Sličice Riječke pruge i Gorskog kotara
+21
klek
MarioB
Gedeon
kiki273
inflameswetrust
borna
Pfaff
file
2044
Stjepan
KAPO
milepaclo
Thommo
ZlayoZg
gaspa
ICE-3M
LLeon
Narcis
Damir
Jean
kico101
25 posters
Stranica 21 / 27.
Stranica 21 / 27. • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 27
Re: Sličice Riječke pruge i Gorskog kotara
S obzirom da ima interesa, stižu i fotke nastaje tijekom kratkog šalabajzanja područjem riječkog kolodvora. Nažalost nisam imao puno vremena.
Lokomotivska šupa, u jako derutnom stanju, a sadržaj je također u derutnom stanju.
TŽV Gredelj manevarka u meni jako lijepom bojanju, a za razliku od Carga, lokomotiva je izglancana do maksimuma!
U blizini je bilo parkirano ovo čudovište
Bonus - pogled sa sedmog kata nebodera na naftnoprerađivačke pogone
Lokomotivska šupa, u jako derutnom stanju, a sadržaj je također u derutnom stanju.
TŽV Gredelj manevarka u meni jako lijepom bojanju, a za razliku od Carga, lokomotiva je izglancana do maksimuma!
U blizini je bilo parkirano ovo čudovište
Bonus - pogled sa sedmog kata nebodera na naftnoprerađivačke pogone
mladen_lucky- Broj postova : 213
Registration date : 08.06.2020
Pfaff and borna like this post
- Broj postova : 11497
Registration date : 17.03.2008
mladen_lucky likes this post
borna and mladen_lucky like this post
gaspa, borna and mladen_lucky like this post
Sad konačno malo ajzibana!
21.02.2022.
Dobavio sam se humanitarne aktivnosti - susjeda mora svakodnevno voditi sina u Rijeku na nekakvu rehabilitaciju. Tamo putuju vlakom i ja ih vozim nastanicu, a doma idu s tatom koji radi u PIKu. U ponedjeljak smo imali isprobavanje tajminga. Ja sam inzistirao da krenemo pol sata ranije jer se u zadnje vrijeme događa da HŽ stigne koju minutu ranije, a ionako ne znaš što se na tih 7 km puta kroz šumu može dogoditi. Dogodilo se to da je vlak kasnio dvadesetak dekika jer je navodno nešto palo na prugu? Možda bi bilo dobro da kao u ratu, ispred lokomotive guraju otvoreni vagon s malim bagerom i brigadom sjekača... Srećom je čekaonica na kolodvoru Loque dobro grijana!
Mislio sam da na kolodvoru nema života, ali sam pažljivim promatranjem ustanovio da su štromari na marendi
Nikad mi nije bilo jasno kako se prometnik snađe u onoj petljavini?
22.02.2022.
Zgodan datum, ne?
Noćas je opet pao snijeg. Ne puno - nekih pešestsedam cenata. Onako, za dekuraciju. Danas smo već rutineri pa smo krenuli 5 minuta kasnije...
Cestari su očito mišljenja da se na kolodvoru ne događa ništa pa je papak s grtalicom zaboravio progurati cestu. A nekoć su tuda svi linijski autobusi skretali do gostione gdje je bilo stajalište. Aha!
Kolodvor Lokve je posjednut. Ima prometnika, skretničara i nekakvog dispečera. I nitko od njih da se malo prifati ljopate i napravi putujućem pučanstvu nekakvu prtinicu da mogu do perona (koji isto baš i nije očišćen, al' bar ima prtinu po kojoj prometnik ide čavrljati s majstorom kad ovaj zaustavi lokomotivu). Mokre cipele i noige su baš lijep način za započeti putovanje
Zagurao sam Pfaffmobil do balčaka da bar malo poštedim moje putnike.
Ima života, ima... Ovaj krakati se taman došuljao iz smjera Vrata. Pretpostavljam da je došao osloboditi prugu jer je čas kasnije prošao teretnjak u smjeru Rijeke s dvije crvene ÖBB lokomotive, a malo kasnije će i putnički u istom smjeru.
