Croatia airlines
+17
KAPO
gti150
portos
borna
stayp83
5ar
ou4436
ikar
Vedran Zeman
ZlayoZg
Garage
žac
dragec52
Narcis
gaspa
kriticar
Tomek
21 posters
Stranica 7 / 15.
Stranica 7 / 15. • 1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 15
Re: Croatia airlines
Pa što se zbiva u Dubrovniku, da je tolika navala putnika, nekakav kongres ili?
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Zadnji dani ljeta
ikar- Moderator
- Broj postova : 1134
U flotu stiže novi avion, Embraer 120 ex Malev i kreće linija Zagreb-Osijek, Split - Osijek
http://www.sib.hr/vijesti/osijek/6973-prvi-let-osijek-zagreb-29listopada.html
Tomek- Moderator
- Broj postova : 447
Registration date : 07.04.2008
A neće valjda samo to letjeti? Planiraju li još koju liniju za njega?
Za samo te dvije linije sigurno nije isplativ.
I hoće li ga upisati u Hrvatski registar?
Za samo te dvije linije sigurno nije isplativ.
I hoće li ga upisati u Hrvatski registar?
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
Vjerujem da bi mogli uspostaviti letove i za odredišta koja su sezonska. Bol, Lošinj, pa možda čak i ZAG-RJK tijekom zimskih mjeseci, pa jednom tjedno ali da nešto leti.
Također, vjerojatno će biti isplativ na linijama Zagreb-Budimpešta, Zagreb-Sarajevo kada nema putnika.
Također, vjerojatno će biti isplativ na linijama Zagreb-Budimpešta, Zagreb-Sarajevo kada nema putnika.
Garage- Broj postova : 226
Registration date : 26.06.2008
Jučer zbog nevremena u Splitu Dash od Croatie koji je letio Rim-Split-Zagreb iz Rima odletio direktno za Zagreb.
A najzanimljivija situacija se dogodila oko 21.30 kad su u Sarajevo dolazili Austian sa čini mi se Fokkerom 100, Jat sa ATR 72, i Croatia sa Dashom. Ugl. iako se mora priznati da je bilo nevrijeme iznad Sarajeva prva dva su odlučila sjetjeti, a Croatia je negdje iznad Nove Gradiške zatražila povratak u Zagreb zbog lošeg vremena.
A najzanimljivija situacija se dogodila oko 21.30 kad su u Sarajevo dolazili Austian sa čini mi se Fokkerom 100, Jat sa ATR 72, i Croatia sa Dashom. Ugl. iako se mora priznati da je bilo nevrijeme iznad Sarajeva prva dva su odlučila sjetjeti, a Croatia je negdje iznad Nove Gradiške zatražila povratak u Zagreb zbog lošeg vremena.
Tomek- Moderator
- Broj postova : 447
Registration date : 07.04.2008
Jučer je 9A-CQF odrađivao let CTN(OU)330 i iznad Herceg Novog okrenuo u sjeverni kurs, te u lijevom zaokretu došao iznad Dubrovačkog aerodroma.
Nakon toga je letio jedno dvadesetak milja na jug da bi zaobišao olujni oblak (CB), a onda još jedno dvadesetak na zapad, da bi tek onda započeo proceduru prilaza i sletanja u Dubrovnik gdje je uspješno sletio. Zanimljivo da pilot nije ni jednom spomenuo da je grom pogodio avion, niti da ima bilo kakve tehničke smetnje. Avion je ostao u Dubrovniku preko noći.
Usput Croatijini 9iA-CTF i 9A-CQE izgleda jučer nisu letjeli. Mislim da CTF ne leti već desetak dana. Zna li ko što je s njima?
Nakon toga je letio jedno dvadesetak milja na jug da bi zaobišao olujni oblak (CB), a onda još jedno dvadesetak na zapad, da bi tek onda započeo proceduru prilaza i sletanja u Dubrovnik gdje je uspješno sletio. Zanimljivo da pilot nije ni jednom spomenuo da je grom pogodio avion, niti da ima bilo kakve tehničke smetnje. Avion je ostao u Dubrovniku preko noći.
