Njam, njam ...
+27
klek
Phalanx
bnsf
Thommo
klemenčič
Damir
portos
file
kobler
Drempa
Silver
ZlayoZg
Patentee 1833
KAPO
Jean
kiki273
gaspa
nenek
Narcis
NP-549
novi_shef
LLeon
EuroTrakker
Pfaff
Barney
sali
milepaclo
31 posters
Stranica 6 / 40. • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Re: Njam, njam ...
NOVA godina
Dekorirao sam blagdanski stol:
Vaš izvjestitelj – glavom, bradom i majicom!
Točno nešto oko 21:18 izvadio sam prase iz rerne...
... a i podvarak je bio gotov!
Evo kako je to izgledalo na stolu
Prasence je bilo, onako – taman! Korica hrskava, a ono ispod se topilo samo od sebe
Lavor francuske
Raspoređeno po pjatu
A u ponoć: Nj.V. SARMA
NOVA godina - ručak
Aspirin, mala rakijica, aspirin, mešani ostaci...
I mislim da ću ovime završiti ovo gastro-sagu... :skok :
Dekorirao sam blagdanski stol:
Vaš izvjestitelj – glavom, bradom i majicom!
Točno nešto oko 21:18 izvadio sam prase iz rerne...
... a i podvarak je bio gotov!
Evo kako je to izgledalo na stolu
Prasence je bilo, onako – taman! Korica hrskava, a ono ispod se topilo samo od sebe
Lavor francuske
Raspoređeno po pjatu
A u ponoć: Nj.V. SARMA
NOVA godina - ručak
Aspirin, mala rakijica, aspirin, mešani ostaci...
I mislim da ću ovime završiti ovo gastro-sagu... :skok :
- Broj postova : 11461
Registration date : 17.03.2008
Aaaahhh.... aaaa.... aaa....
Sto me nije bilo tamo pa da ti olaksam zivot tj. unistavanje materijalnih dokaza...
Barney
Sto me nije bilo tamo pa da ti olaksam zivot tj. unistavanje materijalnih dokaza...
Barney
Barney- Broj postova : 930
Registration date : 29.02.2008
JoooJ šteta ča u frižideru nema baš NIŠ
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Ma, kod none se vajka čakod najde...KAPO je napisao/la:JoooJ šteta ča u frižideru nema baš NIŠ
Ma ima svega ali nona neće datPfaff je napisao/la:Ma, kod none se vajka čakod najde...KAPO je napisao/la:JoooJ šteta ča u frižideru nema baš NIŠ
Sakramenska nona, sram je bilo .KAPO je napisao/la:Ma ima svega ali nona neće dat
Gost- Gost
E sad, kad mi više nije muka od pomisli i li pogleda na hranu, a i fotić sam, kako onomad rekoh, podmazao, mogu i ja malo
Jedne, tamo, danas već davne godine, bješe neki čovo, Voki Kostić, koji je na TV u predblagdanske dane pljuvao po širokim narodnim masama kako su nemaštovite i kako svi, godinama, za novogodišnju večeru znaju napraviti samo (i uvijek) prase, sarmu i gibanicu, i kako bi se već jednom trebalo odmaknuti od toga. Ja sam te godine u svoju familiju nekako uspio plasirati taj trend a posljedica je bila da smo se pripremajući hranu svi uspjeli lijepo posvaditi a večera je bila gotova u zadnji čas, pet do dvanaest. Zapelo je na tehnologiji pripremanja muslinskog umaka, koji je u osnovi holandski umak ali mu se doda... no to je već neka druga priča. A onda je domino efekt u kuhanju učinio svoje.
Ali vratimo se mi na našu prasad, sarme, gibanice... Vidim da se Pfaff drži dobrih starih širokomasenih običaja. A ja zapravo ne bih trebao ništa ni postati jer je Pfaff ionako snimio i prikazao moju novogodišnju večeru. Pogađate: prase, sarmu, gibanicu.
Ja sam svoju kronologiju izjedanja pomiješao pa ću dati samo sažetak svih ovih dana protekla dva tjedna.
