasa!file je napisao/la:... kad mannasa bocneš u tipkovnicu s ovim ...
Da ne napišem nešto gore ... blue shit!ikar je napisao/la:Pravilo je da se vrata otvaraju 5 minuta prije polaska. ...
Gost- Gost
Ja upravo i govorim o dobroj volji odnosno elementarnoj pristojnosti u nenormalnim uvjetima.ikar je napisao/la:Pravilo je da se vrata otvaraju 5 minuta prije polaska. Ostalo je stvar dobre volje.
A što se tiče pravila - očito ga nitko ne poštuje. Moje je iskustvo (recimo s Delte) da šole dođe, otključa bus, pripusti putnike i krene. Kakvih 5 minuta, ma, bud'te pametni...
O 5 i 32 na TBJ da i ne pričam...
Nadopuna. Jutros u 6:46 na 599 dragi dečko stoji na stanici, zagrijan bus, otvara vrata kako tko dođe... Prava divota, dmaho mi je dan lijepo počeo. Netko u Autotroleju čita 4rum?
BTW, Čujem da sedmice još uvijek samo do Belulovića?!?
Na to sam i ja mislio! O finom kućnom odgoju i mrvici ljudske osjećajnosti! Uzet ću za primjer samo TBJ i 5-icu i sadašnje stanje. Puše bura i vani je hladno, busa nema 10-15 minuta, zatim dođe bus, iskrca putnike, lagano se dokotrlja do "perona" i šole ostane nutra ali ne otvori vrata nego "češe kohonese". Vani 10 ljudi drhturi i čeka da se smiluje da ih pusti u bus. Ali ne! On čeka i pusti putnike 2 minute prije polaska.Pfaff je napisao/la:Ja upravo i govorim o dobroj volji odnosno elementarnoj pristojnosti ...
Ali ima i druga situacija! Puše bura i vani je hladno, busa nema 10-15 minuta, zatim dođe bus, iskrca putnike, lagano se dokotrlja do "perona" i šole sve odmah pusti u nutra i kako je Pfaff napisao, kako tko dođe otvori vrata!
Zar je ovo drugo tako teško!? Zar je teško pokazati malu dozu ljudskosti i osjećaja? Još da objasnim sadašnje stanje: prije dok su sa TBJ polazili prigradski busevi, ljudi su se mogli i skloniti negdje iza svih onih buseva dok su čekali ... gdje se sad mogu skloniti? Gdje se čovjek može skloniti od vjetra ako na trgu nema niti jednog busa?
Znam, sad će se nać dušebrižnici i počet mi solit pamet da ima i drugih stajališta i da nije nužno ukrcati se na TBj! Ako sa vele tržnice idem doma sa dvije krcate vrećice ... šta bi trebao pješke otić do Brajde i tamo se ukrcati (doduše ja i to radim ali iz nekih drugih razloga!)? Onda mogu slobodno otić pješke i na Škurinje! Ali onda neću svaki mjesec kupovati kartu i ušparat ću si 56 kuna. A tih 56 kuna će bit manje Autotroleju u kasi. Nije puno ali to ponekad zna veseliti .
Da se razumijemo, nisu svi vozači takvi da će vani na hladnoći pustit putnike ali da ih ima, ima!
Nadam se da Ste shvatili što sam ovim postom htio reći!
Gost- Gost
Nemoj pričat o 32, nemoj... (makat si i admin)Pfaff je napisao/la:O 5 i 32 na TBJ da i ne pričam...
Shvatili smo, al te ja moram malo zezat. Da kupuješ na Brajdi neki bi tvoji problemi glede zebnje u očekivanju busa nestali. Al' ti hoćeš velu tržnicu... A ravnopravnost putnika? Oni na krajnjim stajalištima nek se griju u busu a oni na usputnim, koji ga jednako dugo čekaju, nek zebu? Rješenje je u nadstrešnicama jer mislim da je još gora situacija kad lije kiša. Al' vjerojatno ništa od toga jer ne da kobler svoje kocke na Jelačićevoj Vjetrometini.tomo je napisao/la:Ako sa vele tržnice idem doma sa dvije krcate vrećice ... šta bi trebao pješke otić do Brajde ... Nadam se da Ste shvatili što sam ovim postom htio reći!
Ne vidim baš neki problem ako vozači puste putnike u vozilo i ranije, dok su i sami unutra, al' ja nisam iz tog svijeta pa mi nisu poznata pravila i njihova svrha. Jednom sam bio za itekkakve kiše bez kišobrana u tramvaju i na zadnjoj stanici sam objasnio osoblju da idem s njima natrag (dok pljusak ne stane) al' su me uredno "izbacili" van s objašnjenjem da ne smiju putnike voziti po okretnici. Ima tu na forumu i vozača pa valja čuti i njihovu stranu o tim pravilima.
I, tomo, pitaj šefa kako se putnici ukrcavaju na Peharovu (i zaradi još -10 bodova ). I, da ponovim, shvatili smo što si htio reći. I u biti ti dajemo za pravo.