Usput Croatijini 9iA-CTF i 9A-CQE izgleda jučer nisu letjeli. Mislim da CTF ne leti već desetak dana. Zna li ko što je s njima?
kriticar- Moderator
Od ovog se izgleda nije odustalo i posao bi ipak mogao krenuti sa ljetnim redom letenja.Tomek je napisao/la:U flotu stiže novi avion, Embraer 120 ex Malev i kreće linija Zagreb-Osijek, Split - Osijek
kriticar- Moderator
Nikada to neće krenuti. Pogotovo sada kada je plan smanjivanje flote za jedan Airbus.
ikar- Moderator
9A-CTF se ponovo zadnjih dana viđa na linijama Croatia Airlines iako su početkom tekuće zimske sezone kružile glasine da ga trajno isključuju iz flote.
kriticar- Moderator
Otkazao sustav za izvlacenje zakrilca
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/207428/Default.aspx
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/207428/Default.aspx
stayp83- Broj postova : 270
Registration date : 08.04.2013
Izgleda da je to bio 9A-CTK
kriticar- Moderator
A čega se stjuardese toliko boje letjeti Dash-om, jeste da je malo bučan, ovisi gdje sjediš.
- Broj postova : 6447
Ne postoji tjedan da jedan Dash Croatia Airlinesa (a vjerojatno i drugih kompanija) ne ostane u kvaru, vraća se na aerodrom itd.
ikar- Moderator
Croatia airlines nakon što je 9A-CTF dala u podnajan u Tunis, ima namjeru prodati dva Airbusa, najvjerovatnije CTJ i CTK i iznajmiti ih natrag da bi se došlo do keša.
kriticar- Moderator
Svi pisu o problemima s hidraulikom...
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/avion-croatia-airlinesa-zbog-kvara-imao-problema-pri-slijetanju-na-pleso---298421.html
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/avion-croatia-airlinesa-zbog-kvara-imao-problema-pri-slijetanju-na-pleso---298421.html
Kad smo već kod aviona CA, danas sam letio "Pulom". Zaboravih registraciju aviona.
Ona nova sjedala su strava! Ista kao u Dashevima. A imam nekakav osjećaj da na njih sjedne 150-kilaš da bi sjedalo puknulo. Užas! I još su ih natrpali i u Business.
Ona nova sjedala su strava! Ista kao u Dashevima. A imam nekakav osjećaj da na njih sjedne 150-kilaš da bi sjedalo puknulo. Užas! I još su ih natrpali i u Business.
"Pula" je A319 reg. 9A-CTL .
kriticar- Moderator
Sjedala su zamijenjena u svim A319.
I btw citam sad na wikipediji da bi se floti trebala pridruziti 4 A319 tijekom 2013. i 2014., kada bi oni trebali doci i oce li uopce doc?
I btw citam sad na wikipediji da bi se floti trebala pridruziti 4 A319 tijekom 2013. i 2014., kada bi oni trebali doci i oce li uopce doc?
Neće se pridružiti. To je bio Sanaderov "deal" s tadašnjim predsjednikom Francuske Sarkozyjem, a u pozadini su bili nekakvi mutni poslovi. Uglavnom, nabava otpada.
Prema informacijama koje sam pročitao na drugim forumima, CA bi trebala prodati još dva A320 i ostati na ovoj floti. Eventualno nabaviti dva polovna Fokkera 100 (možda od Sun Adrije).
Firma je pred bankrotom. Čekaju da prođe sezona, a na jesen ćemo vidjeti.
Inače, politika vođenja firme je katastrofa! Baš sam prije 14 dana sebi pokušao rezervirati kartu DBV-ZAG, kad ono ljubazna operaterka kaže-Imate samo business za 1200kn!!! Prvo sam ostao bez teksta, a onda je molio da mi još jednom ponovi cifru karte u jednome smjeru!
Strava! Još do prosinca 2012. je vrh cijene bila karta u businessu za 900kn. Izgleda da je u ovih pola godine porastao standard Hrvata!
Prema informacijama koje sam pročitao na drugim forumima, CA bi trebala prodati još dva A320 i ostati na ovoj floti. Eventualno nabaviti dva polovna Fokkera 100 (možda od Sun Adrije).
Firma je pred bankrotom. Čekaju da prođe sezona, a na jesen ćemo vidjeti.
Inače, politika vođenja firme je katastrofa! Baš sam prije 14 dana sebi pokušao rezervirati kartu DBV-ZAG, kad ono ljubazna operaterka kaže-Imate samo business za 1200kn!!! Prvo sam ostao bez teksta, a onda je molio da mi još jednom ponovi cifru karte u jednome smjeru!
Strava! Još do prosinca 2012. je vrh cijene bila karta u businessu za 900kn. Izgleda da je u ovih pola godine porastao standard Hrvata!
Pa treba namiriti ono što je nesposobna uprava dala pilotima i stjuardesama.
kriticar- Moderator
Stranica 7 / 15. • 1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 15
Similar topics
» Croatia airlines -- flota
» Austrian Airlines
» European Coastal Airlines
» CSA - Czech Airlines
» Transavia Airlines
» Austrian Airlines
» European Coastal Airlines