Za one s njemačkim genima klasično badnjačko predjelo je francuska salata koja to nije
Ima to jelce i svoje ime: talijanska salata. U izvorniku: Welscher Salat. Umjesto graška je grah, ima cikle, nema vegete, ima udrobljenih odkonzerviranih sardina.
Za uvod u neki od obroka dobro dođu naresci. Mercator prodaje vakumirane okrajke po 10 odn. 29 kn kilu - znači dijelove koje odstranjuju kad načmu kobasicu, šunku, pršut... U pakiranju je pravi gemišt, od svačeg ponešto, a u želucu se to ionako pretvara u bezličnu kašu.
Još nešto što se u ovo doba godine jede, ako to vremenske prilike dopuštaju. Hladetina. U 4 faze: priprema, u zdjeli, izbačena na pladanj, na tanjuru.
Tu negdje mora biti i francuska, kao prilog ne hladetini već onome što slijedi.
Nema ništa bez dobrog sira. Češki kvargli. Što stariji (odstojaniji), to smrdljiviji a time i to bolji.
Bilo je i drugih sireva, među njima cetinski sir iz ulja s mirišljavim travama i u nas nekad dosta popularni, danas raritetni (ako ne i nedostupni) romadur.
Jesmo li za neko toplo predjelo? Recimo - puževi na burgundski.
Veliko finale - odojak. Pečen na klocnama (tj. uzdignutoj rešetki s 3 žlice vode ispod)
Što ono ide poslije praseta? Sarma! S, recimo, četiri zvjezdice. Tj. 4 sata kuhanja.
Desert. Božićna torta od kestena.
Novogodišnja volovska oka.
Susjedina baklava.
A svo vrijeme trajno je bio prisutan izbor suhih kolača: prutići od badema, keksi, orehnjača, makovnjača, figare, išleri, ruske kuglice, kuglice od mrkve, čokoladna salama (izostala sa slike)
Poslije svega za Europljane bilo bi se nepristojno podrignuti (dok bi Japanci zapljeskali s odobravanjem). A koliko je još toga ostalo u pričuvi
(kad čovjek ima velike i gladne oči): kačkavalj, imotska torta, viški hib
Jedne, tamo, danas već davne godine, bješe neki čovo, Voki Kostić, koji je na TV u predblagdanske dane pljuvao po širokim narodnim masama kako su nemaštovite i kako svi, godinama, za novogodišnju večeru znaju napraviti samo (i uvijek) prase, sarmu i gibanicu, i kako bi se već jednom trebalo odmaknuti od toga. Ja sam te godine u svoju familiju nekako uspio plasirati taj trend a posljedica je bila da smo se pripremajući hranu svi uspjeli lijepo posvaditi a večera je bila gotova u zadnji čas, pet do dvanaest. Zapelo je na tehnologiji pripremanja muslinskog umaka, koji je u osnovi holandski umak ali mu se doda... no to je već neka druga priča. A onda je domino efekt u kuhanju učinio svoje.
Ali vratimo se mi na našu prasad, sarme, gibanice... Vidim da se Pfaff drži dobrih starih širokomasenih običaja. A ja zapravo ne bih trebao ništa ni postati jer je Pfaff ionako snimio i prikazao moju novogodišnju večeru. Pogađate: prase, sarmu, gibanicu.
Ja sam svoju kronologiju izjedanja pomiješao pa ću dati samo sažetak svih ovih dana protekla dva tjedna.
Za one s njemačkim genima klasično badnjačko predjelo je francuska salata koja to nije
Ima to jelce i svoje ime: talijanska salata. U izvorniku: Welscher Salat. Umjesto graška je grah, ima cikle, nema vegete, ima udrobljenih odkonzerviranih sardina.
Za uvod u neki od obroka dobro dođu naresci. Mercator prodaje vakumirane okrajke po 10 odn. 29 kn kilu - znači dijelove koje odstranjuju kad načmu kobasicu, šunku, pršut... U pakiranju je pravi gemišt, od svačeg ponešto, a u želucu se to ionako pretvara u bezličnu kašu.
