Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
+6
borna
mladen_lucky
kriticar
sali
Narcis
Stanley
10 posters
Stranica 37 / 40. • 1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40
Re: Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
Sad mi tek svašta nije jasno! Pa, borna se je pohvalio snimanjem filma još 10.11. ali u drugoj temi (za biti u tijeku događaja treba pratiti SVE teme ), a sam u ovoj temi, kao odgovor na prozifku (kad je već hit zadnjih dana pisati meko v umjesto tvrdog v), ništa nije rekao u svoju obranu.
Registration date : 14.05.2008
Hmm moram priznati da mi nije jasno o čemu se radi
borna- Moderator
- Broj postova : 9462
Registration date : 16.11.2010
10.11. u temi Što me (ne) ljuti u prometu
14.11. u ovoj temi:
14.11. u ovoj temi
Jasnije?
borna je napisao/la:Zbog snimanja filma Canary Black tramvaji neće voziti centrom Zagreba čak 6 večeri! Iz istog razloga autobusna linija 150 (Tuškanac garaža - Gornji grad - Trg bana Josipa Jelačića) neće prometovati od ponedjeljka, 14. studenog do četvrtka, 17. studenog
14.11. u ovoj temi:
Pfaff je napisao/la:Borna, ništa se ne hvališ da opet imate urnebes u centru zbog poradi snimanja filma?
14.11. u ovoj temi
(bez upućivanja na prvi citat)borna je napisao/la:To je u doba dana (noći) kada ja ne izlazim iz kuće kao fini gospon!...
Jasnije?
Hmm napisao sam da me ne zanimaju noćne seanse filmađija kojima ionako ne mogu prići bliže i nisam se hvalio tim snimanjima.
borna- Moderator
Potrudio sam se i na netu pronašao ponešto iz noćnih akcija u Zagrebu, bit će vam jasno zašto ne puštaju nikoga ni blizu
U Zagrebu se ovih dana snima film Canary Black s Kate Beckinsale u glavnoj ulozi. Zbog toga je već nekoliko dana u večernjim satima blokiran promet u centru grada, a od sinoć su se društvenim mrežama počele širiti snimke suludih scena sa seta.
Beckinsale i ekipu ovih su dana pratili fotografi koji su zabilježili pripreme za snimanje brojnih akcijskih scena. No, snimka koja je, vjeruje se, nastala sinoć i koja se širi društvenim mrežama zabilježila je najveću akciju dosad.
Sve se odvilo u Ilici, odmah do Trga bana Jelačića. Snimke koje istodobno izgledaju zastrašujuće i spektakularno prikazuju jurnjavu automobila, naizgled zabijanje u tramvaj i dizanje jednog automobila u zrak. Pojavila se i jedna snimka na Tik Toku, snimljena iz tramvaja, koja pokazuje kako je sve izgledalo iz drugog kuta.
Inače, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet rekao je da će Zagreb direktno zaraditi od snimanja filma Canary Black oko 650 tisuća kuna, zbog čega je centar grada noću zatvoren za pješake i tramvajski i drugi promet.
“Neizravno, sve ono što dolazi iz poreza i prireza osoblja iz zagrebačkih produkcijskih i koproducijskih kuća, iznosi oko 10 milijuna kuna, što je zajedno oko 11 milijuna kuna”, istaknuo je Korlaet.
telegram.hr
U Zagrebu se ovih dana snima film Canary Black s Kate Beckinsale u glavnoj ulozi. Zbog toga je već nekoliko dana u večernjim satima blokiran promet u centru grada, a od sinoć su se društvenim mrežama počele širiti snimke suludih scena sa seta.
Beckinsale i ekipu ovih su dana pratili fotografi koji su zabilježili pripreme za snimanje brojnih akcijskih scena. No, snimka koja je, vjeruje se, nastala sinoć i koja se širi društvenim mrežama zabilježila je najveću akciju dosad.
Sve se odvilo u Ilici, odmah do Trga bana Jelačića. Snimke koje istodobno izgledaju zastrašujuće i spektakularno prikazuju jurnjavu automobila, naizgled zabijanje u tramvaj i dizanje jednog automobila u zrak. Pojavila se i jedna snimka na Tik Toku, snimljena iz tramvaja, koja pokazuje kako je sve izgledalo iz drugog kuta.
Inače, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet rekao je da će Zagreb direktno zaraditi od snimanja filma Canary Black oko 650 tisuća kuna, zbog čega je centar grada noću zatvoren za pješake i tramvajski i drugi promet.
