Linije 32 Rijeka - Opatija - Lovran - M.Draga i 32A M.Draga - Mošćenice - Zagore
+15
KAPO
DD
max
Tomek
5ar
tiki
Pfaff
mannas
LLeon
Jean
ikar
novi_shef
Narcis
gaspa
kico101
19 posters
Stranica 38 / 44.
Stranica 38 / 44. • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44
Re: Linije 32 Rijeka - Opatija - Lovran - M.Draga i 32A M.Draga - Mošćenice - Zagore
A-ha ... zato je bilo zelenkasto ono tekuće. Na koliko dugo ga je to bacilo van pogona?kiki273 je napisao/la:Puče crevo od hidraulike.
Gost- Gost
Re: Linije 32 Rijeka - Opatija - Lovran - M.Draga i 32A M.Draga - Mošćenice - Zagore
Vozi. Upravo viđen na 1-ci. Očito niš prestrašno.dida je napisao/la:A-ha ... zato je bilo zelenkasto ono tekuće. Na koliko dugo ga je to bacilo van pogona?kiki273 je napisao/la:Puče crevo od hidraulike.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Očitokico101 je napisao/la:... Očito niš prestrašno.
Jutros kad sam se vraćao iz Lovrana na Opatijskom zavoju videl sam da drotovi kontroliraju tijek prometa (škoda im je bila parkirana ispod plakatá, jedan drot nutra a drugi na raskršću, podbočen i čudom se čudi što tu nevalja ).kiki273 je napisao/la:Novi list
Naša hrvatska posla
Gost- Gost
Privremeno, dok traje proba, linija 32 dobila i treće klimatizirano vozilo. Uz standardne 715 i 669, 671 zamjenjen sa ZET-ovim 791. Ostao samo 668 na smjeni, i jedna prekidna (dok nema škole) sa neklimatiziranim busem.
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2442
Registration date : 15.03.2008
Plavac je danas vraćen u garažu, kaže šole da je popizdil, grijanje radi ispod sjedala vozača i ne može krenuti ako netko od putnika stoji blizu vratiju.
Zadnja promjena: NP-549; pon 22 srp 2013 - 18:52; ukupno mijenjano 1 put.
NP-549- Moderator
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
Nema dodirnih točaka sa Citijem. On (kad vozi Pobri) ide od Bille na Vagu pa preko Tošine dole, ali onda uz staru garažu i groblje, a mi ćemo vozit baš dole u Volosko. Inače, kolovoz je testni period, vidit će se kako (i da li uopće) će vozit dalje
NP-549- Moderator
Prvo pitanje: Gdje će se nalaziti početna i završna točka ( okretišta ), te kako će ići sama trasa?
Drugo; linija je ( prema polascima ) očito namijenjena školarcima,pa me baš zanima što će pokazati testni period u KOLOVOZU.
Treće: Ča ni trebala bit 33, aš "trentun" se more shvatit i nekako drugačije.
Četvrto: je li to opatijska zelena linija?
Puno pitanja, a štaš, taki san.
Drugo; linija je ( prema polascima ) očito namijenjena školarcima,pa me baš zanima što će pokazati testni period u KOLOVOZU.
Treće: Ča ni trebala bit 33, aš "trentun" se more shvatit i nekako drugačije.
Četvrto: je li to opatijska zelena linija?
Puno pitanja, a štaš, taki san.
kico101- Moderator
1. Tošina ispred ulaza u ex Kvarner Express garažu. Doć će odozdola, okrenut se i vratit dole. Spustit će se onda u centar Voloskog, na općini van, Slatina, Punta Kolova, Ičići, IKA. Povratak kao 32 do stare garaže i onda na Tošinu obrnut i čekat vreme. Neće ić po gornjoj cesti da se ne kačimo sa Transovim Pobrima.