Još nešto što se u ovo doba godine jede, ako to vremenske prilike dopuštaju. Hladetina. U 4 faze: priprema, u zdjeli, izbačena na pladanj, na tanjuru.
Tu negdje mora biti i francuska, kao prilog ne hladetini već onome što slijedi.
Nema ništa bez dobrog sira. Češki kvargli. Što stariji (odstojaniji), to smrdljiviji a time i to bolji.
Bilo je i drugih sireva, među njima cetinski sir iz ulja s mirišljavim travama i u nas nekad dosta popularni, danas raritetni (ako ne i nedostupni) romadur.
Jesmo li za neko toplo predjelo? Recimo - puževi na burgundski.
Veliko finale - odojak. Pečen na klocnama (tj. uzdignutoj rešetki s 3 žlice vode ispod)
Što ono ide poslije praseta? Sarma! S, recimo, četiri zvjezdice. Tj. 4 sata kuhanja.
Desert. Božićna torta od kestena.
Novogodišnja volovska oka.
Susjedina baklava.
A svo vrijeme trajno je bio prisutan izbor suhih kolača: prutići od badema, keksi, orehnjača, makovnjača, figare, išleri, ruske kuglice, kuglice od mrkve, čokoladna salama (izostala sa slike)
Poslije svega za Europljane bilo bi se nepristojno podrignuti (dok bi Japanci zapljeskali s odobravanjem). A koliko je još toga ostalo u pričuvi
(kad čovjek ima velike i gladne oči): kačkavalj, imotska torta, viški hib
Registration date : 14.05.2008
Kako to u božićno vrijeme rade drugi? Na zagrebačkom Kvaternikovom trgu već je mjesecima razapet šator - Slavonska kuća. A vani se krčka fiš (lijevo, ispred ustobočenog kuhara) i, što je posebno privlačno, šarani na rašljama (desno, oko vatre). Mljac.
Šator i drvene klupe u njemu djeluje pučki, al je šaran ipak 130 kn
Šator i drvene klupe u njemu djeluje pučki, al je šaran ipak 130 kn
I što reći nakon ovoga, nego "u slast"
- Broj postova : 6447
Mešani ostanjki. Sad si mi probudijo slike iz mladosti. Kad smo kao studenti stanovali na Črnomercu, bio je na zadnjoj tramvajskoj stanici "Promesov" kiosk 3 x 2 i u njemu strašno simpatična debela teta koja je isto tako prodavala friške ostanjke na vagu. Ja sam njoj svako toliko poklonio cvjetak, a ona je meni pod ostanjke trpala uglavnom prešanu šunku... Kasnije sam u Milanu rado kupovao takve stvari u lokalnom PAM-u.
Romadur, eh, those were the days... A hladetina Ti maestralno izgleda. Ona talijanska salata bi mi pasala, ali mrzim cveklu. Sve je poslije rdeče
Miješani sitni kolačići. To nažalost ne radim. Imam sve recepte, ali nemam za koga. Ja slatko ne smijem, najbolja itd., itd. tvrdi da je ionako preteška i preobla, a drugi su se rastepli k'o rakova deca.
Sve ostalo - što da kažem: izvanredno!
A sad jedno pitanje:
PS: Kako si uspijo pohvatati puževe?
Romadur, eh, those were the days... A hladetina Ti maestralno izgleda. Ona talijanska salata bi mi pasala, ali mrzim cveklu. Sve je poslije rdeče
Miješani sitni kolačići. To nažalost ne radim. Imam sve recepte, ali nemam za koga. Ja slatko ne smijem, najbolja itd., itd. tvrdi da je ionako preteška i preobla, a drugi su se rastepli k'o rakova deca.
Sve ostalo - što da kažem: izvanredno!
A sad jedno pitanje:
Ovo si s lustera?gaspa je napisao/la:
PS: Kako si uspijo pohvatati puževe?
Majku li vam vasu...
