Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
+6
borna
mladen_lucky
kriticar
sali
Narcis
Stanley
10 posters
Stranica 3 / 40. • 1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40
Re: Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
Prosvjedujući protiv Bandića, Zagrepčani upozorili na devastaciju Trga žrtava fašizma i poručili: ‘Totalna prevara’
Inicijativa “Vratite magnoliju” u srijedu je postavljanjem transparenata “Totalna prevara” na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu iznova upozorila na, kako su rekli, neprihvatljivu devastaciju toga trga te nepoštivanje zakona i procedure pri uređivanju zaštićenih kulturnih dobara u Zagrebu prenosi Dnevno.hr.
U priopćenju koje su uputili u srijedu navečer istaknuli su kako je “uređenje“, odnosno devastacija Trga žrtava fašizma završila, i sada je potpuno jasno da će, poput Kvatrića, to biti još jedan mrtav trg kojega građani izbjegavaju.
“Ogoljen, sterilan i bez duše – tako danas izgleda ovaj trg, nekada jedan od najljepših u Zagrebu. Ravne staze koje nikuda ne vode, trg bez ijedne klupe i šarena svjetla uvreda su i Meštroviću i svim građanima Zagreba”, navedeno je.
Gotovo svaka intervencija na zagrebačkim trgovima i parkovima zadnjih godina bila je korak unazad, gdje se javni prostor zaobilaženjem procedure, lošim rješenjima i zagovaranjem netransparentnih, nejasnih interesa zapravo malo po malo oduzima građanima. Sve više građana ne pristaje na takvo upravljanje našim gradom i ne želi da se ovakve devastacije nastave na Krešimircu i u ulici Franje Račkog”, ustvrdila je inicijativa “Vratite magnoliju”.
Poručili su kako od odgovornih zahtijevaju ostavke i odgovornost, te poštivanje zakona i sudjelovanja javnosti i struke u budućim zahvatima u Zagrebu, posebno u najavljenom uređenju tzv. Pješačkog centra izvrsnosti. Traže i pokretanje programa sanacije te i drugih devastiranih lokacija u gradu. Pozvali su struku i stručne udruge da jasno i što glasnije ocijene tu devastaciju.
“U svakom uređenom europskom gradu nakon ovakve devastacije i tolikih nepravilnosti, gradonačelnik i odgovorne osobe podnijeli bi ostavku, a pravosudne institucije pokrenule bi hitnu i temeljitu istragu i sankcionirale sve odgovorne”, ocijenili su.
Traže ostavku gradonačelnika i pročelnika Gradskoga zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode i podsjećaju kako je protiv njih u okviru ove kampanje podnesena i kaznena prijava zbog zloporabe položaja i oštećenja zaštićenoga kulturnog dobra. Zato od odgovornih institucija zahtijevaju brzu i temeljitu istragu.
Podsjetili su kako već više od pola godine organiziraju protestna druženja srijedom u 18 sati na Trgu žrtava fašizma. Naveli su kako su njihova druženja počela kao reakcija na čupanje magnolija, ali su od tada problematizirala brojne druge elemente te devastacije.
Poslali su i brojne prijave svim nadležnim inspekcijama, zahtjeve za hitnom obustavom radova svim institucijama i organizirali izlaganja i tribine od kojih izdvajaju tribinu “Što je to Pješački centar izvrsnosti i kako se realizira njegova prva faza na Trgu žrtava fašizma?”.
Naveli su i kako je na njihov prijedlog organiziran zbor građana gradske četvrti Donji grad na kojemu je gotovo jednoglasno izglasan zaključak o hitnoj obustavi radova na Trgu žrtava fašizma, a na tome je trgu na njihov poticaj održana i otvorena sjednica Odbora za prostorno uređenje zagrebačke Gradske skupštine s uvidom u projektnu dokumentaciju, kao i okrugli stol za predstavnice i predstavnike klubova gradskih zastupnika gdje su građani čuli što se o toj devastaciji govorilo u Gradskoj skupštini i odborima.
Inicijativa “Vratite magnoliju”, koja vodi i aktivnu stranicu kampanje na Facebooku, poručila je kako završetak radova na Trgu žrtava fašizma ne znači gašenje njihove inicijative.
“Tijekom proteklih pola godine magnolija je postala simbol otpora devastaciji i ovakvom načinu upravljanja gradom i zato ćemo, u nekoj drugoj formi, i dalje nastaviti sa svojim aktivnostima, u prvom redu vezano uz ostale faze realizacije tzv. Pješačkog centra izvrsnosti, a onda i za druge javne prostore u Zagrebu”, istaknuli su.