“Neizravno, sve ono što dolazi iz poreza i prireza osoblja iz zagrebačkih produkcijskih i koproducijskih kuća, iznosi oko 10 milijuna kuna, što je zajedno oko 11 milijuna kuna”, istaknuo je Korlaet.
telegram.hr
borna- Moderator
Na Jelačić placu se postavljaju ukrasi za Advent
I borić je ovdje
Katedrala se odavdje ne vidi
kao i vrh nebodera
Ipak ima nešto što nas razveseli
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Priznaj: Ljepše i veselije jebilo dok je Miki bio žiff!
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Nekome svakako, trošili su se nofci po babi i rodijacima i rastao je dug kojeg sada treba vraćati.
borna- Moderator
mladen_lucky likes this post
Pfaff je napisao/la:Priznaj: Ljepše i veselije jebilo dok je Miki bio žiff!
Borna me je preduhitrio u odgovoru, i uzeo mi je riječ iz usta!
mladen_lucky- Broj postova : 213
Registration date : 08.06.2020
Pfaff and borna like this post
Zadnjih dana gledam neke lijepo ukrašene izloge povodom Adventa
i prisjećam se doba kad sam bio mali klinac, tada je u izlozima bilo malo toga i to tek kasnije pred dolazak
djeda Mraza i Nove godine
Danas smo razmaženi obiljem
Ovdje me bole oči od bjeline
koja nam ne može zamijeniti nekadašnji bijeli Božić i Novu godinu.
Prisjećam se da sam nekada ako bi navečer počeo padati snijeg dugo ostajao budan i gledao kako se taloži na tlu.
Ujutro bi se požurio van da napravim prvog snjegovića, današnja djeca u gradu jako rijetko imaju takvog veselja
i prisjećam se doba kad sam bio mali klinac, tada je u izlozima bilo malo toga i to tek kasnije pred dolazak
djeda Mraza i Nove godine
Danas smo razmaženi obiljem
Ovdje me bole oči od bjeline
koja nam ne može zamijeniti nekadašnji bijeli Božić i Novu godinu.
Prisjećam se da sam nekada ako bi navečer počeo padati snijeg dugo ostajao budan i gledao kako se taloži na tlu.
Ujutro bi se požurio van da napravim prvog snjegovića, današnja djeca u gradu jako rijetko imaju takvog veselja
borna- Moderator
gaspa and besposlenpop like this post
Bjesnilo konzumerizma promijenilo je navade ljudi. Ja još uvijek pažljivo čuvam božićni nakit s nekim komadima koji imaju preko 100 godina. Imam osjećaj da sve te skupocjene elektro-drangulije iz Kine ljudi bacaju skupa s božićnjakom. A u Salzburgu ima trgovina koja božićni nakit i opremu prodaje cijelu godinu!borna je napisao/la:Zadnjih dana gledam neke lijepo ukrašene izloge povodom Adventa
Bilo je to vrijeme jednoumlja i mraka. Onda je tamo neki upalijo svjetlo pa od padalinskih dekuracija imamo u najboljem slučaju bljuzguborna je napisao/la:... koja nam ne može zamijeniti nekadašnji bijeli Božić i Novu godinu.
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
borna and besposlenpop like this post
Nekadašnji mirisi bora, jele ili smreke okićene za Božić su nezamjenljivi, pogotovo ako pridodam tome i miris pravih
upaljenih svijeća na boru! Danas je sve umjetno, raskošni i brojni darovi ispod njega to ne mogu zamijeniti.
Nekada smo ispod bora nalazili praktične poklone poput naranđi, čokolada, drvenih bojica i slikovnica. Današnje igračke
klince zanimaju svega par dana i nakon toga se negdje odlože i zaborave pa na kraju završe u smeću.
Roditelji danas zbog neimaštine i neznanja kupuju npr jeftine kineske vlakove na bakterije (koji me užasavaju), kvalitetne
igračke poput Marklina npr koštaju barem 5 puta više ali mogu biti trajne desetljećima. Danas se kratkotrajnost raznih
predmeta i uređaja proširila na gotovo sve što kupujemo, nema više kulture čuvanja svega što posjedujemo
Ambalaža je postala raskošna i velika, neke stvari kupujemo privučeni vanjskim izgledom ne mareći što će se ona
na kraju baciti i svojom količinom postati problem otpada.
upaljenih svijeća na boru! Danas je sve umjetno, raskošni i brojni darovi ispod njega to ne mogu zamijeniti.
Nekada smo ispod bora nalazili praktične poklone poput naranđi, čokolada, drvenih bojica i slikovnica. Današnje igračke
klince zanimaju svega par dana i nakon toga se negdje odlože i zaborave pa na kraju završe u smeću.
