Linije 32 Rijeka - Opatija - Lovran - M.Draga i 32A M.Draga - Mošćenice - Zagore
+15
KAPO
DD
max
Tomek
5ar
tiki
Pfaff
mannas
LLeon
Jean
ikar
novi_shef
Narcis
gaspa
kico101
19 posters
Stranica 20 / 44.
Stranica 20 / 44. • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 32 ... 44
Re: Linije 32 Rijeka - Opatija - Lovran - M.Draga i 32A M.Draga - Mošćenice - Zagore
Kako se ono kaže 100 ljudi - 100 ćudi. Kad se ovo pročita donekle je stanoviti putnik u pravu, međutim kako kiki273 ističe natuknicu bez komentara i da imaju dosta nevolja sa tim putnikom, postoji i druga strana priče. S ljudima je teško raditi, tko nije probao ne zna.
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Re: Linije 32 Rijeka - Opatija - Lovran - M.Draga i 32A M.Draga - Mošćenice - Zagore
Što se tiče komunikacijskih sposobnosti puno je lijepša slika kad vozač (donekle) može objasniti strancu gdje je neki hotel i još kojekakve informacije na stranom jeziku. Glede ovog putnika, taj svake subote godinama ide u 23,30 iz Rijeke za Volosko i obično sjedne među (polu) pijanu i drogiranu omladinu, sad vi probajte zaključiti zašto....??????
Navodno je u oba slučaja bio vozač V.S. kojemu su btw prvog dana u Opatiji razbili staklo na 715......
O Ćazimu, među putnicima prozvan po nadimku "Crvena maja" nebih također ništa komentirao.....
Navodno je u oba slučaja bio vozač V.S. kojemu su btw prvog dana u Opatiji razbili staklo na 715......
O Ćazimu, među putnicima prozvan po nadimku "Crvena maja" nebih također ništa komentirao.....
Nije lako biti vozač (na linijama gdje ne moraš SAMO voziti. Nije lako biti ni na jednom radnom mjestu gdje moraš komunicirati s ljudima (šalterski službenici i sl.). Osim svojih stručnih vještina takve osobe trebaju imati i dodatne vještine komunikacije, prilagodbe situaciji, staloženost, strpljenje...
Problematičnog putnika možda svi poznaju, pa mu onda i odbruse da čita tablicu. Ali što da takvo pitanje postavi netko tko je (iako je to danas rijetkost) nepismen?
Moj primjer - nije s 32. Desilo mi se biti na pola dana u Valenciji. Prvi put - nemaš pojma ni o čemu, a želiš upoznati grad. Zadatak br. 1 - kupiti plan grada. Zadatak br. 2 - saznati kad ide bus za aerodrom kojim ćeš najbolje uloviti svoj čarter. I nahrupio ja na jednoj usputnoj stanici u bus koji je nosio ploču za aerodrom, sa svojim znanjem španjolskog koje se svodi na Buenos dias, i sa svojim znanjem pantomime... i, bome, čovjek me je nastojao razumjeti, pa je mobitelom pozvao centralu da mu kažu sve polaske to popodne za aerodrom i ja sam dobio pravu informaciju. Nikog nije smetalo što je bus pritom kojih 5 min neplanirano stajao na stanici.
Sad se tu može povesti rasprava o kašnjenju busa dok mi je šole to objašnjavao itd. itd. ali za mene je ostao prelijep dojam ljubaznosti i pomoći.
Naravno da ima i putnika koji baš iritiraju, ali sve to spada u rok službe, i - slažem se - teško je naći pravu mjeru. Samo najčešće onda nedužni ispaštaju.
Problematičnog putnika možda svi poznaju, pa mu onda i odbruse da čita tablicu. Ali što da takvo pitanje postavi netko tko je (iako je to danas rijetkost) nepismen?
Moj primjer - nije s 32. Desilo mi se biti na pola dana u Valenciji. Prvi put - nemaš pojma ni o čemu, a želiš upoznati grad. Zadatak br. 1 - kupiti plan grada. Zadatak br. 2 - saznati kad ide bus za aerodrom kojim ćeš najbolje uloviti svoj čarter. I nahrupio ja na jednoj usputnoj stanici u bus koji je nosio ploču za aerodrom, sa svojim znanjem španjolskog koje se svodi na Buenos dias, i sa svojim znanjem pantomime... i, bome, čovjek me je nastojao razumjeti, pa je mobitelom pozvao centralu da mu kažu sve polaske to popodne za aerodrom i ja sam dobio pravu informaciju. Nikog nije smetalo što je bus pritom kojih 5 min neplanirano stajao na stanici.
Sad se tu može povesti rasprava o kašnjenju busa dok mi je šole to objašnjavao itd. itd. ali za mene je ostao prelijep dojam ljubaznosti i pomoći.