Registration date : 14.05.2008
Namjerno nisam pisao o kiši što je još gore. Ali ima i gore od goreg! Ima i situacija kad lije kiša ali i puše vjetar. A ti k'o mona stojiš ispred busa a šole se pravi bedast i pušta te da čekaš vani. Neću napisati što bi mu uradio ali se može lako pretpostaviti! A takve situacije i vode u fizički obračun sa vozačima.
Ali ... opet ću ponoviti ... nisu svi vozači takvi! Ima njih šačica koji se postavljaju iznad svega i maltretiraju putnike i zna se koji su to.
Što se tiče Peharova ... nebih o tome (ne zbog toga što se bojim šefa, bojim se samo potresa i zmija!).
Ali ... opet ću ponoviti ... nisu svi vozači takvi! Ima njih šačica koji se postavljaju iznad svega i maltretiraju putnike i zna se koji su to.
Što se tiče Peharova ... nebih o tome (ne zbog toga što se bojim šefa, bojim se samo potresa i zmija!).
Gost- Gost
Ništa drugo nego nečija dobra volja. Ja vozim samo sa Delte i meni je spomenutih 5 minuta zakon. Nema šanse da idem zadnji čas osim ako nešto iskrsne, tipa dođem zadnji čas a nisam službu za sutra vidio pa skoknem u kućicu i dođem na peron u -3 minute. Na Delti se točno zna koji polasci su na knap i njima se donekle tolerira da dođu zadnji čas na peron (dalo bi se to rješit prekrajanjem tablica, ali to je već S.F.). Službeno se mora parkirati na peron za svoj sljedeći polazak ako prije tebe ne ide još neki na istoj liniji. To pravilo izbjegavam u šiiiiiiroooookom luku i NIKADA ne parkiram na peron, nego ili na parking, ili na peron 13 koji je najbliže kućici i najrjeđe vozi. Naguraju se babuskare i hokejaši na vrata i onda ja moram gurat svih da bi došao do portele od rezervara, otvorio vrata i onda se opet gurao da uđem unutra. NEMA ŠANSONE. Bus nikada na peron, i nikada na displej napisat pravo odredište jer će uvijek neki padobranac doć gnjavit kad ideš. Najbolje napisat linije koje rijetko voze ili više uopće ne (34 Anđeli, 40 Opatija, 32 Brseč., 24 Novokračine ........), pa onda niko niš ne pita. I tad uđeš u bus ko normalan ćovjek i ideš na peron na ukrcaj, naravno 5 minuta ranije. Gradski pak i nemaju dosta često taj komoditet i tih 5 minuta nego naprave 3,4 đira u šutu i onda jedva uhvati 7 minuta na Jelačiću i čovjek bi konačno htio bit u miru božjem 2 minute, prdnut, podrignut, pojest jabuku..... al ne. Nedaju mu mira i nonstop kucaju po vratima ko debili. Svi nonstop zivkaju prometnike, novi list, tužibabu kako vozači pričaju na mobitel, a nikad niko nije zvao i rekao kako vozači jedu slanac ili krafnu, piju kavu s automata u maloj čašici ili nešto treće i sve to dok voze. A zašto? Zato što u 7 sati radnog vremena nemaju jednu jedinu minutu mira ni nikakve pauze. Ma neću dalje jer bi mogao do sutra nabrajat.
Da, bilo bi lijepo da su jučer otvarali vrata ranije da ljudi ne smrznu, ali uopće ih ne krivim što nisu. 90% putnika je bagra koja te nimalo ne poštuje, nije te u stanju ni pozdravit prilikom ulaska i pokazat kartu nego moraš moljakat i navlačit za rukav, čim se nešto desi (kočenje ili bilo šta drugo) odma po tebi drvlje i kamenje i u stanju su te izvrijeđat samo tako, a onda bez imalo srama žele da ih pustiš u bus 10 minuta ranije. NEMA NIŠTA. Kako neko može tražit bilo kakve privilegije kad inače nije u stanju ispoštovat nekakve uzance!
Da, bilo bi lijepo da su jučer otvarali vrata ranije da ljudi ne smrznu, ali uopće ih ne krivim što nisu. 90% putnika je bagra koja te nimalo ne poštuje, nije te u stanju ni pozdravit prilikom ulaska i pokazat kartu nego moraš moljakat i navlačit za rukav, čim se nešto desi (kočenje ili bilo šta drugo) odma po tebi drvlje i kamenje i u stanju su te izvrijeđat samo tako, a onda bez imalo srama žele da ih pustiš u bus 10 minuta ranije. NEMA NIŠTA. Kako neko može tražit bilo kakve privilegije kad inače nije u stanju ispoštovat nekakve uzance!
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2442
Registration date : 15.03.2008
...NP-549 je napisao/la:... Najbolje napisat linije koje rijetko voze ili više uopće ne (34 Anđeli, 40 Opatija, 32 Brseč., 24 Novokračine ........), pa onda niko niš ne pita. ...