Roditelji danas zbog neimaštine i neznanja kupuju npr jeftine kineske vlakove na bakterije (koji me užasavaju), kvalitetne
igračke poput Marklina npr koštaju barem 5 puta više ali mogu biti trajne desetljećima. Danas se kratkotrajnost raznih
predmeta i uređaja proširila na gotovo sve što kupujemo, nema više kulture čuvanja svega što posjedujemo
Ambalaža je postala raskošna i velika, neke stvari kupujemo privučeni vanjskim izgledom ne mareći što će se ona
na kraju baciti i svojom količinom postati problem otpada.
borna- Moderator
Pfaff, gaspa and besposlenpop like this post
Prvi štandovi-kućice (il prije rečeno: kućerine) bile su brvnare nalik švicarskim štalama za ovce i koze.Pfaff je napisao/la:Priznaj: Ljepše i veselije jebilo dok je Miki bio žiff!
Ponuda se bez obzira na period svodila na kobase, kotlovinu, kuhano vino, a zadnjih godina na sve skuplji junk-food (i do 3 put skuplji hambureki), pa kojekakva fensi prenemaganja s koktelima, čajekima i germknedlima (komad bezukusnog polusirovog tijesta sa žlicom pekmeza u sredini i uvaljano u nekakv slatki jogurt sa zrnima maka). Itd.
Osim pokušaja da se sa sajamske razine postigne belosvecki imidž (komi fo), konstanta je bila i ostala sajamska gužvetina.
Jadno, patetično, provincijaški, prenatrpano, žicarski orijentirano, uglavnom loše i preskupo.
besposlenpop- Broj postova : 1486
Registration date : 18.06.2021
gaspa and borna like this post
zagreb.info je donio pregled i cijene nekih ponuda na Adventu:
Germknedla s preljevom od vanilije stoji 45 kuna, jedna porcija fritula s preljevom od jagode 33 kune. Jednostavna računica kaže da, ako roditelji pojedu dvije germknedle, dvoje djece svako po jedne fritule izračun za četveročlanu obitelj je već na 156 kuna. Ako tome dodamo sokove za djecu te kuhano vino za odrasle koje je oko 20 kuna posjet jednoj kućici dolazi do 250 kuna.
Hot dog s hrenovkom stoji 25 kuna, s debrecinkom 30, kranjska i domaća dimljena kobasica su po 35 kuna, dok je kranjska sa sirom je najskuplja, stoji 40 kuna. U drugoj pak kućici na trgu bana Jelačića porcija fritula je 30 kuna, lepinja 25 kuna dok čaša kuhanog vina stoji 20 kuna.
Ledeni park će raditi svaki dan od 10 do 23 sata. Najkraće radno vrijeme bit će na Badnjak od 10 do 17 sati, dok će za Božić raditi od 11:30 pa sve do 23 sata.
Što se tiče Stare godine, predviđeno radno vrijeme je od 10 do 02:00 sata, dok je na Novu godinu ono nešto kraće, od 11:30 do 23 sata.
Adventske kućice će raditi svaki dan od 10:00 – 23:00 sata. Petkom i subotom ugostiteljske kućice otvorene su do 24:00. Što se tiče blagdana, za Badnjak će raditi od 10:00 do 17:00 sati, a za Božić od 11:30 do 23:00 sata.
Što se tiče Stare godine, radno vrijeme kućica će biti od 10:00 do 02:00 sata, dok će za Novu godinu raditi nešto kraće, od 11:30 do 23:00 sata.
CJENIK KLIZALIŠTA
Termin klizanja od 10:00 – 16:00h (po osobi): 15 kn / 1,99 Euro
Termin klizanja od 16:00 – 23:00h (po osobi): 25 kn / 3,32 Euro
Termini klizanja subotom i nedjeljom (po osobi): 25 kn / 3,32 Euro
Termin klizanja za dijete do 6 godina: besplatno / obavezno uz pratnju roditelja
Najam klizaljki (po osobi): 25 kn / 3,32 Euro
HŽ Putnički prijevoz nudi 50 posto popusta na cijenu povratne karte svima koji putuju na klizanje u Ledeni park na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu. Uz predočenje karte HŽPP-a na blagajni Ledenog parka ostvarujete i dodatne popuste:
Cijena karte za klizanje u jutarnjem terminu: 10 kn / 1,33 Euro
Cijena karte za klizanje u popodnevnom terminu: 20 kn / 2,65 Euro
Ja sam jučer odustao od izlaska radi slikanja jer bi mogao snimiti jedino gužvetine ljudi a ne nešto konkretno, bit će još dana za
šetnje gradom i slikavanja.
