Stara vozila
+23
file
Damir
ICE-3M
5ar
max
buShip fun
zele
kobler
KAPO
LLeon
mannas
ikar
Pfaff
kriticar
Thommo
Edo Tijan
Jean
kico101
gaspa
Narcis
Tomek
novi_shef
NP-549
27 posters
Stranica 15 / 23.
Stranica 15 / 23. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 19 ... 23
Re: Stara vozila
Zaboravio već da je nekad ovako izgledala stanica...
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
Registration date : 29.02.2008
Manje auti na ugibalištu nego danas, ali zato na lijevoj strani znak zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, ispod obavjest da pauk diže aute
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Da, moguće je da je crni.
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2440
Registration date : 15.03.2008
Koje je ovo FAPče?
Izvor: facebook
Izvor: facebook
Sudeći po tome da je fotka ipak novijeg datuma ( vidi se MAN SG3x2 ) izbor je ponešto sužen. 373 ili 375. Ako me vid ne vara ima onu slabo izraženu krem liniju ( fotka je dosta loše kvalitete ), pa bi to onda mogao bit 373.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Još malo starih
Izvor: croinfo
Izvor: croinfo
Donju valjda zna samo moja nona, ona ista ka je čekala Prestolonasljednika Petra da dojde z vlakun na Plasu
Donju valjda zna samo moja nona, ona ista ka je čekala Prestolonasljednika Petra da dojde z vlakun na Plasu
NP-549- Moderator
No, no, sjećam ih se i ja. Iako onaj lijevo liči na "Londonca", bio je talijanske proizvodnje. Naslijeđeni su od Italije, a vozili su najčešće za Trsat (TBJ, tadašnji Piazza Scarpa via Bulevard pa do Crikve) i na Val Scurigne (do Cento celle - dalje ni bilo ničega...). Onaj desni je meščini OM, malo mlađi naraštajNP-549 je napisao/la:Donju valjda zna samo moja nona, ona ista ka je čekala Prestolonasljednika Petra da dojde z vlakun na Plasu
- Broj postova : 11460
Registration date : 17.03.2008
Gošina Alfa Mille na Slatini
http://www.panorama360.hr/galerija/panorame/files/prve_panorame/opatija/index.html?opatija_77_1
http://www.panorama360.hr/galerija/panorame/files/prve_panorame/opatija/index.html?opatija_77_1
NP-549- Moderator
A gdje je na slici koju si stavio GOŠINA Alfa? Ja je ne mogu naći.
Ja vidim samo Alfu sa karoserijom Autokaroserije Novi Sad.
Ja vidim samo Alfu sa karoserijom Autokaroserije Novi Sad.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6138
Registration date : 14.05.2008
E da je GOŠA radila karoserije za Riječke Alfe Mille(1000AU) vjerovatno bi izgledale ovako:
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6138
Lijepa slika Lovrana, zar ne? I ova ogromna zgrada što se koči u sredini je prošlost - na njezinom mjestu je sad prizemna galerija.
Kad sam vidio sliku, k'o da me je netko mokrom krpom po glavi. Sve mi se vratilo! Sve mi se odvrtjelo pred očima. I pitao sam se kako je moguće da o tome zadnjih godina uopće nisam razmišljao? A ispalo je tako poznato.
O čemu ja to trabunjam - sad se vi pitate? I što će ova slika u ovoj temi? Pa, pažljivo oko, nakon što je skinulo pogled s komada, je zasigurno uočilo G80 na svojoj izvornoj polaznoj stanici linije 36. Da, tri'es'šestica je zaista kretala iz predvorja Starog grada u koji je ulazila na rikverc (a kako se dovela u taj položaj nije mi iz prve jasno). I nekako mi se čini da nije išla gore uz tržnicu nego do benzinske pa je tamo okretala u Nila Cara - G80 je bio dovoljno mali da mu to uspije u oba smjera. A u povratku se vjerojatno zašpurao gore desno na Trg slobode, pa onda u rikverc pod 90o u Stari grad.
Sjećam se i tabele 36 LOVR.DRAGA
Si su pokojni, sih san vozil
- 515, muke isusove do Muna i nazad, za Mavrince pun gas 28 na sat uz Svilno (FAMOS 190KS)
- 543, osim MAN-ove poneštre koja je klepetala cijela dan - odličan bus. U 3. i u 5. se ljepše šaltao bez kuplunga nego sa stisnutim.
- 558, prvi bus koji sam dužio. Perfektan. Nijedan ga nije još nadmašio !
- 356, 120 uz cestarku kuću Brgud kad me murija zaustavila. Je sve u redu? da, da (a gaće mi se tresu). Ajde goni to, a panduru osmjeh od uha do uha
- 515, muke isusove do Muna i nazad, za Mavrince pun gas 28 na sat uz Svilno (FAMOS 190KS)
- 543, osim MAN-ove poneštre koja je klepetala cijela dan - odličan bus. U 3. i u 5. se ljepše šaltao bez kuplunga nego sa stisnutim.
- 558, prvi bus koji sam dužio. Perfektan. Nijedan ga nije još nadmašio !
- 356, 120 uz cestarku kuću Brgud kad me murija zaustavila. Je sve u redu? da, da (a gaće mi se tresu). Ajde goni to, a panduru osmjeh od uha do uha
NP-549- Moderator
374
Izvor: Facebook
- Broj postova : 6447
Nebogo blago kako je finilo va grajeNarcis je napisao/la:374
https://2img.net/h/i1085.photobucket.com/albums/j421/labin_photo/314791_2380063271059_375875699_n.jpg
Gost- Gost
Stanoviti gospon suprug od gospođe koja nam radi raspored smjena, je uspio da mu padnu remeni DVA puta tokom jedne smjene.