Štromari su se preselili na I. peron, 1. kolosjek i druže se s mojim prijateljem
Idem ja natrag kući. Treba dovršiti ručak!
Čim dođe pramaljeće morat ću nanovo obojati srp i čekić na podvožnjaku. Posve su apšisali od atmosferilija!
21.02.2022.
Dobavio sam se humanitarne aktivnosti - susjeda mora svakodnevno voditi sina u Rijeku na nekakvu rehabilitaciju. Tamo putuju vlakom i ja ih vozim nastanicu, a doma idu s tatom koji radi u PIKu. U ponedjeljak smo imali isprobavanje tajminga. Ja sam inzistirao da krenemo pol sata ranije jer se u zadnje vrijeme događa da HŽ stigne koju minutu ranije, a ionako ne znaš što se na tih 7 km puta kroz šumu može dogoditi. Dogodilo se to da je vlak kasnio dvadesetak dekika jer je navodno nešto palo na prugu? Možda bi bilo dobro da kao u ratu, ispred lokomotive guraju otvoreni vagon s malim bagerom i brigadom sjekača... Srećom je čekaonica na kolodvoru Loque dobro grijana!
Mislio sam da na kolodvoru nema života, ali sam pažljivim promatranjem ustanovio da su štromari na marendi
Nikad mi nije bilo jasno kako se prometnik snađe u onoj petljavini?
22.02.2022.
Zgodan datum, ne?
Noćas je opet pao snijeg. Ne puno - nekih pešestsedam cenata. Onako, za dekuraciju. Danas smo već rutineri pa smo krenuli 5 minuta kasnije...
Cestari su očito mišljenja da se na kolodvoru ne događa ništa pa je papak s grtalicom zaboravio progurati cestu. A nekoć su tuda svi linijski autobusi skretali do gostione gdje je bilo stajalište. Aha!
Kolodvor Lokve je posjednut. Ima prometnika, skretničara i nekakvog dispečera. I nitko od njih da se malo prifati ljopate i napravi putujućem pučanstvu nekakvu prtinicu da mogu do perona (koji isto baš i nije očišćen, al' bar ima prtinu po kojoj prometnik ide čavrljati s majstorom kad ovaj zaustavi lokomotivu). Mokre cipele i noige su baš lijep način za započeti putovanje
Zagurao sam Pfaffmobil do balčaka da bar malo poštedim moje putnike.
Ima života, ima... Ovaj krakati se taman došuljao iz smjera Vrata. Pretpostavljam da je došao osloboditi prugu jer je čas kasnije prošao teretnjak u smjeru Rijeke s dvije crvene ÖBB lokomotive, a malo kasnije će i putnički u istom smjeru.
Štromari su se preselili na I. peron, 1. kolosjek i druže se s mojim prijateljem
Idem ja natrag kući. Treba dovršiti ručak!
Čim dođe pramaljeće morat ću nanovo obojati srp i čekić na podvožnjaku. Posve su apšisali od atmosferilija!
borna, mladen_lucky and besposlenpop like this post
Opet sam vozio susjede na ajziban u Loque. Na kolodvoru nije bilo ničega osim malo sunca.
Na povratku sam napravio dvominutni (+/-) snimak vožnje niz priključni cestuljak od kolodvora do glavne ceste. Ofrlje očišćeno, a na raskršću snijega na sve strane... A meni su onomad delnički drotovi držali predavanje kako kod čišćenja ne smije ni mrvica pasti na kolnik (i prijetili mi kaznom od 5.000 dlakavaca). Očito su svi jednaki, a osobito neki!
Pitam se zašto je ova cestica takvo siroče? Možda je u pitanju dogovor s HŽ-om glede ubijanja putničkog prometa?