2. Linija je sad namještena između polazaka na 32 ujutro za penziće, a drugi dio je isto između 32 za povratak s mora. Kad krene škola i ostale aktivnosti linija bi trebala bit podređena novoj sportskoj dvorani
3. Dao sam bio numeru 33, al mi onda sinulo da bi nešto novo trebalo predstavit i novim brojem. Onako će još kakov cok njurgat "ča ne re trentatre na štacion pul Matuj?"
4. moglo bi se tako reć
znamo da s' taki, očito ti nema pomoći
2. Linija je sad namještena između polazaka na 32 ujutro za penziće, a drugi dio je isto između 32 za povratak s mora. Kad krene škola i ostale aktivnosti linija bi trebala bit podređena novoj sportskoj dvorani
3. Dao sam bio numeru 33, al mi onda sinulo da bi nešto novo trebalo predstavit i novim brojem. Onako će još kakov cok njurgat "ča ne re trentatre na štacion pul Matuj?"
4. moglo bi se tako reć
znamo da s' taki, očito ti nema pomoći
NP-549- Moderator
Zahvaljujem na pojašnjenju. Pretpostavljam da će desno u onu malu strmu ulicu ( Tošina ), a zatim uz garažu, pa lijevo na glavnu ( Pošćićeva ) dole, zatim kroz Andrije Štangera ( ex trasa opatijskog tramvaja ) na glavnu cestu i dalje prema Iki, pretpostavljam na način kako se okretala 32-ja kada se ni moglo va Lovran.
kico101- Moderator
Jutros sam ostao iznenađen kad sam na Preluku vidio plavu veliku plinsku furunu no još veće iznenađenje je bilo što sam išao i doma sa njime. Jasno, nisam mogao birati (morao sam doć u određeno vrijeme u Ri) pa sam sjeo odma na prvo sedile iza prvih vrata zleva...
Dolaziiii
Kasnije sam se usudil izvadit makinjetu van pa sam okinul par na Preluku (btw, ki vrag je ta crna škatula)
Mimoilaženje sa 669 na Skaletama
Šole nas je iskrcal kod kazališta jer mi se čini da je išal na 10A (videl sam tabelicu z druge strane)
Ups ... uletel mi je miconije škrljevski
Opći dojam ... neznam što reć! Dosta mi se čini bučan al' mu klima odlično dela!
Busu ne miconiju
Dolaziiii
Kasnije sam se usudil izvadit makinjetu van pa sam okinul par na Preluku (btw, ki vrag je ta crna škatula)
Mimoilaženje sa 669 na Skaletama
Šole nas je iskrcal kod kazališta jer mi se čini da je išal na 10A (videl sam tabelicu z druge strane)
Ups ... uletel mi je miconije škrljevski
Opći dojam ... neznam što reć! Dosta mi se čini bučan al' mu klima odlično dela!
Busu ne miconiju
Gost- Gost
U 11:00 i 18:10 vozi 10A!
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
Zato pretpostavljam da nas je iskrcao kod kazališta i otišao na Deltu.ikar je napisao/la:U 11:00 i 18:10 vozi 10A!
Gost- Gost
Ona crna škatulja je za validator, ZET-ov, naravno.
Iako ne kužim zašto, ovo mi je više odgovor na Transovu Marinići-Ika liniju, jer su ovi odlučili uvesti nešto novo i malo pomrsiti račune Troleju, pa je Trolej odlučio isto to napraviti njima malo se petljajući u City bus linije.
buShip fun- Broj postova : 291
Registration date : 12.04.2012
Nego nešto mi nije jasno (a lako je moguće da sam i nešto propustio!) ... ima li ona "nova" regulacija prometa kakve uzročno posljedične veze sa uvođenjem ove nove linije 31?kiki273 je napisao/la:Od kad se to Grad Opatija i Trolej tako jako vole?NP-549 je napisao/la:Prokljeta pulitika, plinska Kafena ipak može u prigrad od 01.08.
https://2img.net/h/oi44.tinypic.com/314w9kp.jpg
Gost- Gost
Nit ima veze sa Autotransovom Marinići-Ika (a bogami ni sa City busom), a isto tako nema nikakve veze ni sa regulacijom prometa.
