Autotrolej - razno
+21
file
nukleusri
gorgoroth
portos
echo
mannas
kriticar
Jean
Tomek
NP-549
LLeon
Thommo
gaspa
kico101
ikar
Krpan
Dj Rijeka
novi_shef
Pfaff
Narcis
kiki273
25 posters
Stranica 30 / 40.
Stranica 30 / 40. • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Re: Autotrolej - razno
Stanje na autobusnim linijama (18. prosinca) 17 sati:
- linije 1 prometuje na redovnoj trasi
- linija 1A prometuje do Bivija (ne ide do Marčeljeve Drage)
- linija 2 prometuje do MARTINKOVCA (zbog leda)
- linija 3 prometuje do Grbci, ali ne u Šumce
- linija 4 prometuje - minibus
- linija 5 prometuje do rotora sa solo busom, od rotora do groblja na Drenovi minibus - problem stvaraju osobna vozila na okretištu
- linije 6 i 7 prometuju cijelom trasom
- linija 7A prometuje trasom linije 7, od centra standardni autobus do Turkova. U naselje Hosti ne prometujemo zbog neočišćene prometnice i parkiranih automobila.
- linija 11 prometuje na relaciji Delta - Benaši.
- linija 13 prometuje normalno
- linija 2A prometuje normalno
- linije 3a, 4A i 5B ne prometuju
- linija 5A i 8 prometuju
- linije 10 i 10A prometuju
- linije 25 prometuje redovnom trasom
- linija 26 prometuje do "Milenija" (Hreljin)
- linija 11 prometuje do Saršona
- linije od 12 do 16 prometuju normalno
- linija 18 prometuje do Kastva, ali ne ide u Spinčiće
- linija 18B ne prometuje
- linije od 22 do 30 prometuju do Matulja
- linija 32 prometuje redovno
- linije 33 i 34 prometuju do Matulja
- linija 36 prometuje normalno
Netko je skužijo da na 7a nema nikakvog kombija
11 ide od Benaša ali ide i do Saršona ??????
37 i 33 ista pašta
Ipak malo realnije stanje nego u prijašnjoj obavjesti.
- linije 1 prometuje na redovnoj trasi
- linija 1A prometuje do Bivija (ne ide do Marčeljeve Drage)
- linija 2 prometuje do MARTINKOVCA (zbog leda)
- linija 4 prometuje - minibus
- linija 5 prometuje do rotora sa solo busom, od rotora do groblja na Drenovi minibus - problem stvaraju osobna vozila na okretištu
- linije 6 i 7 prometuju cijelom trasom
- linija 7A prometuje trasom linije 7, od centra standardni autobus do Turkova. U naselje Hosti ne prometujemo zbog neočišćene prometnice i parkiranih automobila.
- linija 11 prometuje na relaciji Delta - Benaši.
- linija 13 prometuje normalno
- linija 2A prometuje normalno
- linije 3a, 4A i 5B ne prometuju
- linija 5A i 8 prometuju
- linija 11 prometuje do Saršona
- linije od 12 do 16 prometuju normalno
- linija 18B ne prometuje
- linije od 22 do 30 prometuju do Matulja
- linija 32 prometuje redovno
- linije 33 i 34 prometuju do Matulja
Netko je skužijo da na 7a nema nikakvog kombija
11 ide od Benaša ali ide i do Saršona ??????
37 i 33 ista pašta
Ipak malo realnije stanje nego u prijašnjoj obavjesti.
U 19:30 dodano je još:
- linija 8 prometuje od Torpeda do Titovog trga (Bulevard zaleđeno)
- linija 8 prometuje od Torpeda do Titovog trga (Bulevard zaleđeno)
U 20:00
- linija 13 zadnja vožnja iz Grohova u 18.40 sati. Zaleđena cesta. Polasci u 20.30 i 22.45 sati ne prometuju za Grohovo.
- linija 32 prometuje do Opatije. Cesta prema Lovranu zaleđena.
Sad sam zvao moje doma, linija 36 ide do Lignja
- linija 13 zadnja vožnja iz Grohova u 18.40 sati. Zaleđena cesta. Polasci u 20.30 i 22.45 sati ne prometuju za Grohovo.