Inicijativu Vratite magnoliju čine Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata, Inicijativa “A kad će park”, Pravo na grad, predstavnici arhitektonske struke, Sindikat biciklista, građanke i građani iz kvarta, Zelena akcija i 1POSTOZAGRAD. Podupiratelji Inicijative su Savica ZA Park, inicijativa Samoborček i inicijativa Spasimo potok Črnomerec te brojne građanke i građani Zagreba.
www.zagreb.info
Inicijativa “Vratite magnoliju” u srijedu je postavljanjem transparenata “Totalna prevara” na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu iznova upozorila na, kako su rekli, neprihvatljivu devastaciju toga trga te nepoštivanje zakona i procedure pri uređivanju zaštićenih kulturnih dobara u Zagrebu prenosi Dnevno.hr.
U priopćenju koje su uputili u srijedu navečer istaknuli su kako je “uređenje“, odnosno devastacija Trga žrtava fašizma završila, i sada je potpuno jasno da će, poput Kvatrića, to biti još jedan mrtav trg kojega građani izbjegavaju.
“Ogoljen, sterilan i bez duše – tako danas izgleda ovaj trg, nekada jedan od najljepših u Zagrebu. Ravne staze koje nikuda ne vode, trg bez ijedne klupe i šarena svjetla uvreda su i Meštroviću i svim građanima Zagreba”, navedeno je.
Gotovo svaka intervencija na zagrebačkim trgovima i parkovima zadnjih godina bila je korak unazad, gdje se javni prostor zaobilaženjem procedure, lošim rješenjima i zagovaranjem netransparentnih, nejasnih interesa zapravo malo po malo oduzima građanima. Sve više građana ne pristaje na takvo upravljanje našim gradom i ne želi da se ovakve devastacije nastave na Krešimircu i u ulici Franje Račkog”, ustvrdila je inicijativa “Vratite magnoliju”.
Poručili su kako od odgovornih zahtijevaju ostavke i odgovornost, te poštivanje zakona i sudjelovanja javnosti i struke u budućim zahvatima u Zagrebu, posebno u najavljenom uređenju tzv. Pješačkog centra izvrsnosti. Traže i pokretanje programa sanacije te i drugih devastiranih lokacija u gradu. Pozvali su struku i stručne udruge da jasno i što glasnije ocijene tu devastaciju.
“U svakom uređenom europskom gradu nakon ovakve devastacije i tolikih nepravilnosti, gradonačelnik i odgovorne osobe podnijeli bi ostavku, a pravosudne institucije pokrenule bi hitnu i temeljitu istragu i sankcionirale sve odgovorne”, ocijenili su.
Traže ostavku gradonačelnika i pročelnika Gradskoga zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode i podsjećaju kako je protiv njih u okviru ove kampanje podnesena i kaznena prijava zbog zloporabe položaja i oštećenja zaštićenoga kulturnog dobra. Zato od odgovornih institucija zahtijevaju brzu i temeljitu istragu.
Podsjetili su kako već više od pola godine organiziraju protestna druženja srijedom u 18 sati na Trgu žrtava fašizma. Naveli su kako su njihova druženja počela kao reakcija na čupanje magnolija, ali su od tada problematizirala brojne druge elemente te devastacije.
Poslali su i brojne prijave svim nadležnim inspekcijama, zahtjeve za hitnom obustavom radova svim institucijama i organizirali izlaganja i tribine od kojih izdvajaju tribinu “Što je to Pješački centar izvrsnosti i kako se realizira njegova prva faza na Trgu žrtava fašizma?”.
Naveli su i kako je na njihov prijedlog organiziran zbor građana gradske četvrti Donji grad na kojemu je gotovo jednoglasno izglasan zaključak o hitnoj obustavi radova na Trgu žrtava fašizma, a na tome je trgu na njihov poticaj održana i otvorena sjednica Odbora za prostorno uređenje zagrebačke Gradske skupštine s uvidom u projektnu dokumentaciju, kao i okrugli stol za predstavnice i predstavnike klubova gradskih zastupnika gdje su građani čuli što se o toj devastaciji govorilo u Gradskoj skupštini i odborima.
Inicijativa “Vratite magnoliju”, koja vodi i aktivnu stranicu kampanje na Facebooku, poručila je kako završetak radova na Trgu žrtava fašizma ne znači gašenje njihove inicijative.
