Linije 32 Rijeka - Opatija - Lovran - M.Draga i 32A M.Draga - Mošćenice - Zagore
+15
KAPO
DD
max
Tomek
5ar
tiki
Pfaff
mannas
LLeon
Jean
ikar
novi_shef
Narcis
gaspa
kico101
19 posters
Stranica 31 / 44.
Stranica 31 / 44. • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 37 ... 44
Re: Linije 32 Rijeka - Opatija - Lovran - M.Draga i 32A M.Draga - Mošćenice - Zagore
. Napokon da se netko dotakao i toga. Jedno je kad čekam prometalo čiji je interval desetak min, pa mi je svejedno kad uvedu bis vožnju jer sam ionako na stanici, a drugo je kad je interval 30-35 min, kad se ipak ne zaletim na stanicu bez veze i riskiram čekanje 25 min, već proučim taj red vožnje. A one školske do Opatije se i ne bi mogle nazvati bis vožnjama jer idu na pola redovnog intervala. Prava bis bila je ona jutarnja (7:10? 7:15?) kad su dva O317G, jedan za drugim, vozila do Lovrana (zasigurno ih je bilo još, ali ja sam iskusio samo ovu).ikar je napisao/la:...ali i da se kvalitenije informiraju korisnici o prometovanju dodatnih autobusa koji nisu u redovitom voznom redu...
Registration date : 14.05.2008
Re: Linije 32 Rijeka - Opatija - Lovran - M.Draga i 32A M.Draga - Mošćenice - Zagore
E, dragi moji vozači triesduje, što vas čeka. Kako su to arhitekti pompozno zamislili, stanica ispred lovranske bolnice pomiče se malo dalje prema centru, prije ulaska u lijevi zavoj. Slijedeća je ubrzo zatim, prije vile Eugenia i zamjenjuje onu kod benzinske pumpe koja se ukida. Zadržava se postojeća u centru i okretište Peharovo, prije kojeg se gradi nova cesta uzbrdo (početak djeluje strmo) koja u dva zavoja pod pravim kutem i dva (ili tri?) pod 180 izbija na srednju lovransku obilaznicu kojom će ići i linija 36. Kako okretnica 36-ice u centru više nije označena, nejasno je odakle će kretati, moguće isto od Peharovog, pa se dići na srednju obilaznicu (koja završava kod kasarni, ispod groblja), odakle će nastavljati starom trasom.
U povratku je nova stanica nakon bolničkog zavoja i izlaza ulice V.C.Emina, na onom prvom ravnijem komadu.
U povratku je nova stanica nakon bolničkog zavoja i izlaza ulice V.C.Emina, na onom prvom ravnijem komadu.
Zanimljivo kako prijektanti riječkog prometa čine sve kako bi stanice koje koriste putnici koji gravitiraju bolnicama odmakli što dalje od istih (očekujem da će i stajalište 7a kod sušačke bolnice pomaknuti nekamo do raskršća za polukliniku).
Lovranska bolnica je ionako imala stanicu samo u dolasku, a u povratku si morao klajsati - po definiciji iz bolnice izlaziš zdrav, ne?
Lovranska bolnica je ionako imala stanicu samo u dolasku, a u povratku si morao klajsati - po definiciji iz bolnice izlaziš zdrav, ne?
- Broj postova : 11477
Registration date : 17.03.2008
Ča se i 716 umorio? Danas viđen 714.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Opet je razbijeno zadnje staklo na autobusu linije 32A dok je bio parkiran na sigurnom i osvjetljenom mjestu na Vrh Ike.
Jako sigurno i jako osvijetljeno. Jedva se vidi onaj ključ spreda i sa strane. Ajde , bolje je nego na Peharovu. Očito Lovranci nemaju pametnijeg posla nego se iživljavat na kur'jerama. Od takovih ga ne moreš skrit. Najbolje bi bilo ukinut one rane polaske, pa da prvi bus s Zagore ide na 9 i pol ( dok dođe iz garaže na Školjiću ).
Malo represije i , gle čuda, odmah se počne razmišljat. Ovako, dokle ide ide. Lagano mi se s... od onih koji misle da je takujin nas ki delamo nepresušan i dubok kao Bajkalsko jezero ( ne pitajte me zašto baš ta usporedba ).
