Nabavke novih autobusa
+23
gorgoroth
ICE-3M
buShip fun
portos
sali
max
KAPO
kobler
Pfaff
DD
Damir
nukleusri
kriticar
ikar
Narcis
mannas
dragec52
novi_shef
gaspa
Jean
Tomek
NP-549
kico101
27 posters
Stranica 10 / 19.
Stranica 10 / 19. • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 14 ... 19
Re: Nabavke novih autobusa
San Dorligo - Auto Marinaz?kiki273 je napisao/la:Ma to je FIJAT kusi su po niš........Pfaff je napisao/la:..... al' kad samo pomislim koliko tu ima stvari za pokvarit...
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Stigli novi ekološki autobusi Autotroleja: sljedeći tjedan kreće "Zelena linija"
Kružna linija povezivat će sve važnije punktove u središtu grada, na potezu od Strossmayerove ulice do KBC-a Rijeka, kako bi putnicima koji u grad stižu županijskim i gradskim linijama, omogućili lakši dolazak do željezničkog ili autobusnog kolodvora, bolnice i drugih sadržaja
RIJEKA Tijekom prijepodneva stiglo je prvih pet, a do večeri će doći još pet novih autobusa Autotroleja marke Irisbus Iveco Citelis , pogonjeni stlačenim prirodnim plinom.
Od ponedjeljka autobusi će krenuti voziti na redovnim gradskim linijama, a krenut će i nova tzv. Zelena linija, kružna linija koja će povezivati sve važnije punktove u središtu grada, na potezu od Strossmayerove ulice do KBC-a Rijeka, kako bi putnicima koji u grad stižu županijskim i gradskim linijama, omogućili lakši dolazak do željezničkog ili autobusnog kolodvora, bolnice i drugih sadržaja. Izgrađena su i nova autobusna stajališta na kojima će se zaustavljati vozila Zelene linije.
Novi autobusi vrijedni su gotovo 17 milijuna kuna, a budući da je ostalo jš novca, u Rijeku će stići i deset mini buseva.
Riječ je o 12-metarskim niskopodnim solo autobusima, s minimalno 29 sjedećih mjesta i kapacitetom prijevoza ukupno 90 putnika, a svih deset bit će klimatizirano te opremljeno ulazno-izlaznom rampom za invalide i zaštitnom pregradom za vozača.
Završena je i Energova punionica prirodnog plina u Ulici Milutina Barača, koja će također biti službeno otvorena početkom sljedećeg tjedna.
Izvor: Novi list
RIJEKA Tijekom prijepodneva stiglo je prvih pet, a do večeri će doći još pet novih autobusa Autotroleja marke Irisbus Iveco Citelis , pogonjeni stlačenim prirodnim plinom.
Od ponedjeljka autobusi će krenuti voziti na redovnim gradskim linijama, a krenut će i nova tzv. Zelena linija, kružna linija koja će povezivati sve važnije punktove u središtu grada, na potezu od Strossmayerove ulice do KBC-a Rijeka, kako bi putnicima koji u grad stižu županijskim i gradskim linijama, omogućili lakši dolazak do željezničkog ili autobusnog kolodvora, bolnice i drugih sadržaja. Izgrađena su i nova autobusna stajališta na kojima će se zaustavljati vozila Zelene linije.
Novi autobusi vrijedni su gotovo 17 milijuna kuna, a budući da je ostalo jš novca, u Rijeku će stići i deset mini buseva.
Riječ je o 12-metarskim niskopodnim solo autobusima, s minimalno 29 sjedećih mjesta i kapacitetom prijevoza ukupno 90 putnika, a svih deset bit će klimatizirano te opremljeno ulazno-izlaznom rampom za invalide i zaštitnom pregradom za vozača.
Završena je i Energova punionica prirodnog plina u Ulici Milutina Barača, koja će također biti službeno otvorena početkom sljedećeg tjedna.
Izvor: Novi list
EDIT: ipak sam ju našao (za one koji pizde kako se displeji nemogu slikati)
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
A tek za grunut ... . Zato ću i' ja samo gledat s pristojnog odstojanja, zlu netrebaloPfaff je napisao/la:... kad samo pomislim koliko tu ima stvari za pokvarit...
