Autotrolej - razno
+21
file
nukleusri
gorgoroth
portos
echo
mannas
kriticar
Jean
Tomek
NP-549
LLeon
Thommo
gaspa
kico101
ikar
Krpan
Dj Rijeka
novi_shef
Pfaff
Narcis
kiki273
25 posters
Stranica 32 / 40.
Stranica 32 / 40. • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Re: Autotrolej - razno
Zanimljiv slovopis mada nema anche jedna fotografije !Pfaff je napisao/la:... Vožnja je bila uneventful ...
Čista petica iz sastava !
Gost- Gost
Samo mali ispravak: Tabla sa natpisom KUDEJI postoji. Doduše, sa lijeve strane dvosmjerne ceste, ali ipak je tamo. Barem je bila pred nekih pet godina... Kako znam? Imao sam prijatelja koji je stanovao u kući preko puta te table i kad sam prvi put išao k njemu upravo mi je uspomoć te table objasnio kako ću ga naći.
Registration date : 04.09.2008
Lijepo, nekoć se mogla kupiti za 20 kuna knjižica sa svim V.R.-ovima, onda se netko iz Muna sjetio zašto da ja kupujem V.R. za Hreljin, pa su se počele prodavat knjižice za 5 kn sa V.R.-om grupe linija. Budući da se vremena polazaka često mjenjaju više nema nikakovih knjižica nego ponegdje izvješen V.R., internet i informacije s brojem 060,pa kome treba nek se snađe...
A pazi ovo: nema javno izvješenog reda vožnje nego ima telefon 060... Da ne bi možda slučajno stavili 0800... Potvrda da je danas informacija najskuplja roba na svijetu.
A pazi ovo: nema javno izvješenog reda vožnje nego ima telefon 060... Da ne bi možda slučajno stavili 0800... Potvrda da je danas informacija najskuplja roba na svijetu.
Registration date : 14.05.2008
Na gradska stajališta postavljeni su plakati s općenitim redom vožnje gradskih nam linija, od toliko do toliko sati svakih toliko minuta.
Ima i broj 060 koji radi od 6 do 22.
Na isti broj se primaju pohvale, potužbe i slično.
Zašto ne piše cijena poziva?
Ima i broj 060 koji radi od 6 do 22.
Na isti broj se primaju pohvale, potužbe i slično.
Zašto ne piše cijena poziva?
Znači ostaje download sa internet stranice Autotroleja, barem tamo su svi polasci naznačeni na svim linijama. A na ovim gradskim plakatima su mogli napisati sve polaske barem za ove linije koje imaju rjeđi interval polazaka.
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Nije naznačena ni pauza na liniji 5b, smješno je kako piše za liniju 13 svakih 90 do 120 min. Ima još bisera....
Smiješno, ma to je da vrištiš na sav glas na takve bedastoće, e pa sad ti pogodi interval prolaska autobusa, zbilja sam razočaran, očekivao sam ipak od nove uprave malo bolje, a kad ono...kiki273 je napisao/la:..... smješno je kako piše za liniju 13 svakih 90 do 120 min. Ima još bisera....
Zašto samo kritikati? Pa ukazuje nam se jedna nova matematika Kad ono radnim danom na osmici na prvi polazak u 6:05 dodajemo po 30 i 60 minuta (diskrecijsko je pravo svakog putnika definirati vršne periode, obzirom da prijevoznik to nije učinio), trebali bismo dobiti 20:35 i 21:05, a odjednom se pojavljuje, kao zadnja vožnja, 20:50. Gdje je puklol? Tko je i kad požurio? Tko kasni?
Nova uprava ne koristi vlastite usluge, pa ne zamjećuje problem. Uostalom, što zanovijetate? Kamo vam se žuri? Dođite na stanicu i lijepo čekajte. Ne više od 28 do 118 min. Jer je, kao interval, moglo i pisati: pet puta dnevno.