Malo represije i , gle čuda, odmah se počne razmišljat. Ovako, dokle ide ide. Lagano mi se s... od onih koji misle da je takujin nas ki delamo nepresušan i dubok kao Bajkalsko jezero ( ne pitajte me zašto baš ta usporedba ).
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
A šta on radi u Iki a ne u Mošć. Dragi di i treba bit po tablici? Jadna ekipa sa 686, prvo im uzmu na određeno vrijeme bus za tu 32a a sad će ga dobit izrazbijanog...
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
Pa u Ici je sigurniji nego u Dragi.
O gužvama na lin.32 i koliko je putnika ostsalo bez prijevoza danas neću ni pisat.
O gužvama na lin.32 i koliko je putnika ostsalo bez prijevoza danas neću ni pisat.
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
oko 12 sati vlastitim pogonom ode u garage.
BTW danas 412 zapalio otprve u garaži
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2442
Registration date : 15.03.2008
Dali ga sa može očekivat u prometu?NP-549 je napisao/la: ...
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Čitam malo ove "kometare" na fejsu glede L32, tko uopće dopušta ovakav riječnik? Nije da neke stvari nemaju pravo; n.p.r. gužve jer nema busa 35 min, spora djelatnica na Slatini, ali opet n.p.r. "Nisam imao kartu i debilni šole me nije pustio u bas" (nije nevedeno o kojoj se liniji radi, ovo dajem samo kao primjer), i šta sad? Ne plati mobitel nećeš moć zvat, ako imaš pretplatu sjest će ti na tekući i uzet par hiljadarkica. O.K.; trolej je komunalna firma, pa šta? I Energo je, pa nemoj platit toplu vodu i opet će ti blokirat tekući........
buShip fun- Broj postova : 291
Registration date : 12.04.2012
Ja cu malo otici OT ali shvatit ćete ča mislin reć... Uglavno osoba C putuje iz Ičića za Zagreb.KAKO?-On će ući u 32duju po mogućnosti na zadnja vrata jer će ga debilni šofer pitat kartu ili ako bude imao sreće ona glupača od kontrolorke(ovo je samo primjer da se nebi tko uvrijedio) ga neće izbaciti iz busa jer on ionako ide samo do Slatine .Doci ce na Slatinu u biljetarnicu(prodavaonicu karata) i bez razmisljanja mrtav hladan KUPITI KARTU za Zagreb, i kad ujde u bus za Zagreb bez problema ce dati kartu kontroloru ili šoferu ako je šofer sam,čak će i PLATITI 8 kuna za prtljagu bez ikakvog pogovora i prigovora kao onog debilni šofer me oderao za 8 kuna za kufer...kiki273 je napisao/la:Čitam malo ove "kometare" na fejsu glede L32, tko uopće dopušta ovakav riječnik? Nije da neke stvari nemaju pravo; n.p.r. gužve jer nema busa 35 min, spora djelatnica na Slatini, ali opet n.p.r. "Nisam imao kartu i debilni šole me nije pustio u bas" (nije nevedeno o kojoj se liniji radi, ovo dajem samo kao primjer), i šta sad? Ne plati mobitel nećeš moć zvat, ako imaš pretplatu sjest će ti na tekući i uzet par hiljadarkica. O.K.; trolej je komunalna firma, pa šta? I Energo je, pa nemoj platit toplu vodu i opet će ti blokirat tekući........
Moj osobni zakljucak je da je to sve dio opće kulture a najviše kućnog odgoja, npr ja kad san bil njihovih godina ja kad sam se spustao iz Grobnika u grad sa Sanosom gb 403 onda šole je volio vijesti slušat, dok su trajale vijesti na radiju niko nije ni zucnuo u busu ako ne bilo bi
DD- Broj postova : 234
Registration date : 20.07.2011
Ki je to bil Boro Futarić
NP-549- Moderator
Nova linija?
Franjo Toić:
triesduja (brojevima: 32), jedino mjesto gdje se osjećam kao u prvim redovima nekog koncerta. Zaista, hvala vam! ♥
Marko Peric: jel ovo neko čita?šta več jednom ne pojačaju taj usrani bas?