- linija 32 prometuje do Opatije. Cesta prema Lovranu zaleđena.
Sad sam zvao moje doma, linija 36 ide do Lignja
Mislim da malo pretjeruju. 7 stupnjeva i raste, popodne će i kiša roknut. Pa mogu bar SG220 vozit...
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
Registration date : 29.02.2008
102 vozi od starog okretišta 7 do Sv.Križa; na drugoj strani 7 i 7a idu na Pehlin
- linije 1, 1A i 2 prometuju na redovnoj trasi
- linije 4, 5, 6 i 7 prometuju na redovnoj trasi
- linija 7A prometuje od Gornje Vežice standardni autobus do Turkova. U naselje Hosti ne prometujemo zbog neočišćene prometnice i parkiranih automobila. Na relaciji Sv. Križ - G. Vežica kombi vozilo.
- linije 11 i 13 prometuju na cijeloj trasi
- linije 1B, 2A, 4A i 5B ne prometuju nedjeljom
- linije 3A, 5A i 8 prometuju na cijeloj trasi
- linija 11 prometuje cijelom trasom
- linija 12 prometuje skraćeno do Dražica jer se u Kukuljanima zbog osobnih automobila ne može okrenuti
- linija 14 prometuje minibus Mavrinci - Čavle, Čavle - Rijeka standardni autobus
- linija 13 prometuje cijelom trasom
- linija 18B prometuje cijelom trasom
- linija 21 ne prometuje u Kudeji
- linija 22 ne prometuje od Permana, preko Ružića i Breze
- linije 34 i 36 ne prometuju
Zašto 11 i 13 stalno "dupliraju"?
- linije 1, 1A i 2 prometuju na redovnoj trasi
- linije 4, 5, 6 i 7 prometuju na redovnoj trasi
- linija 7A prometuje od Gornje Vežice standardni autobus do Turkova. U naselje Hosti ne prometujemo zbog neočišćene prometnice i parkiranih automobila. Na relaciji Sv. Križ - G. Vežica kombi vozilo.
- linije 11 i 13 prometuju na cijeloj trasi
- linije 1B, 2A, 4A i 5B ne prometuju nedjeljom
- linije 3A, 5A i 8 prometuju na cijeloj trasi
- linija 11 prometuje cijelom trasom
- linija 12 prometuje skraćeno do Dražica jer se u Kukuljanima zbog osobnih automobila ne može okrenuti
- linija 14 prometuje minibus Mavrinci - Čavle, Čavle - Rijeka standardni autobus
- linija 13 prometuje cijelom trasom
- linija 18B prometuje cijelom trasom
- linija 21 ne prometuje u Kudeji
- linija 22 ne prometuje od Permana, preko Ružića i Breze
- linije 34 i 36 ne prometuju
Zašto 11 i 13 stalno "dupliraju"?
470 na liniji 7a, dok sam ja izvadio fotić već je prošal......
470 na liniji 7a, dok sam ja izvadio fotić već je prošal......
Niš od snijega u Rijeci, barem ne ove godine.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
LLeon je napisao/la:Bogme, dobro su se uplašili. Danas sam vidio 607 na 7.
7ca - 605, 607 i 412.
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
678 upravo imao bliski susret sa autom iz sporedne ulice na cesti za Mihotice.
Registration date : 04.09.2008
ŽBLAM!Jean je napisao/la:678 upravo imao bliski susret sa autom iz sporedne ulice na cesti za Mihotice.
- Broj postova : 11475
Registration date : 17.03.2008
Čokolino je neki dan rekal kako je 15 let vozit Opatija-Kastav z Tami i Sanosi i nikad ni imel ni najmanji sudar. Ovi sad voze 678 ki je hiljadu put bolji i saku šetemanu se zabiju nekamo ili neki va njih. Ala ti to meni objasni !?
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2442
Registration date : 15.03.2008
Čokolino je 15 let vozil na 33 (i ponekad se, valjda, i okretal na matuljskom kolodvoru, na čemu mu pljesak), a ovi danas voze na 37. A možda misle i da će bus sve odraditi za njih? U svakom slučaju, i promet je danas veći.
Zaključak: vozač je vozač.
Zaključak: vozač je vozač.