Nova uprava ne koristi vlastite usluge, pa ne zamjećuje problem. Uostalom, što zanovijetate? Kamo vam se žuri? Dođite na stanicu i lijepo čekajte. Ne više od 28 do 118 min. Jer je, kao interval, moglo i pisati: pet puta dnevno.
Pfaff je napisao/la:
Tu sam se opet podsjetio na onaj misterij s linijom 21 kojeg mi još nitko nije objasnio. Na VR (internet) piše: RIJEKA - PEHLIN - MARINIĆI - BRNČIĆI - JELUŠIĆI - KUDEJI. Fino. Na čelu busa piše: 21 KRALJEVAC. Još finije. Ono što je najmisterioznije je da je to isti bus koji vozi... kamo? Za Kraljevac ili u Kudeje? Da ne velim da ni jedan od ta dva toponima ne postoji ni na karti niti je obilježen kakvom tablom na cesti. Pa se ti smatraj...
Ja ću probat ukratko, a ti pitaj ako te još nešto zanima.
Linija 21 je u jednom svom dijelu (pred sam kraj) kružna (npr ko linija 6). Od Mladenke ide ravno, pa na Mavri lijevo, bla bla bla i opet izađe kod Mladenke. Najprije se za korekciju voznog reda koristilo raskršće na predjelu koje se zove KRAJEVAC (ne fali L). Otud na displejevima taj natpis. Stare metalne tabele i prva generacija plastičnih su imale uvijek 21 KRALJEVAC. Gornji natpisi su varirali (Rijeka-Pehlin, Rijeka-Pehlin-Viškovo, Pehlin-Brnčići, Rijeka-Brnčići....). Pošto je kružna, povratak ide preko naselja KUDEJI, ali ujutro do 8 sati, osim nedjeljom, linija prometuje obratnim smjerom od uobičajenog tj najprije kroz Kudeji a za Ri preko Brnčići. Zadnjih 10 godina umjesto Krajevca se počelo koristit BRNČIĆI kao mjesto vršenja korekcije voznog reda. To je jedna stanica ranije. Displejevi se nisu preprogramirali (strašno kompliciran posao) i zato je ostalo 21 Kraljevac, ali su se pojavile tabele 21 Rijeka-Pehlin-BRNČIĆI dok im s druge strane piše 21 Brnčići-Kudeji-RIJEKA. Pošto osim svojeg krajnjeg odredišta linija prolazi u svom "B" smjeru kroz još neka naselja onda su se pojavile i tabele 21 KUDELJI tako da se zna da se i do tamo može doći. Iako neznam zašto su baš to izabrali jer imaš još mjesta nakon tog. Najpravilnije bi bilo 21 DOVIČIĆI jer je to posljednje mjesto do kojeg možeš doć prije nego se bus vrati na trasu kod Mladenke. Mjesta (ako ih uopće možemo tako nazvat) su u zadnjih par godina vratila svoja izvorna imena koja su bila promjenjena u Jugoslaviji kad je "J" bilo zamjenjeno sa "LJ" pa su se zvali KUDELJI i KRALJEVAC. Sad su opet Kudeji i Krajevac, ali Autotrolej se tome još nije prilagodio, pitanje kad će se
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2442
Registration date : 15.03.2008
... a koliko znam, ima i ona neka vožnja koja povremeno svrati sve do Kastva - tek da bude zanimljivije...
Neću reć da mi je jasno, al' fala im sejeno!
Neću reć da mi je jasno, al' fala im sejeno!
- Broj postova : 11476
Registration date : 17.03.2008
Pretpostavljam da je jedno od tih mjesta na krugu 21-ce i KOSI jer je svojedobno bila i takva tabela
Glede 8-ice interval polazaka je 25, 30, 35, 38, 48, 65....
Pa ti sad izačunaj.
Minutni V.R. je svakako najbolji ali n.p.r. ako piše da je polazak u 16,03 i stiže na stanicu XY za 12 min. znači to je 16,15. Ako kojim slučajem prođe u 16,14 odma zvone telefoni da je prošao minutu ranije, ili pak ako prođe u 16,17 opet zvone telefoni zašto kasni?