Naravno da ima i putnika koji baš iritiraju, ali sve to spada u rok službe, i - slažem se - teško je naći pravu mjeru. Samo najčešće onda nedužni ispaštaju.
Registration date : 14.05.2008
Lijepo, osobno se mogu mohvaliti s identičnim slučajem...
U ponedjeljak ujutro došli su muž i žena, po govoru bih rekao da su englezi i lijepo su me pitali dali znam kad ima bus za aerodrom pošto je na slatini tabela i naši regiji voze, ali očito da nema V.R.-a koji nije svaki dan isti. Ne znajući što bih nazvao sam gl.prometnika (Ivica M.) i objasnio mu situaciju, Odgovor je bio odprilike: a joooj čekaj malo da ja to vidim..... a ne ovo je ...... aha..... a ne...... čekaj...... evo ga:
16,20 a ne ovo je povratak joj.....
ovako: Slatina 16,30 jt 17,00.
Lijepo sam im odgovorio i upitao ih kad im ide train, (ja sam sav u vlakovima pa mi izletilo) ou, sorry, sorry i mean the plain hahaha
At 20:00 odgovoriše mi i dodali su da je to idealan polazak za stići na avijon.
Sve je to trajalo 2-3 min. i nitko od penzića se nije bunio lol
Nadovezao bih se ovom zgodom na NP-ov komentar, treba biti uslužan s gostima ipak smo turistička zemlja koliko se to kome svjidjelo ili ne.
U ponedjeljak ujutro došli su muž i žena, po govoru bih rekao da su englezi i lijepo su me pitali dali znam kad ima bus za aerodrom pošto je na slatini tabela i naši regiji voze, ali očito da nema V.R.-a koji nije svaki dan isti. Ne znajući što bih nazvao sam gl.prometnika (Ivica M.) i objasnio mu situaciju, Odgovor je bio odprilike: a joooj čekaj malo da ja to vidim..... a ne ovo je ...... aha..... a ne...... čekaj...... evo ga:
16,20 a ne ovo je povratak joj.....
ovako: Slatina 16,30 jt 17,00.
Lijepo sam im odgovorio i upitao ih kad im ide train, (ja sam sav u vlakovima pa mi izletilo) ou, sorry, sorry i mean the plain hahaha
At 20:00 odgovoriše mi i dodali su da je to idealan polazak za stići na avijon.
Sve je to trajalo 2-3 min. i nitko od penzića se nije bunio lol
Nadovezao bih se ovom zgodom na NP-ov komentar, treba biti uslužan s gostima ipak smo turistička zemlja koliko se to kome svjidjelo ili ne.
Ovaj, pak, nije najslikaniji, pa su mu zato i gbr i registracija ostali nekako incognito
Da sve ne bi bilo suviše dosadno, uvijek vas volim obradovati nekom malom ekskluzivom. Nakon što smo 639 vidjeli u reportaži iz Klane, evo ga i ovdje (ne znam pratim li ja njega ili on mene)
Hm, to nije bilo to. Netko će se još malo načekati. Odvratan sam
Ovaj, pak, nije najslikaniji, pa su mu zato i gbr i registracija ostali nekako incognito
Da sve ne bi bilo suviše dosadno, uvijek vas volim obradovati nekom malom ekskluzivom. Nakon što smo 639 vidjeli u reportaži iz Klane, evo ga i ovdje (ne znam pratim li ja njega ili on mene)
Hm, to nije bilo to. Netko će se još malo načekati. Odvratan sam
Jeste li pogledali zadnji post na prethodnoj stranici?
Znam ja kad je vrag odnio šalu i kad se kockice nekako poklapaju u smjeru puta mojeg baniranja zbog uskraćivanja informacija. Pa onda evo i nekima dugo očekivanog uskršnjeg finala.
Kad avanziraš onda te dopadne citaro. Ne može to vozit svako. Sedamstopetnaesticu sam počeo pratiti već u jednom od ranijih postova, kao uvod, a sad je došlo vrijeme pozabaviti se njome malo ozbiljnije. Katastarsko područje Rijeke ostavio sam vama domaćima, katastarsko područje Opatije mladom ađutantu barbe bojnika (koji je, kako mi rekoše iz službe državne bezbednosti, nešto i dokumentirao u Opatiji ali nije objavio) a meni je onda ostalo područje Lovrana s predgrađima.
I tako uđe ovdje veličani 715 u Iku.
Slijedeća stanica
Kako nam je nepisano pravilo dati što sveobuhvatniji prikaz, onda ova lokacija s druge strane izgleda ovako
Nećemo sad baš stanicu po stanicu, da vam ne dodijam, već selimo u središte Lovrana
(čujem pitanje sa strane - čekaj, nisi li to nešto pomiješao, kad si to slikao? - ali ne obazirite se)
Približavamo se zadnjoj stanici, okretištu, stanici za korekciju reda vožnje... kako vam drago. Najprije je bio samo on, 111.
