Autotrolej - razno
+21
file
nukleusri
gorgoroth
portos
echo
mannas
kriticar
Jean
Tomek
NP-549
LLeon
Thommo
gaspa
kico101
ikar
Krpan
Dj Rijeka
novi_shef
Pfaff
Narcis
kiki273
25 posters
Stranica 38 / 40.
Stranica 38 / 40. • 1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40
Re: Autotrolej - razno
A koja linija napravi pravu osmicu dok obavi jedan takav đir tamo i nazad ?
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2442
Registration date : 15.03.2008
1B više liči veslu od sandoline nego pravilnoj osmici, ali uz malo mašte... recimo: osmica u nekom umjetničkom fontu.
Registration date : 14.05.2008
Hmm, da. Jemaš praf mada se te jedanbe nisam sjetio. Ustvari mislio sam (opet) na 26-icu kad ide subotom preko Pjeveca.
NP-549- Moderator
Od sutra subotom ujutro direktan bus Mune - Opatija (nakon puuuuuuuuuuuno godina)
Ne znam šta će pisat na displeju, 40 Opatija ili 23 Rijeka pa 33 Opatija?
Ne znam šta će pisat na displeju, 40 Opatija ili 23 Rijeka pa 33 Opatija?
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
Registration date : 29.02.2008
Nije g..., nego se pas pos...ikar je napisao/la:23 Rijeka pa 33 Opatija. Nije direktan nego se sa linije 23 presjeda na bus za Ri, a ovaj radi liniju 33 za Opatiju.
Ako se sa linije 23 presjeda za Rijeku, onda to nije linija 23, jer ona iz Muna vozi direkt za Ri. Ako se bez presjedanja u istom vozilu može ići iz Muna u Opatiju, onda to nije linija 23 i točka.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Dogovoreno je da ide na displej šifra 248, tj 40 OPATIJA, a u Matuljima će ljudi presjedat na 639 koji ide u 5:40 Rijeka-Matulji, i onda u 6:10 Matulji-Rijeka.
Da, logično bi bilo da Munjski produži za Rijeku, a 639 ide 6:10 33 Matulji-Opatija kao i do sad, al je stvar u tome što je sad dodana i vožnja 6:25 34 Op-Mat-Ruk-Vep. a 639 je Riječka smjena iz garaže na koju znaju zalutat svakakvi vozači koji su leteći, kao i raznorazni padobranci na slobodan dan pa je onda bilo sigurnije te vožnje Matulji-Opatija i Op-Vep-Op dat u sigurne ruke nego da bude svaku drugu subotu "nisam znao", "jao meni" i tako dalje i tako bliže.
P.S. sve ove peripetije su nastale jer je ukinuta prekidna smjena Veprinac 2 (samo subotom)
Da, logično bi bilo da Munjski produži za Rijeku, a 639 ide 6:10 33 Matulji-Opatija kao i do sad, al je stvar u tome što je sad dodana i vožnja 6:25 34 Op-Mat-Ruk-Vep. a 639 je Riječka smjena iz garaže na koju znaju zalutat svakakvi vozači koji su leteći, kao i raznorazni padobranci na slobodan dan pa je onda bilo sigurnije te vožnje Matulji-Opatija i Op-Vep-Op dat u sigurne ruke nego da bude svaku drugu subotu "nisam znao", "jao meni" i tako dalje i tako bliže.
P.S. sve ove peripetije su nastale jer je ukinuta prekidna smjena Veprinac 2 (samo subotom)
NP-549- Moderator
kico101 je napisao/la:Ako se sa linije 23 presjeda za Rijeku, onda to nije linija 23, jer ona iz Muna vozi direkt za Ri. Ako se bez presjedanja u istom vozilu može ići iz Muna u Opatiju, onda to nije linija 23 i točka.
Tako onda linija 15 gotovo i nepostoji, jer ona prometuje na relaciji Rijeka-Mikeji. Po toj logici trebali bi imat stotinjak linija budući da bi i svaku skraćenu varijantu drukčije numerirali. Svaka moguća veza = ta linija, probaj objasniti ljudima da to nije linija 23...
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
A velikog li problema. Pa što da postoji i 150 linija. Onaj kome treba bi znao kamo koja ide. Znaš da naprimjer broj 123 vozi točno određenom trasom i nikako drugačije. Ovako jedna linija ima 150 varijanti. 12-ca za Kukuljane malo preko Umola, malo preko Podhuma, pa kroz Lukeže ( 15,30 ), donedavno je mislim bila varijanta i preko Sobola. 18ca ide u Trinajstiće i na sasvim drugu stranu u Brnčiće i Mavre, 26-ca na Hreljin može preko Kukuljanova novom cestom, starom cestom, preko Peveca u pravcu kazaljke na satu ili obratno. 37-ca bi malo drito u Rukavac, pa malo preko Matulja na Kastav, pa malo u Brnčiće ( bila je nekoć i varijanta iz Veprinca kroz Pobre ) itd.
