Fotografije parnih lokomotiva
+29
Josip
NP-549
Laurus
Stjepan
gorchi
borna
ICE-3M
gaspa
kiki273
5ar
seabral
Klemen P
WD40
KAPO
Thommo
zele
sali
Patentee 1833
Marioo
Narcis
leteči vlak
LLeon
Pfaff
crhav
Edo Tijan
Stanley
Phalanx
Jean
ZlayoZg
33 posters
Stranica 7 / 10.
Stranica 7 / 10. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Fotografije parnih lokomotiva
Naziv teme kao i činjenica da u istom ovom podforumu postoji i tema namijenjena objavljivanju slika parnjača sa neta impliciraju suprotno. A obzirom da mi je net usporen do boga, nisam se htio vraćati na sam post gdje je slika originalno objavljena, nego sam neke stvari zaključio na prečac...
Dakle, tema je zrela za moderatorski štapić...
EDIT:
Riješeno. Sada osvrt na ovu fotku ima sasvim drugi kontekst i moguće je (dapače, prilično izgledno) da je fotka nastala prije elektrifikacije Riječke pruge.
Dakle, tema je zrela za moderatorski štapić...
EDIT:
Riješeno. Sada osvrt na ovu fotku ima sasvim drugi kontekst i moguće je (dapače, prilično izgledno) da je fotka nastala prije elektrifikacije Riječke pruge.
Registration date : 04.09.2008
JŽ 38 009
Gorski kotar 1962, slika sa EX - Jugoslovenske zeleznice / EX - Yugoslav railways
borna- Moderator
- Broj postova : 9462
Registration date : 16.11.2010
Na istom forumu se pojavila nova slika serije 32 (nepoznatog autora i mjesta te vremena)!
borna- Moderator
JZ11010 Zagrebacki kolodvor 1970.....slikano sa Kodak instamatik
Velimir
Velimir
E to su bili strojevi a ne ova današnja brundavo-zujava stvorenja ...
Gost- Gost
Pitam se da li bi tako govorio da si radio na njima. Zamrčen i mirišljav.dida je napisao/la:E to su bili strojevi a ne ova današnja brundavo-zujava stvorenja ...
Josip- Broj postova : 453
Registration date : 16.12.2012
Pa ovisi, to je ono što vi mlađi nećete nikada razumjeti (vama je u genima pljuvat po povijesti jer je neznate cijeniti {čast izuzecima!})! U svemu vidite crnu stranu posla jer ste naučeni sjedit doma za monitorom. Znam da su pojedinci (da se razumijemo, pišem o strojovođama) sa guštom dolazili na posao jer rad na parnjači bio je isto kao i rad sa živim čovjekom. Ako nisi sa dušom brinuo o njoj stroj je znao uzvratiti. Kad smo već kod toga, pokojni očuh je bio ložač na parnjači pa znam iz prve ruke kakvi su bili radni uvjeti na njima ... strojovođa je bil gospon a ložač je taj koji je bil "... zamrčen ..." a mirišljava su bila oba.
Doduše danas u Hrvatskoj bi mnogi dali pare i pare da mogu bit "mirišljavi" po parnjači ... ja prvi!
Doduše danas u Hrvatskoj bi mnogi dali pare i pare da mogu bit "mirišljavi" po parnjači ... ja prvi!
Gost- Gost
Gledaj, ja ne pljujem po povijesti, ako ne vidiš ja sam ovo napisao u šali. Svaki stroj traži svoje održavanje, bio on na struju, dizel ili ugljen. Ja bi također htio vidjeti aktivnu parnjaču na HŽ-u, ali hoću reći, uvjeti rada danas na tim, kako ti kažeš brundavo-zujavim stvorenjima su daleko bolji i humaniji nego onda na parnjačama, a i vučne karakteristike su danas daleko bolje, tehnologija i budućnost su napravili svoje, što ne znači da treba zaboraviti povijest.
Josip- Broj postova : 453
Registration date : 16.12.2012
Da ima imalo sluha od strane HŽ-a to nebi trebao bit problem. Zašto se "vani" ljudi trgaju da volontiraju na parnjačama? Zašto se u Americi mora čekat red za volontiranje na parnjačama? Uzet ću ti primjer, ja imam položen ispit za ložača centralnog grijanja i meni nebi bio ni najmanji problem nakurit parnjaču ... al' nažalost i da 'oću nemam što nakurit (slovenske i srpske me ne zanimaju jer oni imaju svoje strojovođe i ložače koji taj posao godinama dobro rade). Mi smo jedina Eu država koja nema niti jedne aktivne parnjače ... nije li to velika sramota!? Al' budimo sretni što ih ima nekoliko kao muzejski exponati jer dobro da i te nisu srezali.Josip je napisao/la:... Ja bi također htio vidjeti aktivnu parnjaču na HŽ-u, ...
Gost- Gost
Dampflok 19 1001 Schnellzugdampflokomotive - stromlinien i ja kao mali sa modelom vlaka kraj nje 1941 god.
Inače ova lokomotiva je proizvedena kao jedini primjerak svoje klase.
U to doba bila je čudo tehnologije,a imala je (4) pogonske osovine neovisne jedne o drugima stručnog njemačkog naziva Einzelachsantrieb. Mogla je potegnuti max 189 Km/h iako su 1933. god lokomotive serije stromlinien 05 postigle rekord od 212 Km/h.
