Fotografije parnih lokomotiva
+29
Josip
NP-549
Laurus
Stjepan
gorchi
borna
ICE-3M
gaspa
kiki273
5ar
seabral
Klemen P
WD40
KAPO
Thommo
zele
sali
Patentee 1833
Marioo
Narcis
leteči vlak
LLeon
Pfaff
crhav
Edo Tijan
Stanley
Phalanx
Jean
ZlayoZg
33 posters
Stranica 9 / 10.
Stranica 9 / 10. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Fotografije parnih lokomotiva
Josip je napisao/la:
Ne jednom, više puta. Svejedno im to nije nikakva isprika da lokomotive ovako trunu.
Nije isprika, ali svu krivicu svaliti na njih ipak nije pošteno. Napisao sam i zašto.
Bandić nije moj, Velika Gorica ima svog gradonačelnika. Na kraju će se starom pogonu dogoditi isto što i paromlinu... Sve će propast zbog nečijeg interesa nažalost.
Nisam znao da si iz VG. Potpuno svejedno u svakom slučaju.
inflameswetrust- Broj postova : 758
Registration date : 24.10.2014
Bojim se da će brzo propasti (kao 361 iza nje) .Josip je napisao/la:Ovo je jedino što me tješi, ona je isto bila jako oronula...
...
Moje mišljenje je da Hrvatskoj treba aktivna parna lokomotiva sa muzejskim vlakom.
Koliko znam 22 047 bi mogla pod paru, a mislim da treba svjedodžba kotla i manji popravci, ali neću pametovati pošto se baš ne razumijem u parnjače. Ako ništa drugo, šinobusi u Karlovcu su ispravni i u odličnom stanju, ali nažalost u Hrvatistanu za to ne postoji interes.
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Ajme tugo ajme jade... Iskreno, ne bih se penjao gore na njih, posebno ne nakon što je plameni napisao da su onomad služile kao WC strojovođama.
Josip- Broj postova : 453
Registration date : 16.12.2012
Josip je napisao/la:...onomad služile kao WC strojovođama.
Pod ono "majstori" mislio sam na djelatnike općenito.
inflameswetrust- Broj postova : 758
Registration date : 24.10.2014
Lokomotiva JŽ 117-001 u kolodvoru Čortanovci (pruga Stara Pazova - Subotica), 1970. godina:
Stanley- Broj postova : 530
Registration date : 16.06.2008
Kako je dobro, vidjeti Te opet... (u našoj župi!)
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Hvala, hvala. Biti će toga još.
Evo za lokalne župljane još nekoliko sličica parnjača dok su još bile u aktivoj službi:
Dvije fotografije lokomotive JŽ 05-023 snimljene 1966. godine, lokacije nepoznate:
Putnički vlak s lokomotivom serije JŽ 01 u glavnoj željezničkoj stanici u Beogradu, 1962. godina:
Putnički vlak Zagreb - Kumrovec s lokomotivom JŽ 01-003, snimljeno s pješačkog nathodnika na Selskoj cesti u Zagrebu šezdesetih godina:
Lokomotiva serije JŽ 32 na Glavnom kolodvoru u Zagrebu, godina nepoznata:
Dvije fotografije lokomotive JŽ 05-023 snimljene 1966. godine, lokacije nepoznate:
Putnički vlak s lokomotivom serije JŽ 01 u glavnoj željezničkoj stanici u Beogradu, 1962. godina:
Putnički vlak Zagreb - Kumrovec s lokomotivom JŽ 01-003, snimljeno s pješačkog nathodnika na Selskoj cesti u Zagrebu šezdesetih godina:
Lokomotiva serije JŽ 32 na Glavnom kolodvoru u Zagrebu, godina nepoznata:
Bravo i hvala
Gdje si samo iskopao ovu zadnju sliku, ja sam prošlih godina prevrnuo cijeli net u potrazi za slikama serije 32 ali ovu nijesam našao?
Gdje si samo iskopao ovu zadnju sliku, ja sam prošlih godina prevrnuo cijeli net u potrazi za slikama serije 32 ali ovu nijesam našao?
borna- Moderator
- Broj postova : 9462
Registration date : 16.11.2010
Stavio je jedan prijatelj na Facebook. Čovjek je inače bivši prometnik na Zagreb-Glavnom, u Sunji i drugdje. Od njega sam dobio većinu fotografija, a neke ću još objaviti.borna je napisao/la:Gdje si samo iskopao ovu zadnju sliku, ja sam prošlih godina prevrnuo cijeli net u potrazi za slikama serije 32 ali ovu nijesam našao?