Sorry, ali meni je ovo puno teže za shvatiti nego da postoje linije napr. 37 Op-Pobri-Matulji; 37A Op-Pob-Kastav; 37B OP-Pob-Kastav-Brnčići; 37C Op-Pobri; 37D Op-Rukavac ( a možemo izbaciti ova slova i ići na čiste brojeve ). Kada već možemo djecu ( i odrasle ) zbunjivati sa ovima 2B, 2C, 3B, 3C itd.
Ne znam zašto trenutna logika slaganja linija ( koja traje već čitavu vječnost ) ne može biti i drugačija. Zašto postoji toliki strah od promjena ( ako imaju nekog smisla ). Zamisli od sutra više linija 23 ne vozi u moje selo, već ima vožnji koje se numeriraju sa 40. Big deal.
Sorry, ali meni je ovo puno teže za shvatiti nego da postoje linije napr. 37 Op-Pobri-Matulji; 37A Op-Pob-Kastav; 37B OP-Pob-Kastav-Brnčići; 37C Op-Pobri; 37D Op-Rukavac ( a možemo izbaciti ova slova i ići na čiste brojeve ). Kada već možemo djecu ( i odrasle ) zbunjivati sa ovima 2B, 2C, 3B, 3C itd.
Ne znam zašto trenutna logika slaganja linija ( koja traje već čitavu vječnost ) ne može biti i drugačija. Zašto postoji toliki strah od promjena ( ako imaju nekog smisla ). Zamisli od sutra više linija 23 ne vozi u moje selo, već ima vožnji koje se numeriraju sa 40. Big deal.
kico101- Moderator
Bilo je sličnih zamisli, kao što su tvoje, koje bi se trebale pojaviti reorganizacijom prigradskih linija, ali bile su odbačene već u startu.
Sjećam se da je 32 Rijeka-Opatija-Lovran trebala dobit broj 70, a podvarijante bi bile od 71-79. Naravno onda su se javili dežurni dušebriznici tipa Šajeta koji je potpisivao peticiju po Opatiji kako on neće da gre sedandesetka va Opatiju, aš judi će da re trizduja.....
Dvanajsticu bi zamjenila grupa linija na 50, tj Rijeka-Čavle bi bila Županijska linija broj 50, dok bi se na nju nastavljale nekakve međuopćinske 51 Čavle-Mavrinci i 52 Čavle - Dražice (općina Jelenje), a varijante koje bi išle dalje od Dražica dobile bi ekstra broj na način da bi Kukuljani bili 521, Podkilavac 522, a Lukeži 523. Analogno tome, Soboli, Mikeji i Škaroni bi dobili numero 511, 512 i 513 jer su nastavak Čavjanske linije 51, dok su gore spomenute nastavak Jelenjske linije 52
Sjećam se da je 32 Rijeka-Opatija-Lovran trebala dobit broj 70, a podvarijante bi bile od 71-79. Naravno onda su se javili dežurni dušebriznici tipa Šajeta koji je potpisivao peticiju po Opatiji kako on neće da gre sedandesetka va Opatiju, aš judi će da re trizduja.....
Dvanajsticu bi zamjenila grupa linija na 50, tj Rijeka-Čavle bi bila Županijska linija broj 50, dok bi se na nju nastavljale nekakve međuopćinske 51 Čavle-Mavrinci i 52 Čavle - Dražice (općina Jelenje), a varijante koje bi išle dalje od Dražica dobile bi ekstra broj na način da bi Kukuljani bili 521, Podkilavac 522, a Lukeži 523. Analogno tome, Soboli, Mikeji i Škaroni bi dobili numero 511, 512 i 513 jer su nastavak Čavjanske linije 51, dok su gore spomenute nastavak Jelenjske linije 52
NP-549- Moderator
Eh, narod, umjesto da je sretan što postaje važan, što ima čak dvije linije (i 23 i 40), neprestano njurga. Nek budu sretni da mogu odmah presjedati a ne čekati vezu. Što će biti kad se Rijeka i okolica još malo razrastu pa ne bude neuobičajeno da s jednog polazišta idu dvije (ili tri?) linije. Kako su Hreljinci preživjeli dvije linije - 26 i 27? A obje, čak, imaju i isto polazište, i isti cilj.
Inače, sve takve linije koje idu malo ovuda, malo onuda, pa malo tamo okolo, zasigurno su pomalo nesnosne za korisnike. Meni najzanimljivija bila je Ljubljana Transportova iz Ljubljane za Kamnik (i dalje). Od Ljubljane do Domžala moglo se po 2 trase. Od Domžala do Kamnika po 4. A bila je i trasa drito iz Ljubljane do Kamnika. I igrale su sve kombinacije. I vožnje su bile svakih 15-30 min. Najzanimljivije su bile tabele - osnovna prazna ploča s 4 stupca od kojih je svaki imao svoje vodilice za umetanje pločica. Krajnje pločice su bile veće, s nazivom početne i završne stanice. U 2 srednja uža stupca umetale su se po 2 manje pločice u svaki, jedna iznad druge, s nazivima prolaznih mjesta. Tako je osoblje imalo lijepu zanimaciju igrajući se domina prije svakog polaska, slažući na tabeli smjer vožnje. I vozni red je bio suvislo otisnut, sa svim polascima i smjerovima pojedinačno, dakle: svaka vožnja svoj stupac, čak i kad su 2 ili 3 vožnje polazile istovremeno.
