Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
+3
besposlenpop
Pfaff
borna
7 posters
Stranica 1 / 17. • 1, 2, 3 ... 9 ... 17
Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
One koje vise ne vole grad, uspijevaju na višim predjelima a može ih se naći i u Maksimiru, Tuškancu i sl.
borna- Moderator
- Broj postova : 9460
Registration date : 16.11.2010
Re: Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
Slike iz prometne Gundulićeve i gornjeg dijela kavane Corso
U povratku sam zatekao mobilnu ekipu Hrvatskog radija na banskom trgu gdje su vozači Bolta pripremali protest
Nekada smo ovdje zajedno radili
"Zimski" pogled na lijepu fasadu Jurišićeve 2
i na broj 4
Sa brojem 6 završavam današnju priču
borna- Moderator
Pfaff likes this post
"Galeb" gaće i "Ciciban" cipelice?borna je napisao/la:S brojem 6 zavravam dananju priču
- Broj postova : 11491
Registration date : 17.03.2008
Preživjele su nekako te stare firme do danas....
Jučer navečer sam otišao snimiti malo "Festival svjetla"
Na Đamiji nisam mogao dočekati da započne predstava sa brojnim efektima pa sam više slikao okolicu
Na Trgu burze je cvijeće u kavezima....
Vrijeme je bilo dosta neugodno hladnjikavo pa senijesam dalje šetao....
Jučer navečer sam otišao snimiti malo "Festival svjetla"
Na Đamiji nisam mogao dočekati da započne predstava sa brojnim efektima pa sam više slikao okolicu
Na Trgu burze je cvijeće u kavezima....
Vrijeme je bilo dosta neugodno hladnjikavo pa senijesam dalje šetao....
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Ima neki uzrok tom svjetlocirkusu?
Izmišljaju se razni "eventi" da se privuku turisti i domaći znatiželjnici a od njihove potrošnje najveće koristi imaju ugostitelji
Imade već dosta godina kako su u svijetu izmislili dane svjetla a mi smo im se priključili. Između novogodišnjih praznika i
Uskrsa je velika rupa bez događaja pa je ovaj termin pogodan da se prazne đepovi u onih koje svrbe nofčići
Imade već dosta godina kako su u svijetu izmislili dane svjetla a mi smo im se priključili. Između novogodišnjih praznika i
Uskrsa je velika rupa bez događaja pa je ovaj termin pogodan da se prazne đepovi u onih koje svrbe nofčići
borna- Moderator
besposlenpop likes this post
Jučer sam navečer opet izašao malo slikavati
Ima nešto malo u onom komadiću pješačke Vlaške
Jedan klavirista je svirkom uljepšao prohladno vrijeme
Vidi se da ima puno znatiželjnih
Na Europskom trgu je jedna instalacija koja se dopada najmanjim
Mrak prikrije tužnu stvarnost
Kako se bližim Jelačić placu to je sve više ljudi
Ima nešto malo u onom komadiću pješačke Vlaške
Jedan klavirista je svirkom uljepšao prohladno vrijeme
Vidi se da ima puno znatiželjnih
Na Europskom trgu je jedna instalacija koja se dopada najmanjim
Mrak prikrije tužnu stvarnost
Kako se bližim Jelačić placu to je sve više ljudi
borna- Moderator
Šarene su projekcije na okolne zgrade
Možda i previše?
Ban je ostao u mraku
Puno je ljudi svih uzrasta
borna- Moderator
Krenuo sam i do Zrinjevca
I ovdje je puno znatiželjnih
Klinci uživaju u svijetlećim ljuljačkama
U paviljonu se ne događa ništa osim lijepe tihe svirke
Pusta je Petrinjska
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Nadam se da koriste LED - to troi manje ljepetrike
borna and besposlenpop like this post
Vjetar je konačno postao umjeren pa sam se prošetao uobičajenom rutom do Gundulićeve.