Najprije nekoliko slika ''žive pare'' - muzejski vlak Jesenice - Nova Gorica i(n) obratno s lokomotivom SŽ 33-037 9. svibnja ove godine:
U nastavku serije iz arhive prijatelja Milana najprije dvije ljepotice koje su izvorno građene za Riječku prugu.
Teretni vlak s lokomotivom JŽ 32 u kolodvoru Kosovo, godina nepoznata:
Teretni vlak s lokomotivom JŽ 32 negdje između Perkovića i Splita, godina nepoznata:
Lokomotiva serije JŽ 31 u kolodvoru Volinja, 1959. godina:
Ubrzani vlak Zagreb - Osijek s lokomotivom JŽ 11-061 između Mučne Reke i Koprivnice, godina nepoznata:
Lokomotive JŽ 11-031 i JŽ 20-058 u ložioni Koprivnica, 1971. godina:
Ubrzani vlak Zagreb - Osijek s lokomotivom serije JŽ 22 na izlazu iz kolodvora Koprivnica prema Virovitici, godina nepoznata:
Putnički vlak s lokomotivama JŽ 22-084 i JŽ 22- 052 u kolodvoru Sunja, 1969. godina:
Putnički vlak (vjerojatno Zagreb - Dugo Selo - Novska) s lokomotivom serije JŽ 11 na VI. peronu Glavnog kolodvora u Zagrebu, godina nepoznata:
Ako župljani budu dobri biti će još.
Teretni vlak s lokomotivom JŽ 32 u kolodvoru Kosovo, godina nepoznata:
Teretni vlak s lokomotivom JŽ 32 negdje između Perkovića i Splita, godina nepoznata:
Lokomotiva serije JŽ 31 u kolodvoru Volinja, 1959. godina:
Ubrzani vlak Zagreb - Osijek s lokomotivom JŽ 11-061 između Mučne Reke i Koprivnice, godina nepoznata:
Lokomotive JŽ 11-031 i JŽ 20-058 u ložioni Koprivnica, 1971. godina:
Ubrzani vlak Zagreb - Osijek s lokomotivom serije JŽ 22 na izlazu iz kolodvora Koprivnica prema Virovitici, godina nepoznata:
Putnički vlak s lokomotivama JŽ 22-084 i JŽ 22- 052 u kolodvoru Sunja, 1969. godina:
Putnički vlak (vjerojatno Zagreb - Dugo Selo - Novska) s lokomotivom serije JŽ 11 na VI. peronu Glavnog kolodvora u Zagrebu, godina nepoznata:
Već se okupljamo za blagoslov u 6...Stanley je napisao/la:
Benedictus fructus ventri tui… (ono što izlazi nakon piva).Pfaff je napisao/la:Već se okupljamo za blagoslov u 6...
Teretni vlak s lokomotivom JŽ 11-058 na ulazu u kolodvor Novska iz smjera Lipovljana, 1968. godina:
Putnički vlak iz Sunje s lokomotivom JŽ 01-001 na ulazu u kolodvor Novska, 1964. godina:
Teretni vlak za Sunju s lokomotivom JŽ 22-096 na izlazu iz kolodvora Novska, 1964. godina:
Teretni vlak s lokomotivom JŽ 11-035 na izlazu iz kolodvora Mučna Reka u smjeru Koprivnice, sedamdesete godine:
Putnički vlak Varaždin - Zagreb s lokomotivom serije JŽ 22 negdje u Hrvatskom Zagorju, sedamdesete godine:
Lokomotiva serije JŽ 20 u kolodvoru Osijek, godina nepoznata:
Putnički vlak s lokomotivom serije JŽ 11 između Borova i Vinkovaca, godina nepoznata:
Putnički vlak s lokomotivom JŽ 125-023 u kolodvoru Bosanski Novi krajem pedesetih godina:
Javite mi kad vam dosadi (meni pare nikad dosta).