Gost- Gost
Dakle, 808 RI-568 UB.NP-549 je napisao/la:Eto me dovezo ja 808 na tehnjički
Pretpostavljam onda da je 801 RI-561 UB; 802 RI-562 UB...., a ne kao za neke serije, kako dođe pod ruku.
Btw, daBog da se ostvario display.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Na FB je puno komentara da su ružni,ali meni su stvarno ljepi ovako plavi.
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Ljepši bi bili u trolejovoj shemi bojanja, ali moram priznati da naročito na ovoj gornjoj slici bus jako lijepo izgleda. Da su ostali samo plavi, možda dojam ne bi bio dobar, ali ova zelena kombinacija se super uklopila. Da dodam još da mi na ovoj gore slici bus izgleda puno ljepše i sjajnije, nego na onim ZG slikama koje su se imale prilike viđati.
buShip fun- Broj postova : 291
Registration date : 12.04.2012
Zašto su preskočeni brojevi od 724 do 800???
Registration date : 04.09.2008
Damir je napisao/la:... meni su stvarno ljepi ovako plavi.
Vidio sam ih jučer u garaži ...buShip fun je napisao/la:... moram priznati da ... gornjoj slici bus jako lijepo izgleda. ...
Slažem se sa buShip fun-om, ne razumijem zašto se išlo na drugačije bojanje? Samo zato što se voze na pljin? Bullshit!
Gost- Gost
Jean je napisao/la:Zašto su preskočeni brojevi od 724 do 800???
Plinski busevi (ako ih još bude) će bit od 800 nadalje i u plavoj boji. Kako budu dolazili "obični" busevi za prigrad ili turistički, bit će narančasti od 724 nadalje.
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
A od 900 nadalje bit će na atomski pogon i bit će ljubičasti?
A šta kad se ispuca ova kvota od 77 preostalih mjesta za klasične dizelske buseve, će se onda u potpunosti preći na plin (pa nastaviti sa 811, 812...) ili ćemo dobiti potpunu zbrku u numeriranju?
Ili je tako dugoročno planiranje ipak SF za Autotrolej?
Ili je tako dugoročno planiranje ipak SF za Autotrolej?
Do tada će proći puuuuno vremena...
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Ne vjerojatno je da su stigli nekoliko dana prije izbora...
max- Broj postova : 224
Registration date : 13.12.2009
Stiže 201 iz Zgb.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Autobusi su danas prvi puta napunjeni plinom
novi_shef- Moderator
novi_shef je napisao/la:Do tada će proći puuuuno vremena...
Ovakve priče često čujemo u Hrvatskoj, kao da nema sutra , a jednog dana će se netko mlađi od nas zgražati na neke odluke zadnjih 20 godina.
Tomek- Moderator
- Broj postova : 447
Registration date : 07.04.2008
Nisu. Prvi puta su napunjeni plinom u Riječkoj punionicikiki273 je napisao/la:Autobusi su danas prvi puta napunjeni plinom
Registration date : 14.06.2008
Vjeruj mi, znam o čemu pričam. Kao što znaš sad je rupa između zadnjeg Citara 723 i prvog Citelisa 801. To je 77 autobusa. Ne vjerujem da će se više kupovati naftaši, jedino možda kakav Regio, a osim toga će sada dio solo buseva koji voze pretežno grad moći preći u prigrad. Jedino ako se neće ići u masovni rashod najstarijih Avtomontaža...
novi_shef- Moderator
Nekoliko mojih fotografija plavih busića. Truba mi je bubnjiće izbila!
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
novi_shef je napisao/la:Vjeruj mi, znam o čemu pričam. Kao što znaš sad je rupa između zadnjeg Citara 723 i prvog Citelisa 801. To je 77 autobusa. Ne vjerujem da će se više kupovati naftaši, jedino možda kakav Regio...
...što opet znači da ćemo imati rupu od kojih šezdeset-sedamdeset brojeva u numeraciji. Po meni potpuno nepotrebno.
Eto, tko je rekao da plin neće nikad u HostiKAPO je napisao/la:Nekoliko mojih fotografija plavih busića.
https://2img.net/h/i1096.photobucket.com/albums/g336/Kapo1061/Busfoto/DSC_0522_zps84221571.jpg
Jučer sam bio u Rijeci pa evo par mojih impresija o novim plavim autobusima. Imao sam vremena pa sam napravio đir osmicom koja je taman naišla. Dan je, nažalost, bio užasan s puno kiše i zamagljenim prozorima, al' evo.
