Stara vozila
+23
file
Damir
ICE-3M
5ar
max
buShip fun
zele
kobler
KAPO
LLeon
mannas
ikar
Pfaff
kriticar
Thommo
Edo Tijan
Jean
kico101
gaspa
Narcis
Tomek
novi_shef
NP-549
27 posters
Stranica 9 / 23.
Stranica 9 / 23. • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 16 ... 23
Snimio Goran Zelic
Prvi vlak preko novootvorenog nadvoznjaka
zele- Broj postova : 522
Registration date : 03.03.2010
Snimio Goran Zelic
U ovom kadru su autobusi slucajno,ali oni su ipak tu
zele- Broj postova : 522
Registration date : 03.03.2010
Re: Stara vozila
Tipično. Dva delavca i dva savjetodavca. A obratite pažnju na okrjepu (tekuću) na zidiću...
- Broj postova : 11460
Registration date : 17.03.2008
Ko je rekao da u Rijeci nisu vozile Gošine ALFE MILLE?
Odakle je slika piše na njoj
Bio sam slobodan da cropujem i uvećam jedan njen dio na kom se jasno vidi zadnji kraj Gošine ALFA MILLE (1000AU)
Odakle je slika piše na njoj
Bio sam slobodan da cropujem i uvećam jedan njen dio na kom se jasno vidi zadnji kraj Gošine ALFA MILLE (1000AU)
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6138
Registration date : 14.05.2008
Ova me situacija dosta podsjeća na onu Pfaffovu sliku FIAT-a Canse sa stranice Štacion/Autotrolej: http://www.stacion.hr/autotrolej/t_Fiat/Fiat_Cansa.htm :
Da nije to možda isto Pfaffova fotka? 98,674% sam siguran da je to ista nesreća.
A koja su vozila ostala, osim Canse i te Goša Alfe? Koji je trolejbus iza Goše i bus ispred Canse?
Da nije to možda isto Pfaffova fotka? 98,674% sam siguran da je to ista nesreća.
A koja su vozila ostala, osim Canse i te Goša Alfe? Koji je trolejbus iza Goše i bus ispred Canse?
Naravno da su moje fotke! Ja slikao, ja skenirao, ja postao, oni maznuli...
- Broj postova : 11460
Registration date : 17.03.2008
Bus ispred canse je, naravno, saurer. Ali pravo je blago bus iza canse, na Pfaffovoj slici dobro vidljiv. To ćemo dati i kritičaru da malo mozga - a ja mogu preko vikenda pregledati svoju skromnu arhivu. Za onaj bus još iza njega zaključili (prepoznali) smo da je Ohrid.
Pfaffa treba izdegeničiti zbog skrivanja podataka. Jer on nam je, zbog svojih najboljih godina, vjerojatno jedini mogući izvor podataka. Kako samo nonšalantno kaže - pa da, to je moje. Tko zna što još ima! (Barney, đe onaj pajser za utjerivanje podataka?)
Pfaffa treba izdegeničiti zbog skrivanja podataka. Jer on nam je, zbog svojih najboljih godina, vjerojatno jedini mogući izvor podataka. Kako samo nonšalantno kaže - pa da, to je moje. Tko zna što još ima! (Barney, đe onaj pajser za utjerivanje podataka?)
Inače, fotka na riječani.com je maznuta s jednog drugog foruma, a ovi su samo preko nje nalijepili svoju reklamu, kao da je njihova. Dakle, ne krade se samo po drugim bliskim nam državama. No najgore je kad se krade nesuvislo. Tako se opet na jednom forumu pojavila moja fotka autotransovog TAM 3500AS (Autokaroserija Novi Sad) u Mrkoplju. Ne bi bilo zlo (fotke i služe da se šire i razmjenjuju) da nisu napisali da je to Autotrolej na Zametu.
Evo slike stražnje strane Zagrebačke ALFE MILLE(1000AU) karoserirane u Goši radi usporedbe.
Prvi bus je Saurer kako je i gaspa napisao, a onaj iza trolejbusa mi slići na zadnju verziju TAMA A3000S, a je li stvarno to, ne mogu sa sigurnošću tvrditi.