Putnički vlak iz Kumrovca s lokomotivom serije JŽ 01 na Glavnom kolodvoru u Zagrebu, godina nepoznata:
Teretni vlak s lokomotivom JŽ 22-097 u okolici Varaždina, 1974. godina:
Lokomotiva JŽ 38-045 u ložioni Vinkovci, 1970. godina:
Putnički vlak s lokomotivom JŽ 117-001 u kolodvoru Zemun, godina nepoznata:
Lokomotiva JŽ 117-001 u kolodvoru Čortanovci, 1970. godina:
Teretni vlak s lokomotivom serije JŽ 11 u prolazu kroz Glavni kolodvor u Zagrebu, 1972. godina:
Brzoteretni vlak (denčar) Ljubljana - Skopje s lokomotivom serije JŽ 38 u kolodvoru Zemun, 1964. godina:
Teretni vlak s lokomotivom serije JŽ 11 u prolazu kroz Glavni kolodvor u Zagrebu, 1970. godina:
Putnički vlak iz Kumrovca s lokomotivom serije JŽ 01 na Glavnom kolodvoru u Zagrebu, godina nepoznata:
Teretni vlak s lokomotivom JŽ 22-097 u okolici Varaždina, 1974. godina:
Lokomotiva JŽ 38-045 u ložioni Vinkovci, 1970. godina:
Putnički vlak s lokomotivom JŽ 117-001 u kolodvoru Zemun, godina nepoznata:
Lokomotiva JŽ 117-001 u kolodvoru Čortanovci, 1970. godina:
Teretni vlak s lokomotivom serije JŽ 11 u prolazu kroz Glavni kolodvor u Zagrebu, 1972. godina:
Brzoteretni vlak (denčar) Ljubljana - Skopje s lokomotivom serije JŽ 38 u kolodvoru Zemun, 1964. godina:
Teretni vlak s lokomotivom serije JŽ 11 u prolazu kroz Glavni kolodvor u Zagrebu, 1970. godina:
Zanimljivo kako su ponekad lokomotive dodjeljivane bez (meni) neke logike koju bih očekivao obzirom na vlak i vrstu lokomotive.
Za Kumrovec vozi 4-cilindarska ekspresna lokomotiva, a onda ona jadnica 125 vuče putnički vlak u Bosanskom Novom...
Za Kumrovec vozi 4-cilindarska ekspresna lokomotiva, a onda ona jadnica 125 vuče putnički vlak u Bosanskom Novom...
Ne huli jer ćeš se pržiti u paklu bez podlijevanja...Stanley je napisao/la:Benedictus fructus ventri tui… (ono što izlazi nakon piva).Pfaff je napisao/la:Već se okupljamo za blagoslov u 6...
Lokomotiva JŽ 11-004 u kolodvoru Sunja, 1968. godina:
Putnički vlak s lokomotivom serije JŽ 22 negdje u Hrvatskom Zagorju, godina nepoznata:
Teretni vlak s lokomotivom serije JŽ 38 u kolodvoru Vinkovci, godina nepoznata:
Ložiona Sisak, godina 1969. Lijevo lokomotiva serije JŽ 33, desno JŽ 51:
Lokomotiva serije JŽ 06 u Mariboru, 1969. godina:
Putnički vlak s lokomotivom JŽ 20-166 nedaleko Skopja, 1966. godina:
Lokomotiva JŽ 26-004 u ložioni Crveni Krst kod Niša, 1966. godina:
Lokomotiva JŽ 26-009 u kolodvoru Banja Luka, 1958. godina:
Putnički vlak s lokomotivom serije JŽ 22 negdje u Hrvatskom Zagorju, godina nepoznata:
Teretni vlak s lokomotivom serije JŽ 38 u kolodvoru Vinkovci, godina nepoznata:
Ložiona Sisak, godina 1969. Lijevo lokomotiva serije JŽ 33, desno JŽ 51:
Lokomotiva serije JŽ 06 u Mariboru, 1969. godina:
Putnički vlak s lokomotivom JŽ 20-166 nedaleko Skopja, 1966. godina:
Lokomotiva JŽ 26-004 u ložioni Crveni Krst kod Niša, 1966. godina:
Lokomotiva JŽ 26-009 u kolodvoru Banja Luka, 1958. godina:
Putnički vlak s lokomotivom JŽ 01-051 u kolodvoru Križevci, 1966. godina:
Lokomotiva JŽ 01-074 u kolodvoru Vinkovci, 1966. godina:
Brzi vlak s lokomotivom serije JŽ 05 u okolici Beograda, šezdesete godine:
Lokomotive JŽ 22-063 i JŽ 22-093 u kolodvoru Banja Luka, 1972. godina:
Teretni vlak s lokomotivom JŽ 33-249 kod kolodvora Mučna Reka, godina nepoznata:
Lokomotiva JŽ 33-316 u kolodvoru Niš, 1974. godina:
Ubrzani vlak iz Novog Sada za Beograd s lokomotivom JŽ 01-097 u kolodvoru Zemun, 1964. godina:
Kolodvor Vinkovci šezdesetih godina, lijevo lokomotiva serije JŽ 05 i desno JŽ 20:
Lokomotiva JŽ 01-074 u kolodvoru Vinkovci, 1966. godina:
Brzi vlak s lokomotivom serije JŽ 05 u okolici Beograda, šezdesete godine:
Lokomotive JŽ 22-063 i JŽ 22-093 u kolodvoru Banja Luka, 1972. godina:
Teretni vlak s lokomotivom JŽ 33-249 kod kolodvora Mučna Reka, godina nepoznata:
Lokomotiva JŽ 33-316 u kolodvoru Niš, 1974. godina:
Ubrzani vlak iz Novog Sada za Beograd s lokomotivom JŽ 01-097 u kolodvoru Zemun, 1964. godina:
Kolodvor Vinkovci šezdesetih godina, lijevo lokomotiva serije JŽ 05 i desno JŽ 20:
Ubrzani vlak Osijek - Zagreb s lokomotivom serije JŽ 22 nedaleko Suhopolja, godina nepoznata:
Lokomotiva serije JŽ 11 u ložioni Slavonski Brod, 1967. godina:
Teretni vlak s lokomotivom serije JŽ 20 na pruzi Osijek - Vinkovci, 1978. godina:
Putnički vlak s lokomotivom serije JŽ 22 na izlasku iz Glavnog kolodvora u Zagrebu, godina nepoznata:
Lokomotiva JŽ 11-034 na Glavnom kolodvoru u Zagrebu, 1. svibnja 1969. godine:
Teretni vlak s lokomotivom JŽ 11-054 kod kolodvora Semizovac, 1968. godina:
Teretni vlak s lokomotivama serija JŽ 33 i JŽ 35 na pruzi Bosanski Novi - Prijedor, godina nepoznata:
Putnički vlak s lokomotivom serije JŽ 38 kod kolodvora Topčider, 1964. godina:
Lokomotiva serije JŽ 11 u ložioni Slavonski Brod, 1967. godina:
Teretni vlak s lokomotivom serije JŽ 20 na pruzi Osijek - Vinkovci, 1978. godina:
Putnički vlak s lokomotivom serije JŽ 22 na izlasku iz Glavnog kolodvora u Zagrebu, godina nepoznata:
Lokomotiva JŽ 11-034 na Glavnom kolodvoru u Zagrebu, 1. svibnja 1969. godine:
Teretni vlak s lokomotivom JŽ 11-054 kod kolodvora Semizovac, 1968. godina:
Teretni vlak s lokomotivama serija JŽ 33 i JŽ 35 na pruzi Bosanski Novi - Prijedor, godina nepoznata:
Putnički vlak s lokomotivom serije JŽ 38 kod kolodvora Topčider, 1964. godina:
Jako lijepe i zanimljive fotke. Zapravo fotki parnih lokomotiva čak i ima prilično, ali ono kaj meni jako fali kod starih fotki je razdoblje kraja 80-tih. Po meni jako zanimljivo razdoblje, ali fotki skoro pa i nema. Na primjer fotku brene kako vuče plave vagone poslovnog vlaka "Matoš" ili "Sava" jedva da ima ili elektre u Kninu ili npr. fotka poslovnog vlaka s žutkom na Fužinskom mostu. Ne znam koji bi bio razlog da upravo iz tiog razdoblja skoro pa nema nikakvih fotki. Šteta.
Jel ova crna crta lijevo od lokomotive danas nepostoječi odvojak nekadašnjeg triangla na ulazu u Koprivnicu? Taj triangl se vidi na google maps-u, ali me zanima do kad je bio u funkciji. Nekako razmišljam da je elktrifikacijom izgubio smisao, ali to je samo moja logika. Zna li netko do kad je otprilike bio u funkciji?