Prije ulaza do Backa je ponovo otvorena slastićarnica i kafić Magnolija
Na povratku sam opet više gledao gore negoli dole
Glavni trg je u ovo doba dosta popunjen
Oko cvijećarica je gužva
Uz Manduševac je mirnije
Skele su podignute uz krov katedrale
Radi se i na krovištu bočnih zgrada
Kao i na obadvije kule
Prije ulaza do Backa je ponovo otvorena slastićarnica i kafić Magnolija
Na povratku sam opet više gledao gore negoli dole
Glavni trg je u ovo doba dosta popunjen
Oko cvijećarica je gužva
Uz Manduševac je mirnije
Skele su podignute uz krov katedrale
Radi se i na krovištu bočnih zgrada
Kao i na obadvije kule
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Još 2 slike iz četvrtka, na prvi pogled izgleda da se nešto zapalilo?
To je bila građevinska prašina jer se naveliko radi u unutrašnjosti općine Medvešćak u Draškovićevoj
Danas su me peseki izveli u šetnju iako bih ja radije ostao u toplom stanu, prohladno je sa 8 c i pomalo puše neugodan vjetrić
Ova slika je ispala mutna kao što je i vrijeme
Barem je svugdje mirno i tiho
Za sjutra obećavaju malo bolje vrijeme pa se spremam za jedan doživljaj u blizini
To je bila građevinska prašina jer se naveliko radi u unutrašnjosti općine Medvešćak u Draškovićevoj
Danas su me peseki izveli u šetnju iako bih ja radije ostao u toplom stanu, prohladno je sa 8 c i pomalo puše neugodan vjetrić
Ova slika je ispala mutna kao što je i vrijeme
Barem je svugdje mirno i tiho
Za sjutra obećavaju malo bolje vrijeme pa se spremam za jedan doživljaj u blizini
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Kad sam krenuo na taj doživljaj (smotra oldtimera) začudio me prizor na početku Jurišićeve
Policija je blokirala jednog taksista pa se stvorila duuga kolona tramvaja
Jutros je u centru Zagreba policija bila u potjeri za taksistom koji je autom udario policijskog službenika i zatim pobjegao. Kako je objavila PU zagrebačka, policajci su jutros oko 9.30 u Vlaškoj ulici zaustavili taksi radi provođenja nadzora vozila i vozača i zatražili dokumente.
Vozač (61) im nije dao dokumente i krenuo je bježati s autom, a policajci su ga ponovno zaustavili u Kurelčevoj ulici. U trenutku kada su izašli iz službenog vozila, vozač je autom namjerno krenuo prema jednom od policajaca, udario ga vozilom i nastavio vožnju prema Jurišićevoj ulici.
telegram.hr
Kroz jedna vrata u Vlaškoj sam slikao radove na katedrali
Pa onda malo pješačku staru Vlašku
Vlasnici birtija se žale da imaju manje gostiju jer se oni ne smiju parkirati pred ulazom
Treba platiti podzemnu garažu i onda dopješačiti
Lijevo iznad Šloserovih stuba se ističe jedna starija vila
Policija je blokirala jednog taksista pa se stvorila duuga kolona tramvaja
Jutros je u centru Zagreba policija bila u potjeri za taksistom koji je autom udario policijskog službenika i zatim pobjegao. Kako je objavila PU zagrebačka, policajci su jutros oko 9.30 u Vlaškoj ulici zaustavili taksi radi provođenja nadzora vozila i vozača i zatražili dokumente.
Vozač (61) im nije dao dokumente i krenuo je bježati s autom, a policajci su ga ponovno zaustavili u Kurelčevoj ulici. U trenutku kada su izašli iz službenog vozila, vozač je autom namjerno krenuo prema jednom od policajaca, udario ga vozilom i nastavio vožnju prema Jurišićevoj ulici.