12. listopad u 12:16 ·
KD Autotrolej d.o.o za prijevoz putnika Rijeka: Na ovou temu je već odgovarano! Za uvesti dodatan autobus nalog mora dati Grad Opatija koji taj istu autobus i sufinancira. Pa Vas lijepo molim da se obratite njima.
Prije 4 sata/i ·
Franjo Toic: zahvaljujem na odgovoru! sad bar znam kome trebam slat mejlove i zvati ih svaki dan. Ispricavam se na krivo upucenim komentarima!
Prije 2 sata/i
Milvia Grbin: istina,..moram se nadovezati,...sramota je to da se ništa nije promjenilo...govorim u ime svih onih koji se svakodnevno voze na fizikalnu terapiju u Talasoterapiju u Opatiju ili u bolnicu Lovran,...i u ime svih sobarica / čistačica koje u isto vrijeme love isti bus da se vrate doma iz Opatije,...puno puta sam se osjećala kao sardina,..i bila sretna što sam izašla iz busa sa obje ruke,...ne znam gdje su tu inspekcije i policija da li tako natrpana tridesetdvojka može uopće voziti od stanice do stanice ili mora intervenirati netko i izbaciti sav onaj višak na ulicu da čeka drugi bus koji je isto tako pun,...neka me netko uputi na pravila koliko se uopće putnika može voziti u jednom busu (maximum)??,...nije ni čudo kad nam fizioterapeuti savjetuju da ostanemo na primjer u Opatiji za vrijeme terapije " pa nećete se valjda voziti busom? pa šta će vam onda terapija" ,..ali eto ima puno ljudi kojima je ovo jedini način i jedini prijevoz. Mislim da Autotrolej mora sjesti s kim god i ovo rješiti, zbog OPĆE OPASNOSTI (zbog svih studenata, srednjoškolaca, pacijenata, turističkih djelatnika, zbog svih koji se voze na istoj RUTI). Hvala Vam i nadam se da će se nešto uskoro promjeniti,...jer ovaj primjer vožnje mogao se tolerirati prije sto godina, a ne u današnje vrijeme....e da zaboravila sam zbunjene turiste koji se ukrcaju na stanici u Opatiji (Slatina) i čude se do Rijeke "pa šta je meni ovo trebalo!!"
Prije 2 sata/i ·
Filip Grkinić: autotrolej-opatija, zar je vazno tko je kriv? u autobusu sasvim lijepo pise koji je maksimalni broj putnika u odredenom trenutku. Smanjili ste dnevni broj polazaka makar smo se i prije guzvali sa vecim brojem polazaka. odakle vam onda ideja da jos smanjite vec tako i tako prepune buseve?
prije otprilike sat vremena
Filip Grkinić: a za ovo da se mi javljamo gradu opatiji za novi autobus.. Nije li to vasa zadaca? pa ne trebamo mi putnici brinuti o vasim prepunim linijama nego vi. Svasta.
Franjo Toic: it's the system
prije otprilike sat vremena ·
Marko Peric kao prvo - dobili smo odgovor znači da netko ovo ipak čita.kao drugo - pa dajte nalog Gradu Opatiji da se pojača 32 a kao treće - zar je to vama problem ili treba zvat novine i televiziju pa nek se vidi kako se vozimo u toj liniji
Franjo Toić:
triesduja (brojevima: 32), jedino mjesto gdje se osjećam kao u prvim redovima nekog koncerta. Zaista, hvala vam! ♥
Marko Peric: jel ovo neko čita?šta več jednom ne pojačaju taj usrani bas?
12. listopad u 12:16 ·
KD Autotrolej d.o.o za prijevoz putnika Rijeka: Na ovou temu je već odgovarano! Za uvesti dodatan autobus nalog mora dati Grad Opatija koji taj istu autobus i sufinancira. Pa Vas lijepo molim da se obratite njima.
Prije 4 sata/i ·
Franjo Toic: zahvaljujem na odgovoru! sad bar znam kome trebam slat mejlove i zvati ih svaki dan. Ispricavam se na krivo upucenim komentarima!