Sad će možda brojat minute koje pišu na V.R.-u pa će opet zvat ako se ne poklapa.
Pa ti sad izačunaj.
Minutni V.R. je svakako najbolji ali n.p.r. ako piše da je polazak u 16,03 i stiže na stanicu XY za 12 min. znači to je 16,15. Ako kojim slučajem prođe u 16,14 odma zvone telefoni da je prošao minutu ranije, ili pak ako prođe u 16,17 opet zvone telefoni zašto kasni?
Sad će možda brojat minute koje pišu na V.R.-u pa će opet zvat ako se ne poklapa.
Ma, na slici https://2img.net/h/i780.photobucket.com/albums/yy85/kiki273595/001-17.jpg pišu intervali od 30 i 60 min. Ne od-do. No dobro, nećemo se mi zbog toga sad svađati. Po meni, ako je interval do 15 minuta, strpit ćemo se i čekanje (valjda) neće biti prevelika danguba. Ono telefoniranje za minutu ranije ili kasnije je sitničavo, jer bih upitao je li prigovaratelj uskladio svoj sat s frankfurtskim (CET) da baš može argumentirano zanovijetati. Ali za intervale preko 15 min zaista se može napisati vrijeme, pa makar s napomenom približno. Takav prikaz će dobronamjernima biti ipak korisniji nego nikakav.
Piše: vršni period, izvan vršni, rano jutarnji i kasno večernji. Negdje na ovom plakatu piše koje vrijeme se smatra ranojutarnjim, kasno večernjim, vršnim i izvan vršnim.
Ne znam točno napamet ali mislim da je rano jutarnji od 5 do 6,30, vršni od 6,30 do 8,30 i od 13 do 17, izvan vršni od 8,30 do 13 i kasno večernji od 17 do 24. Ovo "približno" bi svakako trebalo napomenuti.
Ne znam točno napamet ali mislim da je rano jutarnji od 5 do 6,30, vršni od 6,30 do 8,30 i od 13 do 17, izvan vršni od 8,30 do 13 i kasno večernji od 17 do 24. Ovo "približno" bi svakako trebalo napomenuti.
Naravno da je - tamo mi je mehaničar. Da ni tih KOSI, ne bin ja nikad videl te 21-ce...gaspa je napisao/la:Pretpostavljam da je jedno od tih mjesta na krugu 21-ce i KOSI jer je svojedobno bila i takva tabela
Sroki, Kosi, Jardasi, Brnčići, Krajevac/Jelušići, Rudno, Kudeji, Ferenci, Pešćićići, Dovičići. Mislim da nisam ništa propustio. Po meni, pravilna tabela za liniju 21 bi trebali bit
21 Rijeka-Pehlin-Viškovo-Brnčići-DOVIČIĆI
Tad znaš kuda ide (Pehlin ili Stupari), koje mu je veće prolazno mjesto (Viškovo), s koje strane pravi krug (via Kudeji ili via Brnčiči) i koje mu je zadnje mjesto do kojeg možete stić. Ona jutarnja varijanta prije 8 sati bi pak trebala bit
21 Rijeka-Pehlin-Viškovo-Kudeji-SROKI
21 Rijeka-Pehlin-Viškovo-Brnčići-DOVIČIĆI
Tad znaš kuda ide (Pehlin ili Stupari), koje mu je veće prolazno mjesto (Viškovo), s koje strane pravi krug (via Kudeji ili via Brnčiči) i koje mu je zadnje mjesto do kojeg možete stić. Ona jutarnja varijanta prije 8 sati bi pak trebala bit
21 Rijeka-Pehlin-Viškovo-Kudeji-SROKI
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2442
Registration date : 15.03.2008
Pfaff je napisao/la:... a koliko znam, ima i ona neka vožnja koja povremeno svrati sve do Kastva - tek da bude zanimljivije...