Gost- Gost
Žalosno, ali istinito. Ako se parkiraš na parking i napišeš 18 Kastav, evo ti nekog idiota sa pitanjem:
- idete vi sad?
- Ma mrš u 3PM. Da idem bi bio na peronu.
ili
- a kad idete ?
- boli te k......... kad idem imaš tamo informacije pa pitaj. Osim što sam vozač, prodavač karti, kontrolor, psiholog (moraš procjenit koga pitat kartu a koga ne zbog možebitnih problema - Radojkovićeve riječi) još moram bit i "informator". Neznam, neželim znat i ne zanima me. U biti znam al iz principa koji su u gornjem postu navedeni, neželim bilo kome odgovrata na bilo kakva pitanja. Osim naravno ljepšem spolu u rasponu od 17-40 g. Naveden osim toga imaju slobodan ulaz prije krcanja na peronu, karta naravno nije potrebna, a zadržavanje na prednjem peronu i razgovor s vozačem itekako su poželjni
- idete vi sad?
- Ma mrš u 3PM. Da idem bi bio na peronu.
ili
- a kad idete ?
- boli te k......... kad idem imaš tamo informacije pa pitaj. Osim što sam vozač, prodavač karti, kontrolor, psiholog (moraš procjenit koga pitat kartu a koga ne zbog možebitnih problema - Radojkovićeve riječi) još moram bit i "informator". Neznam, neželim znat i ne zanima me. U biti znam al iz principa koji su u gornjem postu navedeni, neželim bilo kome odgovrata na bilo kakva pitanja. Osim naravno ljepšem spolu u rasponu od 17-40 g. Naveden osim toga imaju slobodan ulaz prije krcanja na peronu, karta naravno nije potrebna, a zadržavanje na prednjem peronu i razgovor s vozačem itekako su poželjni
NP-549- Moderator
Cesta za Grobnik (opet) zatvorena zbog odrona kamenja, autobusi prema Čavlima voze: Delta - Vežica - obilaznica - Čavle, a za nazad Čavle - obilaznica - Orehovica - Račkoga - Delta. Linije 13 i 13a voze normalno. Od Čavli do Svilnog i nazad vozi kombi.
Hahahahahaha (vidi pod -> 7a jutros u 06:46)ikar je napisao/la:Pravilo je da se vrata otvaraju 5 minuta prije polaska.
446 je odvozio svoje.....
NP-549- Moderator
Istekla registracija, a nije "sposoban" proći novi G.T.P.NP-549 je napisao/la:meaning ?
aaa to. Mislel san da je samo motor vrisnul. Lani kad je bil na GTP mi je rekal onaj grobničan da zibiraju one kimi je šasija u solidnom stanju, karoserija da ni bitna to se da popravit. Morali su 10 komada izabrat za odstrel kad su došli Shitari 714.723
NP-549- Moderator
Evo jedne dobre vijesti za ljubitelje TAM-ovih autobusa, 577 (TAM 260 A 119) karoserija u potpunosti nova, interijer također napravljen na novo, čeka se registracija i puštanje u promet!
Dvije brzinske slike od neki dan dok je još bio relativno cijeli !
Dvije brzinske slike od neki dan dok je još bio relativno cijeli !
mannas- Broj postova : 147
... u njemu sam se navozio i navozio!mannas je napisao/la:I 570 bay-bay !
...
Gost- Gost
Registracija je na mjestu!kiki273 je napisao/la:Evo jedne dobre vijesti za ljubitelje TAM-ovih autobusa, 577 (TAM 260 A 119) karoserija u potpunosti nova, interijer također napravljen na novo, čeka se registracija i puštanje u promet!
RI - 764 - RV
... ma da ga nisi ti dobio za ganjanje namesto 595 ?kiki273 je napisao/la:Registracija je na mjestu!kiki273 je napisao/la:Evo jedne dobre vijesti za ljubitelje TAM-ovih autobusa, 577 (TAM 260 A 119) ... čeka se registracija i puštanje u promet!
RI - 764 - RV
Gost- Gost
A ne, nisamtomo je napisao/la:... ma da ga nisi ti dobio za ganjanje namesto 595 ?kiki273 je napisao/la:Registracija je na mjestu!kiki273 je napisao/la:Evo jedne dobre vijesti za ljubitelje TAM-ovih autobusa, 577 (TAM 260 A 119) ... čeka se registracija i puštanje u promet!
RI - 764 - RV
Uvijek ima nade...kiki273 je napisao/la:A ne, nisamtomo je napisao/la:... ma da ga nisi ti dobio za ganjanje namesto 595 ?kiki273 je napisao/la:Registracija je na mjestu!kiki273 je napisao/la:Evo jedne dobre vijesti za ljubitelje TAM-ovih autobusa, 577 (TAM 260 A 119) ... čeka se registracija i puštanje u promet!
RI - 764 - RV
Stranica 16 / 40. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 28 ... 40
Stranica 16 / 40.