Na povratku sam napravio dvominutni (+/-) snimak vožnje niz priključni cestuljak od kolodvora do glavne ceste. Ofrlje očišćeno, a na raskršću snijega na sve strane... A meni su onomad delnički drotovi držali predavanje kako kod čišćenja ne smije ni mrvica pasti na kolnik (i prijetili mi kaznom od 5.000 dlakavaca). Očito su svi jednaki, a osobito neki!
Pitam se zašto je ova cestica takvo siroče? Možda je u pitanju dogovor s HŽ-om glede ubijanja putničkog prometa?
borna and besposlenpop like this post
Baš je dobro
Vidjeti te opet
i opet
i opet
i opet
Vidjeti te opet
i opet
i opet
i opet
Registration date : 14.06.2008
Pfaff likes this post
Ma, ja sam tu stalno, ali si Ti u zadnje vrijeme postao nekako kao Halleyeva kometa!portos je napisao/la:Baš je dobro
Vidjeti te opet
i opet
i opet
i opet
Jer i Tebe je lijepo sresti!
Pfaff je napisao/la:Opet sam vozio susjede na ajziban u Loque. Na kolodvoru nije bilo ničega osim malo sunca.
...
Hm, prije nekoliko ljeta je Butković donesel neke promjene u nekom Pravilniku, kojim se cestom prohodnom zbog snijega smatraju sve na kojima je, čini mi se, snijega manje od 15 cm (možda 7 ili 8, teško se je sjetiti čega je sve tu bilo). Tako da "crne" ceste nisu imperativ, nego tek čežnja svih motoriziranih Rvata (a osobito onih morskoga porijekla).
besposlenpop- Broj postova : 1489
Registration date : 18.06.2021
Bilo bi to OK da glavna prometnica nije očišćena "do crnog". A uspon po tom cestuljku je gadan i u zavoju.besposlenpop je napisao/la:Hm, prije nekoliko ljeta je Butković donesel neke promjene u nekom Pravilniku, kojim se cestom prohodnom zbog snijega smatraju sve na kojima je, čini mi se, snijega manje od 15 cm (možda 7 ili 8, teško se je sjetiti čega je sve tu bilo). Tako da "crne" ceste nisu imperativ, nego tek čežnja svih motoriziranih Rvata (a osobito onih morskoga porijekla).
PS: Dobar Ti potpis
Čini se da ovogodišnji karneval nije ostavio tragova u krajevima koji su predmet ove teme. Nedostaje mi povorka i krupni čovjek u jutenoj vreći, zaštitni znak ranijih godina.
Registration date : 14.05.2008
Pfaff likes this post
borna and besposlenpop like this post
Kad se već Borna hvali snjegopadalinama u Metropili, da i ja prignojim koju...
Elem, jutros oko 8 ha počelo je sniježiti. Malo mi je neobičan osjećaj punog dana u cik zore, ali tako je odredila narodna vlast pa se moramo veseliti...
Trapatura jebila okonulna!
Padali su, što rekla moja pokojna punica, mački - teške pahulje mokrog snijega
Dobro pokrivaše - vrana je učas dobila svoje
Izašao sam do ceste vidjeti situaciju. Raličari su još nanali, ali neće ih ni trebati.
Srećom je surbota pa nitko baš ne mora nikamo...
Otkako su mi prošli tjedan dimljačari kvalitetno prodžarali odžak, više se nešto ni ne puši iz njega
Navodnjava se živica
Drva, fala bogu, ima...
Elem, jutros oko 8 ha počelo je sniježiti. Malo mi je neobičan osjećaj punog dana u cik zore, ali tako je odredila narodna vlast pa se moramo veseliti...
Trapatura jebila okonulna!
Padali su, što rekla moja pokojna punica, mački - teške pahulje mokrog snijega
Dobro pokrivaše - vrana je učas dobila svoje
Izašao sam do ceste vidjeti situaciju. Raličari su još nanali, ali neće ih ni trebati.
Srećom je surbota pa nitko baš ne mora nikamo...
Otkako su mi prošli tjedan dimljačari kvalitetno prodžarali odžak, više se nešto ni ne puši iz njega
Navodnjava se živica
Drva, fala bogu, ima...
borna and mladen_lucky like this post
Upravo je opet počelo!