To je zapravo linija 21 Rijeka-Brnčići i linija 18 Brnčići-Rijeka.
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
kiki273 je napisao/la:https://2img.net/h/i780.photobucket.com/albums/yy85/kiki273595/001-17.jpg
Sad ću ja biti sitničav, ali periodi nikako ne mogu biti izvan vršni. Mogu biti izvanvršni, vanvršni ili nevršni, ali izvan vršni nikako!
Registration date : 04.09.2008
Sinoć u Hostima. Nakon susreta u "Cresu" dovezem se doma i na zadnjoj stanici vidim dva 7a – moj i 662 ispred njega.
662 mrtav-hladan. Isučem, naravno, fotić i krenem slikavat'...
Utom se iz servisnog vozila izvuče jedan podugački mulac i ljubazno zaviče:
"Gospodine, što vi to slikate?"
"Autobuse!", velim ja.
"A zašto?"
"Jer ih volim..."
Malo me oglupo pogledao i zavukao se natrag u vozilo.
I toliko o kratkom susretu.
662 mrtav-hladan. Isučem, naravno, fotić i krenem slikavat'...
Utom se iz servisnog vozila izvuče jedan podugački mulac i ljubazno zaviče:
"Gospodine, što vi to slikate?"
"Autobuse!", velim ja.
"A zašto?"
"Jer ih volim..."
I toliko o kratkom susretu.
Mogu misliti, što je lik pomislio kad si mu rekao da voliš slikavati autobuse.
Je*ate vrag, dobro si i prošal , zamisli da je zivukal kakovu pajserčinu 'z tog kombića !?Pfaff je napisao/la:...
...
...
Gost- Gost
Danas u Novom listu (nevidi se cijeli članak ali će bit od 17 sati) piše o mukama stanovnika Tibljaša. Kukaju kako su ogorčeni trasom i voznim redom linije 5A a kad su se mijenjale linije onda im je to bilo super. Dugo im je trebalo da im dođe od guzice do glave da ovako okljaštrena linija nije dobra. Sjetite se kako su stanovnici i MO gornjeg Zameta u roku odmah digli frku zbog linije 3 i da im je dugo trebalo da se izbore da trojka opet polazi sa Jelačić placa.
Treba se samo malo strpiti da popodne da vidimo cijeli članak i što u njemu piše.
Treba se samo malo strpiti da popodne da vidimo cijeli članak i što u njemu piše.
Gost- Gost
thomcro je napisao/la:Danas u Novom listu (nevidi se cijeli članak ali će bit od 17 sati) piše o mukama stanovnika Tibljaša. Kukaju kako su ogorčeni trasom i voznim redom linije 5A a kad su se mijenjale linije onda im je to bilo super. Dugo im je trebalo da im dođe od guzice do glave da ovako okljaštrena linija nije dobra.
A zašto nije dobra? Dali je bolje imati liniju koja ide jednom u sat i nešto i u koju se nemožeš pouzdat kada je gužva, nego mirna točna linija koja ide dvostruko (a ujutro i trostruko) češće? Zašto sad stanovnici Kalbara npr. nebi tražili direktno povezivanje s gradom?
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
Evo i cijeli text iz NL-a:
RIJEKA Cijeli potez od Škurinja do Tibljaša samo je na papiru dio Grada Rijeke, a u stvarnosti smo gradsko slijepo crijevo. Iako poput svih ostalih građana plaćamo prirez i druga davanja, nemamo ni kanalizaciju, a prije godinu dana su nam oduzeli i autobusnu liniju koja nas je povezivala s centrom.
To su samo neki su od komentara ogorčenih stanara koji žive duž sadašnje trase autobusne linije 5a, koja od prošlogodišnje reorganizacije linija »Autotroleja« više ne prometuje na relaciji Tibljaši – Centar, nego samo od Tibljaša do rotora u Osječkoj. Stalni korisnici usluga javnog gradskog prijevoza s područja na kojem prometuju autobusi s brojem 5a posve su, kažu, razočarani tim promjenama koje im, kako tvrde, nisu donijele ništa dobro, nego im upravo suprotno, samo dodatno otežale komunikaciju s ostatkom grada.