“Tijekom proteklih pola godine magnolija je postala simbol otpora devastaciji i ovakvom načinu upravljanja gradom i zato ćemo, u nekoj drugoj formi, i dalje nastaviti sa svojim aktivnostima, u prvom redu vezano uz ostale faze realizacije tzv. Pješačkog centra izvrsnosti, a onda i za druge javne prostore u Zagrebu”, istaknuli su.
Inicijativu Vratite magnoliju čine Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata, Inicijativa “A kad će park”, Pravo na grad, predstavnici arhitektonske struke, Sindikat biciklista, građanke i građani iz kvarta, Zelena akcija i 1POSTOZAGRAD. Podupiratelji Inicijative su Savica ZA Park, inicijativa Samoborček i inicijativa Spasimo potok Črnomerec te brojne građanke i građani Zagreba.
www.zagreb.info
borna- Moderator
- Broj postova : 9460
Registration date : 16.11.2010
Danas odozgora gledano i od nedavno
borna- Moderator
Navodno je ovo bila želja Meštroviča da bude paviljon na ledini. Ak se ne varam njega se više nemre pitat kaj je htio. Uglavnom slažem se da je ovo totalna katastrofa, kao uostalom večina uređenja parkova u zadnje vrijeme gdje su izuzetak samo park Grič i park Bele IV. koji se več počeo uništavati za svakog Adventa. Bojim se kaj bude bilo s Krešimircem jer bi on mogao bit iduči na redu jer park je stvarno derutan i treba obnovu, ali definitivno ne ovakvu.
I da, nije mi jasno zakaj je ostavljeno samo jedno drvo. Ne kužim tu logiku ogolit cijeli trg, a jedno drvo ostavit, a iz zraka se lijepo vidi gdje su završavale staze na južnoj strani, a gdje završavaju danas i to je najbolji primjer debilizma onog koji je projektirao ovu obnovu.
I da, nije mi jasno zakaj je ostavljeno samo jedno drvo. Ne kužim tu logiku ogolit cijeli trg, a jedno drvo ostavit, a iz zraka se lijepo vidi gdje su završavale staze na južnoj strani, a gdje završavaju danas i to je najbolji primjer debilizma onog koji je projektirao ovu obnovu.
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
Na FB sam našao zanimljivu stranicu Zagreb above (sa koje sam skinuo dvije gornje slike) pa sam si kopirao u svoj albumček
na Googlu najzanimljivije - Link
Nekoliko primjera:
Črnomerec
Bus kolodvor u Držćevoj
na Googlu najzanimljivije - Link
Nekoliko primjera:
Črnomerec
Bus kolodvor u Držćevoj
Zadnja promjena: borna; ned 7 lis 2018 - 21:26; ukupno mijenjano 1 put.
borna- Moderator
S malo fotošopa možeš na zadnjoj slici poravnati one parkirane buseve - to tak' šlampavo izgleda
- Broj postova : 11491
Registration date : 17.03.2008
Slika koja se nažalost često vidi, ako se bicikl ostavi negdje vani preko noći ujutro osvane samo kostur!
Ljepše je oko moje garaže, tamo izgleda kao da je još proljeće?
Ljepše je oko moje garaže, tamo izgleda kao da je još proljeće?
borna- Moderator
Na nekim portalima vidim komentare i ankete po kojima je sada bolje jer se bolje vidi mauzolej
(kao da se i prije nije vidio?)
Prema takvom razmišljanju onda bi mogli posjeći i sve drvorede uz zgrade kad im se urede fasade?
borna- Moderator
Moji peseki me svaki dan izvedu u šetnju do malenog parka
borna- Moderator
borna- Moderator
Besplatna vožnja tramvajem
Koje koristi od tih vožnji kada tramvaja nema ili stoji radi zastoja?
Jučer oko 13 h na banskom trgu je nastao potpuni zastoj. Prvi tram prema Ilici se pokvario, iza njega je bio drugi na
stanici a nesmotreni vozač linije 6 je ušao u raskršće i tako blokirao vožnju tramvaja prema Draškovićevoj!
Za čas je sve bilo puno tramvaja u Ilici, Praškoj i Draškovićevoj...
Jučer oko 13 h na banskom trgu je nastao potpuni zastoj. Prvi tram prema Ilici se pokvario, iza njega je bio drugi na
stanici a nesmotreni vozač linije 6 je ušao u raskršće i tako blokirao vožnju tramvaja prema Draškovićevoj!