Onda je dobio za tri broja jače društvo.
A onda su krenule milenijske. Došao im je i lokalni konkurent
Tehnički nije baš neka uspjela slika. Pokušajmo bolje.
E, to je već bliže milenijskoj. Tri Autotroleja na Peharovu (111, 114 i 667) se ne viđa baš svaki dan. Međutim... smatrajte to generalnom probom za veliki finale. I ne zamjerite na ovakvom sastavu posta. Dakle, najprije je bio samo on, 111.
Onda mu se pridružio - e, to je već bolje - 715!
I sad prava milenijska (obzirom na sastav)
(tu su me potvorili da su mi autobusi samo izlika da slikam komada)
A sad malo prometno-tehničke analize. Na gornjim slikama vidimo da je 715 okretao u smjeru kazaljke na satu, iako bi mu priroda smjer trebao biti suprotan smjeru kazaljke na satu, kao ovdje
Pa ne mo'š ga ulovit na samu, uvijek se još neki bus uvali. Naredna je slika dokaz da prometni znak za okretište nužno ne smeta da bi se vozilo dobilo u komadu
Nakon što smo ga se nagledali izvana zavirimo malo i u unutrašnjost. U prvu razinu, dostupnu svima koji plate ulaznicu.
Dok sam se ja bavio evidentiranjem interijera, pojavila se i službena osoba da vidi što ja to radim i imam li dozvolu za slikanje
Nekako smo smirili strasti pa mi je dopuštena i slijedeća slika
Razlog za ovu sliku bila je provjera smeta li zaštitno staklo koje vozača odvaja od putnika ili ne. Sudeći po rezultatu - ne smeta.
A onda sam ja počeo pretjerivati koristeći susretljivost i dobrotu svog domaćina. A zapravo se radilo o pokušaju fotkanja stojedanaestice iz jednog neuobičajenog kuta.
(autor daje posebno odobrenje da se ova fotografija objavi u natječaju: Putnici biraju najljubaznijeg vozača)
Tako je to bilo ovih dana na liburnijskoj obali. A i NP-549 će mi jednom, nadam se, dopasti objektiva, a njegovo vozilo mjestom provođenja vremena.
Uff, stigao sam to objaviti prije prekida diplomatskih odnosa s upravom
Znam ja kad je vrag odnio šalu i kad se kockice nekako poklapaju u smjeru puta mojeg baniranja zbog uskraćivanja informacija. Pa onda evo i nekima dugo očekivanog uskršnjeg finala.
Kad avanziraš onda te dopadne citaro. Ne može to vozit svako. Sedamstopetnaesticu sam počeo pratiti već u jednom od ranijih postova, kao uvod, a sad je došlo vrijeme pozabaviti se njome malo ozbiljnije. Katastarsko područje Rijeke ostavio sam vama domaćima, katastarsko područje Opatije mladom ađutantu barbe bojnika (koji je, kako mi rekoše iz službe državne bezbednosti, nešto i dokumentirao u Opatiji ali nije objavio) a meni je onda ostalo područje Lovrana s predgrađima.
I tako uđe ovdje veličani 715 u Iku.
Slijedeća stanica
Kako nam je nepisano pravilo dati što sveobuhvatniji prikaz, onda ova lokacija s druge strane izgleda ovako
Nećemo sad baš stanicu po stanicu, da vam ne dodijam, već selimo u središte Lovrana
(čujem pitanje sa strane - čekaj, nisi li to nešto pomiješao, kad si to slikao? - ali ne obazirite se)
Približavamo se zadnjoj stanici, okretištu, stanici za korekciju reda vožnje... kako vam drago. Najprije je bio samo on, 111.
Onda je dobio za tri broja jače društvo.
A onda su krenule milenijske. Došao im je i lokalni konkurent
Tehnički nije baš neka uspjela slika. Pokušajmo bolje.
E, to je već bliže milenijskoj. Tri Autotroleja na Peharovu (111, 114 i 667) se ne viđa baš svaki dan. Međutim... smatrajte to generalnom probom za veliki finale. I ne zamjerite na ovakvom sastavu posta. Dakle, najprije je bio samo on, 111.
Onda mu se pridružio - e, to je već bolje - 715!
I sad prava milenijska (obzirom na sastav)
(tu su me potvorili da su mi autobusi samo izlika da slikam komada)
A sad malo prometno-tehničke analize. Na gornjim slikama vidimo da je 715 okretao u smjeru kazaljke na satu, iako bi mu priroda smjer trebao biti suprotan smjeru kazaljke na satu, kao ovdje
Pa ne mo'š ga ulovit na samu, uvijek se još neki bus uvali. Naredna je slika dokaz da prometni znak za okretište nužno ne smeta da bi se vozilo dobilo u komadu
Nakon što smo ga se nagledali izvana zavirimo malo i u unutrašnjost. U prvu razinu, dostupnu svima koji plate ulaznicu.