Liniju na staru trasu
– Ovakva linija, Tibljaši – rotor, ne služi ničemu. U prvoj smo zoni, a povezani smo s gradom gore nego da smo u petoj. To se najbolje vidi i po padu broja putnika na njoj jer se ljudi ne žele voziti tri stanice autobusom koji polazi svake prijestupne, a onda opet, nakon svega pet minuta vožnje, čekati autobus broj 5 pa njime do grada. Kad se vraćamo s posla, opet isto, a stvar dodatno pogoršava praksa vozača da u obrnutom smjeru, prema Tibljašima, polaze nekad ispred Lidla, nekad ispred Mercatora, nekad sa suprotne strane rotora. Zna se dogoditi da dok vidimo odakle polazi i stignemo do njega, autobus već ode pa lijepo čekamo četrdeset minuta dok dođe idući. Zbog toga se sve manje ljudi vozi autobusom. Umjesto toga ili odu vlastitim autom do parkirališta nekog od trgovačkih centara i tamo ga ostave ili ih netko prebaci do rotora, odakle nastavljaju peticom do grada, kaže Radmila Šimić koja svakog jutra putuje autobusom na posao i poslijepodne se vraća kući. Iako radi od šest, kreće autobusom u pet sati i pet minuta, jer prvi idući vozi tek u 5 i 55. Slično je i kad se vraća pa svakog dana na putovanje do posla i natrag kući nepotrebno gubi barem sat vremena. Ona i njeni susjedi u više su navrata od Mjesnog odbora Škurinje i Autotroleja tražili barem češće polaske autobusa, no njihovi zahtjevi nisu uslišani.
– Ono što stvarno želimo je da vrate liniju na trasu kojom je prije prometovala. Sada nam iz Autotroleja govore kako je premali broj putnika za to, ali to je samo izgovor, jer kad bi 5a vozio do centra onda bi popunjenost bila daleko bolja, a rasteretila bi se i petica, jer bi dio putnika na stanicama prema centru koristio 5a. Ako to nisu u stanju učiniti onda neka bus na ovoj liniji vozi svakih petnaest minuta, barem ujutro i poslijepodne. Ovako vozi pet minuta, a onda više od pola sata stoji na zadnjoj stanici, što je besmisleno, kaže Petra Harambašić.
Dopisi Autotroleju
Sve svoje argumente, stanari su, kaže Zvonimir Jurinjak, u više navrata prezentirali odgovornima u Autotroleju i Mjesnom odboru. On sam je, tvrdi, pet puta slao dopise i jednima i drugima te objasnio sve probleme koje ovakva linija uzrokuje korisnicima, tražio da se neke od prigradskih linija preusmjere i voze preko Tibljaša, ali sve uzalud. Iz Autotroleja poručuju da je trasa linije 5a prošle godine izmijenjena na način da se udovolji potrebama i zahtjevima njenih korisnika, a polasci autobusa na toj liniji i na liniji 5 usklađeni su na način da 5a »čeka« peticu na rotoru kako bi se osigurala konstanta veza s Tibljašima i obrnuto. Mjesni odbor Škurinje na zadnjem je sastanku oko linije 5a održanom zajedno s predstavnicima Autotroleja iznio nekoliko zahtjeva, među kojima i produljenje linije do »Plodina« na Viškovu s jedne i do centra grada s druge strane, u vršnim satima, ili barem do Željezničkog kolodvora.
Od tih zahtjeva, kako stoji u odgovoru Autotroleja, barem u ovoj godini neće biti ništa. Za produljenje linije do Viškova upućuju na Općinu Viškovo s objašnjenjem kako su jedinice lokalne samouprave te koje sudjeluju u kreiranju voznog reda autobusnih linija na svom teritoriju, kao i njihovom financiranju.