Grad Opatija naručio Autotroleju dodatne polaske od centra Voloskog do Vrha Ike između polazaka linije 32 u periodu odlaska na tržnicu i povratka s mora, a 1.9. će se razmatrati drugačiji vozni red s obzirom na potrebe faxa u Iki, škola i nove sportske dvorane.
Autotrans ima smješni vozni red za tu liniju, a cijena pokazne vjerovatno neće bit nimalo smješna. A ako nekog zanimaju političko-nepotističke igre u svemu tome, linija je uvedena jer je nečiji netko krenuo u školu u Opatiju na jesen
Grad Opatija naručio Autotroleju dodatne polaske od centra Voloskog do Vrha Ike između polazaka linije 32 u periodu odlaska na tržnicu i povratka s mora, a 1.9. će se razmatrati drugačiji vozni red s obzirom na potrebe faxa u Iki, škola i nove sportske dvorane.
Autotrans ima smješni vozni red za tu liniju, a cijena pokazne vjerovatno neće bit nimalo smješna. A ako nekog zanimaju političko-nepotističke igre u svemu tome, linija je uvedena jer je nečiji netko krenuo u školu u Opatiju na jesen
NP-549- Moderator
Nije mi jasno zašto su angažirali trolej kad su imali raznih kamelija u suradnji s transom.
U Slikama autobusa zakuhao sam stvar, ali čini se da je ljeto samo po sebi dovoljno zakuhalo, pa se niste dali uznemiriti. Ako je vruće, onda haj'mo u planine. Idemo u rubne dijelove PGŽ. A tamo možemo vidjeti
Tijelo busa sakrilo je natpisnu ploču mjesta čije se prve kuće naziru otraga kroz granje, a radi se o Svetoj Jeleni u kojoj linija 32A (netom iza zavoja otraga) dosiže svoju najvišu nadmorsku visinu. U pravcu Rijeke dalje se spušta...
...i spušta...
...kroz već viđeni pejsaž iz Slika autobusa, a koji u širem smislu izgleda ovako
Slijedeće (službeno) mjesto, ne stanica (njih je u međuvremenu odn. međuputu dvije) su Mošćenice. Prizor kod nekadašnjeg mjesnog perila (lavateja, kako domaći kažu) i crkvice sv. Sebastijana)
Za one koji ovuda ne prolaze (a to su, čini se, svi osim jednog), valja reći da je položaj busa na ovoj slici u kontrasmjeru u odnosu na prethodne, tj. da je bus usmjeren u Zagore, što ste mogli isčitati i s displeja. Prije nego što se doveo u ovaj položaj poziciji busa prethodila je stanka i ugodno ćaskanje vozača s nekim domaćinom (da ne biste stekli krivi dojam da se vozač muči provlačenjem među parkiranim automobilima).
A sad opet nastavimo naš put ka Rijeci (zapravo Lovranu) provlačeći se mošćeničkom cestom
Da vožnja ne bi bila monotona a vozač se uspavao, na ovoj dionici ima prilike razgibati zglobove u ramenima zakrećući volan (dok autobusni konstruktori umjesto volana ne uvedu joystick) (opet samo jedan zna đe ovo)
Održanje voznog reda sabotiraju cestari obrezujući raslinje
Naposlijetku, kad sam ga već tako loše uslikao i stavio na server, mogu ga proslijediti i ovdje. Novi rotor (morate mi vjerovati da je rotor, jer se ne vidi) na koji se slijeva pet (5) promeetnih pravaca (a neposredno prije njega s riječke strane još jedan) za razbacivanje prometa po Mošćeničkoj Dragi i okolici.
Nakon što je obavio svoj draški posao bus nastavlja za Lovran.
