Izlet u Ljubljanu 30. siječnja 2010.
+9
ZlayoZg
leteči vlak
Thommo
LLeon
Barney
Stanley
cokla
Narcis
Pfaff
13 posters
Stranica 4 / 4.
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Izlet u Ljubljanu 30. siječnja 2010.
Ovo je čisti Mariborčanin
https://2img.net/h/i107.photobucket.com/albums/m295/brki/Zeljeznice/Ljubljana%20II%2030012010/P1300184.jpg
Cijeli dan se skrivala ispod plavo- bijelog šala i ovo je bila rijetka prilika da malo izroni na svjetlo dana.Jean je napisao/la:Je li Fresher bio jedini koji je na sebi imao Štacionovu majicu? Ajde, barem netko se sjetio...
https://2img.net/h/i107.photobucket.com/albums/m295/brki/Zeljeznice/Ljubljana%20II%2030012010/P1300184.jpg
Nisam došao u Ljubljanu po kafićima sjedit, a toliki put je još pred nama. Za to sam mogao i u Rijeci ostat. Zapravo, proslijedio sam dalje Pfaffov prijedlog, jer mi se u tom trenutku učinio kao vrlo razuman zbog količine hladnoće i snijega.Jean je napisao/la:Budući da je snijeg još uvijek svojski padao, LLeon predlaže da odemo negdje na kavu (sic!):
Ista ova ideja se i meni već neko vrijeme mota po glavi. Imam neke skice i tehnička rješenja zapisana u malim sivim ćelijama, ali neću dalje o tome, da ne bi ispalo: tresla se brda…Jean je napisao/la:Baš nešto gledam ove lake drezine, pa mi se kroz glavu provlači ideja o izradi dvije ili tri (modifikacijom bicikla) i vožnji Raškom prugom... Ne može biti preskupo - bicikle su u Pevecu (bile nekada!) ispod 400 kn...
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Vidi, vidi, vidi, za to nisam znao...Jean je napisao/la:File i Anton (Tone) pravili su mi društvo u autu. Budući da smo, unatoč Narcisovoj želji, kasnili par minuta, odlučio sam tankanje odgoditi za povratak. Dok nas je carinski policajac izprovjeravao i ispisao kartončiće, Narcis je već vjerojatno došao do Ilirske Bistrice, pa je moj plan kako ću voziti iza njega pao u vodu... A do Pivke nikad nisam vozio, pa sljedstveno tome ne znam ni put... Ništa, ajmo na sreću, pa kud puklo! A sreća je bila takva da smo već par zavoja poslije Bistrice naletjeli na poledicu na cesti, signal za mobitel je "otkazao poslušnost", a lampica rezerve je bola oči još od skretanja za Tunel Učka. Kad smo već postali potpuno sigurni da smo u Bistrici krivo skrenuli, pored ceste se ukazala tabla "Občina Pivka, dobro došli!", no kako urbanim sadržajima nije bilo traga niti nakon 10 kilometara vožnje, ponovno smo postali prilično sigurni da smo zalutali... Ipak, nakon nekog vremena dolazimo do uskog željezničkog podvožnjaka, gdje se, kao kod RIO-a promet naizmjence semaforom propušta u jednom, odnosno drugom smjeru. Odmah nakon podvožnjaka - tabla "Pivka" To! Znači, ipak nismo zalutali!!!
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Narcis je napisao/la:Vidi, vidi, vidi, za to nisam znao...
Ni ja. Da ste sačekali, mogli ste mene pratit, a ne Narcisa ganjat. Mi smo se malo duže zadržali na obje granice, jer smo bili sumnjivi i hrvatskom i slovenskom cariniku.
Jean inače sve pohvale za putopis, slike i komentare, zbilja je vrijedilo čekati par dana, nego samo još jedna napomena, na ovu sliku, bez brige na slo. forumu su i mene kolege ispravili na istu foru;
Nije to Regan, to je Španka, konkretno 644-016, a Regan su serija 664.
Jean je napisao/la:Na prvom kolosijeku odmara se Regan:
https://2img.net/h/i107.photobucket.com/albums/m295/brki/Zeljeznice/Ljubljana%20II%2030012010/P1300034.jpg
Nije to Regan, to je Španka, konkretno 644-016, a Regan su serija 664.
Tako je Narcis . Španka 016, slikana isti dan:
leteči vlak- Broj postova : 1042
Registration date : 21.01.2010
Učim, učim...
Jel tko od vas išao preko granice sa osobnom iskaznicom i dobio onaj kartončić?
Mislim da znate da i ja planiram zajedno sa drugim forumašima sa željeznica.net posjetiti muzej 27.03..Valjda ću od granične policije u vlaku dobiti taj kartončić?