– Vraćamo se na početak. Sadašnja linija loše je trasirana i loše organizirana pa je koristi sve manji broj putnika pa se bojimo da će nam je na kraju, umjesto da udovolje našim opravdanim zahtjevima i potpuno ukinuti, koristeći upravo mali broj putnika kao argument, kazala je Šimić, uz zaključak njenih susjeda kako bi sa sadašnjom linijom 5a jednostavnije i brže bilo otići pješice do prve stanice petice, ali ne mogu ni to jer uz cestu nemaju nogostup.
Marinko GLAVAN
SLIJEPO CRIJEVO STANARI PODRUČJA OD ŠKURINJA DO TIBLJAŠA OGORČENI TRASOM I VOZNIM REDOM LINIJE 5A
Linija Tibljaši – rotor nikome ne služi
Promjene nam nisu donijele ništa dobro, nego upravo suprotno, samo dodatno otežale komunikaciju s ostatkom grada. U prvoj smo zoni, a povezani smo s gradom gore nego da smo u petoj
Linija Tibljaši – rotor nikome ne služi
Promjene nam nisu donijele ništa dobro, nego upravo suprotno, samo dodatno otežale komunikaciju s ostatkom grada. U prvoj smo zoni, a povezani smo s gradom gore nego da smo u petoj
RIJEKA Cijeli potez od Škurinja do Tibljaša samo je na papiru dio Grada Rijeke, a u stvarnosti smo gradsko slijepo crijevo. Iako poput svih ostalih građana plaćamo prirez i druga davanja, nemamo ni kanalizaciju, a prije godinu dana su nam oduzeli i autobusnu liniju koja nas je povezivala s centrom.
To su samo neki su od komentara ogorčenih stanara koji žive duž sadašnje trase autobusne linije 5a, koja od prošlogodišnje reorganizacije linija »Autotroleja« više ne prometuje na relaciji Tibljaši – Centar, nego samo od Tibljaša do rotora u Osječkoj. Stalni korisnici usluga javnog gradskog prijevoza s područja na kojem prometuju autobusi s brojem 5a posve su, kažu, razočarani tim promjenama koje im, kako tvrde, nisu donijele ništa dobro, nego im upravo suprotno, samo dodatno otežale komunikaciju s ostatkom grada.
Liniju na staru trasu
– Ovakva linija, Tibljaši – rotor, ne služi ničemu. U prvoj smo zoni, a povezani smo s gradom gore nego da smo u petoj. To se najbolje vidi i po padu broja putnika na njoj jer se ljudi ne žele voziti tri stanice autobusom koji polazi svake prijestupne, a onda opet, nakon svega pet minuta vožnje, čekati autobus broj 5 pa njime do grada. Kad se vraćamo s posla, opet isto, a stvar dodatno pogoršava praksa vozača da u obrnutom smjeru, prema Tibljašima, polaze nekad ispred Lidla, nekad ispred Mercatora, nekad sa suprotne strane rotora. Zna se dogoditi da dok vidimo odakle polazi i stignemo do njega, autobus već ode pa lijepo čekamo četrdeset minuta dok dođe idući. Zbog toga se sve manje ljudi vozi autobusom. Umjesto toga ili odu vlastitim autom do parkirališta nekog od trgovačkih centara i tamo ga ostave ili ih netko prebaci do rotora, odakle nastavljaju peticom do grada, kaže Radmila Šimić koja svakog jutra putuje autobusom na posao i poslijepodne se vraća kući. Iako radi od šest, kreće autobusom u pet sati i pet minuta, jer prvi idući vozi tek u 5 i 55. Slično je i kad se vraća pa svakog dana na putovanje do posla i natrag kući nepotrebno gubi barem sat vremena. Ona i njeni susjedi u više su navrata od Mjesnog odbora Škurinje i Autotroleja tražili barem češće polaske autobusa, no njihovi zahtjevi nisu uslišani.