Dok sam se ja bavio evidentiranjem interijera, pojavila se i službena osoba da vidi što ja to radim i imam li dozvolu za slikanje
Nekako smo smirili strasti pa mi je dopuštena i slijedeća slika
Razlog za ovu sliku bila je provjera smeta li zaštitno staklo koje vozača odvaja od putnika ili ne. Sudeći po rezultatu - ne smeta.
A onda sam ja počeo pretjerivati koristeći susretljivost i dobrotu svog domaćina. A zapravo se radilo o pokušaju fotkanja stojedanaestice iz jednog neuobičajenog kuta.
(autor daje posebno odobrenje da se ova fotografija objavi u natječaju: Putnici biraju najljubaznijeg vozača)
Tako je to bilo ovih dana na liburnijskoj obali. A i NP-549 će mi jednom, nadam se, dopasti objektiva, a njegovo vozilo mjestom provođenja vremena.
Uff, stigao sam to objaviti prije prekida diplomatskih odnosa s upravom
Sutra u 15:20 navrati za Mune pa slikaj kolko ti srce poželi
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2442
Registration date : 15.03.2008
He-he, nije to tako jednostavno. Nema mene na Kvarneru do 18.06., a onda tek za marunadu. Ali ljudi smo, dogovorit ćemo se.
gaspa je napisao/la:Nema mene na Kvarneru do 18.06.
Haha, da nebiš pošo sa nekim "ličaninom" tad za Mune
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
Od danas ponovo 647 na liniji 36, dakle 111 će i vikendom u pogon.
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
novi_šef je napisao/la:Uhvatio me jučer smijeh... a viđe busa na liniji 32 na Peharovu - 101! Otkud su ga samo iskopali?
Taj je sa "polu-automatskim" vratima
ikar- Moderator
Danas 715 na displeju 32 LOVRAN i ide po Ulici Pomerio, Viktora Cara Emina, Nikole Tesle i onda lijevo prema Kantridi...
I da bio je prazan...
I da bio je prazan...
max- Broj postova : 224
Registration date : 13.12.2009
A popodne je 454 vozio na njegovoj smjeni!
ikar- Moderator
Valjda desno.max je napisao/la:Danas 715 na displeju 32 LOVRAN i ide po Ulici Pomerio, Viktora Cara Emina, Nikole Tesle i onda lijevo prema Kantridi...
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Išao je u Matulji kod Šopa na kontrolu.
i brat mu blizanac 589
i brat mu blizanac 589
- Broj postova : 6447
da mi je znat čime ćemo to vozit. Ok 633 nazad na 35, al onda fali prekidna na Veprincu, a bogami i još baren jedan za Brseš. Znači neće bit svaki dan u podne za drugi izlaz: stanje = minus 4, nego minus 6
NP-549- Moderator
Glede postavljanja tabela na liniji 36 sudjelovali su: 1. Djelatnik autotroleja koji je vozio kombi u kojem su bile tabele; 2. Djelatnik troleja (Žežo) koji je hilticom bušio rupe, cementirao, montirao i zavidavao tabele; 3. Djelatnik autotroleja (šef prometnika & dispečera Z.P.) koji je nadgledao gdje i kako se tabele stavljaju; 4. Djelatnik Autotroleja (Vozač linije 36 J.J.) koji je pokazivao gdje su stanice; i 5. Komunalni redar Općine Lovran Milan Škorić koji je valjda isto gledao gdje su stanice. Stari dobri običaj 1 radi a 4 gledaju. Za svaku pohvalu!
EDIT: al kad realno pogledaš, bolje i da su išla ta trojica iz Troleya, nego da su iskeširali 20.000 kn građevinskom poduzeću "Martelina d.o.o." z Tuliševice da skopa 10 škulj, nasadi pal i zagrne z malo cimenta
EDIT: al kad realno pogledaš, bolje i da su išla ta trojica iz Troleya, nego da su iskeširali 20.000 kn građevinskom poduzeću "Martelina d.o.o." z Tuliševice da skopa 10 škulj, nasadi pal i zagrne z malo cimenta
NP-549- Moderator
mjenjaju se pali na liniji 32 i 36, više nisu oni plavo-beli nego srebrni i tabele su one s ljepljenim slovima, valjda su u Lignju promjenili ono 4=>5NP-549 je napisao/la:Ča na 36-ici ni bilo nijedne tabele da je ta vela akcija pokrenuta ?
Drugi tjedan počinje akcija postavljanja stupova i tabela linije 32 od Kraja do Zagorja.
Drugi tjedan počinje akcija postavljanja stupova i tabela linije 32 od Kraja do Zagorja.