Prije 2 sata/i
Milvia Grbin: istina,..moram se nadovezati,...sramota je to da se ništa nije promjenilo...govorim u ime svih onih koji se svakodnevno voze na fizikalnu terapiju u Talasoterapiju u Opatiju ili u bolnicu Lovran,...i u ime svih sobarica / čistačica koje u isto vrijeme love isti bus da se vrate doma iz Opatije,...puno puta sam se osjećala kao sardina,..i bila sretna što sam izašla iz busa sa obje ruke,...ne znam gdje su tu inspekcije i policija da li tako natrpana tridesetdvojka može uopće voziti od stanice do stanice ili mora intervenirati netko i izbaciti sav onaj višak na ulicu da čeka drugi bus koji je isto tako pun,...neka me netko uputi na pravila koliko se uopće putnika može voziti u jednom busu (maximum)??,...nije ni čudo kad nam fizioterapeuti savjetuju da ostanemo na primjer u Opatiji za vrijeme terapije " pa nećete se valjda voziti busom? pa šta će vam onda terapija" ,..ali eto ima puno ljudi kojima je ovo jedini način i jedini prijevoz. Mislim da Autotrolej mora sjesti s kim god i ovo rješiti, zbog OPĆE OPASNOSTI (zbog svih studenata, srednjoškolaca, pacijenata, turističkih djelatnika, zbog svih koji se voze na istoj RUTI). Hvala Vam i nadam se da će se nešto uskoro promjeniti,...jer ovaj primjer vožnje mogao se tolerirati prije sto godina, a ne u današnje vrijeme....e da zaboravila sam zbunjene turiste koji se ukrcaju na stanici u Opatiji (Slatina) i čude se do Rijeke "pa šta je meni ovo trebalo!!"
Prije 2 sata/i ·
Filip Grkinić: autotrolej-opatija, zar je vazno tko je kriv? u autobusu sasvim lijepo pise koji je maksimalni broj putnika u odredenom trenutku. Smanjili ste dnevni broj polazaka makar smo se i prije guzvali sa vecim brojem polazaka. odakle vam onda ideja da jos smanjite vec tako i tako prepune buseve?
Filip Grkinić: a za ovo da se mi javljamo gradu opatiji za novi autobus.. Nije li to vasa zadaca? pa ne trebamo mi putnici brinuti o vasim prepunim linijama nego vi. Svasta.
Franjo Toic: it's the system
prije otprilike sat vremena ·
Marko Peric kao prvo - dobili smo odgovor znači da netko ovo ipak čita.kao drugo - pa dajte nalog Gradu Opatiji da se pojača 32 a kao treće - zar je to vama problem ili treba zvat novine i televiziju pa nek se vidi kako se vozimo u toj liniji
Čitali smo o gužvi, vidjeli je, pa i doživjeli. Dobili smo i neko obrazloženje. Pa onda možemo postaviti i koje pitanjce. Koja je svrha uvođenja (i održavanja) neke linije? Drugim riječima: kome ona treba? Na primjeru linije 32 - treba li ona više lovrancima, opatijcima ili riječanima? Po Autotroleju - opatijcima (jer grad Opatija treba sufinancirati prijevoz). Dozvoljavam da su čak i u pravu i da je puno veća potreba prometnog povezivanja Opatije s Rijekom nego Rijeke s Opatijom. Tome u prilog govori i podatak o putnicima doubledeckera - valja očekivati da će većina njegovih korisnika biti turisti iz Opatije (koji će se onda kružnom vožnjom i vratiti u Opatiju) nego turisti iz Rijeke (koliko turista dolazi ciljano i odsjeda u Rijeci?). Ali se ujedno i pitam ne rade li neki riječani na opatijskoj rivijeri, ne ide li neka riječka mladež u tamošnje škole, ne idu li riječki bolesnici u tamošnje zdravstvene ustanove, ne idu li riječki rekreativci uživati na liburnijsku obalu? Ili su, možda, za sve te potrebe dovoljne postojeće vožnje, a sve drugo je opatijsko-lovransko traženje kruha preko pogače? Sufinancira li i općina Lovran taj prijevoz? Sufinancira li i općina Mošćenička Draga (jer bez linije 32 njezina je 32A potpuno beskorisna)? Ako ne sufinanciraju, što bi bilo da se 32 skrati do Slatine i uvede nekoliko vožnji više? Opatija ionako na svom teritoriju, do Ike, ima svoj gradski prijevoz. Tko bi onda jamrao?
