Autotrolej - razno
+21
file
nukleusri
gorgoroth
portos
echo
mannas
kriticar
Jean
Tomek
NP-549
LLeon
Thommo
gaspa
kico101
ikar
Krpan
Dj Rijeka
novi_shef
Pfaff
Narcis
kiki273
25 posters
Stranica 13 / 40.
Stranica 13 / 40. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 26 ... 40
Re: Autotrolej - razno
Aha, to! Onda bi valjda Autotrolej kupio vlastitu CNG punionicu (ne znam gdje bi je smjestili od viška prostora u garaži). Imaš za kupit i kućne CNG kompresore, ali su jako skupi i troše puno struje (treba puno energije za stlačit plin na preko 200 bara).
INA neće otvarati punionice jer nema dovoljan broj auta, a građani neće ugrađivati CNG jer ga nemaju gdje puniti i to je začaran krug koji nitko ne želi pokrenut.
INA neće otvarati punionice jer nema dovoljan broj auta, a građani neće ugrađivati CNG jer ga nemaju gdje puniti i to je začaran krug koji nitko ne želi pokrenut.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
To je bar jednostavno - organiziraš sindikalni izlet za djelatmike u Zagreb na neki kulturni event ("Dinamo" - NK "Lagvić", Čučerje) i usput napuniš spremnik...
- Broj postova : 11476
Registration date : 17.03.2008
Onaj po nosu je 595, onaj s reklamom je 592 a onaj sa žutim branikom 596.NP-549 je napisao/la:kiki273 je napisao/la:596-žuti branik!kico101 je napisao/la:595,592?kiki273 je napisao/la:Ajde sad pitanje; koji g.brojevi su SG240?
a onaj gori po nosu zabijen ?
Znači da će put Zagreba posljepodne/navečer.
Znači da će put Zagreba posljepodne/navečer.
Sad kad znam gdje je, otišao sam na kolodvor pa ću tamo opet čekat da se pojavi. I tako dok sam čekao plavog ... eto 'đenja! ... pojavio se bijeli! Na 11-ici.
Malo iza bijelog, evo plavi se vraća.
Trk za njime pa ga još jednom snimiti.
Nažalost više ga nisam stigao uhavtiti kako izlazi sa stajališta kod kolodvora jer me zaštekao semafor a nisam se usudio proć na crveno jer je bilo fanj prometno.
Sad kad znam gdje je, otišao sam na kolodvor pa ću tamo opet čekat da se pojavi. I tako dok sam čekao plavog ... eto 'đenja! ... pojavio se bijeli! Na 11-ici.
Malo iza bijelog, evo plavi se vraća.
Trk za njime pa ga još jednom snimiti.
Nažalost više ga nisam stigao uhavtiti kako izlazi sa stajališta kod kolodvora jer me zaštekao semafor a nisam se usudio proć na crveno jer je bilo fanj prometno.
Gost- Gost
tomo je napisao/la:...LLeon je napisao/la:... Ako se ne varam, jedina CNG punionica u HR je ona u Radničkoj u Zagrebu.
Zato Citelis i ide vlakom jer da ide cestom pola plina bi potrošio do Rijeke i onda bi se mogao okrenuti i odmah ići nazad
Tomek- Moderator
- Broj postova : 447
Registration date : 07.04.2008
Čekaj, čekaj malo! Ako se vraća natrag vlakom onda to znači da je vlakom i došao!? Kvragu, šta nije netko mogao javit pa da snimimo bus na vagonu!
Gost- Gost
Mi u ZGB-u nismo ni znali da ide..
Tomek- Moderator
- Broj postova : 447
Registration date : 07.04.2008
Čujem ja malo prije neku zbrku pod prozorom................
Zanimljivo rješenje za mimoilaženje u ulici R.Petrovića koja je poznata po parkiranim autima............
Zanimljivo rješenje za mimoilaženje u ulici R.Petrovića koja je poznata po parkiranim autima............
gorgoroth- Broj postova : 1511
Registration date : 18.06.2008
S obzirom na dio kamo je bus skrenuo piše NE PARKIRAJ!!! jel to tamo učestalo?
Gost- Gost
Gdje je tu pauk?
Imao bi posla koš i još kad bi krenuo u čišćenje, ma ne samo ulice Ratka Petrovića nego i x drugih, da bi autobusi mogli normalno voziti po gradu.