telegram.hr
Kroz jedna vrata u Vlaškoj sam slikao radove na katedrali
Pa onda malo pješačku staru Vlašku
Vlasnici birtija se žale da imaju manje gostiju jer se oni ne smiju parkirati pred ulazom
Treba platiti podzemnu garažu i onda dopješačiti
Lijevo iznad Šloserovih stuba se ističe jedna starija vila
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Palača na uglu Draškovićeve i Vlaške se ističe volumenom, dobro je podnijela potres jer je bila na vrijeme obnovljena
Mirni Uskrsni ponedjeljak u Draškovićevoj
Danas sam bio u Remetincu (ali ne u onom ograđenom sa čuvarima). Prošle godine je ovdje bio duboki iskop
a sada je to podignuto do razizemlje
Na drugoj strani su bili brži, i tu raste nešto ogromno
Još lani je ovdje bio jedan dugački zapušteni plastenik
I stanica za tehnički pregled se proširuje
I ovdje se duboko kopa
U nekoliko godina će od relativno praznog prostora nastati betonska đungla
Ceste ostaju iste (zakrčene sve većim brojem vozila) a zgradurine samo niču
borna- Moderator
Kad sam ja bio mali pa smo dolazili u posjet rodbini, onda je Zagreb bio od Pivovare do Maksimira i od Zvijezde do Save. O onom ostalom se govorilo potiho i ispod glasaborna je napisao/la:U nekoliko godina će od relativno praznog prostora nastati betonska đungla
Ceste ostaju iste (zakrčene sve većim brojem vozila) a zgradurine samo niču
Hmm, grad je odavno prerastao nekakve okvire i u kojem god pravcu se krenulo spaja se/stapa sa okolinom.
Prema zapadu je produžen skroz do Podsuseda, da nema obronka Sljemena iza njega spojio bi se i sa Zaprešićem.
Od Dubrave prema istoku je spojen sa Sesvetama koje su postale gradska četvrt ali i dalje se širi sve do Dugog sela.
Ostalo je još malo prostora između Sesveta i Kobiljaka te S.Kraljevca do Dugog sela što će se kroz par godina
zasigurno popuniti.
Sljeme je srećom zaustavilo širenje prema sjeveru no nekadašnja podsljemenska sela su pretrpana novogradnjom.
Prema jugu do Velike Gorice (i dalje) je slično stanje, Novi Zagreb je već pun sve do obilaznice.
Najveći problem toga širenja jesu prometnice koje ne mogu progutati svakodnevne rijeke automobila, dok se ne
proširi tramvajska mreža i uspostavi još bolja mreža prigradskih vlakova bit će samo sve gore.
Meni je danas prijepodne trebalo iz centra do Remetinca dobrih pola sata za 10-ak km a u povratu 45 minuta.
Kad sam se vratio započeo sam molitvom pa me Bog nakon 20 minuta uslišio da spazim jednoga kako izlazi sa
parkirališta
Prema zapadu je produžen skroz do Podsuseda, da nema obronka Sljemena iza njega spojio bi se i sa Zaprešićem.
Od Dubrave prema istoku je spojen sa Sesvetama koje su postale gradska četvrt ali i dalje se širi sve do Dugog sela.
Ostalo je još malo prostora između Sesveta i Kobiljaka te S.Kraljevca do Dugog sela što će se kroz par godina
zasigurno popuniti.
Sljeme je srećom zaustavilo širenje prema sjeveru no nekadašnja podsljemenska sela su pretrpana novogradnjom.
Prema jugu do Velike Gorice (i dalje) je slično stanje, Novi Zagreb je već pun sve do obilaznice.
Najveći problem toga širenja jesu prometnice koje ne mogu progutati svakodnevne rijeke automobila, dok se ne
proširi tramvajska mreža i uspostavi još bolja mreža prigradskih vlakova bit će samo sve gore.
Meni je danas prijepodne trebalo iz centra do Remetinca dobrih pola sata za 10-ak km a u povratu 45 minuta.
Kad sam se vratio započeo sam molitvom pa me Bog nakon 20 minuta uslišio da spazim jednoga kako izlazi sa
parkirališta
borna- Moderator
Ovo nisu moje slike ali su lijepi primjer samoinicijative
Društvenim mrežama počela se širiti nevjerojatna fotografija improviziranih građevinskih radova koje je netko obavio u širem centru Zagreba. Kako smo saznali od autora fotografije, koji ju je podijelio s nama, riječ je o balkonu u bloku zgrada između Zvonimirove i Vrbanićeve ulice.