Valjda će Pfaff postaviti još slika i bez pajsera.
kriticar- Moderator
Joj ti se nikad neš naučit , jel znaš da se na takve stvarce meće potpis na sredinu ... pa neka čopivaju kol'ko oće.Pfaff je napisao/la:Naravno da su moje fotke! Ja slikao, ja skenirao, ja postao, oni maznuli...
Da da, znam sad ćete mi pričat kako ima programa koji sve to mogu maknut. Ima, istina, al' kome se danas da zaje*avat sa time kad mu nešto treba sad i odmah.
Malo smo (opet ) zastranili u boj sa "vjetrenjačama"
Gost- Gost
Gaspa je jednom spomenuo dilemu Trolej ili Trans.
Iako sam ovo skenirao odavno stavljam tek sad nakon intezivnih konzultacija o čemu se radi
Rezultat konzultacija je da je autobus iz flote Troleja iako ima tablu linije Transa kao posljedicu toga da su neke linije Transa u to vrijeme znali voziti autobusi posuđeni od Troleja.
Pošto se neki hvale da imaju slike gotovo svih tipova autobusa iz flote autotroleja molio bi pojašnjenje koji je ovo tip jer nisam našao sliku
Gošin trolejbus sam našao na www.croinfo.net
Iako sam ovo skenirao odavno stavljam tek sad nakon intezivnih konzultacija o čemu se radi
Rezultat konzultacija je da je autobus iz flote Troleja iako ima tablu linije Transa kao posljedicu toga da su neke linije Transa u to vrijeme znali voziti autobusi posuđeni od Troleja.
Pošto se neki hvale da imaju slike gotovo svih tipova autobusa iz flote autotroleja molio bi pojašnjenje koji je ovo tip jer nisam našao sliku
I to nije prvi tip koga nisam našao. Alfa 910AU, alfa 910AUS, Alfa 1000AU (mille) sve iz Goše, Zatim TAM AS3500P, Gošin trolejbus, Saureri, Fap G-80Thommo je napisao/la:Na http://stacion.hr/autotrolej/index.html stavio sam update - sada gotovo sve serije buseva imaju barem linkanu fotografiju.
Malo mi je teže pohvatati fotke trolejbusa, pa bi molio znalce da provjere serije koje sam stavio na stranicu i daju link na sliku - ako postoji. Tnx unaprijed!
Gošin trolejbus sam našao na www.croinfo.net
kriticar- Moderator
Dali netko ima fotku trolejevih sanosa 300+X koji su votili transove linije za Zagreb, Poreč ili Trst?
Ja sam ih sredinom 80-tih vidio.
Ima i ona Gaspina iz Kukuljana. Jesi mislio uopće na te Sanose ili ti oćeš baš da je na slici sa Transovom tabelom? To nećeš nać sigurno.
Ima i ona Gaspina iz Kukuljana. Jesi mislio uopće na te Sanose ili ti oćeš baš da je na slici sa Transovom tabelom? To nećeš nać sigurno.
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2440
Registration date : 15.03.2008
@ kritičar: Je li ova tvoja rečenica na moj račun, tj. onu stranicu na stacion.hr?? O čemu se radi?
NP-549 je napisao/la:ja ti imam samo ove, i obje su moje.
https://2img.net/r/ihimizer/img163/5682/3071g.jpg
https://2img.net/r/ihimizer/img403/2090/3072u.jpg
Da, takve i one novije 35X, 36X, 37X, 400+X s transovom tabelom........