Unatoč izgradnji pravca kroz Učku i unatoč rekonstrukciji, ovaj komadić ceste i dalje zna biti problematičan (dupli desni zavoj relativno uske ceste u padu). Kad god su se ovdje desili zanimljivi susreti dvojice debelih (bus-bus, bus-kamion, bus-kamper i sl.) nisam imao aparat pa situacija na praznoj cesti djeluje jednostavno. Međutim, pogledajte kako se šole prilijepio uz ogradu i nije niti nagazio bijelu crtu u sredini
I onda se naposlijetku dođe i do Lovrana, ne nužno ljeti
U Lovranu se uvijek nađe dobro društvo
Događaj koji je prethodio ovom druženju
I još malo insajderskih fotografija (667)
Tehnike (usmjerene prvenstveno skupljanju putničkog novca na ovaj ili onaj način) je sve više i više, ali ljudski faktor ostaje nezaobilazan. Pogled plijeni dizajn limene kutije (pladnja, čega li) koja dominira sredinom slike
Da naprasno ne prekinem, reć' bi riječ-dvije o redu vožnje. Za određene polaske dana vremena nalikuju kao da su izvađena iz bubnja s loto kuglicama. Razumijem da su vremena vožnje između Rijeke i Voloskog različita (5 min) obzirom na doba dana tj. prometne gužve. Ali zašto treba iz M. Drage 8 km magistralom izravno do Brseča (jakoranojutarnje vožnje) 20 min?! Pa onda iz M. Drage do Lovrana jednom 15, jednom 20 min? Kao ono: treba uloviti vezu za Rijeku. Isto je bilo i sedamdesetih - nategnuta vremena i u pravilu se nikad nije stizalo na lovransku vezu koja je bila označena u VR (ali su polasci bili češći, pa je promašaj bio podnošljiv).
Tijelo busa sakrilo je natpisnu ploču mjesta čije se prve kuće naziru otraga kroz granje, a radi se o Svetoj Jeleni u kojoj linija 32A (netom iza zavoja otraga) dosiže svoju najvišu nadmorsku visinu. U pravcu Rijeke dalje se spušta...
...i spušta...
...kroz već viđeni pejsaž iz Slika autobusa, a koji u širem smislu izgleda ovako
Slijedeće (službeno) mjesto, ne stanica (njih je u međuvremenu odn. međuputu dvije) su Mošćenice. Prizor kod nekadašnjeg mjesnog perila (lavateja, kako domaći kažu) i crkvice sv. Sebastijana)
Za one koji ovuda ne prolaze (a to su, čini se, svi osim jednog), valja reći da je položaj busa na ovoj slici u kontrasmjeru u odnosu na prethodne, tj. da je bus usmjeren u Zagore, što ste mogli isčitati i s displeja. Prije nego što se doveo u ovaj položaj poziciji busa prethodila je stanka i ugodno ćaskanje vozača s nekim domaćinom (da ne biste stekli krivi dojam da se vozač muči provlačenjem među parkiranim automobilima).
A sad opet nastavimo naš put ka Rijeci (zapravo Lovranu) provlačeći se mošćeničkom cestom
Da vožnja ne bi bila monotona a vozač se uspavao, na ovoj dionici ima prilike razgibati zglobove u ramenima zakrećući volan (dok autobusni konstruktori umjesto volana ne uvedu joystick) (opet samo jedan zna đe ovo)
Održanje voznog reda sabotiraju cestari obrezujući raslinje
Naposlijetku, kad sam ga već tako loše uslikao i stavio na server, mogu ga proslijediti i ovdje. Novi rotor (morate mi vjerovati da je rotor, jer se ne vidi) na koji se slijeva pet (5) promeetnih pravaca (a neposredno prije njega s riječke strane još jedan) za razbacivanje prometa po Mošćeničkoj Dragi i okolici.
Nakon što je obavio svoj draški posao bus nastavlja za Lovran.