NP-549- Moderator
Ako je gospođu vodio sobom, onda to možda objašnjava spadanje remena?NP-549 je napisao/la:Stanoviti gospon suprug od gospođe koja nam radi raspored smjena, je uspio da mu padnu remeni DVA puta tokom jedne smjene.
- Broj postova : 11460
Registration date : 17.03.2008
MB O317 G sredinom 80-tih
Negdje sam pronašao podatak da su 1960. godine registarske pločice sa oznakom H zamjenjene novima sa slovima RI. Da li se netko od starijih forumaša možda sjeća kojim tempom su se mjenjale početne brojke od tada pa nadalje ?
pa da probamo nešto posložit unazad od 1970.
1970 5 kom zglobni Mercedesi O317 sa reg. ----- Ri-317-xx
1969. 40 kom solo MB O317 ----- RI-250-xx
1967. 30 kom novosadske ALFE 1000 ----- RI-153-xx
1965. 25 kom SANOS A13 ----- Ri-117-xx
E sad mi se tu već počinju komplicirat stvari. Iako ja u ex Yugi nikada nisam vidio prebacivanja registarskih pločica sa auto na auto, izgleda je i toga bilo jer imamo slika tih Sanosa A13 sa pločicama RI-43-02.
TAM AS3500 neznam koje godine su došli, bilo ih je 5 komada (160-164) i imali su registracije Ri-88-xx, 89-xx, 94-xx tako da mi i to paše gledano unazad od onih Sanosa A13. 3 su bila gradska i 2 prigradska/turistička.
FAP OHRID je bio model autobusa prije TAM-ova i tu već ima svega i svačega. Oni su negdje 1961. godište tako da ih nije bilo sa "H" registracijama, ali su zato skroz ispremješani prvi brojevi. Ima ih od RI-30-xx do RI-67-xx ali nema nikakvog reda.....
Da li se netko sjeća još nešto iz tog vremena ?
pa da probamo nešto posložit unazad od 1970.
1970 5 kom zglobni Mercedesi O317 sa reg. ----- Ri-317-xx
1969. 40 kom solo MB O317 ----- RI-250-xx
1967. 30 kom novosadske ALFE 1000 ----- RI-153-xx
1965. 25 kom SANOS A13 ----- Ri-117-xx
E sad mi se tu već počinju komplicirat stvari. Iako ja u ex Yugi nikada nisam vidio prebacivanja registarskih pločica sa auto na auto, izgleda je i toga bilo jer imamo slika tih Sanosa A13 sa pločicama RI-43-02.
TAM AS3500 neznam koje godine su došli, bilo ih je 5 komada (160-164) i imali su registracije Ri-88-xx, 89-xx, 94-xx tako da mi i to paše gledano unazad od onih Sanosa A13. 3 su bila gradska i 2 prigradska/turistička.
FAP OHRID je bio model autobusa prije TAM-ova i tu već ima svega i svačega. Oni su negdje 1961. godište tako da ih nije bilo sa "H" registracijama, ali su zato skroz ispremješani prvi brojevi. Ima ih od RI-30-xx do RI-67-xx ali nema nikakvog reda.....
Da li se netko sjeća još nešto iz tog vremena ?
NP-549- Moderator
Govore moji doma da su 1964. kupili novi svjetloplavi Figuar (vrata ofkors na juriš), tablice su bile RI-32-54, ako je to kakva pomoć za orijentiranje.
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
'64. Ri-32-xx ? Hmmm.
Ili su oni pomješali godinu (da je '62. bi mi pasalo), mada čisto sumnjam da su ljudi zaboravili kad su kupili prvi auto, ili će bit prije da se tablice ispočetka nisu djelile redom. Neznam kako drugačije objasnit da je od 1960-1964 došlo tek do Ri-32-xx, a onda je '65 već bilo RI-117-xx
Ili su oni pomješali godinu (da je '62. bi mi pasalo), mada čisto sumnjam da su ljudi zaboravili kad su kupili prvi auto, ili će bit prije da se tablice ispočetka nisu djelile redom. Neznam kako drugačije objasnit da je od 1960-1964 došlo tek do Ri-32-xx, a onda je '65 već bilo RI-117-xx
NP-549- Moderator
Već dvije godine sam sebe tjeram da idem pofotkati stari BUS Autotroleja koji na Pehlinu u jednom dvorištu stoji cca 35 godina.
Do pred malo autobus je imao vanjsku oplatu i bio bi puno oku ljepši da je tako ostalo. No zna se da je Pehlin susjedstvo koje ima
naj više skupljača sekundarnih sirovina po gradskim prosjecima, tako da su ga u zadnjih par mjeseci očerupali do boli.
Ljut sam na sebe što ga prije nisam poslikao,a pol djetinjstva sam proveo oko tog BUS-a...
Vi koji volite BUS-eve znat će te o kojoj je makini riječ!?
Do pred malo autobus je imao vanjsku oplatu i bio bi puno oku ljepši da je tako ostalo. No zna se da je Pehlin susjedstvo koje ima
naj više skupljača sekundarnih sirovina po gradskim prosjecima, tako da su ga u zadnjih par mjeseci očerupali do boli.
Ljut sam na sebe što ga prije nisam poslikao,a pol djetinjstva sam proveo oko tog BUS-a...
Vi koji volite BUS-eve znat će te o kojoj je makini riječ!?
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Stranica 15 / 23. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 19 ... 23
Stranica 15 / 23.