Sve stoji što si napisao, samo što Opatija više nema gradski prijevoz do Ike, obrazloženje je da L32 zadovoljava potrebe pučanstva, iako ja mislim da je u pitanju lova
Odgovor Autotroleja glede pojačavanja linije:
KD Autotrolej d.o.o za prijevoz putnika Rijeka: Točno je da su autobusi naša briga, ali je isto tako točno da mi ne možemo uvesti dodatni autobus bez odobrenja onog tko taj isti autobus sufinancira. Ista je stvar na svim linijama, postoji nešto što se zove Društveni ugovor putem kojeg jedinice lokalne samouprave određuju standard prijevoza na svom području.
BTW: Kad će sličice?
Odgovor Autotroleja glede pojačavanja linije:
KD Autotrolej d.o.o za prijevoz putnika Rijeka: Točno je da su autobusi naša briga, ali je isto tako točno da mi ne možemo uvesti dodatni autobus bez odobrenja onog tko taj isti autobus sufinancira. Ista je stvar na svim linijama, postoji nešto što se zove Društveni ugovor putem kojeg jedinice lokalne samouprave određuju standard prijevoza na svom području.
BTW: Kad će sličice?
NP-549- Moderator
Odgovor Grada Opatije jednom nezadovoljnom putniku:
"Poštovani gospodine xxxxxx
Na početku se zahvaljujemo na primjedbama koje ste nam dostavili te ćemo Vam pokušati dati odgovore na Vaša pitanja.
Kao prvo želimo istaknuti da Grad Opatija nije vlasnik/suvlasnik KD Autotrolej već su to jedinice lokalne samouprave iz tzv Riječkog prstena” i Grad Rijeka.
Linija 32 županijska je linija na kojoj prijevoz može obavljati bilo koji prijevoznik koji ispunjava uvjete i ima dopuštenje Županije (u ovom trenutku, kao i dugi niz godina ranije je to Autotrolej d.d.)
Mi kao Grad Opatija imamo zakonsku obvezu osigurati javni prijevoz isključivo na lokalnim linijama odnosno linijama koje počinju i završavaju na području Grada što i činimo kroz tzv. City bus.
Bez obzira na to svjesni važnosti linija koje Grad Opatiju povezuju sa susjednim jedinicama lokalne samouprave, Grad godišnje izdvaja i sredstva za subvenciju linije 32 i ostalih linija prvenstveno kao razliku između ekonomske cijene prijevoza (prihoda i rashoda) i cijene koju plaćaju putnici(utvrđuje se Planom poslovanja od strane skupštine društva/osnivača) što u 2012.godine iznosi 1.900.000 kuna. Ono što Grad Opatija ali i ostale jedinice lokalne samouprave koje sudjeluju u subvencioniranju linije 32 (općina Mošćenička Draga i općina Lovran) mogu učiniti na kvaliteti prijevoza su korekcije voznog reda odnosno povećanje ili smanjenje broja polazaka.
S obzirom na raspoloživa proračunska sredstva uzimajući u obzir i stvarne potrebe (prema praćenju broja putnika od strane Autotroleja) od 01.07.2012. izmijenjen je vozni red u bitnom na način da su razmaci između polazaka sa 30 pomaknuti na 35 minuta, ali su u vršnim dnevnim periodima (u vrijeme odlaska/dolaska iz škole odnosno početka i kraja radnog vremena) zadržani dodatni polasci. Pored toga, trasa vožnje linije 32 od 1. srpnja produljena je do Mošćeničke Drage što je dijelom utjecalo na vozni red.
Sve primjedbe koje smo zaprimili nakon uvođenja novog voznog reda linije 32 su proslijeđene Autotroleju s kojim je dogovoreno je da se u vršnim periodima, kada su primijećene gužve, uvedu dodatni polasci za Opatiju, a da se stanje dalje prati te po potrebi korigira kao i da se kvalitetnije informiraju korisnici o prometovanju dodatnih autobusa koji nisu naznačeni u redovnom voznom redu.