Unatoč izgradnji pravca kroz Učku i unatoč rekonstrukciji, ovaj komadić ceste i dalje zna biti problematičan (dupli desni zavoj relativno uske ceste u padu). Kad god su se ovdje desili zanimljivi susreti dvojice debelih (bus-bus, bus-kamion, bus-kamper i sl.) nisam imao aparat pa situacija na praznoj cesti djeluje jednostavno. Međutim, pogledajte kako se šole prilijepio uz ogradu i nije niti nagazio bijelu crtu u sredini
I onda se naposlijetku dođe i do Lovrana, ne nužno ljeti
U Lovranu se uvijek nađe dobro društvo
Događaj koji je prethodio ovom druženju
Tehnike (usmjerene prvenstveno skupljanju putničkog novca na ovaj ili onaj način) je sve više i više, ali ljudski faktor ostaje nezaobilazan. Pogled plijeni dizajn limene kutije (pladnja, čega li) koja dominira sredinom slike
Da naprasno ne prekinem, reć' bi riječ-dvije o redu vožnje. Za određene polaske dana vremena nalikuju kao da su izvađena iz bubnja s loto kuglicama. Razumijem da su vremena vožnje između Rijeke i Voloskog različita (5 min) obzirom na doba dana tj. prometne gužve. Ali zašto treba iz M. Drage 8 km magistralom izravno do Brseča (jakoranojutarnje vožnje) 20 min?! Pa onda iz M. Drage do Lovrana jednom 15, jednom 20 min? Kao ono: treba uloviti vezu za Rijeku. Isto je bilo i sedamdesetih - nategnuta vremena i u pravilu se nikad nije stizalo na lovransku vezu koja je bila označena u VR (ali su polasci bili češći, pa je promašaj bio podnošljiv).
Registration date : 14.05.2008
gaspa je napisao/la:
Primjer iz kraja 80-tih/početka 90-tih;
RIJEKA 12:45
LOVRAN 13:30
ZAGORJE 14:15
LOVRAN 15:00
Najčešće je to izgledalo ovako:
RIJEKA 12:45
LOVRAN 13:35 - 13:40
ZAGORJE 14:20-14:25
LOVRAN 15:05 -15:10
POLAZAK ZA RI 15:15
gaspa je napisao/la:
https://2img.net/h/i227.photobucket.com/albums/dd106/donald050-foto/Autobusi/Autotrolej/327-089_zpsb2efbcf6.jpg
Ja već zaboravijo koji bus dužim
I ovaj koji si sad dobijo nije niš drugačiji vizuelno (razlike se prepoznaju termovizuelonom kamerom) , a far ez d vozni red konsrnd, dao sam sve od sebe da posložim te veze koliko god je moguće bolje, ali nažalost to je "mišn impasbl" zbog vremena vožnje kao i intervala između dva polaska. To su jednostavno predugačke linije svaka sama po sebi, a o kombinaciji da ne pričam (41 km), i neminovno je da da dolazi do odstupanjau vremenima. Nek samo jedna 32 kasni iz Rijeke, dok ga 32A počeka izgubi svoju pauzu u Brseču, pa dok se vrati već kasni na sljedeće Mošćenice, pa su gore 2 auta parkirana pa dok se okrene.......
Većina ljudi na ovom forumu ima gradske linije u malom prstu i znaju kako to funkcionira, ali ovo je jedan sasvim drugačiji svijet. 686 i njegova ekipa daju sve od sebe vozeći 90 ili 100 po ravnicama da bi uhvatili vezu i zadovoljili putnike a to nažalost nitko nezna cijenit
Većina ljudi na ovom forumu ima gradske linije u malom prstu i znaju kako to funkcionira, ali ovo je jedan sasvim drugačiji svijet. 686 i njegova ekipa daju sve od sebe vozeći 90 ili 100 po ravnicama da bi uhvatili vezu i zadovoljili putnike a to nažalost nitko nezna cijenit
NP-549- Moderator
Stranica 38 / 44. • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44
Stranica 38 / 44.