Pa vi se samo prezderavate, dok ja gladujem i naprosto propadam.
Gaspina vecerica je bas onakva kakva i treba bit. Nista ne bih oduzeo, a dodati se uvijek moze.
Barney
Pa vi se samo prezderavate, dok ja gladujem i naprosto propadam.
Gaspina vecerica je bas onakva kakva i treba bit. Nista ne bih oduzeo, a dodati se uvijek moze.
Barney
Pa, poslije francuske salate je sve žutoPfaff je napisao/la:Ona talijanska salata bi mi pasala, ali mrzim cveklu. Sve je poslije rdeče
Oh, pa abonirat ću se ja kod tebe. Prema dosad prikazanom neću biti jedini (moći ćeš otvoriti pučku kuhinju). A kad jednog dana postanem siroče, možeš me posiniti.Pfaff je napisao/la:Miješani sitni kolačići. Imam sve recepte, ali nemam za koga.
I kako da ja sad budem originalan u ocjeni tvojih djela, kad opet koristiš moje neizrečene misli???Pfaff je napisao/la:Sve ostalo - što da kažem: izvanredno!
Imam dobar širokokutnik. Ti, kao nešto viši od mene, uspio bi obuhvatiti pola sobe.Pfaff je napisao/la:A sad jedno pitanje: Ovo si s lustera?
Pomogao mi je Bo FrostPfaff je napisao/la:PS: Kako si uspijo pohvatati puževe?
Jučer navečer mi se okupila gomila mainstream likova & likica gledati rukomet na mojoj novoj plazmi.
Dok su oni urlali (Jaaavii seee!), ja sam im pripremijo nešto za nadoknađivanje energije...
Predjelo na 4 načina:
Za glavno jelo - bačva gulaša i zemlknedli!
Bilo posle još nekih palačinki, al' mi se više nije dalo slikavat'
Dok su oni urlali (Jaaavii seee!), ja sam im pripremijo nešto za nadoknađivanje energije...
Predjelo na 4 načina:
Za glavno jelo - bačva gulaša i zemlknedli!
Bilo posle još nekih palačinki, al' mi se više nije dalo slikavat'
Sljedeći put će i KAPO doć gledat rukomet
kod Pfaffa!
Moze?
kod Pfaffa!
Moze?
Pfaff i ovo je više nego dovoljno, kakve palačinke....
Dosta da od svega uzmeš po jedan komad.
Dosta da od svega uzmeš po jedan komad.
Narcis- Administrator
Ćemo se večeras dogovorit!KAPO je napisao/la:Sljedeći put će i KAPO doć gledat rukomet
kod Pfaffa!
Moze?
Mogu i ja??????Pfaff je napisao/la:Ćemo se večeras dogovorit!KAPO je napisao/la:Sljedeći put će i KAPO doć gledat rukomet
kod Pfaffa!
Moze?
Barney
Barney
Nona je za Ljubljanu obećala POHANO PILE!!!
A ča ni nona va toplicah?KAPO je napisao/la:Nona je za Ljubljanu obećala POHANO PILE!!!
Prihaja četvrtak!Narcis je napisao/la:A ča ni nona va toplicah?KAPO je napisao/la:Nona je za Ljubljanu obećala POHANO PILE!!!
Ma ćeš je zet sobun va Ljubljanu.KAPO je napisao/la:Prihaja četvrtak!Narcis je napisao/la:A ča ni nona va toplicah?KAPO je napisao/la:Nona je za Ljubljanu obećala POHANO PILE!!!
Znao sam da negdje imaš slabu točku!Barney je napisao/la:Covjece! Ovo bi i mene dovuklo u Rijeku!
A ča ćemo "papat" kad budemo šli va LJubljanu?
JA ZNAN
JA ZNAN
Jučer smo najbolja (itd., itd...) i ja malom zakuskom proslavili in absentia rođendan našeg sina
Pravi ruski, ne oni miteseri iz "Konzuma"
Pravi ruski, ne oni miteseri iz "Konzuma"
Stranica 6 / 40. • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40