Kako u Vašem dopisu nije naznačeno razdoblje kada ste bili suočeni sa većim gužvama, bili bi Vam izrazito zahvalni ako bi ste nam dostavili podatak o kojim se polascima radi.
Što se pak tiče samih autobusa svjesni smo da kvaliteta prijevoza u mnogome ovisi o voznom parku koji je činjenica dosta zastario o čemu smo već iskazali svoje nezadovoljstvo i tražili da se na liniji 32, posebice ljeti, uvedu moderniji i klimatizirani autobusi. Međutim Grad Opatija nema izravnog utjecaja na dinamiku modernizacije voznog parka Autotroleja niti o tome koji će autobusi prometovati na kojoj liniji (zakonom je utvrđen standard koji vozila javnog prijevoza moraju ispunjavati) iz razloga koje smo ranije naveli, ali ćemo i nadalje inzistirati da se učine potrebni pomaci kako bi se podigla kvaliteta prijevoza na liniji koja je od velikog značaja i za stanovnike cijele Liburnije kao i stanovnike Grada Rijeke. No svjesni smo također činjenice da je uslijed gospodarske situacije teško očekivati nabavu novih vozila odnosno zamjenu većeg dijela voznog parka.
Dakle, linija 32 nije linija Grada Opatije, Grad Opatija ne odlučuje o nabavci novih niti o stanju postojećih vozila na toj liniji, a za bilo kakve promjene u voznom redu koje iziskuju dodatna proračunska sredstva potrebna je suglasnost svih jedinica lokalne samouprave koje sudjeluju u sufinanciranju te linije.
S poštovanjem"
"Poštovani gospodine xxxxxx
Na početku se zahvaljujemo na primjedbama koje ste nam dostavili te ćemo Vam pokušati dati odgovore na Vaša pitanja.
Kao prvo želimo istaknuti da Grad Opatija nije vlasnik/suvlasnik KD Autotrolej već su to jedinice lokalne samouprave iz tzv Riječkog prstena” i Grad Rijeka.
Linija 32 županijska je linija na kojoj prijevoz može obavljati bilo koji prijevoznik koji ispunjava uvjete i ima dopuštenje Županije (u ovom trenutku, kao i dugi niz godina ranije je to Autotrolej d.d.)
Mi kao Grad Opatija imamo zakonsku obvezu osigurati javni prijevoz isključivo na lokalnim linijama odnosno linijama koje počinju i završavaju na području Grada što i činimo kroz tzv. City bus.
Bez obzira na to svjesni važnosti linija koje Grad Opatiju povezuju sa susjednim jedinicama lokalne samouprave, Grad godišnje izdvaja i sredstva za subvenciju linije 32 i ostalih linija prvenstveno kao razliku između ekonomske cijene prijevoza (prihoda i rashoda) i cijene koju plaćaju putnici(utvrđuje se Planom poslovanja od strane skupštine društva/osnivača) što u 2012.godine iznosi 1.900.000 kuna. Ono što Grad Opatija ali i ostale jedinice lokalne samouprave koje sudjeluju u subvencioniranju linije 32 (općina Mošćenička Draga i općina Lovran) mogu učiniti na kvaliteti prijevoza su korekcije voznog reda odnosno povećanje ili smanjenje broja polazaka.
S obzirom na raspoloživa proračunska sredstva uzimajući u obzir i stvarne potrebe (prema praćenju broja putnika od strane Autotroleja) od 01.07.2012. izmijenjen je vozni red u bitnom na način da su razmaci između polazaka sa 30 pomaknuti na 35 minuta, ali su u vršnim dnevnim periodima (u vrijeme odlaska/dolaska iz škole odnosno početka i kraja radnog vremena) zadržani dodatni polasci. Pored toga, trasa vožnje linije 32 od 1. srpnja produljena je do Mošćeničke Drage što je dijelom utjecalo na vozni red.