Registration date : 14.05.2008
Ni saki Kastav bil 33. Čokolino je umirovljen (što se vozačke karijere tiče) pred 2,3 godine i navozio se on ohoho i 37-mice priko Pobar i Mihotić, a bogami i Leprinca z 548. Al ovo zadnje što si reko "vozač je vozač" ipak dovoljno govori.
NP-549- Moderator
Nova autobusna linija 8A prema kampusu dobro prihvaćena
RIJEKA - Nova autobusna linija 8A, što središte Rijeke spaja sa Studentskim kampusom na Trsatu pokazala se, barem prema broju putnika prvog dana, punim pogotkom. Linija 8A od jučer prometuje trasom Jelačićev trg – Fiumara – Piramida – Kumičićeva – Teta Roža – KBC Sušak – Sveučilišni kampus, te u povratku trasom Sveučilišni kampus – S. Krautzeka I – S. Krautzeka II – Teta Roža – Kumičićeva – Sušački neboder – Fiumara. Zadnje iskrcajno stajalište je Fiumara, a prvo ukrcajno Jelačićev trg. Linija prometuje radnim danom.
Prema podacima iz Autotroleja jutarnji polasci s Jelačićevog trga bili su i više nego dobro popunjeni, a zabilježena je i dobra popunjenost na čitavoj liniji. Putnici su, očekivano, uglavnom studenti na putu prema fakultetu ili od njega, a u Autotroleju ističu kako će narednih dana nastaviti s praćenjem ove linije te će, pokaže li se potreba, korigirati vozni red i broj polazaka na liniji 8A.
Na liniji javnog gradskog prijevoza broj 8 već su učinjene korekcije, i to na trasi kojom autobusi voze. Sada s Trsata, prije stajališta u ulici Slavka Krautzeka skreću u Sveučilišnu aveniju te prometuje trasom Sveučilišni kampus – Sveta Ana – Franje Belulovića – Gornja Vežica (staro okretište linije 7) gdje se okreću te nastavljaju na relaciji Gornja Vežica – F. Belulovića – Sv. Ana – Sveučilišni kampus – S. Krautzeka i dalje redovnom trasom.
M. GLAVAN
Izvor: Novi list
RIJEKA - Nova autobusna linija 8A, što središte Rijeke spaja sa Studentskim kampusom na Trsatu pokazala se, barem prema broju putnika prvog dana, punim pogotkom. Linija 8A od jučer prometuje trasom Jelačićev trg – Fiumara – Piramida – Kumičićeva – Teta Roža – KBC Sušak – Sveučilišni kampus, te u povratku trasom Sveučilišni kampus – S. Krautzeka I – S. Krautzeka II – Teta Roža – Kumičićeva – Sušački neboder – Fiumara. Zadnje iskrcajno stajalište je Fiumara, a prvo ukrcajno Jelačićev trg. Linija prometuje radnim danom.
Prema podacima iz Autotroleja jutarnji polasci s Jelačićevog trga bili su i više nego dobro popunjeni, a zabilježena je i dobra popunjenost na čitavoj liniji. Putnici su, očekivano, uglavnom studenti na putu prema fakultetu ili od njega, a u Autotroleju ističu kako će narednih dana nastaviti s praćenjem ove linije te će, pokaže li se potreba, korigirati vozni red i broj polazaka na liniji 8A.
Na liniji javnog gradskog prijevoza broj 8 već su učinjene korekcije, i to na trasi kojom autobusi voze. Sada s Trsata, prije stajališta u ulici Slavka Krautzeka skreću u Sveučilišnu aveniju te prometuje trasom Sveučilišni kampus – Sveta Ana – Franje Belulovića – Gornja Vežica (staro okretište linije 7) gdje se okreću te nastavljaju na relaciji Gornja Vežica – F. Belulovića – Sv. Ana – Sveučilišni kampus – S. Krautzeka i dalje redovnom trasom.
M. GLAVAN
Izvor: Novi list
1. "Sveučilišna avenija"? To izbija s druge strane kampusa na ulicu Kačjak? Jel' to nekadašnji kasarnski KPS? Kako je riješeno to raskršće, a pogotovo onaj čvor (na de velim grop) na mostu sv. Ana?