Germknedla s preljevom od vanilije stoji 45 kuna, jedna porcija fritula s preljevom od jagode 33 kune. Jednostavna računica kaže da, ako roditelji pojedu dvije germknedle, dvoje djece svako po jedne fritule izračun za četveročlanu obitelj je već na 156 kuna. Ako tome dodamo sokove za djecu te kuhano vino za odrasle koje je oko 20 kuna posjet jednoj kućici dolazi do 250 kuna.
Hot dog s hrenovkom stoji 25 kuna, s debrecinkom 30, kranjska i domaća dimljena kobasica su po 35 kuna, dok je kranjska sa sirom je najskuplja, stoji 40 kuna. U drugoj pak kućici na trgu bana Jelačića porcija fritula je 30 kuna, lepinja 25 kuna dok čaša kuhanog vina stoji 20 kuna.
Ledeni park će raditi svaki dan od 10 do 23 sata. Najkraće radno vrijeme bit će na Badnjak od 10 do 17 sati, dok će za Božić raditi od 11:30 pa sve do 23 sata.
Što se tiče Stare godine, predviđeno radno vrijeme je od 10 do 02:00 sata, dok je na Novu godinu ono nešto kraće, od 11:30 do 23 sata.
Adventske kućice će raditi svaki dan od 10:00 – 23:00 sata. Petkom i subotom ugostiteljske kućice otvorene su do 24:00. Što se tiče blagdana, za Badnjak će raditi od 10:00 do 17:00 sati, a za Božić od 11:30 do 23:00 sata.
Što se tiče Stare godine, radno vrijeme kućica će biti od 10:00 do 02:00 sata, dok će za Novu godinu raditi nešto kraće, od 11:30 do 23:00 sata.
CJENIK KLIZALIŠTA
Termin klizanja od 10:00 – 16:00h (po osobi): 15 kn / 1,99 Euro
Termin klizanja od 16:00 – 23:00h (po osobi): 25 kn / 3,32 Euro
Termini klizanja subotom i nedjeljom (po osobi): 25 kn / 3,32 Euro
Termin klizanja za dijete do 6 godina: besplatno / obavezno uz pratnju roditelja
Najam klizaljki (po osobi): 25 kn / 3,32 Euro
HŽ Putnički prijevoz nudi 50 posto popusta na cijenu povratne karte svima koji putuju na klizanje u Ledeni park na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu. Uz predočenje karte HŽPP-a na blagajni Ledenog parka ostvarujete i dodatne popuste:
Cijena karte za klizanje u jutarnjem terminu: 10 kn / 1,33 Euro
Cijena karte za klizanje u popodnevnom terminu: 20 kn / 2,65 Euro
Ja sam jučer odustao od izlaska radi slikanja jer bi mogao snimiti jedino gužvetine ljudi a ne nešto konkretno, bit će još dana za
šetnje gradom i slikavanja.
borna- Moderator
Pfaff, gaspa and borna like this post
Ima već dosta godina kako Lucijan priprema Advent u svojem hostelu Casa blanca pa sam mu malo pomogao
Ovdje će doći jedan poseban vlakić
Treba ga još napuniti vatrenom vodom
Drugi će voziti oko bora
Užitak je ovdje popiti kavu
Ovdje će doći jedan poseban vlakić
Treba ga još napuniti vatrenom vodom
Drugi će voziti oko bora
borna- Moderator
Pa gde je to?borna je napisao/la:
...
Vlaška 92, u dvorištu je nekada bilo kino Studio.
Pisao sam u ovoj temi pred par godina o tome i stavio dosta slika dvorišta i hostela pa se ne bih ponavljao
.
Trenutno Lucijan iznajmljuje prostorije kina nekoj pop i plesnoj grupi za vježbanja.
Pisao sam u ovoj temi pred par godina o tome i stavio dosta slika dvorišta i hostela pa se ne bih ponavljao
.