Sve primjedbe koje smo zaprimili nakon uvođenja novog voznog reda linije 32 su proslijeđene Autotroleju s kojim je dogovoreno je da se u vršnim periodima, kada su primijećene gužve, uvedu dodatni polasci za Opatiju, a da se stanje dalje prati te po potrebi korigira kao i da se kvalitetnije informiraju korisnici o prometovanju dodatnih autobusa koji nisu naznačeni u redovnom voznom redu.
Kako u Vašem dopisu nije naznačeno razdoblje kada ste bili suočeni sa većim gužvama, bili bi Vam izrazito zahvalni ako bi ste nam dostavili podatak o kojim se polascima radi.
Što se pak tiče samih autobusa svjesni smo da kvaliteta prijevoza u mnogome ovisi o voznom parku koji je činjenica dosta zastario o čemu smo već iskazali svoje nezadovoljstvo i tražili da se na liniji 32, posebice ljeti, uvedu moderniji i klimatizirani autobusi. Međutim Grad Opatija nema izravnog utjecaja na dinamiku modernizacije voznog parka Autotroleja niti o tome koji će autobusi prometovati na kojoj liniji (zakonom je utvrđen standard koji vozila javnog prijevoza moraju ispunjavati) iz razloga koje smo ranije naveli, ali ćemo i nadalje inzistirati da se učine potrebni pomaci kako bi se podigla kvaliteta prijevoza na liniji koja je od velikog značaja i za stanovnike cijele Liburnije kao i stanovnike Grada Rijeke. No svjesni smo također činjenice da je uslijed gospodarske situacije teško očekivati nabavu novih vozila odnosno zamjenu većeg dijela voznog parka.
Dakle, linija 32 nije linija Grada Opatije, Grad Opatija ne odlučuje o nabavci novih niti o stanju postojećih vozila na toj liniji, a za bilo kakve promjene u voznom redu koje iziskuju dodatna proračunska sredstva potrebna je suglasnost svih jedinica lokalne samouprave koje sudjeluju u sufinanciranju te linije.
S poštovanjem"
Da, zaista! Osnivači i članovi (tzv. vlasnici) Autotroleja su gradovi Rijeka, Bakar i Kraljevica te općine Čavle, Jelenje, Kastav, Klana, Kostrena i Viškovo. To će reć da je opatijcima svejedno tko (vjerojatno ne i kad) vozi i mogli bi subvencionirati, recimo, i pokaze za relaciju Opatija-Rijeka za onih par vožnji pulskih Briona ili bilo kojeg (ili svih) prijevoznika, uključivo, naravno, i Autotrolej.kiki273 je napisao/la:...Grad Opatija nije vlasnik/suvlasnik KD Autotrolej već su to jedinice lokalne samouprave iz tzv Riječkog prstena” i Grad Rijeka...
Ako nisi suvlasnik Troleya onda na tvom području može vozit drugi prijevoznik, ali pod uvjetom da prođe na natječaju. Ukoliko imaš udio u vlasništvu (gaspa nabrojio ko ima), tada Troley može mjenjati na području te JLS svašta (u dogovoru s tom općinom) bez natječaja. Također, ukoliko na nekoj liniji interval između polazaka bude manje od 40 minuta, nitko se nemože ubaciti, pa makar i uz natječaj (tad je neregularan), a ako je inteval vožnji preko 40 minuta tada se može javiti drugi prijevoznik s tim da ima 10 minuta razmaka između vožnji. Na tu foru je Troley dobio MOŠĆENIČKU DRAGU iako je ATR imao koncesiju još 2 godine. Iz istog razloga Troley forsira takt od 35 minuta cijeli dan i vikendom samo zato da se nemože nitko ubaciti između vožnji
NP-549- Moderator
Pouzdan i visoki izvor iz Općine Lovran mi je rekao da Lovran nije zadovoljan trenutnim polascima, želja i potreba je više polazaka, ali citirati ću:
"Klasična Hrvatska priča, brigo moja prijeđi na drugoga, nemožemo sjest za isti stol i dogovoriti se, zato se i plaća komunalna naknada, načelnik je upoznst sa situacijom".
"Klasična Hrvatska priča, brigo moja prijeđi na drugoga, nemožemo sjest za isti stol i dogovoriti se, zato se i plaća komunalna naknada, načelnik je upoznst sa situacijom".