Imao bi posla koš i još kad bi krenuo u čišćenje, ma ne samo ulice Ratka Petrovića nego i x drugih, da bi autobusi mogli normalno voziti po gradu.
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Izgleda da je pauk rezerviran samo za centar,a po naseljima se još gore stvari dešavaju,valjda gube dragocjeno vrijeme dok dođu do Vežice i ostalih naselja
Pauk nije rješenje jer napravi veći urnebes u prometu nego loše parkirano vozilo. Likovi koji ga poslužuju se vuku k'o krepane mačke sve u nadi da će utrtareni vlasnik dotrčati i tutnuti im lovu samo da mi vrate auto.
A prave igrače s primjerice BMV X5 ionako ne dižu - meta su jadničci s kakvom starom krntijom koji nemaju nikog svog.
A prave igrače s primjerice BMV X5 ionako ne dižu - meta su jadničci s kakvom starom krntijom koji nemaju nikog svog.
- Broj postova : 11476
Registration date : 17.03.2008
Vidio na vlastite oči takve primjere.Pfaff je napisao/la:A prave igrače s primjerice BMV X5 ionako ne dižu - meta su jadničci s kakvom starom krntijom koji nemaju nikog svog.
u pravu si,a valjda tako mora biti
Neki dan je pauk bijo i odnijo 3 auta; došao je kamion od čistoće jerbo su čistili granje i slično, čovjek ga je morao micati simo - tamo svakih 10-tak minuta, t.j. svaki put kada je 7a išla gore i dole. Čovjeku dopizdilo pa je zvao pauka..........Narcis je napisao/la:Gdje je tu pauk?
RIJEKA – Posljednjih dana pažnju mnogobrojnih Riječana privukao je plavi autobus s natpisom »Vozim na prirodni plin«, a u Autotroleju doznajemo kako je riječ o autobusu marke Iveco koji je bio na probnoj vožnji u Rijeci.
– Plavi autobus koji vozi na plin bio je na probi dva dana i vozio je na linijama 4 i 7. Ustupila nam ga je tvrtka Iveco, a naše tehničke službe sada će ocijeniti isplati li se nabavka takvih autobusa, kazao je direktor KD Autotrolej Ćiril Jurišić, dodavši kako Autotrolej već neko vrijeme razmišlja o nabavci takvih autobusa za javni gradski prijevoz.
Jurišić je također naglasio kako treba dobro ispitati ima li nabavka ovakvih autobusa svrhu jer područje Rijeke nije ravnica i autobusi trebaju imati veću snagu.
– Potrošnja plina je u svakom slučaju veća, ali je cijena niža. No, treba sve dobro analizirati jer je Rijeka kao teren specifična te ima dosta uspona, kazao je Jurišić, dodavši kako su autobusi na dizel puno jači i mogu prevoziti veliki broj putnika.
K. D. P.
POSLJEDNJIH DANA PLAVI AUTOBUS NA GRADSKIM LINIJAMA PRIVLAČIO PAŽNJU RIJEČANA
Autotrolej testirao autobus na plin
Autotrolej testirao autobus na plin
RIJEKA – Posljednjih dana pažnju mnogobrojnih Riječana privukao je plavi autobus s natpisom »Vozim na prirodni plin«, a u Autotroleju doznajemo kako je riječ o autobusu marke Iveco koji je bio na probnoj vožnji u Rijeci.
– Plavi autobus koji vozi na plin bio je na probi dva dana i vozio je na linijama 4 i 7. Ustupila nam ga je tvrtka Iveco, a naše tehničke službe sada će ocijeniti isplati li se nabavka takvih autobusa, kazao je direktor KD Autotrolej Ćiril Jurišić, dodavši kako Autotrolej već neko vrijeme razmišlja o nabavci takvih autobusa za javni gradski prijevoz.
Jurišić je također naglasio kako treba dobro ispitati ima li nabavka ovakvih autobusa svrhu jer područje Rijeke nije ravnica i autobusi trebaju imati veću snagu.
– Potrošnja plina je u svakom slučaju veća, ali je cijena niža. No, treba sve dobro analizirati jer je Rijeka kao teren specifična te ima dosta uspona, kazao je Jurišić, dodavši kako su autobusi na dizel puno jači i mogu prevoziti veliki broj putnika.