Neću nervozu u moj podforum!Thommo je napisao/la:@ kritičar: Je li ova tvoja rečenica na moj račun, tj. onu stranicu na stacion.hr?? O čemu se radi?Pošto se neki hvale da imaju slike gotovo svih tipova autobusa iz flote autotroleja molio bi pojašnjenje koji je ovo tip jer nisam našao sliku
A sad da pokušam objasniti. kritičar i thommo su ljudi iz različitih povijesnih razdoblja pa se stoga najbolje ne razumiju. Nakon što sam onomad zabrljao s preseljavanjem kićinog posta o trolejovom voznom parku stavio sam si u zadaću to obnoviti i dopuniti podacima od početka javnog prometa u Rijeci/Sušaku. U tome su mi kobler i kritičar nesebično pomogli. S druge strane, thommo na web stranici štaciona postavlja autotrolejov vozni park (čemu dosad, unatoč thomminom pozivu i očekivanjima nisam dao neki doprinos - ali bit će, kad se srede svi, ili bar većina podataka). U konkretnom slučaju, kao sudionik novijeg povijesnog razdoblja, thommo s ponosom ističe kako su na štacionovoj stranici zastupljeni gotovo svi tipovi trolejevih vozila. Nisam provjeravao stranicu u zadnje vrijeme ali bih se usudio reći da su zastupljeni (gotovo) svi tipovi thomminog povijesnog razdoblja. A iz onog mog/kritičarevog, pa i iz ranijih - da sad ne brojim - vjerojatno raspolažemo podacima o dodatnim, nerazmatranim tipovima u količini možda i 50% onih objavljenih na stranici štaciona.
Dakle, molim ne uzbuđivati se, ali i ne donositi preuranjene zaključke, jer obojica težite (zajedno samnom) istom cilju - kompletiranju popisa.
Slažem se s tobom, zato sam relativno kulturno pitao o čemu je riječ...Neću nervozu u moj podforum!
Po tvrdnji gore ispada kao da se "hvalim" nečim iznimnim, iako uopće ne smatram da je taj dio stranice bog zna što.. Osim toga, red ispod te "hvalisave" rečenice sam zamolio znalce (u koje se ne svrstavam na ovom području ) da dopune materijal i isprave greške - kojih mora biti, obzirom da je najstariji bus kojeg se zaista sjećam MB O317... Hvala Trolu koji je reagirao na Oerlicon, a packa meni jer (još) nije ispravljeno...
Osim toga, hrv. nam je jezik podložan razno-raznim tumačenjima, ali fraza "gotovo sve" znači baš to, skore sve, ali ne sve! Pa ako ima još dosta buseva koji nisu navedeni, lako se doda - srećom je HTML lako modificirati...
Ali zaboravimo to. U biti je taj Trolej dio stranice stacion.hr zamišljen kao virtualno mjesto gdje bi se našli kratki opisi i fotografije SVIH tipova, a možda i fotke SVAKOG garažnog broja (ovo je moguće vjerojano samo za zadnjih par desetljeća...). Jedno 5-6 puta sam pitao za pomoć, jer na forumu egzistiraju zaista ljudi koji pokrivaju sve ere Troleja. Odaziv je bio uvijek nikakav ili vrlo slab. Sad, jel to zbog mene ili ne, ne znam, ali kad nema odaziva nema ni nekog elana koji bi mene tjerao da dovršim opise i linkove na slike bar onih buseva za koje podaci postoje. A i vremena je uvijek (pre)malo...
Kad pomislim da na forumu i u Štacionu imamo autoritete za staro razdoblje Ri buseva (Gaspa, Pfaff, kritičar, Trol), a vrlo smo jaki za nove buseve (Ikar, kiki, Kico, Shef, mannas, Jean, forumaši sa autobusi.org), stvarno je potrebno samo malo vremena i volje grupe ljudi da se napravi jedna kvalitetna baza podataka! Unaprijed se izvinjavam jer sam sigurno zaboravio kojeg znalca...
Uvijek se lagano razočaram koliko je ljudima lakše pecnuti ili pljucnuti, nego pridonijeti nečemu... No nadam se da ovaj tim znalaca za Ri buseve/trolejbuse neće ostati neiskorišten, barem na polju web baze podataka... Vrijeme će pokazati.
N.p.r. nisu MAN SÜ 220 i 240 nego SU, jer su rađeni u Avtomontaži.