Stanley je napisao/la:
https://i.imgur.com/6FaOyrZ.jpg
Jel ova crna crta lijevo od lokomotive danas nepostoječi odvojak nekadašnjeg triangla na ulazu u Koprivnicu? Taj triangl se vidi na google maps-u, ali me zanima do kad je bio u funkciji. Nekako razmišljam da je elktrifikacijom izgubio smisao, ali to je samo moja logika. Zna li netko do kad je otprilike bio u funkciji?
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
Čini se da jest. Ja se tog trijangla sjećam. Potkraj sedamdesetih je još postojao kolosijek, ali nije bio u funkciji. Do kada je radio ne bih znao reći. Pretpostavljam da tamo jako dugo nije bilo prometa tj. skretanja na Podravsku prugu jer su se u Koprivnici mijenjale lokomotive.ICE-3M je napisao/la:Jel ova crna crta lijevo od lokomotive danas nepostoječi odvojak nekadašnjeg triangla na ulazu u Koprivnicu? Taj triangl se vidi na google maps-u, ali me zanima do kad je bio u funkciji. Nekako razmišljam da je elktrifikacijom izgubio smisao, ali to je samo moja logika. Zna li netko do kad je otprilike bio u funkciji?
Lokomotiva JŽ 01-025 u ložioni Zagreb Glavni kolodvor, godina nepoznata:
Lokomotiva JŽ 11-010 u ložioni Zagreb Glavni kolodvor, godina nepoznata:
Putnički vlak s lokomotivom serije JŽ 22 u kolodvoru Koprivnica, 1961. godina:
Teretni vlak s lokomotivom serije JŽ 38 nedaleko stajališta Staro Topolje, 1968. godina:
Teretni vlak s lokomotivom serije JŽ 20 u kolodvoru Osijek, 1974. godina:
Međunarodni brzoteretni vlak s lokomotivom JŽ 01-073 u kolodvoru Skopje, 1966. godina:
Putnički vlak s lokomotivom JŽ 05-031 u kolodvoru Crveni Krst, 1968. godina:
Lokomotiva JŽ 33-068 u kolodvoru Kragujevac, početak osamdesetih godina:
Nadam se da su župljani zadovoljni mirisom dima i pare. Dvoumio sam se da li da stavim slike ovdje ili u podforum Povijest, ali mislim da je ovo najprikladnija tema.
Lokomotiva JŽ 11-010 u ložioni Zagreb Glavni kolodvor, godina nepoznata:
Putnički vlak s lokomotivom serije JŽ 22 u kolodvoru Koprivnica, 1961. godina:
Teretni vlak s lokomotivom serije JŽ 38 nedaleko stajališta Staro Topolje, 1968. godina:
Teretni vlak s lokomotivom serije JŽ 20 u kolodvoru Osijek, 1974. godina:
Međunarodni brzoteretni vlak s lokomotivom JŽ 01-073 u kolodvoru Skopje, 1966. godina:
Putnički vlak s lokomotivom JŽ 05-031 u kolodvoru Crveni Krst, 1968. godina:
Lokomotiva JŽ 33-068 u kolodvoru Kragujevac, početak osamdesetih godina:
Nadam se da su župljani zadovoljni mirisom dima i pare. Dvoumio sam se da li da stavim slike ovdje ili u podforum Povijest, ali mislim da je ovo najprikladnija tema.
Istarske željeznice- podatci nepoznati (dobio iz Pule, možda da se premjesti na pogodnije mjesto?)
borna- Moderator
Novinar Duško Marušić (moja tajna veza iz Pule) mi je poslao svoju sliku od pred 50-ak godina
23. ili 24.ovog mjeseca će se održati priredba povodom 140 godina pruge Divača- Pula pa nas je sve pozvao da
dođemo! (još se ne zna točan datum)
/Ps- ovijeh dana mi je internat polumrtav pa sam stoga maloprisutan, za divno čudo danas za vrijeme potopa radi!/
23. ili 24.ovog mjeseca će se održati priredba povodom 140 godina pruge Divača- Pula pa nas je sve pozvao da
dođemo! (još se ne zna točan datum)
/Ps- ovijeh dana mi je internat polumrtav pa sam stoga maloprisutan, za divno čudo danas za vrijeme potopa radi!/
borna- Moderator
Stranica 9 / 10. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Modeli parnih lokomotiva DRG
» Iz mojih starih negativa
» Fotografije iz WWII
» Anaglifi ili 3D fotografije
» Iz mojih starih negativa
» Fotografije iz WWII
» Anaglifi ili 3D fotografije