Inače, sve takve linije koje idu malo ovuda, malo onuda, pa malo tamo okolo, zasigurno su pomalo nesnosne za korisnike. Meni najzanimljivija bila je Ljubljana Transportova iz Ljubljane za Kamnik (i dalje). Od Ljubljane do Domžala moglo se po 2 trase. Od Domžala do Kamnika po 4. A bila je i trasa drito iz Ljubljane do Kamnika. I igrale su sve kombinacije. I vožnje su bile svakih 15-30 min. Najzanimljivije su bile tabele - osnovna prazna ploča s 4 stupca od kojih je svaki imao svoje vodilice za umetanje pločica. Krajnje pločice su bile veće, s nazivom početne i završne stanice. U 2 srednja uža stupca umetale su se po 2 manje pločice u svaki, jedna iznad druge, s nazivima prolaznih mjesta. Tako je osoblje imalo lijepu zanimaciju igrajući se domina prije svakog polaska, slažući na tabeli smjer vožnje. I vozni red je bio suvislo otisnut, sa svim polascima i smjerovima pojedinačno, dakle: svaka vožnja svoj stupac, čak i kad su 2 ili 3 vožnje polazile istovremeno.
Registration date : 14.05.2008
Pa ne djeluje mi to uopće komplicirano. Čak i jednostavnije od Troleja gdje imaš već gotove sve varijante samu ju treba pronać. Npr linija 29 ima vjerovatno nekih 20-ak varijanti, al niko jako ne obraća pažnju na to, bitno samo da ti ne piše BAKAR ako ideš magistralom. URINJ nije bitan, a Oštro pogotovo. Oni koji idu znaju kad ide kuda, a oni koji neznaju ionako pitaju bez obzira na tabelu
NP-549- Moderator
Slažem se (što god da si htio reći...)NP-549 je napisao/la:.
- Broj postova : 11475
Registration date : 17.03.2008
Jbg, ja kao neki moderator, a nemogu ni svoj post obrisat
NP-549- Moderator
Vidim da Ti je uspjelo (ili si nažicao kolegu koji vozi trizduju? )NP-549 je napisao/la:Jbg, ja kao neki moderator, a nemogu ni svoj post obrisat
Pfaff je napisao/la:Vidim da Ti je uspjelo (ili si nažicao kolegu koji vozi trizduju? )NP-549 je napisao/la:Jbg, ja kao neki moderator, a nemogu ni svoj post obrisat
Ekipa, pozdrav iz... 577... Daruvara...
Ekipa, pozdrav iz... 577... Daruvara...
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Znači uspjeli ste doć do gore
NP-549- Moderator
Hoćeš reć da 577 ni dobar. Sram te bilo.
Btw, 577 već ima ugrađen plin. U putničkom prostoru.
Još malo pa Ameri gredu ća, pa će 3 Regijoa ponovo u redovni opticaj.
Btw, 577 već ima ugrađen plin. U putničkom prostoru.
Još malo pa Ameri gredu ća, pa će 3 Regijoa ponovo u redovni opticaj.
kico101- Moderator
Nešto se govorilo da će doć ubrzo i drugi brod. Kolko je istine u tome ?
NP-549- Moderator
Čuo sam i ja neke priče, ali nekakve ozbiljne potvrde nisam dobio. Uglavnom, zasada, su u službenoj najavi samo 2 šešule od 67 metara za dok 5 ( Mokošica i još jedan neznamkakosezove ).
Najava odlaska Amera je 17.11.2011.
Najava odlaska Amera je 17.11.2011.
kico101- Moderator
NP-549 je napisao/la:Znači uspjeli ste doć do gore
Od Grobnika zgorun po autoputu, prema mojoj odokativnoj, slobodnoj procjeni- 45 km/h. Ja sam htio izac van, obavit pi-pi i vratit se trkom u bus.
Mogli smo birat, 577 ili 579. Kazu da je ovaj bolji.
579 ide malo bolje al je mjenjač razjeban od kad ga voze svakakvi jarani. Za stavljanje u prvu potreban ti je mot identičan onome kad izbijaš na boćama. Zadnji čaš malo zaokrenut ruku udesno
NP-549- Moderator
TAM gre, nazaj pak ne.
Mehanicar je do ramena u motoru. Kasnjenje u polasku 90 minuta... za sada.
Mehanicar je do ramena u motoru. Kasnjenje u polasku 90 minuta... za sada.
Ništa više ne kužim od ove priče: Jarani koji su sjebali mjenjač, LL koji piša po autoputu, Ameri u doku...? Jesam ja posenilijo ili vi vozite po nekoliko paralelnih kolosjeka koji s Autiotrolejem baš i nemaju previše veze?
Stranica 38 / 40. • 1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40
Stranica 38 / 40.