Trenutno Lucijan iznajmljuje prostorije kina nekoj pop i plesnoj grupi za vježbanja.
borna- Moderator
besposlenpop likes this post
Viršle, i to prvorazredne, ću kupiti u Žumberačkoj mesnici po 47 kn za kilu (treba mi još kruh ili pecivo), litru kuhanog vina u Kauflandu za 14 kn (trebam ga zakuhati), uvalit ću se u fotelju i gledati bo0rnine slike zagrebačkog središta - i eto ti adventskog ugođaja. Za male nofce. I ne riskiram da mi dio skupo plaćene hrane negdje usput padne na pod ili da me u gužvi netko trkne pa prolijem pola čaše vina.borna je napisao/la:zagreb.info je donio pregled i cijene nekih ponuda na Adventu:
borna and besposlenpop like this post
Friške još mokre slike popodnevne šetnje oko 17 h, najprije pogled na Draškovićevu
pa Vlašku
i staru Vlašku
Izgleda da sam odabrao pravo vrijeme za slikanje kad nema puno ljudi na ulicama?
Ovdje nema osim kafića neke ponude koja bi privukla posjetitelje
Vrijeme je dosta neugodno, sa 4 C hladno, dosta je vlažno a puše i lagani sjeverac (al ne miriši na snijeg)
Na Europskom trgu je ipak malo življe
Tu imade dosta štandova sa raznom ponudom
Navodno se jučer navečer ovdje nije moglo prolaziti kolika je gužva bila
pa Vlašku
i staru Vlašku
Izgleda da sam odabrao pravo vrijeme za slikanje kad nema puno ljudi na ulicama?
Ovdje nema osim kafića neke ponude koja bi privukla posjetitelje
Vrijeme je dosta neugodno, sa 4 C hladno, dosta je vlažno a puše i lagani sjeverac (al ne miriši na snijeg)
Na Europskom trgu je ipak malo življe
Tu imade dosta štandova sa raznom ponudom
Navodno se jučer navečer ovdje nije moglo prolaziti kolika je gužva bila
borna- Moderator
Kao da je kasni noćni sat. A đe onaj skreće u staru Vlašku? Još jedan pametnjaković koji nas ljuti u prometu? (A možda je tamošnji stanar)
Bilo je dvoja takovih koji su ušli automobilima i onda skrenuli u ono dugačko dvorište broja 40.
Tamo imade jedna privatna škola i nekoliko raznih obrtnika no koliko vidim tamo se može doći i kroz parkirlište
čiji je ulaz na početku Palmotićeve?
Što se tiče slabe posjete rekao bih da su se oni željni klobasa i fritula jučer ispucali, danas je ipak radni dan?
Tamo imade jedna privatna škola i nekoliko raznih obrtnika no koliko vidim tamo se može doći i kroz parkirlište
čiji je ulaz na početku Palmotićeve?
Što se tiče slabe posjete rekao bih da su se oni željni klobasa i fritula jučer ispucali, danas je ipak radni dan?
borna- Moderator
Imade interesantnih i lijepih štandova
Dosta znači biti po nečemu originalan
Hvala Bogu da Jelačić plac nije zatrpan kućicama kao što je znao biti ranije
borna- Moderator
Jutarnja porcija slika iz hladnog (3 C) i mokrog Zagreba
Jedan živi Orešar služi za slikavanje djece uz njega (bila je stalna gužva oko njega)
Kao što već rekoh nije se pretjeralo sa sadržajima na trgu pa se može na miru prolaziti
Sasvij je dovoljno tih raznih ukrasa da se osjeti svečana atmosfera
Jedan živi Orešar služi za slikavanje djece uz njega (bila je stalna gužva oko njega)
Kao što već rekoh nije se pretjeralo sa sadržajima na trgu pa se može na miru prolaziti
Sasvij je dovoljno tih raznih ukrasa da se osjeti svečana atmosfera
borna- Moderator
Pfaff, gaspa and besposlenpop like this post
Na povratku iz Gundulićeve sam svratio do Cvjetnog trga
Ovdje nije bilo prigodnih štandova kao ranije
ionako ugostitelja ima na svakom koraku
Jedan čovjek koji je upravljao lutkom mi je privukao pažnju
Mali je lijepo pjevao i svirao (iz zvučnika odostraga)
Na ulasku u Bogovićevu ipak bijaše jedna njam-njam kućica
Dalje je sve već viđeno
Odsjaj brojnih lampica u hotelu Dubrovnik nisam uspio dobro prenesti
Ovdje nije bilo prigodnih štandova kao ranije
ionako ugostitelja ima na svakom koraku
Jedan čovjek koji je upravljao lutkom mi je privukao pažnju
Mali je lijepo pjevao i svirao (iz zvučnika odostraga)
Na ulasku u Bogovićevu ipak bijaše jedna njam-njam kućica
Dalje je sve već viđeno
Odsjaj brojnih lampica u hotelu Dubrovnik nisam uspio dobro prenesti
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Stranica 37 / 40. • 1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40