Kao što se može vidjeti na slici, netko si je odlučio proširiti balkon za nekoliko dodatnih kvadrata na način koji je, sasvim sigurno, suprotan svim građevinskim propisima. Susjed je produžetak balkona izgradio od običnih dasaka, a jedina potpora da cijela konstrukcija ne propadne su drveni stupovi.
telegram.hr
Društvenim mrežama počela se širiti nevjerojatna fotografija improviziranih građevinskih radova koje je netko obavio u širem centru Zagreba. Kako smo saznali od autora fotografije, koji ju je podijelio s nama, riječ je o balkonu u bloku zgrada između Zvonimirove i Vrbanićeve ulice.
Kao što se može vidjeti na slici, netko si je odlučio proširiti balkon za nekoliko dodatnih kvadrata na način koji je, sasvim sigurno, suprotan svim građevinskim propisima. Susjed je produžetak balkona izgradio od običnih dasaka, a jedina potpora da cijela konstrukcija ne propadne su drveni stupovi.
telegram.hr
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Vlasnica proširenog balkona je uklonila tu nakaradu prije nego je došla inspekcija pa je tako izbjegla kaznu?
Česti prizor iz moje ulice zadnje vrijeme, e-skuteri nisu na prodaji
Prizemni stan je pred 20-ak godina prodan, brojne firmice su tu napravile poslovni prostor no često su se mijenjale jer nije
bilo uspjeha. Zadnji vlasnik je nedavno sve preuredio u veliku spavaonicu, 15-ak Nepalaca ovdje spava a po danu voze za
Bolt. Skuteri imaju ST registracije.
Pred 10-ak dana su radnici donijeli skele u moje dvorište jer je jedan dimnjak u potresu oštećen pa ga treba ukloniti
U stvari samo je malo oštećen jedan kut, ne koristi se no insektori su neumoljivi
3 radnika su 2 dana postavljali skelu, dovršili ju do pola i od tada ih nema već tjedan dana
Tko bi nekada rekao da ću biti sretan što imam malo mirno dvorište?
Tu se gotovo i ne čuje bučan okolni promet, imam dojam da je i zrak malo čišći.
Peseki su zahvalni što ima trave a ja što ih mogu same pustiti dole kad god požele, sami se vrate kad im je dosta.
Osim par stanova sa malo stanara ostalo su uredi HNB-a pa je pogotovo vikendom sve tiho.
Česti prizor iz moje ulice zadnje vrijeme, e-skuteri nisu na prodaji
Prizemni stan je pred 20-ak godina prodan, brojne firmice su tu napravile poslovni prostor no često su se mijenjale jer nije
bilo uspjeha. Zadnji vlasnik je nedavno sve preuredio u veliku spavaonicu, 15-ak Nepalaca ovdje spava a po danu voze za
Bolt. Skuteri imaju ST registracije.
Pred 10-ak dana su radnici donijeli skele u moje dvorište jer je jedan dimnjak u potresu oštećen pa ga treba ukloniti
U stvari samo je malo oštećen jedan kut, ne koristi se no insektori su neumoljivi
3 radnika su 2 dana postavljali skelu, dovršili ju do pola i od tada ih nema već tjedan dana
Tko bi nekada rekao da ću biti sretan što imam malo mirno dvorište?
Tu se gotovo i ne čuje bučan okolni promet, imam dojam da je i zrak malo čišći.
Peseki su zahvalni što ima trave a ja što ih mogu same pustiti dole kad god požele, sami se vrate kad im je dosta.
Osim par stanova sa malo stanara ostalo su uredi HNB-a pa je pogotovo vikendom sve tiho.
borna- Moderator
Još jedan prizor iz moje ulice, u Smičiklasovoj na broju 23 su odavno bili razni dućani/obrti koji su se mijenjali vremenom
Zadnji su se preselili pred nekih godinu dana i od tada zjape prazni. Kod jednog ulaza se još od potresa raspada fasada, nitko ne
poduzima ništa eda bi barem zaustavio raspadanje
Danas je još jedan dan u Zagrebu za zaborav
Morao sam otići najprije do Holdinga u Vukovarskoj
otvoriti novu mjesečnu parking karticu
Ranije sam se mogao lijepo odšetati do Kvatrića no krajem prošle godine su zatvorili tamošnju podružnicu
tako da sada ovdje znade biti gužve a gotovo je nemoguće ovdje naći parkiralište
jer pola mjesta zauzmu njihovi zaposlenici.