2. Kakva su iskustva sretnika koji to mora voziti? Meščini da je Autotrolej dobio novu 'kažnjeničku liniju'...
1. "Sveučilišna avenija"? To izbija s druge strane kampusa na ulicu Kačjak? Jel' to nekadašnji kasarnski KPS? Kako je riješeno to raskršće, a pogotovo onaj čvor (na de velim grop) na mostu sv. Ana?
2. Kakva su iskustva sretnika koji to mora voziti? Meščini da je Autotrolej dobio novu 'kažnjeničku liniju'...
Pfaff je napisao/la:Iz gornjeg članka ispada da se vrijeme prometovanja linije 8 drastično produžilo. Zanimaju me dvije stvari:
Točno je da u drugoj fazi Sveučilišna avenija ide do ulice Kačjak ( vidi se i početak tog dijela ), no zasada ta Avenija ima zavoj od 90 stupnjeva prema istoku i nastavlja se na Dukićevu iza KBC Sušak do Strižićeve. cesta je dovoljno široka i za monotrale, tako da ne vidim većih problema kod prometovanja autobusa kroz Kampus. Veći je problem staro okretište na Gornjoj Vežici kada 7-ca čeka korekciju, a osobito, ako ima parkiranih auta ispred "Sedmice".
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Kako ste vi Riječani zanimljivi u terminologiji... Što će reći - kako su se kod vas uvriježili neki izrazi. Monotral. Kao Digitron. Ili Kalodont. O tome smo već rekli koju, a Vibertiju tim pojmom svakako nije bilo na pameti označiti zglobni autobus. No sad ću malo o korekciji reda vožnje. Bolje rečeno, o stanicama za korekciju reda vožnje. To mi još može biti jasno za peticu na Fiumari (ako joj je redovno polazište s nekog perona na Jelačićevu trgu, pa tamo dangubi ako je taj peron popunjen ili je došla debelo prerano, a šofer bi, recimo, popio kavu/čaj ili bi jednostavno do ćenife. Ali što zapravo znači korekcija reda vožnje na početnoj/završnoj stanici tj. okretištu? Što se tamo korigira? Vozni red ionako nije, niti bi smio biti, sastavljen da takva stanica glumi prolaznu stanicu. Jer i šoferu valja dati odmor (a ne da se cijelu smjenu neprestano vozika amo-tamo, iako istina za vrijeme prometnih gužvi možda i nije daleko od toga) i to treba uključiti u red vožnje. Korekcija bi, ako već mora biti, trebala biti na usputnim stajalištima. Kad, recimo, Kiki dođe na Slatinu u 12:17 umjesto u 12:20 onda korigira red vožnje (čekajući do 12:20) kako na daljnjem putu ne bi povećavao prednost i bacao one precizne putnike koji dolaze na stanicu uglavnom točno u očaj. Iako ne znam da li bi mu za korekciju trebala posebna stanica (da, ukoliko se redovna stanica koristi kao prolazna za više linija, pa bi on, korigirajući se, samo smetao). Mudri sastavljač voznog reda će na Peharovu predvidjeti barem 5 min za puš pauzu (a ne za korekciju). Korekcija je i kad NP-549 pročitavši usput malo novina, pojevši sendvič, pa i obavivši...jel'te... stigne u Kraljevicu za 33 minute (računajući u to i sve netom nabrojene radnje) umjesto za 40, pa se ostalih 7 minuta korigira. Ali dok u Hreljinu ili Zlobinu čeka vrijeme za povratak - to baš ne smatram korekcijom. Što kad se čeka, recimo, 15 min? (kao nekad - ne znam je li i sad - vožnja u 8:00 za Kukuljane, dolazak u 8:45 a povratak u 9:00) Korekcija je, kako ono rekoste, i u Matuljima za buseve dolazeće sa sjeverozapada. Dobro, koji put vozni redovi jesu našpanani da povratak slijedi odmah nakon stizanja na odredište.