Foto-putopis koji je objavio Radio Mrežnica
https://radio-mreznica.hr/zeljeznickim-postajama-od-karlovca-do-donjih-dubrava-slike-govore-vise-od-rijeci/?fbclid=IwAR0fd2O4WkeUbPNvguo6xHBCSr48Qp_oeA226rlg26p8sWJ_15ESHpmPg1Q
Željezničkim postajama od Karlovca do Donjih Dubrava: Slike govore više od riječi Zapušteno, oronulo, gotovo apokaliptično, tako izgleda dio željezničkih postaja na kojima smo bili ovih dana
https://radio-mreznica.hr/zeljeznickim-postajama-od-karlovca-do-donjih-dubrava-slike-govore-vise-od-rijeci/?fbclid=IwAR0fd2O4WkeUbPNvguo6xHBCSr48Qp_oeA226rlg26p8sWJ_15ESHpmPg1Q
Imam detaljno poslikana sva službena mjesta na Riječkoj pruzi i nekoć sam to objevljivao na "onom drugom" 4umu, ali je opći odaziv bio tako bijedan da sam digao ruke od svega.
Pitam se da li 'rvackoj državi (vulgo: lijepoj njihovoj) uopće treba putnički prijevoz na željeznicama u zapostavljenim krajevima. Jer autobusni je već uglavnom utamanjen...
Pitam se da li 'rvackoj državi (vulgo: lijepoj njihovoj) uopće treba putnički prijevoz na željeznicama u zapostavljenim krajevima. Jer autobusni je već uglavnom utamanjen...
Pfaff je napisao/la:Imam detaljno poslikana sva službena mjesta na Riječkoj pruzi i nekoć sam to objevljivao na "onom drugom" 4umu, ali je opći odaziv bio tako bijedan da sam digao ruke od svega.
Znam, detaljno sam pročitao sve te Pfaffopise , zato sam i postao link na članak. Čini mi se da sva ta mjesta izgledaju poprilično derutnije nego što su tada bila.
Promijenio se i način korištenja objekata. Nekoć je u zgradi kolodvora na katu stanovao šef stanice s obitelji, danas su ti prostori mahom napušteni ili u njima živi neki socijalno zbrinuti bivši željezničar ili nedajbože udovica. Oni sredstava za investicijsko održavanje nemaju.mladen_lucky je napisao/la:Čini mi se da sva ta mjesta izgledaju poprilično derutnije nego što su tada bila.
Promijenio se i broj korisnika željeznica pa nema odgovarajuće mase pritiska na narodnu vlast da uredi službena mjesta. Treba usporediti sa Slovenijom - tamo je situacija čit' nekaj drugega!
Za utjehu: Nedavno sam prelistavao neku njemačku Eisenbahn-monografiju. I oni se žale na derutno stanje kolodvora na vicinalnim željeznicama.
Daklem, dan je počeo lijepo, doduše uz jako jugo, ali i uz povremene proplamsaje vedrine i sunčevog zlatnog sjaja. No, ništa lijepo ne traje (pre)dugo. Nešto taman iza ručka oko 15:20 po državnom vremenu počelo je nešto padati. Tri minute je padala kiša, a onda je obrnulo na snijeg. Goleme količine snjegopadalina...
Do 19 ha se trapatura od jutarnjih +9 strmopizdila na mrčuk iznad nule
Padalo je i dalje i nije pokazivalo namjeru prestajanja
Vranu mi je već ozbiljno zatrpalo, a di je mačka nemamo pojma
Bogzna koliko bi snijega bilo na ovoj bazgi da ju nekidan nisam pošteno ošašinao!
Tiramolu do daljnjeg nećemo koristiti!