K. D. P.
Gost- Gost
... znači li ovo boldano da Autotrolej odmah u startu odustaje od "plinskih" buseva? Čemu su onda ti busevi dolazili u Rijeku? Zar se ti podaci nisu mogli saznat iz tvorničkih specifikacija?tomo je napisao/la:...
treba sve dobro analizirati jer je Rijeka kao teren specifična te ima dosta uspona, kazao je Jurišić, dodavši kako su autobusi na dizel puno jači i mogu prevoziti veliki broj putnika.
...
Gost- Gost
A očito da odustaju odamh u startu, jer se ovaj nije pokazao nikako, upravo zbog konfiguracije terena.
To kužim, to mi je jasno. Nego mi nije jasno zbog koga su došli ti autobusi u Rijeku ako se već u startu znalo da neće bit pogodni za Rijeku. Čiju se to savijest htjelo "umiriti"? Ili ... ili se tu radilo o nečijoj proviziji ako se ti autobusi "utope" i u Rijeci!Narcis je napisao/la:A očito da odustaju odamh u startu, jer se ovaj nije pokazao nikako, upravo zbog konfiguracije terena.
Gost- Gost
Nemojte bit smješni, naravno da se radilo o proviziji i o tome da je neko očito vrlo jak u državnim krugovima pokušao i nama u Rijeku utopit Iveco tj, Irisbus. Činjenica je da pored klasičnih dizelskih MANova i Mečki nema baš šanse da se kupi Iveco, pokušava se (i uspijeva u ZG) uvalit plinske buseve za koje uopće nema infrastrukture. Jedina pozitivna stvar u svemu tome je što nisu kupljeni tako da su Gunčić i ekipa prelistali katalog, zaletili se do tvornice, pobrali 3 inozemne dnevnice i naručili buseve, nego su ti busevi ipak došli na probu pa makar i samo dva dana. A sad kakav se bus pokazao to stvarno nebi znao. Vozio sam bijelog Crosswaya (nije plinski) i bus je nebo i zemlja u odnosu na Classica. Miran, tih motor, uopće nema buke unutra, vozački prostor jako lijepo uređen. Sve u svemu, ocjena recimo 4 (classicu bi dao 2)
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2442
Registration date : 15.03.2008
Znači ipak je bilo nečeg ...NP-549 je napisao/la:Nemojte bit smješni, naravno da se radilo o proviziji ...
Koliko sam skužio Crossway nije ni bio na gradskim linijama. Jeste davali kakvo pisano izvješće o karakteristikama busa? Ima li šanse da se Crossway kupi?NP-549 je napisao/la:... Vozio sam bijelog Crosswaya (nije plinski) ...
Gost- Gost
Crossway je Low entry. Na sredini busa ima stepenicu (ili dvije ) za u stražnji dio. Zadnja vrata su mu uska, ali isto su dvostruka (recimo kao da bi prednja i srednja imao od 595 ali sa otvaranjem klizno na van, a zadnja ko sa starih turističih sanosa tipa 359, uska dvostruka na van). Ima 30 sjedećih mjesta, ali upravo zbog te stepenice izgleda da ima malo mjesta. Mislim da je to više bus isto za grad ili neke kraće prigradske (drenova, kukuljanovo, šoiči). Sa putničke strane nije bus za Pasjak, Mune ili Tribalj, ali sa vozačke je. Vrlo ugodan cockpit, sve nadohvat ruke.
Što se tiče šanse da se kupi, to ćeš se morat obratit nadležnim institucijama na adresi Školjić 15. Al nebi me uopće iznenadilo da se pojavi Crossway jer bi vrlo lako mogla otpast mogućnost plinskih Citelisa, a da nebi razočarali gen. zastupnika, a ni svoje takujine, moglo bi uletit par Crosswaya
Što se tiče šanse da se kupi, to ćeš se morat obratit nadležnim institucijama na adresi Školjić 15. Al nebi me uopće iznenadilo da se pojavi Crossway jer bi vrlo lako mogla otpast mogućnost plinskih Citelisa, a da nebi razočarali gen. zastupnika, a ni svoje takujine, moglo bi uletit par Crosswaya
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2442
Registration date : 15.03.2008
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Stranica 13 / 40. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 26 ... 40
Stranica 13 / 40.