Slijedeća stanica je bio opet Remetinec, ovaj puta sa supruginim autićem (imam dobre razloge zašto idem tako daleko iako mi je
STP takoreći pod nosom u Zvonimirovoj)
Zadnji su se preselili pred nekih godinu dana i od tada zjape prazni. Kod jednog ulaza se još od potresa raspada fasada, nitko ne
poduzima ništa eda bi barem zaustavio raspadanje
Danas je još jedan dan u Zagrebu za zaborav
Morao sam otići najprije do Holdinga u Vukovarskoj
otvoriti novu mjesečnu parking karticu
Ranije sam se mogao lijepo odšetati do Kvatrića no krajem prošle godine su zatvorili tamošnju podružnicu
tako da sada ovdje znade biti gužve a gotovo je nemoguće ovdje naći parkiralište
jer pola mjesta zauzmu njihovi zaposlenici.
Slijedeća stanica je bio opet Remetinec, ovaj puta sa supruginim autićem (imam dobre razloge zašto idem tako daleko iako mi je
STP takoreći pod nosom u Zvonimirovoj)
borna- Moderator
Ovdje se i dalje radi naveliko bez obzira na loše vrijeme
Većina radnika su tamnoputi, moramo im reći hvala jer bez njih ne bi imao tko raditi?
Dizalice su posvuda uokolo, gradi se na više mjesta
Ulazni dio Remetinca će promijeniti svoj izgled
Nestaju prostrane livade
a raste betonska đungla
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Preostalo mi je još nekoliko slika Zagreba za potrošiti...
U Ilici imade nekoliko svirača-pjevača, ovaj je najnoviji i najglasniji
Ovaj je tu skupa sa psom već pustio korijenje
Još malo pa gotovo
a ovo će potrajati još godinama, katedrala se ponovo "oblači"
U mojem dvorištu su se građevinari pojavili prošle srijede i nastavili dizanjem skele, danas su počeli rušiti (demontirati) dimnjak.
U Ilici imade nekoliko svirača-pjevača, ovaj je najnoviji i najglasniji
Ovaj je tu skupa sa psom već pustio korijenje
Još malo pa gotovo
a ovo će potrajati još godinama, katedrala se ponovo "oblači"
U mojem dvorištu su se građevinari pojavili prošle srijede i nastavili dizanjem skele, danas su počeli rušiti (demontirati) dimnjak.
borna- Moderator
borna- Moderator
Uputio sam se danas do Backa ali tek nakon što su Norci napustili Jelačić plac
Još je bio pun raznih otpadaka i tragova brašna (na slikama se to i ne zamjećuje toliko)
Na trgu je bilo puno smetlara koji su ga čistili i nakon njih se cijeli trg dobro oprao
Smeća je bilo i u okolnim ulicama tako da čistači danas imaju udarni dan.
Javio mi se sinko sa Jaruna (koji je tamo DJ) i reče da je dobar dio noraca tužan jer nema alkohola
U Gundulićevoj me zateklo puno parkiranih kamiona, Backo mi reče da se negdje snima neki film ili serija?
U Jurišićevoj dizalicom podižu veelike grede na krov koji se obnavlja
Katedrala je dobila novo ruho od čipke
Još je bio pun raznih otpadaka i tragova brašna (na slikama se to i ne zamjećuje toliko)
Na trgu je bilo puno smetlara koji su ga čistili i nakon njih se cijeli trg dobro oprao
Smeća je bilo i u okolnim ulicama tako da čistači danas imaju udarni dan.
Javio mi se sinko sa Jaruna (koji je tamo DJ) i reče da je dobar dio noraca tužan jer nema alkohola
U Gundulićevoj me zateklo puno parkiranih kamiona, Backo mi reče da se negdje snima neki film ili serija?
U Jurišićevoj dizalicom podižu veelike grede na krov koji se obnavlja
Katedrala je dobila novo ruho od čipke
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Katedralu će obnavljati k'o i Riječku prugu. Logično - imaju istog financijera
Stranica 1 / 17. • 1, 2, 3 ... 9 ... 17