1944.god oštećena je savezničkim napadima na Hamburg. Poslije WWII Amerikanci je odvoze preko oceana u U.S.A i trebala je u Virginiji vući vlakove u putničkom prometu no nije nikada dobila dozvolu. Ponuđena je Njemačkoj da ju vrati natrag u matičnu zemlju. No kada su Njemačke savezne željeznice odbile taj prijedlog lokomotiva je otpisana 1953. god i izrezana u staro željezo.
Inače ova lokomotiva je proizvedena kao jedini primjerak svoje klase.
U to doba bila je čudo tehnologije,a imala je (4) pogonske osovine neovisne jedne o drugima stručnog njemačkog naziva Einzelachsantrieb. Mogla je potegnuti max 189 Km/h iako su 1933. god lokomotive serije stromlinien 05 postigle rekord od 212 Km/h.
1944.god oštećena je savezničkim napadima na Hamburg. Poslije WWII Amerikanci je odvoze preko oceana u U.S.A i trebala je u Virginiji vući vlakove u putničkom prometu no nije nikada dobila dozvolu. Ponuđena je Njemačkoj da ju vrati natrag u matičnu zemlju. No kada su Njemačke savezne željeznice odbile taj prijedlog lokomotiva je otpisana 1953. god i izrezana u staro željezo.
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Damiru za patnju i duševne boli jedna slika modela (Brawa)gore navedene lokomotive...
borna- Moderator
Imat ću je kad-tad! Brawa DCC+sound 350 eu
Pa to je još jeftino prema Roco SŽ 03-002 bez DCCa a kamoli Sounda 439,00 EUR
gorchi- Broj postova : 15
Registration date : 27.09.2010
Sorry cijenu sam naveo kupnjom preko e-bay kao second hand,ali su to uglavnom vitrinski primjerci znači kao novo.
Nove iz trgovine prelaze i 400 EU.
Prijatelju, skup Ti je to cirkus. Kupi si lijepo u subotu u Zagrebu za sitnu lovu nekoliko starih i upotrebljivih MEHANO lokomotivica s vagončićima i imat ćeš živahnu maket(ic)u!Damir je napisao/la:Sorry cijenu sam naveo kupnjom preko e-bay kao second hand,ali su to uglavnom vitrinski primjerci znači kao novo.
A maštati? Ma, naravno da je dozvoljeno!
(50% je sigurno da ću spavati s Angelinom Jolie - ja sam ZA)
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Jok bato! Odavno sam prerastao Mehanotehniku,sad cepam prave pile Roco,Fleischmann,Trix...Pfaff je napisao/la:Prijatelju, skup Ti je to cirkus. Kupi si lijepo u subotu u Zagrebu za sitnu lovu nekoliko starih i upotrebljivih MEHANO lokomotivica s vagončićima i imat ćeš živahnu maket(ic)u!
Nadam se da ćeš poslije toga častiti?Pfaff je napisao/la:A maštati? Ma, naravno da je dozvoljeno!
(50% je sigurno da ću spavati s Angelinom Jolie - ja sam ZA)
Ako imaš sreće da naletiš na nešto uščuvano nije ni to baš tako jeftino kako na prvi pogled izgleda! Ima i to svoju cijenu (samo za jednu uščuvanu lokomotivu od Mehana isprsit ćeš se bar sa 200 kuna {jest da je to u usporedbi sa Roco/Pico/... modelima sitnjaver} + 50-60 kuna po vagonu {jasno, uščuvanih} i sabere se lijepa cifra). Ja ganajm već godinama jednog Falsa od Mehana ali uvijek mi je malo previše dat 120-150 kuna i na koncu ću morat i dat toliko jer im se cijena ne mijenja.Pfaff je napisao/la:... Kupi ... za sitnu lovu nekoliko starih i upotrebljivih MEHANO lokomotivica s vagončićima ...
... ali ne još ove godine
Gost- Gost
Malko su se poljubile dampflok 50 i V 200. Fotku možemo nazvati "Sudar epoha"...
Split 1960-tih
crhav je napisao/la:Damire, pa gdje nadjes takve fantasticne foto!!! Bravo!
Velimir
Nisam ja... Na forumu MŽ ih je postavio (nik) u podforumu "Domaći modeli" prototip/model,a ja ih samo prosljeđujem.
Tzv. 'Adze tehnologija dobave...Damir je napisao/la:Nisam ja... Na forumu MŽ ih je postavio (nik) u podforumu "Domaći modeli" prototip/model,a ja ih samo prosljeđujem.crhav je napisao/la:Damire, pa gdje nadjes takve fantasticne foto!!! Bravo!
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
- Kod:
U prvom planu JŽ 37, USATC loksa 2-8-0 (1D).
A sto je ispred JZ37? nebi to mozda mogla biti JZ32-ica!
Velimir
Stranica 7 / 10. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Modeli parnih lokomotiva DRG
» Iz mojih starih negativa
» Fotografije iz WWII
» Anaglifi ili 3D fotografije
» Iz mojih starih negativa
» Fotografije iz WWII
» Anaglifi ili 3D fotografije
Stranica 7 / 10.