Naravno da će se baza nadopuniti jednog dana, ali bih volio da se ne nadopunjava samo naslovima. Pa kad skupimo dosta (ili koliko već možemo) podataka, objavit ću ih ovdje, imam nacrt za jednu powerpoint prezentaciju, a naći će se i u Štacionu. I dalje mislim da je premalo samo objaviti Kässbohrer, 1 kom. Ali, već je bliže objavljivanju Ceirano za koji znamo i neke gbrove, i liniju, i imamo slike. Pa su tu onda 2 tipa londonca, pa Saurer, pa Fiati, pa Alfe 900, 910AU i 1000AU (Gošina) - treća s tim brojem, pa FAP-ovi, pa OM-ovi, pa neke egzote...
Da zaključim: nit se je thommo pravio važan nit je kritičar mislio što loše (njega samo istinski sekiraju neki drugi ljudi na nekim drugim mjestima koji se zaista prave važni i to apsolutno bez pokrića).
Dakle - idemo surađivati dalje? Peace, braćo!
Da zaključim: nit se je thommo pravio važan nit je kritičar mislio što loše (njega samo istinski sekiraju neki drugi ljudi na nekim drugim mjestima koji se zaista prave važni i to apsolutno bez pokrića).
Dakle - idemo surađivati dalje? Peace, braćo!
Ja sam dvaput poslao negdje, na PP ili na mail, koje su greške i šta bi trebalo ispravit, a pošto to nije urađeno i stalno stoji tako izgubio sam i ja interes. Okrenuo sam se na drugu stranu u jedan drugi krug ljudi koji se bavi istom tematikom i tamo sve napreduje velikom brzinom i strašno opširno što mi se osobno i sviđa. Vremena ionako ima dovoljno i nikamo nam se ne žuri. Kad bude gotovo izać će "van". Prije ne.
NP-549- Moderator
Super, ako to netko radi, bar neću gubiti vrijeme na dupli posao.
To će biti prava stvar ako je detaljno kako pričaš.
Nadam se da će svaki GB imati svoju fotografiju, i da ćete rezultat dignuti na web... Neka forumska baza ipak, po mom mišljenju, izgleda neozbiljno.
Nadam se da će svaki GB imati svoju fotografiju, i da ćete rezultat dignuti na web... Neka forumska baza ipak, po mom mišljenju, izgleda neozbiljno.
kiki273 je napisao/la:Dali netko ima fotku trolejevih sanosa 300+X koji su votili transove linije za Zagreb, Poreč ili Trst?
Nisam siguran da li je to prava stvar, ali ovaj bus bliže snimatelju na Žabici je definitvno Sanos S314. Malo mi je čudna shema bojanja, ali Autotransova nije (dignuto sa Skyscrapercitya):
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Registration date : 29.02.2008
Čudi me za tebe da nisi prepoznao firmu po shemi bojanja . Po peronu bi mogao bit neki Slovenski. Trolej nije sigurno jer su ovakvu "kontra" crtu ispod prozora imali samo SU/SG220. Jel kuži neko dal je S314 ili 415 ?
Oće, imat će svaki za kojeg smo uspjeli pronać neku sliku. Bit će nekakav generalni opis vozila odnosno serije istih, a za svaki posebno će bit i neke posebnosti navedene. I što je najvažnije sve skupa će bit vezano na tražilicu što bi značilo da ako na dotičnoj stranici sam zadaš neke parametre (model, marka, godište, registracija, br. šasije.....) automatski ti izbacuje bus, ili više njih koji zadovoljavaju kriterije.
Thommo je napisao/la:Super, ako to netko radi, bar neću gubiti vrijeme na dupli posao.
Oće, imat će svaki za kojeg smo uspjeli pronać neku sliku. Bit će nekakav generalni opis vozila odnosno serije istih, a za svaki posebno će bit i neke posebnosti navedene. I što je najvažnije sve skupa će bit vezano na tražilicu što bi značilo da ako na dotičnoj stranici sam zadaš neke parametre (model, marka, godište, registracija, br. šasije.....) automatski ti izbacuje bus, ili više njih koji zadovoljavaju kriterije.
NP-549- Moderator
Sa bespuća neta
NP-549- Moderator
Stranica 9 / 23. • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 16 ... 23
Stranica 9 / 23.