Za čas je sve bilo puno tramvaja u Ilici, Praškoj i Draškovićevoj...
borna- Moderator
Danas u pola 12 na Banskom trgu je bilo veselo
Ponuda cvjetnih aranžmana ukratko
Ponuda cvjetnih aranžmana ukratko
borna- Moderator
Jučer u Gundulićevoj, moderni elektro auto u retro izdanju
U stvari išao sam slikati Backov ulaz pa mi je autić uletio u kadar
borna- Moderator
Trnje, zagrebački kvart, poznat je po svojim fakultetima, ministarstvima, ustanovama kulture, administrativno je zagrebačko središte - ali Trnje je i kvart željeznice i željezničke pruge. I kafića željezničarskih. O tome je ova priča
https://www.youtube.com/watch?v=pmUweDFfFvg
Srdačan pozdrav !
https://www.youtube.com/watch?v=pmUweDFfFvg
Srdačan pozdrav !
sali- Broj postova : 1950
Registration date : 10.06.2008
borna likes this post
Danas je jaka južina sa čak 17 c, moglo bi se reći da je gotovo proljeće?
Krenuo sam sa društvom u maleni park
Jedan stan se potpuno obnavlja pa su građevinci grdo uneredili travnjak
Ne samo njega već i staze
Zar baš moraju kombijem i kamionom doći do same zgrade?
Radovi traju već 10-ak dana a tko zna koliko će još potrajati?
Nastojim sa društvom biti na čistom predjelu
Neki drugi pesoljubci su rekli da su zvali komunalne redare ali bez uspjeha?
Krenuo sam sa društvom u maleni park
Jedan stan se potpuno obnavlja pa su građevinci grdo uneredili travnjak
Ne samo njega već i staze
Zar baš moraju kombijem i kamionom doći do same zgrade?
Radovi traju već 10-ak dana a tko zna koliko će još potrajati?
Nastojim sa društvom biti na čistom predjelu
Neki drugi pesoljubci su rekli da su zvali komunalne redare ali bez uspjeha?
borna- Moderator
Jučer sam se malo prošetao po centru, još malo pa neće biti ulice bez nadzorne kamere?
Na Jelačić placu je opet postavljena šatorčina, ovaj puta je Valentinovo povod (a unutra je izložba vina Hrvatske)
Još malo pa će ovaj dio biti potpuno obnovljen
Pogled na ovu zgradu budi uspomene na Hrvatski radio, ovdje (i u Šubićevu) sam išao skoro 30 godina.
Na zadnjem katu lijevo su se emitirale vijesti I programa a skroz desno je bio radio Sljeme
Za vrijeme kakve pauze moglo se lijepo otići na tržnicu ili u slastičarnu prekoputa. Iz nove zgrade u Prisavju nema se kamo
otići jer u blizini nema ničega.
Lijepa je obnovljena zgrada na uglu Palmotićeve i Draškovićeve (koja je sada postala hotel) no veličinom nekako
odudara od susjednih? Zgrada nasuprot nje mi se čini umjerenom i zanimljivom
Na Jelačić placu je opet postavljena šatorčina, ovaj puta je Valentinovo povod (a unutra je izložba vina Hrvatske)
Još malo pa će ovaj dio biti potpuno obnovljen
Pogled na ovu zgradu budi uspomene na Hrvatski radio, ovdje (i u Šubićevu) sam išao skoro 30 godina.
Na zadnjem katu lijevo su se emitirale vijesti I programa a skroz desno je bio radio Sljeme
Za vrijeme kakve pauze moglo se lijepo otići na tržnicu ili u slastičarnu prekoputa. Iz nove zgrade u Prisavju nema se kamo
otići jer u blizini nema ničega.
Lijepa je obnovljena zgrada na uglu Palmotićeve i Draškovićeve (koja je sada postala hotel) no veličinom nekako
odudara od susjednih? Zgrada nasuprot nje mi se čini umjerenom i zanimljivom
borna- Moderator
Lijepo je vidjeti vanjske terase lokala u nekom mirnom sunčanom kutku ali...
postaviti to u sjenovitu Jurišićevu gdje jure tramvaji na pola metra od vas i gdje pločnik nije baš širok nema smisla!
Ovo su stari stupići za bicikliste na početku Martićeve
Nedavno je dalje niknula cijela šuma, stvarno nepotrebno jer toliko bicikala ovdje neće biti nikada?
Zafrkavam taksiste da im je to Banditos postavio za vježbanje dk čekaju mušterije
Mogli su postaviti još par stupića poput postojećih i to bi bilo dovoljno.
postaviti to u sjenovitu Jurišićevu gdje jure tramvaji na pola metra od vas i gdje pločnik nije baš širok nema smisla!
Ovo su stari stupići za bicikliste na početku Martićeve
Nedavno je dalje niknula cijela šuma, stvarno nepotrebno jer toliko bicikala ovdje neće biti nikada?