Mislim da znate da i ja planiram zajedno sa drugim forumašima sa željeznica.net posjetiti muzej 27.03..Valjda ću od granične policije u vlaku dobiti taj kartončić?
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Preko nekoliko puta! I uvijek sam/smo dobili kartončič . Ustvari, što će ti taj kartončić ? Šta si ih počel skupljat ? Ima ih ja nekoliko pa ako 'oćeš ... mogu ti ih prodat .ZlayoZg je napisao/la:Jel tko od vas išao preko granice sa osobnom iskaznicom i dobio onaj kartončić?
....Valjda ću od granične policije u vlaku dobiti taj kartončić?
Gost- Gost
Nisam ih počeo skupljati niti neću.Ipak,ne želim biti ilegalac u Sloveniji.
Kad već nudiš,pošto komad?
Kad već nudiš,pošto komad?
ZlayoZg- Administrator
Mislim da nemožeš ni uć u EU bez tog komada papira! A i kad uđeš (sa tim kartončićem!) dobro ga čuvaj jer ako ga izgubiš i onda bi mogao imat problema na grani na povratku u Hr.ZlayoZg je napisao/la:... Ipak,ne želim biti ilegalac u Sloveniji.
Ma to je bila samo navlakuša da ispipam tržište . Al' lako se dogovorit oko cijene .ZlayoZg je napisao/la:... Kad već nudiš,pošto komad?
Gost- Gost
Budi bez brige. Ulazak u Sloveniju i Italiju je moguć uz predočenje osobne iskaznice (stare ili nove, bitno da je važeća). Kartončić izdaje naš pogranični policaj, a služi zato da bi slovenski pogranični policaj ("Kad bom velik, bom carinik na Kolpi!") imao gdje udariti muhur. Treba ga čuvati tijekom boravka jer je dokaz legalnog ulaska. Po mom iskustvu (bar u automobilu), nitko ih ne oduzima prilikom izlaska. Ja ih imam doma i u autu nekih 10-ak
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Od granične policije MORAŠ dobit taj kartončić, jer će te inače slovenci deportirat natrag. Kada je Štacion prvi put išao u ŽM u Ljubljanu 08.10.2008. sa nama u vagonu je bio jedan gospodin kojemu su carinici u Šapjanama valjda zaboravili ispisat i dat taj kartončić i slovenska carina u Il. Bistrici ga nije pustila dalje. I nema šanse da će te pustit u deželu bez kartončića. Njegova sreća u nesreći je da se isti vlak odmah vraćao natrag u Hr.ZlayoZg je napisao/la:Valjda ću od granične policije u vlaku dobiti taj kartončić?
Ja taj kartončić nisam nikad koristio, jer uvijek putujem sa putovnicom. Uštediš si vrijeme i gnjavažu na granici.
Zavisi. Kad imaš pasoš "šaren" k'o moj pa ga svaki pajkan lista 5 minuta i ideš često preko grane, onda ti ga vrlo brzo zasvinje s nepotrebnim pečatima samo da dokažu kako su važan kotačić u Shengenskom sustavu.LLeon je napisao/la:Ja taj kartončić nisam nikad koristio, jer uvijek putujem sa putovnicom. Uštediš si vrijeme i gnjavažu na granici.
Zato ja imam novu Biometrisku putovnicu i Fipovu kartu tako da računam da neče biti problema a i nova putovnica nije baš jeftina
Drempa- Broj postova : 413
Registration date : 06.04.2009
Maloprije sam se vratio iz Ljubljane i bilo je odlično.
Bilo nas je četvero(ja,Vice,Stanley i egerke),a dvojica su morala odustati.Posjetili smo muzej,kolodvor Moste gdje je "groblje" Žutki i još puno toga.
Bit će sutra i putopis.
Bilo nas je četvero(ja,Vice,Stanley i egerke),a dvojica su morala odustati.Posjetili smo muzej,kolodvor Moste gdje je "groblje" Žutki i još puno toga.
Bit će sutra i putopis.
ZlayoZg- Administrator
Od cijeloga KLJZ-a, samo vas cetvorica.
Bolje vrabac u ruci nego Frankfurt na MajniNarcis je napisao/la:Od cijeloga KLJZ-a, samo vas cetvorica.
Da,samo nas četvorica i zato mi je krivo što nas nije išlo više.Nadao sam se da će nas ići više(ne samo KLJŽ-ovaca,nego i drugih forumaša),al jbg.neki su odustali i to opravdano.Narcis je napisao/la:Od cijeloga KLJZ-a, samo vas cetvorica.
ZlayoZg- Administrator
leteči vlak- Broj postova : 1042
Registration date : 21.01.2010
Baš je lijepo vidjeti toliko potpisa iste grupe, na istoj stranici..
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Stranica 4 / 4.