– Ono što stvarno želimo je da vrate liniju na trasu kojom je prije prometovala. Sada nam iz Autotroleja govore kako je premali broj putnika za to, ali to je samo izgovor, jer kad bi 5a vozio do centra onda bi popunjenost bila daleko bolja, a rasteretila bi se i petica, jer bi dio putnika na stanicama prema centru koristio 5a. Ako to nisu u stanju učiniti onda neka bus na ovoj liniji vozi svakih petnaest minuta, barem ujutro i poslijepodne. Ovako vozi pet minuta, a onda više od pola sata stoji na zadnjoj stanici, što je besmisleno, kaže Petra Harambašić.
Dopisi Autotroleju
Sve svoje argumente, stanari su, kaže Zvonimir Jurinjak, u više navrata prezentirali odgovornima u Autotroleju i Mjesnom odboru. On sam je, tvrdi, pet puta slao dopise i jednima i drugima te objasnio sve probleme koje ovakva linija uzrokuje korisnicima, tražio da se neke od prigradskih linija preusmjere i voze preko Tibljaša, ali sve uzalud. Iz Autotroleja poručuju da je trasa linije 5a prošle godine izmijenjena na način da se udovolji potrebama i zahtjevima njenih korisnika, a polasci autobusa na toj liniji i na liniji 5 usklađeni su na način da 5a »čeka« peticu na rotoru kako bi se osigurala konstanta veza s Tibljašima i obrnuto. Mjesni odbor Škurinje na zadnjem je sastanku oko linije 5a održanom zajedno s predstavnicima Autotroleja iznio nekoliko zahtjeva, među kojima i produljenje linije do »Plodina« na Viškovu s jedne i do centra grada s druge strane, u vršnim satima, ili barem do Željezničkog kolodvora.
Od tih zahtjeva, kako stoji u odgovoru Autotroleja, barem u ovoj godini neće biti ništa. Za produljenje linije do Viškova upućuju na Općinu Viškovo s objašnjenjem kako su jedinice lokalne samouprave te koje sudjeluju u kreiranju voznog reda autobusnih linija na svom teritoriju, kao i njihovom financiranju.
– Vraćamo se na početak. Sadašnja linija loše je trasirana i loše organizirana pa je koristi sve manji broj putnika pa se bojimo da će nam je na kraju, umjesto da udovolje našim opravdanim zahtjevima i potpuno ukinuti, koristeći upravo mali broj putnika kao argument, kazala je Šimić, uz zaključak njenih susjeda kako bi sa sadašnjom linijom 5a jednostavnije i brže bilo otići pješice do prve stanice petice, ali ne mogu ni to jer uz cestu nemaju nogostup.
Marinko GLAVAN
Dvije karte za jednu vožnju Ne samo da im autobusi voze rijetko i na kratkoj relaciji nego je dio stanovnika Tibljaša nerijetko prisiljen jednu vožnju plaćati dva puta, ukoliko ne žele biti uhvaćeni u prekršaju, kaže Dušanka Jelušić, a kao primjer takve situacije navodi vožnju od KBC-a Sušak do svog doma. – Kako »cvikalica« poništena u autobusu prilikom ukrcaja na stanici kod bolnice vrijedi samo pedeset minuta, dok se u gradu ljudi prekrcaju na peticu, stignu do rotora i onda dočekaju 5a, kartica istekne pa moraju kupiti novu ili se »švercati«. To je apsurd jer je riječ o vožnji u jednom smjeru, u prvoj zoni, a nismo mi krivi što moramo promijeniti tri autobusa od kojih jedan vozi tek jednom u četrdeset-pedeset minuta, kaže Jelušić, dodajući kako su u prednosti jedino oni stariji od 65 koji imaju pravo na godišnju kartu, dok svi ostali za jednu vožnju moraju potrošiti dvije karte. |
Gost- Gost
Stranica 32 / 40. • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Stranica 32 / 40.