Da mi se netko od forumaša ne bi našao uvrijeđen - ovi pojmovi svakako nisu vaša izmišljotina već su preuzeti iz svakodnevnice - možda ih je uveo tamo davno neki prometnik (kad nije naručivao ingeniozne tabele) - ali zorno pokazuju kako su zaživjeli u narodu. I s riječi tabela za ono na čemu piše broj i smjer linije sam naišao prvi put kod vas. A, uostalom, ja tim pojmovima suviše i ne prigovaram, tek ukazujem kako su mi zanimljivi u svojoj neobičnosti. Nadalje, ova dva simpatična lika sam uveo da rasprava bude životnija a ne samo teoretski suhoparna.
Sve to ukazuje na bogatstvo, život i mjene nam jezika.
Da mi se netko od forumaša ne bi našao uvrijeđen - ovi pojmovi svakako nisu vaša izmišljotina već su preuzeti iz svakodnevnice - možda ih je uveo tamo davno neki prometnik (kad nije naručivao ingeniozne tabele) - ali zorno pokazuju kako su zaživjeli u narodu. I s riječi tabela za ono na čemu piše broj i smjer linije sam naišao prvi put kod vas. A, uostalom, ja tim pojmovima suviše i ne prigovaram, tek ukazujem kako su mi zanimljivi u svojoj neobičnosti. Nadalje, ova dva simpatična lika sam uveo da rasprava bude životnija a ne samo teoretski suhoparna.
Sve to ukazuje na bogatstvo, život i mjene nam jezika.
Registration date : 14.05.2008
O jeziku, rode, da ti pojem...gaspa je napisao/la:Sve to ukazuje na bogatstvo, život i mjene nam jezika.
Da, monotral, tabela, Macosa... To su insajderski termini čije je korištenje u pravilu dopušteno samo toj populacijskoj podskupini. Normalno pučanstvo ih ne koristi. Riječani onaj bus ča se svija zovu zglobni, a kad sam bio mali, tome se govorilo harmonika. Tabela? To nitko ne koristi - ljudi to nit kupuju nit nose doma pa se bus jednostabno zove po broju, a podloga je nebitna. Isto je s ranije spominjanom Macosom - putnici u Zagorju i inim krajevima gdje to zglobno zvijere prometuje, napravu zovu Plavac. Macosa je čisto forumaška izmišljotina.
Postoji tendencija outsajdera da se korištenjem insajderske terminologije pokušavaju približiti toj uzvišenoj skupini pa čak pomalo postati njenim članom. Uglavnom te dobrohotno toleriraju sve dok se malo ne ojunačiš pa počneš glasno u stilu: "Znaš, onaj monotral..." A onda te spuste na zemlju. "Koji božji monotral? Citarro!" Špljafff! Ja se stoga ne mučim s tim stvarima, bus je jednostavno zglobni ili harmonika, (tabele ni ne spominjem), a Plavac je Plavac.
I toliko o tome...
Al ste ga zamutili. Više ni sam ne znam što sam htio reći.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Eh još kad bi ja počeo pisati na labinskoj cakavici, pa da onda vidite pojmovi vezani uz autobuse, stanice, vozne redove.....gdje bi bio kraj.
- Broj postova : 6447
To ti je sad i na 5A i na 9-ki. "Korekcija" je otprilike tu negdje (oko 15 minuta). Šofer čubi na krajnjim stajalištima i čeka Godota do polaznog vremena.gaspa je napisao/la:... Što kad se čeka, recimo, 15 min? (kao nekad - ne znam je li i sad - vožnja u 8:00 za Kukuljane, dolazak u 8:45 a povratak u 9:00) ...
Što se tiće Pfaffovog traktata, meni je 'armun'ka 'armun'ka a unjuli unjuli (ma štagod neki rekli da to nije OK, al' je*at ga, meni je to tako ). Prob'o sam ja i sa tim stručnim izrazima (monotrali i te ostale đinđuv'ce) ma to mi i nije baš preveć "sjelo"
Gost- Gost
To su tipični insajderski termini u Autotroleju, i dobro je neko rekao da poprilično bezveze to zvučni kad čuješ to od nekog "sa strane". Ko šta su na brodu kanižele, santine, kužina.... tako i u Troleju postoje monotrali, tabele, tablice (ne postoji termnin Tabelice), pa recimo pel, daljinski, vebastor, freno....
NP-549- Moderator
Stranica 30 / 40. • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Stranica 30 / 40.