Bus na GK. Novi plinski pogon očito daje raketni učinak jer je (ako je vjerovati voznom redu) stigao od Pioppe do GK za manje od pet minuta
Irisbus, jakako
Kroz prozor zamagljen na Žabici
Osmica inače nije prenapučena, al' ova je bila krcata pa nije bila prigoda za dobro uslikati unutrašnjost.
Piše i na stolcima. Vrlo tvrdim i neudobnim. Negdje oko Trsata sam se preselio na ono prvo mjesto do vrata sveudilj se nadajući da ću napraviti par diskretnih fotki majstora na radnom zadatku, ali nije išlo. Uvaljao se kolega i njih su dvojica vodila zanimljivu raspravu od koje nisam shvatio ništa. Ja sam, doduše, zbog poodmaklih godina već pomalo gluh, al' ovo me podsjetilo na one TV-situacije kad u Dalmatinskoj zagori čagalj liku ukolje par ovaca pa dođe TV-ekipa i gurne mu "krušku pod njušku", a on nešto nerazgovjetno mumlja...
Bilo kako bilo – ono "invalidsko" mjesto je očito predviđeno za invalide s nadkoljeničnom amputacijom obje noge – ostali ne stanu...
Već se našao kreten s flomasterom...
Bus za nepismene – sve je u slikovnom pismu
Daklem, kolega je putovao s Trsata da bi na Školjiću preuzeo smjenu. Onda je trajalo skoro petminutno natezanje i mučenje s logiranjem, karticama, objašnjavanjem...
Opći dojam nije loš. Osim neudobnih sjedala, al' to ionako nije međugradski pa se da izdržati. Sirena je neugodno bučna kao i AC. Negdje na Bulevardu je šole uključio napravu – valjda da išćera vlagu – i to je bilo skoro neizdrživo.
Nisam još na 4rumu vidio šoferske komentare na radnu situaciju. Meni se položaj vozača i volan čine ergonomski dobro složeni. Rekao bih čak jako udobni. Možda malo previše kojekakvih zezalica uokolo – dva ekrana su malo previše za moj ukus.
Bus na GK. Novi plinski pogon očito daje raketni učinak jer je (ako je vjerovati voznom redu) stigao od Pioppe do GK za manje od pet minuta
Irisbus, jakako
Kroz prozor zamagljen na Žabici
Osmica inače nije prenapučena, al' ova je bila krcata pa nije bila prigoda za dobro uslikati unutrašnjost.
Piše i na stolcima. Vrlo tvrdim i neudobnim. Negdje oko Trsata sam se preselio na ono prvo mjesto do vrata sveudilj se nadajući da ću napraviti par diskretnih fotki majstora na radnom zadatku, ali nije išlo. Uvaljao se kolega i njih su dvojica vodila zanimljivu raspravu od koje nisam shvatio ništa. Ja sam, doduše, zbog poodmaklih godina već pomalo gluh, al' ovo me podsjetilo na one TV-situacije kad u Dalmatinskoj zagori čagalj liku ukolje par ovaca pa dođe TV-ekipa i gurne mu "krušku pod njušku", a on nešto nerazgovjetno mumlja...
Bilo kako bilo – ono "invalidsko" mjesto je očito predviđeno za invalide s nadkoljeničnom amputacijom obje noge – ostali ne stanu...
Već se našao kreten s flomasterom...
Bus za nepismene – sve je u slikovnom pismu
Daklem, kolega je putovao s Trsata da bi na Školjiću preuzeo smjenu. Onda je trajalo skoro petminutno natezanje i mučenje s logiranjem, karticama, objašnjavanjem...
Opći dojam nije loš. Osim neudobnih sjedala, al' to ionako nije međugradski pa se da izdržati. Sirena je neugodno bučna kao i AC. Negdje na Bulevardu je šole uključio napravu – valjda da išćera vlagu – i to je bilo skoro neizdrživo.
Nisam još na 4rumu vidio šoferske komentare na radnu situaciju. Meni se položaj vozača i volan čine ergonomski dobro složeni. Rekao bih čak jako udobni. Možda malo previše kojekakvih zezalica uokolo – dva ekrana su malo previše za moj ukus.
Stranica 10 / 19. • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 14 ... 19
Stranica 10 / 19.