Zafrkavam taksiste da im je to Banditos postavio za vježbanje dk čekaju mušterije
Mogli su postaviti još par stupića poput postojećih i to bi bilo dovoljno.
borna- Moderator
Kad je bal, nek' je maskenbal!borna je napisao/la:Mogli su postaviti još par stupića poput postojećih i to bi bilo dovoljno.
- Broj postova : 11491
Registration date : 17.03.2008
A kako će kumovi zaraditi?
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
Ovo u Jurišičevoj je nevjerojatno, iako je samo nastavak sličnih idiotarija. Najmanji je problem "užitak" boravka na takvoj terasi. Puno je veči problem kaj je to ulica s dosta velikim pješačkim prometom i ova terasa bude stvarala probleme pješakima. Stupiši su također samo jedna u nizu takvih debilana.
U Lopašićevoj je još jedna terasa u mračnom kutku, nasuprot nje je jedan dućan sa neobičnim izlogom
Hmm...
Koga to interesira?
Ovome vidim neku svrhu
borna- Moderator
Iz gore prikazane Lopašićeve na lijevo prema Martićevoj je Bulićeva ulica meni od djetinjstva znana po jednom klubu
Narodne tehnike
Nekada su u izlozima bili avioni, brodovi, kućice i još puno radova koje smo kao klinci izrađivali uz stručno vodstvo
Zadnjih 20-ak godina su prazni, puni prašine uz poneki zaboravljeni dio radio-amatera?
Idemo sada u drugi dio grada
Iz Dalmatinske ulice dolazi se do velikog parka unutar stambenog bloka
u čijoj sredini je poveća zgrada nekad Narodne a danas Zajednice tehničke kulture
I ovamo sam znao zalaziti kad sam odrastao, danas mi izgleda pomalo prazno bez obzira na parkirane aute
Ako se krene dalje kroz park
dolazi se do zgradice u kojoj je KŽMZ
Ovdje nemam ništa protiv grafita jer su oživjeli oronule zidove
Narodne tehnike
Nekada su u izlozima bili avioni, brodovi, kućice i još puno radova koje smo kao klinci izrađivali uz stručno vodstvo
Zadnjih 20-ak godina su prazni, puni prašine uz poneki zaboravljeni dio radio-amatera?
Idemo sada u drugi dio grada
Iz Dalmatinske ulice dolazi se do velikog parka unutar stambenog bloka
u čijoj sredini je poveća zgrada nekad Narodne a danas Zajednice tehničke kulture
I ovamo sam znao zalaziti kad sam odrastao, danas mi izgleda pomalo prazno bez obzira na parkirane aute
Ako se krene dalje kroz park
dolazi se do zgradice u kojoj je KŽMZ
Ovdje nemam ništa protiv grafita jer su oživjeli oronule zidove
borna- Moderator
Ilicom malo dalje od Frankopanske također se može doći do kluba
Na broju 53 se prolazi do malog dvorišta
i skrene na kraju desno
te se dolazi do kućice u čijem potkrovlju je klub
Nigdje ne piše da je tu i KŽMZ no i bolje da je tako jer je noću tu mračno i skupljaju se kojekakve bande
Svi prozori imaju rešetke
Kod ulaza je lijepo obojan nekadašnji Francek gdje se moglo napiti vode, sada mu nedostaje izljev u poluga
borna- Moderator
Počeo sam se malo zagledavati u razne table, ova u Jurišićevoj mi puno znači
Nijesam niti primijetio da je jedna starija zgrada u Praškoj srušena, nadam se da nova neće odudarati od okolnih?
Ovo pročelje u Jurišićevoj je bilo jedno od najljepših a sada postaje opasnost za prolaznike
Neki novi dućani svojim izgledom ne pašu u starijim zgradama (Ilica)
Nijesam niti primijetio da je jedna starija zgrada u Praškoj srušena, nadam se da nova neće odudarati od okolnih?
Ovo pročelje u Jurišićevoj je bilo jedno od najljepših a sada postaje opasnost za prolaznike
Neki novi dućani svojim izgledom ne pašu u starijim zgradama (Ilica)
borna- Moderator
U Praškoj neki albanski poduzetnik gradi hotel.
Proljeće se budi u Zagrebu
Danas sam ušao u jednu šesticu (Češkog porijekla) i zabezeknuo se
Skoro cijela prikolica je krvnički pošarana, bilo je dosta putnika pa nisam slikao dalje
borna- Moderator
Stranica 3 / 40. • 1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40