Kamo god pogledaš - sve je okićeno snijegom
Grtalica je već dvaput prošlajfala cestom... 'Bem ti 'vako pramaljeće
Do 19 ha se trapatura od jutarnjih +9 strmopizdila na mrčuk iznad nule
Padalo je i dalje i nije pokazivalo namjeru prestajanja
Vranu mi je već ozbiljno zatrpalo, a di je mačka nemamo pojma
Bogzna koliko bi snijega bilo na ovoj bazgi da ju nekidan nisam pošteno ošašinao!
Tiramolu do daljnjeg nećemo koristiti!
Kamo god pogledaš - sve je okićeno snijegom
Grtalica je već dvaput prošlajfala cestom... 'Bem ti 'vako pramaljeće
borna likes this post
Mačka je zasigurno na nekom suhom i toplom mjestu!
U Zagrebu je malo prije podneva bilo 19c a par sati kasnije svega 5, uz obilnu kišu je bilo i grmljavine.
Nekoliko povrataka sa prvomajskog kupanja na moru kroz sniježan Gorski kotar se ne zaboravlja tako da ja do tada ne
skidam zimske gume sa auta.
U Zagrebu je malo prije podneva bilo 19c a par sati kasnije svega 5, uz obilnu kišu je bilo i grmljavine.
Nekoliko povrataka sa prvomajskog kupanja na moru kroz sniježan Gorski kotar se ne zaboravlja tako da ja do tada ne
borna- Moderator
- Broj postova : 9466
Registration date : 16.11.2010
Ni ja!borna je napisao/la:Nekoliko povrataka sa prvomajskog kupanja na moru kroz sniježan Gorski kotar se ne zaboravlja tako da ja do tada ne
Nema nama boljeg melema na ljute rane nego kad i Švabi tonu lađe.Pfaff je napisao/la:...
Za utjehu: Nedavno sam prelistavao neku njemačku Eisenbahn-monografiju. I oni se žale na derutno stanje kolodvora na vicinalnim željeznicama.
besposlenpop- Broj postova : 1489
Registration date : 18.06.2021
Mraz na Balkanu
Inače, AccuWeather je sredinom veljače objavio dugoročnu prognozu za proljeće, a ako joj je za vjerovati, u svibnju bi mogli nositi kapute. Naime, u središtu kontinenta očekuje se umjereno područje bez pretežito dugih razdoblja vlažnog ili suhog vremena. Oborine u sjevernoj Francuskoj, Njemačkoj, Poljskoj i unutrašnjosti Balkana uglavnom će biti biti uglavnom blizu ili nešto ispod normale, prognoza je Accuweathera. Također, najavljuju razdoblja oluje koja će trajati do pet dana, kao i duža sušna razdoblja. Jake grmljavinske oluje i poplave moguće su u Francuskoj i Poljskoj, posebice u travnju i svibnju.
U kasnije proljeće, jake oluje mogle bi zahvatiti dio Balkana, a povećana opasnost očekuje se tijekom svibnja. Slijedom toga, nije isključen mraz u određenim dijelovima Balkana. (Sunger npr)
Inače, AccuWeather je sredinom veljače objavio dugoročnu prognozu za proljeće, a ako joj je za vjerovati, u svibnju bi mogli nositi kapute. Naime, u središtu kontinenta očekuje se umjereno područje bez pretežito dugih razdoblja vlažnog ili suhog vremena. Oborine u sjevernoj Francuskoj, Njemačkoj, Poljskoj i unutrašnjosti Balkana uglavnom će biti biti uglavnom blizu ili nešto ispod normale, prognoza je Accuweathera. Također, najavljuju razdoblja oluje koja će trajati do pet dana, kao i duža sušna razdoblja. Jake grmljavinske oluje i poplave moguće su u Francuskoj i Poljskoj, posebice u travnju i svibnju.
U kasnije proljeće, jake oluje mogle bi zahvatiti dio Balkana, a povećana opasnost očekuje se tijekom svibnja. Slijedom toga, nije isključen mraz u određenim dijelovima Balkana. (Sunger npr)
borna- Moderator
- Broj postova : 9466
Registration date : 16.11.2010
Stranica 21 / 27. • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 27
Stranica 21 / 27.